Hvilken lydplanke er best i test?

Sonos Arc er en av de beste lydplankene på markedet akkurat nå ifølge vår sammenligning basert på bruker- og ekspertvurderinger Dette er en stilig og kraftig lydenhet med 11 høyttalerelementer og støtte for Dolby Atmos som gir deg en uslåelig lydopplevelse Den kan for eksempel tilpasse lyden til akustikken i rommet, og den støtter også talestyring Les mer om Sonos Arc og to flotte alternativer nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testRimeligstVi anbefaler
Produkt: Sonos ArcSonos BeamJBL Bar 5.1
Vurdering:
Lydkort:SurroundSurroundSurround
Antall kanaler:535.1
Trådløs basshøyttaler:NeiNeiJa
Airplay:JaJaJa
Bluetooth:NeiNeiJa
WiFi:JaJaNei
HDMI-tilkobling:Ja (ARC)Ja (ARC)Ja
Vekt:6,25 kg2,8 kg2,85 kg
Dimensjoner (lydplanke):H 87 mm, D 115,7 mm, B 1141,7 mmH 68 mm, D 100 mm, B 651 mmH 58 mm, D 100 mm, B 1018 mm
Dimensjoner (subwoofer):--H 440 mm, D 305 mm, B 305
Strømmetjenester:Spotify--
Støtte for Dolby Atmos:JaNeiNei
Stemmeassistent:Amazon Alexa, Google HomeAmazon Alexa, Google Home-

1. Sonos Arc - Best i test

 • Antall kanaler: 5
 • Trådløs basshøyttaler: Nei
 • Airplay: Ja
 • Bluetooth: Nei
 • WiFi: Ja
 • HDMI-tilkobling: Ja (ARC)
 • Støtte for Dolby Atmos: Ja
 • Stemmeassistent: Amazon Alexa, Google Home
sonos-arc

Hvis du vil ha en lydplanke av høy kvalitet med mange funksjoner, kan det være på tide å investere i Sonos Arc, oppfølgeren til det forrige flaggskipet Playbar. Prisen er kanskje litt høyere, men samtidig får du det du betaler for – en skikkelig god lydopplevelse med skarp diskant og rocka basstoner.

Sonos Arc er både lengre og smalere enn forgjengeren og kommer i sort eller hvit. På toppen av lydplanken er det integrerte berøringskontroller som lar deg senke eller heve volumet, stoppe og starte musikk og bytte sanger. Vi finner alle tilkoblinger i vanlig rekkefølge på baksiden av lydplanken, det vil si en Ethernet-port, en strømport og en HDMI-tilkobling som støtter både eARC og ARC.

11 integrerte høyttalere

Bak Sonos Arcs høyttalergitter har den totalt elleve høyttalerelementer; åtte elliptiske basshøyttalere som fokuserer på bass og mellomtone og tre vinklede diskanthøyttalere for høyere frekvenser. Lydplanken er også utstyrt med like mange klasse-D-forsterkere som lydelementer. To av disse er rettet mot taket fordi Sonos Arc støtter Dolby Atmos , som legger til høydekanaler for å skape et tredimensjonalt lydbilde.

Takket være lydplankens mange høyttalerelementer får du en kraftig lyd som enkelt fyller opp større rom. 3D-lyden møter alle utfordringer galant, men før du investerer i denne lydplanken bør du forsikre deg om at du faktisk kan bruke denne innovative teknologien. Det er nemlig ikke alle TV-er som støtter Dolby Atmos, spesielt eldre modeller.

Lydplanke - Sonos Arc

Brukervennlig app og talestyring

Du kan enkelt koble til din Sonos Arc. Sonos gratis app tilbyr et brukervennlig grensesnitt og en oversiktlig layout. I appen, får du full kontroll over lydplanken din og du kan også aktivere TruePlay, som gjør at høyttalerne automatisk tilpasser seg akustikken i rommet. Her kan du også heve eller senke volumet og gjøre dine egne justeringer av lydbildet i appens egen EQ.

Sonos Arc har også fire integrerte mikrofoner som du kan styre ved hjelp av knappene på lydplankens berøringspanel eller i appen . Hensikten med mikrofonene er at du skal kunne styre enheten via Amazon Alexa eller Google Home . Du spesifiserer også hvilken stemmeassistent du vil bruke i appen.

Lyd i verdensklasse

Sonos Arc er en skikkelig «badass» av en lydplanke med et moderne design som leverer lyd i verdensklasse, spesielt hvis TV-en din støtter Dolby Atmos. Med elleve høyttalerelementer og kraftig bass er dette en modell som enkelt forvandler stuen din om til en kinosal.

Om det er verdt pengene eller ikke avhenger av en rekke faktorer. Hvis du allerede eier forgjengeren Playbar og bruker den sammen med ekstra surroundhøyttalere, vil du sannsynligvis ikke oppleve stor forskjell med tanke på lydbildet. Det vil du imidlertid gjøre hvis du mangler ekstra surroundhøyttalere.

 • 11 høyttalerelementer og støtte for Dolby Atmos.
 • Stilig og subtilt design som passer inn i de fleste hjem.
 • Kraftig bass og krystallklar diskant gir en optimal lydopplevelse.
 • Støtter stemmekontroll via Google Home eller Amazon Alexa.
 • En dyrere modell.
 • Ikke alle kan bruke Dolby Atmos-teknologien.

I samarbete med pris-logo

2. Sonos Beam - Rimeligst

 • Antall kanaler: 3
 • Trådløs basshøyttaler: Nei
 • Airplay: Ja
 • Bluetooth: Nei
 • WiFi: Ja
 • HDMI-tilkobling: Ja (ARC)
 • Støtte for Dolby Atmos: Nei
 • Stemmeassistent: Amazon Alexa, Google Home
sonos beam

Sonos Beam er en rimelig lydplanke som gir en lydopplevelse av høy kvalitet, enten du ser på film, streamer sport eller spiller spill. Modellens fem høyttalerelementer jobber sammen for å gi deg et best mulig lydbilde, og tre passivt strålende eliminerer behovet for en ekstra subwoofer.

Selv om Sonos Beam er et yngre søsken til det tidligere flaggskipet Playbar (nå erstattet av oppfølgeren Arc), tilbyr modellen høy funksjonalitet i en relativt kompakt pakke. Denne lydplanken er ikke mer enn 65 cm bred og har samme elegante design som andre lydplanker fra Sonos.

Sonos Beam

Moderne tilkoblinger og brukervennlig app

På baksiden av Sonos Beam finner du blant annet en HDMI-tilkobling med støtte for ARC. Den lar TV-en din kommunisere med lydplanken og levere flott lyd, uansett hva du ser på. Hvis TV-modellen din ikke støtter HDMI ARC, kan du alltid koble lydplanken til en optisk lydutgang ved hjelp av den medfølgende optiske lydadapteren.

For enklere kommunikasjon med Sonos Beam trenger du kun å laste ned Sonos sin brukervennlige app. Appen gir deg full kontroll over lydplanken og lar deg blant annet justere volum og endre innstillinger i EQ. Her kan du også koble andre enheter til høyttalersystemet ditt, som subwoofer og ekstra høyttalere, og aktivere en stemmeassistent.

Fem høyttalerelementer med utmerket lydbilde

Sonos Beam er utstyrt med totalt fem høyttalerelementer: fire elliptiske basselementer med et bredt spekter og et ekstra diskantelement. En basshøyttaler på hver side retter lyden sideveis mens to retter lyden fremover. Diskantelementene sitter i midten og forsterker høyere frekvenser, for eksempel under dialoger.

For å være en kompakt lydplanke, lyder Sonos Beam utmerket, uansett hva du ser på. Lydbildet er klart og tydelig med tilfredsstillende bass, stabil mellomtone og skarp diskant. Den klarer også å posisjonere lyden godt, til tross for at enhetens tre kanaler sender ut lyden til høyre, sentrum og venstre.

Ekstra skarp på musikk

Mens mange andre lydplanker er designet med fokus på film, er Sonos Beam er også designet for å levere en utmerket musikkopplevelse. Enten du hører på akustisk, hard rock eller house med dundrende bass, kan du stole på at Sonos Beam yter musikken rettferdighet. Skal du oppnå reell styrke, spesielt i bassen, bør du imidlertid supplere med en subwoofer .

Avspillingen av selve musikken kan foregå på to forskjellige måter. Du kan enten bruke Sonos sin egen app hvor du kan bla gjennom Spotify – lister og musikkfiler på telefonen. Det andre alternativet er å streame direkte via for eksempel Spotify eller YouTube og sende lyden til lydplanken via WiFi. Dessverre tilbyr Sonos Beam imidlertid ikke paring via Bluetooth.

sonos beam

Kompakt med høy funksjonalitet

Sonos Beam er en stilig og kompakt lydplanke som tilbyr høy funksjonalitet til en mildt sagt attraktiv pris. I motsetning til forgjengerne, har Beam en HDMI ARC-tilkobling, som muliggjør sømløs kommunikasjon mellom TV- en og lydplanken.

Det er ikke mye å utsette lydmessig, selv om lydplanken gjør seg best med en subwoofer og noen ekstra høyttalere. I større rom kan den føles litt svak og bassen er kanskje ikke den kraftigste, men vil du ha mye for pengene er Sonos Beam er helt klart et godt alternativ.

 • Kompakt og stilig.
 • Støtte for HDMI ARC og optisk lydadapter inkludert.
 • Kan styres via Airplay, Google Assistant og Amazon Alexa.
 • Imponerende lydbilde, selv uten subwoofer.
 • Har bare to ledninger.
 • Noe trang i større rom.
 • Klarer ikke lavere frekvenser så godt som dyrere modeller.
 • Mangler Bluetooth.

I samarbete med pris-logo

3. JBL Bar 5.1 - Vi anbefaler

 • Lydkort: Surround
 • Antall kanaler: 5.1
 • Surroundeffekt: 550
 • Trådløs basshøyttaler: Ja
 • Airplay: Ja
 • Bluetooth: Ja
 • WiFi: Nei
 • HDMI-tilkobling: Ja
JBL Bar 5.1

JBL Bar 5.1 er en funksjonell og kvalitativ soundbar som ifølge mange eksperter og kunder er en av de beste på markedet. Her får du lyd av høy kvalitet, enten du ser på film eller TV-serier, og den tilhørende subwooferen gir deg ekstra bass.

Med JBLs smarte Multibeam-teknologi får du en komplett lydopplevelse med høykvalitets surroundlyd , enten du ser på serier eller streamer musikk via mobiltelefonen. Soundbaren er utstyrt med fem kanaler og to flyttbare høyttalere som du kan plassere bak i rommet. De avtagbare høyttalerne har også en batterilevetid på hele 10 timer.

soundbar JBL Bar 5.1

I tillegg har JBL Bar 5.1 en tilhørende subwoofer med 10″ bass som gir ekstra dybde til lydopplevelsen. Siden subwooferen er trådløs, kan du også plassere den hvor som helst samtidig som du får en pen installasjon uten kabler.

Utmerket funksjonalitet

Soundbaren er utstyrt med både Cromecast og Bluetooth. Dette betyr at du kan streame både radio, podcaster og musikk via dine bærbare enheter. Hvis du ønsker å kunne spille av den samme musikken i forskjellige rom, kan du alltid kjøpe separate enheter til din JBL Bar 5.1. Via Google Home-appen kan du deretter kontrollere avspillingen i hvert rom. Det er også mulig å koble til alle 4K-enhetene dine for hjemmeunderholdning i Ultra HD.

JBL Bar 5.1 har tre HDMI-innganger som lar deg koble til HDMI-enhetene dine. Det er også en optisk og en analog inngang og HDMI-utgang med ARC (Audio Return Channel) som gjør at du kan sende lyd- og videosignaler tilbake til TV-en helt trådløst.

 • Høykvalitets surroundlyd med lydplanke og to avtagbare, trådløse høyttalere.
 • Bluetooth lar deg streame fra alle mobile enheter.
 • Tilhørende subwoofer gir ekstra bass og kraft.
 • Ifølge kundene kan volumet på de ulike enhetene variere litt.

Kjøpsguide: Før du kjøper en lydplanke

Hvis du aldri har eid en lydplanke til TV-en din før, kan det føles vanskelig å velge riktig. Det er ganske mange forskjellige modeller å velge mellom, alle med forskjellige funksjoner og egenskaper.

For å hjelpe deg med å finne en passende lydplanke til hjemmet ditt, har vi satt sammen en enkel kjøpsguide som kan være nyttig å lese gjennom før du bestemmer deg for modell.

Hva er en lydplanke?

En lydplanke er en kompakt lydenhet som du kobler til TV-en din og som gir deg ekstra god lyd når du ser på TV.

Bortsett fra å gi deg en forbedret seeropplevelse med førsteklasses lyd, er dagens lydplanker ofte utstyrt med flere smarte funksjoner. Noen av disse er også taleassistent og streaming av musikk via mobiltelefonen.

Funksjoner lydplanker vanligvis har

Nedenfor går vi gjennom noen av funksjonene som moderne lydplanker vanligvis har.

 • Via Bluetooth eller WiFi kan du streame lyd trådløst fra telefonen, nettbrettet eller datamaskinen, for eksempel gjennom Spotify.
 • En stemmeassistent, for eksempel Google Assistant eller Alexa , er en virtuell assistent som er koblet til internett og kan hjelpe deg med ulike oppgaver.
 • HDMI ARC. Ved å koble lydplanken til TV-en via en HDMI-kabel, kan du synkronisere TV-en og lydplanken med hverandre.
 • USB-innganger. Via disse inngangene kan du koble andre enheter til lydplanken via USB.
 • HI-Res Audio ( High Resolution) gir deg en høyoppløselig lyd med ekstra klarhet.

Lydplanke vs hjemmekinoanlegg

En lydplanke er et slags hjemmekinosystem, men enklere og mer kompakt.

Tidligere har hjemmekinoanlegg gitt bedre surroundlyd fordi systemet hadde flere komponenter plassert i ulike deler av rommet. I dag kan du imidlertid finne lydplanker som produserer lignende lyd, selv om de kun består av én enhet.

Her er noen viktige forskjeller mellom moderne lydplanker og klassiske hjemmekinosystemer.

Lydplanke

 • Kun én enhet med flere innebygde høyttalere.
 • Vanligvis trådløst (bortsett fra strømuttaket) og montert ved siden av TV-apparatet.
 • Mindre og lettere å håndtere.

Hjemmekinoanlegg

 • Generelt dyrere, men kan også gi en bedre surroundlyd.
 • Består av flere ulike komponenter som du må montere ulike steder i rommet.
 • Ikke trådløs, noe som betyr mange ledninger.

Ulike typer lydplanker

Som tidligere nevnt er det flere forskjellige typer lydplanker å velge mellom, alle med ulike egenskaper. Her er noen av de vanligste variantene.

 • Lydplanke med subwoofer. Med en subwoofer får du en sterkere lyd med ekstra dybde. Noen modeller har også innebygd surroundlyd for å skape en ekte kinofølelse .
 • Lydplanke uten subwoofer. Har du ikke så høye krav til lyden når du ser på TV eller hører på musikk, kan det være nok med en lydplanke uten subwoofer . I tillegg består denne modellen kun av én enhet, noe som gjør at den ikke tar så mye plass.
 • Soundbar med kinolyd. Det finnes lydplanker som er utstyrt med Dolby Atmos, en lydteknologi som gir deg en flerdimensjonal lyd for å maksimere filmopplevelsen.

Flere kanaler gir bedre lyd

Grunnen til at lydplanker kan være kraftige samtidig som de er så kompakte, er at de har flere innebygde høyttalere som sender ut lyd i forskjellige retninger. Jo flere høyttalere, jo bedre lyd.

Kanalene er representert med tall som 2.0, 2.1, 5.1 og så videre. Det første tallet står for antall høyttalere og det andre tallet står for subwoofere . Hvis det andre tallet er null, legges ingen subwoofer til

Nedenfor vil vi gi deg noen eksempler på hvordan de forskjellige kanalene til lydplanken kan se ut.

 1. 2 kanaler betyr to høyttalere: en til venstre og en til høyre.
 2. 3 kanaler betyr tre høyttalere: en i midten, en til høyre og en til venstre.
 3. 5 kanaler betyr fem høyttalere: senter, høyre og venstre og to høyttalere på baksiden.
 4. 7 kanaler betyr fem høyttalere, men de to bakhøyttalerne er delt inn i fire forskjellige kanaler.

Plassering av lydplanke

For å få best mulig lyd bør du plassere lydplanken sentralt under eller over TV-en. Plasser den gjerne vendt mot sofaen og sørg for at det er luftig rundt lydplanken slik at du ikke mister verdifull lyd.

Du kan også feste noen lydplanker på veggen eller plassere dem foran TV-en. Bare husk å måle riktig før og sørg for at du har de riktige brakettene for oppheng.

3 tips før du kjøper en lydplanke

Før du bestemmer deg for å investere i en lydplanke, er det noen ting det kan være greit å tenke på. Her er tre av våre beste tips:

 1. Sjekk størrelsen. Sørg for at lydplanken faktisk passer ved TV-en din før du bestemmer deg for en modell. Mål riktig og tenk på hvor du skal plassere lydenheten.
 2. Sjekk tilkoblingene. Nyere modeller er vanligvis utstyrt med færre og enklere tilkoblinger. Dette er fordi lydplanker vanligvis brukes i direkte tilkobling til TV-en. Hvis du for eksempel trenger en HDMI-inngang, sjekk at en er tilgjengelig på modellen du er interessert i.
 3. Støtte for ekstra høyttalere. Hvis du ønsker å få en bedre surroundlyd , kan du alltids kjøpe separate høyttalere til lydplanken . Disse er vanligvis trådløse og plassert bakerst i rommet.

Kilder

Nedenfor kan du se et utvalg av kildene vi brukte i vår sammenligning av lydplanker.

M3.idg.se

WhatHiFi.com

Trustedreviews.com

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

In-ear hodetelefoner best i test
4 In-ear hodetelefoner tested
Apple Airpods Pro 2. generasjon
Beste trådløse in -ear hodetelefoner Apple Airpods Pro 2 generasjon
hodetelefoner best i test
5 Hodetelefoner tested
Sony WH-1000XM5
Best i test Sony WH-1000XM5

Vanlige spørsmål

En lydplanke består av én enkelt trådløs enhet med flere innebygde høyttalere som sender ut lyd i ulike retninger. På denne måten kan lydplanker gi lignende lyd som et standard hjemmekinoanlegg, men uten mange enheter med tilhørende kabler.

Både funksjonalitet og pris kan variere betydelig og derfor er det viktig å sammenligne før man bestemmer seg for modell. Vennligst les vår kjøpsguide ovenfor, hvor du finner all informasjon om hvordan du velger en passende lydplanke.

Hvor bra en lydplanke er avhenger fremfor alt av lydsystemet. Lydplanker som har flere innebygde høyttalere vil gi en bedre surroundlyd , mens modeller med færre ikke vil leve opp til samme nivå.

Generelt sett er imidlertid dagens lydplanker veldig gode med tanke på at de fleste kun består av ett kom

Lydplanker er vanligvis montert på veggen, enten under eller over fjernsynet. De kan imidlertid også plasseres foran TV-en på et TV-stativ, men for best lyd bør lydplanken monteres i ørehøyde rett foran sofaen.

Prisene på lydplanker kan variere fra 1 000 til 15 000 kroner, avhengig av merke og funksjoner. Som regel betyr en dyrere lydplanke bedre lyd, men er du ikke for kresen på lyden kan en rimeligere modell være mer enn nok.

Hjalp denne testen om Lydplanke deg?

10 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

In-ear hodetelefoner best i test

Trådløse hodetelefoner: 4 modeller testet

hodetelefoner best i test

Trådløse hodetelefoner: 5 modeller testet

Testvinnare - Lydplanke

 1. sonos-arc

  Sonos Arc

  Best i test
 2. sonos beam

  Sonos Beam

  Rimeligst
 3. JBL Bar 5.1

  JBL Bar 5.1

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

En lydplanke består av én enkelt trådløs enhet med flere innebygde høyttalere som sender ut lyd i ulike retninger. På denne måten kan lydplanker gi lignende lyd som et standard hjemmekinoanlegg, men uten mange enheter med tilhørende kabler.

Både funksjonalitet og pris kan variere betydelig og derfor er det viktig å sammenligne før man bestemmer seg for modell. Vennligst les vår kjøpsguide ovenfor, hvor du finner all informasjon om hvordan du velger en passende lydplanke.

Hvor bra en lydplanke er avhenger fremfor alt av lydsystemet. Lydplanker som har flere innebygde høyttalere vil gi en bedre surroundlyd , mens modeller med færre ikke vil leve opp til samme nivå.

Generelt sett er imidlertid dagens lydplanker veldig gode med tanke på at de fleste kun består av ett kom

Lydplanker er vanligvis montert på veggen, enten under eller over fjernsynet. De kan imidlertid også plasseres foran TV-en på et TV-stativ, men for best lyd bør lydplanken monteres i ørehøyde rett foran sofaen.

Prisene på lydplanker kan variere fra 1 000 til 15 000 kroner, avhengig av merke og funksjoner. Som regel betyr en dyrere lydplanke bedre lyd, men er du ikke for kresen på lyden kan en rimeligere modell være mer enn nok.