Pros

  • God oppløsning og lydkvalitet.
  • Mulighet for å velge mellom ulike bakgrunnsbilder.
  • Lang batterilevetid - opptil 2 dager.
  • Finnes i mange fine farger.

Cons

  • Ingen støtte for videosamtaler.
  • Noen foreldre mangler en lyttefunksjon.
  • Skjermen er ganske liten.

Specifications

Vekt: 47,5 kg
Måle: 4,8 x 4,1 x 1,4 cm
Skjerm: 1,3"
Batteri: 850 mAh
Maksimal batterilevetid: 48 timer
Kamera: 2 MP ( 240 x 240 piksler )
Vannbestandig: IP68
Nettverk: 2G, 3G, 4G
Lagring: 128 + 128 MB

Xploras prisbelønte GPS-klokker har gjort hverdagen tryggere for millioner av familier over hele verden. Visjonen er imidlertid ikke bare å tilby økt trygghet for både barn og foreldre, men også å gi barn en trygg overgang til den digitale verden.

Vi har tidligere testet Xploras GPS-klokke X5 Play som fikk høye karakterer fra våre testpiloter. Nå har vi også fått muligheten til å teste XGO3, en GPS-klokke for barn som tilbyr lignende funksjoner som Xploras premiumvarianter men til en lavere pris. Les vår anmeldelse her!

Xplora XGO3
Xplora XGO3

En god og rimelig nybegynnerklokke

XGO3 er, akkurat som navnet tilsier, en oppfølger til forrige generasjon XGO2. Dette betyr også at den tilbyr flere interessante oppgraderinger, inkludert bedre vannmotstand, lengre batterilevetid og et forbedret kamera.

Utseendemessig følger imidlertid XGO3 samme designspråk som Xploras andre GPS-klokker. Kvaliteten er god og klokken føles slitesterk, noe som er et must med tanke på at den skal brukes av aktive (og ofte uforsiktige) barn. Kvaliteten er selvsagt ikke helt på samme nivå som den dyrere X5 Play, men det kan vi heller ikke forvente med tanke på prisforskjellen.

Med 47,5 gram er XGO3 relativt lett, men den kan fortsatt se veldig klønete ut på litt yngre barn. Dette ser imidlertid ikke ut til å plage barnet, som uansett er hovedsaken. I tillegg kommer den i fem attraktive farger slik at barnet ditt enkelt kan velge sin favoritt. Dette kan også øke motivasjonen til  å bruke klokken.

Kvaliteten er god
Kvaliteten er god

Få forskjeller i hovedfunksjonene

Siden XGO3 er en inngangsklokke, kan du selvsagt ikke forvente helt samme funksjonalitet og ytelse som i premiummodellene X5 Play, eller oppfølgeren X6 Play. Men sannheten er at det er ganskelite som skiller de to klokkemodellene, spesielt når det kommer til de viktigste funksjonene.

XGO3 har en litt mindre skjerm, men med samme oppløsning som den dyrere X5 Play, og et kamera som kun tar bilder. Lagringsmulighetene og minnet er også litt dårligere i budsjettversjonen. På den annen side er batterilevetiden litt bedre i Xplora XGO3, men mer om det senere.

X5 Play, XGO3 og Safekid
X5 Play, XGO3 og Safekid

Ellers kan begge klokkene brukes til å ringe,sende og motta meldinger. Og som vanlig har du som forelder full kontroll over hvilke kontakter barnet har tilgang til via klokken.

Via GPS-funksjonen kan du enkelt se hvor barnet er i foreldreappen og du kan også lage trygge soner. Skulle barnet forlate sonen vil du få et varsel, slik at du kan ringe barnet for å sjekke situasjonen.

Alt dette fungerer vanligvis veldig bra, selv om sikkerhetssonen fortsatt er ganske stor. Det beste hadde vært å kunne justere den manuelt etter behov, avhengig av hvordan du bor (for eksempel nær vannet) og alderen på barnet. I tillegg tar det litt tid før du får et varsel om at barnet har forlatt området – ideelt sett skulle meldingen kommet umiddelbart.

Ellers fungerer kartet veldig bra – det gir en nøyaktig posisjon og du kan også velge mellom ulike visninger, for eksempel satellitt, for enda bedre oversikt.

Mange funksjoner som barn liker

Kameraet er en verdsatt funksjon blant våre testpiloter. Med kamerat kan barnafotografere seg selv og omgivelsene, for å  deretter sende det til forelderene eller lagre det direkte på enheten.

Noen andre funksjoner som barn liker, er muligheten til å sende emojier og velge mellom forskjellige bakgrunnsbilder. Fotballinteresserte kan for eksempel ha en fotball som bakgrunn og så videre. Klokken er også utstyrt med alarm, kalkulator og timer.

I tillegg er XGO3, som andre GPS-klokker fra Xplora , koblet til Goplay- plattformen. Der kan barnet bruke den innebygde skrittelleren til å samle mynter for så å vinne eller kjøpe morsomme premier. En morsom måte å motivere barnet til å bevege seg i hverdagen.

En annen funksjon som nå er et must i GPS-klokker for barn, inkludert XGO3, er skolemodus . Den slår av alle andre funksjoner bortsett fra selve klokken og GPS-funksjonen. Så barnet kan kun bruke klokken til å se klokkeslettet eller starte SOS-signalet, men du kan fortsatt se barnets posisjon i appen .

Kraftig batteri gir lengre driftstid

Da XGO3 ble lansert hadde den faktisk Xploras kraftigste batteri noensinne på hele 850 mAh , noe som gir en kjøretid på rundt to dager. Nå slår nykommeren X6 Play dette, men bare med liten margin – 880 mAh .

Uansett kan du forvente en skikkelig god levetid på batteriet for XGO3, faktisk bedre sammenlignet med X5 Play, men det har også med ytelsen å gjøre. Du lader akkurat som vanlig med Micro-USB.

Veldig slitesterk

Sikkerhetsfunksjonene er kanskje det viktigste i en GPS-klokke for barn, men for at de i det hele tatt skal være nyttige er det viktig at klokken faktisk holder. XGO3 er IP68-klassifisert, noe som betyr at den skal kunne ligge under vann i lang tid uten å bli skadet. Det er med andre ord ikke noe problem for barnet å bruke klokken selv i pøsende regnvær.

I tillegg til det er XGO3 også veldig slitesterk, så den går ikke i stykker med det første.

GPS-klokke for barn - XGO3
GPS-klokke for barn – XGO3

Xplora XGO3- anmeldelse

Alle våre testpiloter oppgir at de totalt sett er veldig fornøyde med Xplora XGO3. GPS-funksjonen fungerer bra, appen er enkel å forstå og de mange funksjonene gjør den morsom for barnet å bruke. Batteritiden er også et stort pluss, det samme er muligheten til å velge mellom så mange vakre farger. Det er også mulig å bytte armbånd, men du må kjøpe dem separat.

Selvfølgelig er det noen mangler med modellen – for eksempel støtter den ikke videosamtaler. I tillegg mangler mange foreldre en lyttemodus, som blant annet finnes i Safekid Nova. Men med det sagt får du fortsatt mye av det premium-klokker tilbyr, spesielt når det kommer til de viktigste funksjonene.

For de som leter etter best mulig ytelse er kanskje ikke XGO3 det optimale valget – da kan vi i stedet anbefale Xploras nyeste klokke X6 Play. Men for de som ikke vil eller kan bruke tusenvis av kroner på en premiummodell, kan denne GPS-klokken være et utmerket alternativ.

Total vurdering

Design og passform7,6
Størrelse og vekt6,8
App och datalagring7,7
GPS funksjon7,8
Kamera7,4
Andre funksjoner7,5
Skjerm og oppløsning7,9
Batteritid8,2
Slutbetyg7,6