Hvilken snowracer er best i test?

I følge vår sammenligning er Stiga Iconic den beste snowraceren akkurat nå Dette er en klassisk snowracer av høy kvalitet med ratt, ski, fotbrems og snøring som har fått mange positive brukeranmeldelser Den blir også din til en rimelig pris Les mer om Stigas snowracer og tre gode alternativer i vår sammenligning nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste snøsparkBeste snowracer for to
Produkt: Stiga Snowracer IconicStiga Sports Snowracer SX Pro/Color ProStiga Sports Snow KickStiga Sports Snowracer King Size GT
Vurdering:
Materiale:Metall, plastMetall, plastPlast, aluminium, stålMetall, plast
Størrelse:80 x 43 x 20 cm120 x 56 x 34 cmStyret kan heves til mellom 77 og 87 cm141,5 x 52 x 35 cm
Farge:Grå/svartSortSvart, hvit, blå, rød, gul, oransje, grønn, rosaSort/hvit
Brukervekt maks:80 kg90 kg50 kg100 kg

1. Stiga Snowracer Iconic - Best i test

 • Materiale: Metall, plast
 • Størrelse: 80 x 43 x 20 cm
 • Farge: Grå/svart
 • Brukervekt maks: 80 kg
Snowracer Stiga Iconic svart
Snowracer Stiga Iconic röd

Stiga Sports Iconic er akkurat som navnet tilsier – en ikonisk snowracer med ratt, rette ski, trekksnor og fotbrems. Lettmetall- og plastkonstruksjonen gjør denne modellen enkel å trekke opp bakken og takket være maksvekten på 80 kg kan både voksne og barn fra 5 år ha det gøy med rattkjelken.

En av verdens mest populære snowracere har naturligvis også mange ratinger. Det faktum at hundrevis av brukere legger igjen anmeldelser hos forhandlere som Amazon og Clas Ohlson hindrer imidlertid ikke Stiga Sports Snowracer Iconic i å ha høye gjennomsnittlige rangeringer. Den har en rangering på 4,5 av 5 hos Amazon og 4,6 av 5 på Google Shopping. Hvis du vil ha en vanlig klassisk snowracer, er dette den beste.

 • Klassisk snowracer med ratt, rette ski, fotbrems og trekksnor.
 • Rimelig.
 • Mange og høye brukervurderinger.
 • Kan ikke måle seg med kjøreegenskapene til Stiga Sports Snowracer SX Pro.

I samarbete med pris-logo

2. Stiga Sports Snowracer SX Pro/Color Pro - Vi anbefaler

 • Materiale: Metall, plast
 • Størrelse: 120 x 56 x 34 cm
 • Farge: Sort
 • Brukervekt maks: 90 kg
Stiga Sports Snowracer SX Pro/Color Pro
Stiga Sports Snowracer SX Pro/Color Pro

Hvis du vil ha noe mer enn en tradisjonell snowracer, er Stiga Sports Snowracer SX Pro sannsynligvis akkurat det du leter etter. Denne svært lettstyrte rattkjelken er bygget rundt en solid stålramme og har et BMX-styre i stedet for et ratt.

Det spesielle Curve Ski-systemet i kombinasjon med BMX-styret gjør Snowracer ekstra lettkjørt, spesielt i svinger. Snowracer SX Pro har også en smart trekksnor som gjør den enkel å slepe bak deg.

STIGA Sports Snowracer SX Pro er en av snowracer- modellene som har høyest brukervurdering. På Google har den en samlet vurdering på 4,6 av 5 mulige, hvor flere av de over 300 anmelderne roser den robuste konstruksjonen og hvor smidig den er å kjøre.

 • Meget robust med trekksnor.
 • BMX-håndtak og Curve Ski-system gjør den enkel å manøvrere.
 • Svært høye brukervurderinger.
 • Dyrere enn en vanlig snowracer.

I samarbete med pris-logo

3. Stiga Sports Snow Kick - Beste snøspark

 • Materiale: Plast, aluminium, stål
 • Størrelse: Styret kan heves til mellom 77 og 87 cm
 • Farge: svart, hvit, blå, rød, gul, oransje, grønn, rosa
 • Brukervekt maks: 50 kg
Stiga Sports Snow Kick
Stiga Sports Snow Kick
Stiga Sports Snow Kick

Stiga Sports Snow Kick er en snøsparkesykkel som er lett å bære og morsom å kjøre med. Snow Kick er laget av lett aluminium og stål og kan foldes sammen for enkel oppbevaring.

Denne sparkesykkelen for snø er imidlertid ikke laget for at andre enn barn skal bruke den. Styret kan kun justeres mellom 77 og 87 centimeter, og maksvekten til brukeren må ikke overskride 50 kg. Snow Kick fra Stiga har nesten 70 anmeldelser på Google Shopping og gjennomsnittlig vurdering er høy – 4,4 av 5 mulige. Brukerne skriver imidlertid at den ikke skal brukes i akebakken, da det blir for vanskelig å manøvrere der. Med mindre barnet ditt elsker å drive med sirkuskunst, anbefales derfor et flatere underlag.

 • Sparkesykkel for snø.
 • Laget av lette materialer.
 • Justerbart styre og mulighet for å slås sammen.
 • Lav maksvekt - kun 50 kg.

I samarbete med pris-logo

4. Stiga Sports Snowracer King Size GT - Beste snowracer for to

 • Materiale: Metall, plast
 • Størrelse: 141,5 x 52 x 35 cm
 • Farge: Sort/hvit
 • Brukervekt maks: 100 kg
Stiga Sports Snowracer King Size GT
Stiga Sports Snowracer King Size GT
Stiga Sports Snowracer King Size GT

Har du tenkt å ta med barnet ditt på snowraceren eller vil søsknene kjøre rattkjelke sammen? Stiga Sports Snowracer King Size GT er en ekstra stor modell med støtdemping foran og komfortabel styring.

Konstruksjonen består i stor grad av metall og maksvekten er 100 kg – dette er med andre ord en snowracer som vil vare en god stund fremover. Tyngdepunktet er lavt, noe som gir ekstra god stabilitet. Til tross for at den er så robust, er sleden relativt lett å trekke, også for barn.

STIGA Sports Snowracer King Size GT har svært høye brukervurderinger, og er et populært produkt som brukes både i Norge og internasjonalt. På Amazon.no og på Google Shopping har den en gjennomsnittlig vurdering på 4,4 av 5 mulige.

 • Ekstra langt sete med plass til to.
 • Maks vekt på 100 kg.
 • Lavt tyngdepunkt og støtdemping foran gir stabil kjøring.
 • Prisen er rundt 2000 kroner.

Kjøpeguide: Greit å vite før du kjøper en snowracer

En snowracer er en skikkelig rattkjelke som mange har vokst opp med, og et morsommere alternativ til en vanlig kjelke. Med snowracer får barnet mulighet til å både styre og bremse, og de store modellene gjør det mulig for to barn å kjøre sammen.

Stiga er den største produsenten av denne type kjelke, så det er ikke veldig vanskelig å velge merket når du skal ha en ny rattkjelke. Det vil imidlertid være lurt å velge riktig modell for deg og dine, og dette skal vi prøve å hjelpe deg med i denne kjøpsguiden.

Hva kjennetegner en snowracer?

En snowracer ser ut som en klassisk kjelke, men er bygget i et mer robust materiale enn tre. Den har et sete som er festet til to ski som får rattkjelken til å gli. Foran på rattkjelken sitter en ski som er koblet til et ratt som gjør det mulig å styre kjelken.

Mange modeller er også utstyrt med brems og de fleste har trekksnor slik at du kan trekke kjelken opp bakken etter du har kjørt.

I dag finnes det imidlertid flere modeller enn den klassiske rattkjelken, for eksempel modeller med BMX-styre og snowracer-modeller som lar deg ake raskere. I sammenligningen vår har vi også inkludert en snowkick-kjelke, som er en sparksykkel for snø.

Hvilke egenskaper bør en god snowracer ha?

For å vurdere om en snowracer er riktig for deg, eller snarere barnet ditt, bør du sjekke ting som:

 • Trekksnor: Det er viktig å kunne dra med seg snowraceren, slik at barnet får dratt den opp bakken. For deg som forelder er det også praktisk å kunne trekke barnet bak deg når de små beina er for slitne.
 • Fotbrems: En god snowracer bør ha fotbrems, både fordi det er tryggere og fordi den gir bedre kontroll.
 • Kurvede eller rette ski: Skiene på ulike modeller kan se forskjellige ut. Rette ski er bedre for mindre barn, da kurvede ski gir høyere hastighet.
 • Ratt eller styre: Den klassiske snowraceren har ratt, men i dag finnes det også sportsligere modeller med styre.
 • Støtdemping: Ekstra avanserte snowracere er utstyrt med støtdemping som gjør dem mer behagelige å kjøre.

Hva er maksvekten for å kjøre en snowracer?

Hva maksvekten er varierer fra modell til modell. Har du tenkt å sitte bak barnet ditt, er det viktig at du først sjekker at du ikke overskrider maksvekten. De fleste snowracer-modeller har en maksvekt på 80 eller 90 kg, men det finnes også større modeller som tåler 100 kg, for eksempel Stiga Sports Snowracer King Size GT.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En snowracer kan komme opp i høy hastighet og barnet må kunne håndtere bremsing og ratt. Selv små barn kan kjøre en snowracer hvis bakken ikke er for bratt. Noen produsenter anbefaler imidlertid ikke barn å ake før de er 5-7 år.

Den beste snowraceren i vår sammenligning er Stiga Sports Iconic – en klassisk modell som oppfyller de fleste behov og har en rimelig prislapp.

En god snowracer koster fra rundt 750 kroner og oppover. Billigere rattkjelker kan også være bra, men de er vanligvis ikke av like høy kvalitet.

En snowracer brukes på snødekte underlag, som i akebakken eller snøscooterløyper.

Hjalp denne testen om Snowracer deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Trampoline test

Trampoline: 3 modeller i test

Testvinnare - Snowracer

 1. Snowracer Stiga Iconic svart

  Stiga Snowracer Iconic

  Best i test
 2. Stiga Sports Snowracer SX Pro/Color Pro

  Stiga Sports Snowracer SX Pro/Color Pro

  Vi anbefaler
 3. Stiga Sports Snow Kick

  Stiga Sports Snow Kick

  Beste snøspark

Vanlige spørsmål

En snowracer kan komme opp i høy hastighet og barnet må kunne håndtere bremsing og ratt. Selv små barn kan kjøre en snowracer hvis bakken ikke er for bratt. Noen produsenter anbefaler imidlertid ikke barn å ake før de er 5-7 år.

Den beste snowraceren i vår sammenligning er Stiga Sports Iconic – en klassisk modell som oppfyller de fleste behov og har en rimelig prislapp.

En god snowracer koster fra rundt 750 kroner og oppover. Billigere rattkjelker kan også være bra, men de er vanligvis ikke av like høy kvalitet.

En snowracer brukes på snødekte underlag, som i akebakken eller snøscooterløyper.