Hvilken hodelykt kommer best ut i testen?

Lumonite Compass R er den beste hodelykten akkurat nå i henhold til vår samling Dette er en vannavstøtende hodelykt laget utelukkende av aluminium med fem lysstyrkenivåer opp til imponerende 1238 lumen Du får også et ekstra batteri og ladetiden er kortest av alle – kun 3 timer
Les mer om Lumonite Compass R og tre andre gode alternativer nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBeste budsjettvalgVi anbefalerBeste premiumvalg
Produkt: Lumonite Compass RBlack Diamond storm 400Silva Cross Trail 7RLED Lenser H14R.2
Vurdering:
Merke:LumoniteBlack DiamondSilvaLED Lenser
Lumens:5 (min) 1238 (maks)400 (maks.)80 (min), 600 (maks)850 (maks.)
Rekkevidde:Opptil 115 meterOpptil 100 meterOpptil 140 meterOpptil 300 meter
IP-klasse:IPX8IP67IPX5IPX4
Vekt:101 g (uten pannebånd)120 g (inkludert batteri)162 g340 g

1. Lumonite Compass R - Best i test

 • Merke: Lumonite
 • Lumens: 5 (min) 1238 (maks)
 • Rekkevidde: Opptil 115 meter
 • IP-klasse: IPX8
 • Vekt: 101 g (uten pannebånd)
Lumonite Compass R

Lumonite Compass R er en kraftig og høykvalitets hodelykt som er i den litt høyere prisklassen. Det er imidlertid umulig å si noe annet enn at den er mer enn verdt prisen, både med tanke på kvalitet, justeringsmuligheter, komfort og lysstyrke.

Hodelykten er laget av et enkelt stykke aluminium, noe som ikke bare gjør at den ser bra ut, men som også gjør den veldig slitesterk. Den er også vanntett i henhold til IPX8 og har et oppladbart batteri. Bruker du den på  den høyeste lysstyrken (hele 1238 lumen) går batteriet raskere ut, men heldigvis kan du justere lysstyrken selv i en av de fem valgbare modusene.

Du får uansett med et ekstra batteri, som du kan ha med deg i nødstilfeller. Ladetiden er den raskeste av alle hodelyktene i samlingen vår – fulladet på bare 3 timer.

God passform og 60 måneders garanti

Passformen er viktig ved bruk av hodelykt. Lumonite Compass R sitter komfortabelt på hodet, og justeres enkelt med pannebåndet. Ettersom pannebåndet kan gjøres større, fungerer det fint å bruke hodelykten med lue på, og alle funksjoner styres via en stor knapp slik at du slipper å ta av deg hanskene. Lumonite Compass R er riktignok en hodelykt som koster litt mer, men på den andre side plasserer den seg i premiumsegmentet. Velger du denne hodelykten får du et produkt av meget høy kvalitet med mange bruksområder og innstillingsmuligheter. I tillegg følger det med  60 (!) måneders garanti.

 • Vanntett hodelykt i aluminium.
 • Fem lysstyrkenivåer opptil 1238 lumen.
 • Ekstra batteri inkludert.
 • Kort ladetid - kun 3 timer.
 • Dyrere enn mange andre hodelykter.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. Black Diamond storm 400 - Beste budsjettvalg

 • Merke: Black Diamond
 • Lumens: 400 (maks.)
 • Rekkevidde: Opptil 100 meter
 • IP-klasse: IP67
 • Vekt: 120 g (inkludert batteri)
Black Diamond storm 400

Egentlig trenger ikke kvalitet alltid å koste så mye. Budsjettvalget vårt Black Diamond Storm 400 er et godt bevis på det. Denne høykvalitets hodelykten vil være din for under fem hundre kroner, til tross for at den er både funksjonell, vanntett, lett og rost av Råd & Rön.

Med Storm 400 kan du velge mellom fullt eller dempet lys gjennom PowerTap- teknologien. De ulike innstillinger gir deg også flere valg i alt fra nærhets- og avstandsmodus til strobe, grønt og rødt lys. Og med IP67-klassifiseringen er hodelykten vanntett ned til 1 meter i 30 minutter. Regn er derfor ikke noe problem i det hele tatt. Black Diamond Storm 400 har oppladbare batterier, som varer lenge da maksimal lysstyrke er litt lavere enn mange andre hodelykter. Dette er selvfølgelig også akilleshælen – trenger du en hodelykt med virkelig sterkt lys som lyser mer enn 100 meter foran deg, finnes det bedre alternativer.

 • Veldig rimelig.
 • Vanntett.
 • Mange innstillingsmuligheter.
 • Maksimal lysstyrke på 400 lumen.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. Silva Cross Trail 7R - Vi anbefaler

 • Merke: Silva
 • Lumens: 80 (min), 600 (maks)
 • Rekkevidde: Opptil 140 meter
 • IP-klasse: IPX5
 • Vekt: 162 g
Silva Cross Trail 7R
Silva Cross Trail 7R

For løpere eller turgåere på jakt etter en lett, rimelig og komfortabel hodelykt, anbefaler vi Cross Trail 7R. Dette er en lett, fleksibel og funksjonell hodelykt med et bredt pannebånd med  gummiinnside som gir ekstra stabilitet selv når ting skjelver.

Lysteknikkene som Silva bruker i denne modellen kalles Intelligent Light and Flow Lys . Intelligent Light konsentrerer avstandslyset og vidvinkellyset nær deg, mens Flow Lys justerer lysbildet basert på tempoet ditt. En verdifull funksjon for deg ved at det gir deg et godt inntrykk av omgivelsene dine når du beveger deg i mørket.

Silva Cross Trail 7R
Silva Cross Trail 7R

I tillegg kan du også velge mellom tre forskjellige lysstyrkenivåer for aktivitetene dine, mellom 80 og 600 lumen. Den er kanskje ikke den best i klassen, men det er ofte tilstrekkelig for mange løperes behov. På det meste lyser Cross Trail 7R opp ca 140 meter foran deg.

Ved 80 lumen er batterilevetiden 13 timer, og ved 600 lumen får du 5 timers batterilevetid. Lading av Cross Trail 7R tar ca. 4 timer. Batteripakken er også plassert på baksiden av pannebåndet, noe som gjør hodelykten ekstra velbalansert og spesielt egnet for løpetrening.

 • Hodelykt for fotturer og løping.
 • Lett og godt balansert på hodet.
 • Tilpassbart lys etter aktivitet.
 • Ikke den sterkeste lampen.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. LED Lenser H14R.2 - Beste premiumvalg

 • Merke: LED Lenser
 • Lumens: 850 (maks.)
 • Rekkevidde: Opptil 300 meter
 • IP-klasse: IPX4
 • Vekt: 340 g
LED Lenser H14R.2
LED Lenser H14R.2

Vårt førsteklasses LED Lenser H14R.2 er en kraftig og høykvalitets hodelykt med flere forskjellige lysfunksjoner. Her får du også et unikt zoomsystem som lar deg stille inn lysbildet til enten smalere eller ekstra bredt. Faktisk har denne modellen en rekkevidde på hele 300 meter!

Ellers er LED Lenser H14R.2 utstyrt med et oppladbart litiumion -batteri som varer opptil 40 timer, eller 6 timer når den ekstra lyssterke boost-funksjonen er aktivert. Det er også en integrert batteriindikator som viser  hvor mye batteristrøm som gjenstår før det er på tide å lade igjen. Lading tar kun 4 timer, og USB-laderen er inkludert i pakken.

LED Lenser H14R.2 koster litt over tusenlappen, men er også en ekstraordinær hodelykt, både når det gjelder konstruksjon og funksjon. Men husk at den veier litt mer enn mange andre hodelykter, så den er ikke optimal for de som leter etter en lett modell.

 • Høy kvalitet.
 • Utrolig batterilevetid.
 • Rekkevidde opp til 300 meter.
 • Tyngre enn mange andre hodelykter.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Kjøpeveiledning: Greit å vite om hodelykter

Når du skal velge en hodelykt, er det et par ting som er greit å vite. Ikke alle hodelykter er skapt like – faktum er at de kan variere veldig i alt fra lysstyrke til passform og innstillinger. Du bør også sørge for at hodelykten du kjøper er værbestandig slik at den ikke går i stykker i dårlig vær.

I denne guiden går vi gjennom tre ting som er greit å vite før du kjøper en hodelykt.

1. Lysstyrken på hodelykten

Hvor sterkt en hodelykt lyser, vises i måleenheten lumen. Jo høyere tall, jo sterkere lys. Du finner alltid informasjon om hodelyktens lumen i modellens spesifikasjoner.

Du som orienterer, sykler eller løper i skogen trenger som regel en ekstra sterk lampe, da du beveger deg fort og trenger å lyse opp veien foran deg så langt frem som mulig. Derfor anbefales en hodelykt med minst 1000 lumen.

Det er imidlertid ikke alle situasjoner som krever en så sterk hodelykt, for eksempel ved en rolig tur eller hverdagslige gjøremål i hagen. Da kan du velge en hodelykt med lavere lumen, eller rett og slett en hodelykt med justerbar lysstyrke. En lavere lysstyrke fører også til bedre batterikapasitet, og er derfor å foretrekke i situasjoner der du ikke trenger det sterkeste lyset.

2. Passform og vekt

Til å begynne med kan det føles ganske ubehagelig å bruke en hodelykt. Derfor bør du sørge for at modellen du velger har en dokumentert god passform og at den ikke veier for mye. Dette gjelder fremfor alt hvis du skal løpe med hodelykten.

Noen modeller har avtakbare batterier som kan bæres på kroppen (for eksempel i lommen) for å redusere vekten på hodet ytterligere. Det finnes også hodelykter med avtakbare pannebånd som går på tvers av hodet, og hindrer lampen i å skli ned når du beveger deg.

3. Oppladbare batterier, vanlige batterier eller begge deler?

Noen hodelykter kommer med oppladbare batterier, mens andre har batterier som må skiftes fra tid til annen. Enkeltemodeller passer til alle typer batterier, noe som kan være et ekstra godt alternativ på fotturer. Da trenger du kun å ha med deg vanlige batterier.

Fra et miljøsynspunkt er imidlertid de oppladbare batteriene å foretrekke. De er også mer praktiske, da du ikke trenger å tenke på å ha batterier hjemme eller med deg når du er ute.

Kilder

Nedenfor finner du noen av kildene vi brukte i vår sammenstilling av hodelykter i tillegg til vår egen vurdering.

Råd & Rön

2022-09: Stor test av 12 hodelykter til fritidsbruk

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

ryggsekk best i test
6 Ryggsekk tested
Gregory Zulu 40 ryggsekk test
Best i test Gregory Zulu 40
Pumpetermos best i test
3 Pumpetermos tested
Eva Solo Pumpetermos
Best i test Eva Solo Pumpetermos
Gummistøvler best i test
4 Gummistøvler tested
Polyver Winter Vinterstøvel
Best i test Polyver Winter

Vanlige spørsmål

For turer når det er mørkt ute og ingen andre lyskilder lyser opp stien, bør du investere i en hodelykt på rundt 400 lumen og over. Men skal du løpe eller orientere deg i skogen om natten eller i annet mørkt terreng, bør du investere i en sterkere hodelykt, med 1000 lumen eller mer. Vær imidlertid oppmerksom på at høyere lumen også påvirker levetiden til batteriet.

Ja, det finnes oppladbare hodelykter hvor du kan lade batteriet mellom bruk. Det finnes også modeller som brukes med vanlige batterier. Dette er positivt dersom du ikke vil gå tom for batteri midt i løpeturen eller fotturen.

Den beste hodelykten etter vår mening er Lumonite Compass R, en veldig populær og hodelykt med sterk lampe og lang levetid på batteriet som i tillegg er helt støv- og vanntett.

Hjalp denne testen om Hodelykt deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

ryggsekk best i test

Ryggsekk: 6 modeller testet

Pumpetermos best i test

Pumpetermos: 3 modeller testet

Gummistøvler best i test

Gummistøvler: 4 testede modeller

Testvinnare - Hodelykt

 1. Lumonite Compass R

  Lumonite Compass R

  Best i test
 2. Black Diamond storm 400

  Black Diamond storm 400

  Beste budsjettvalg
 3. Silva Cross Trail 7R

  Silva Cross Trail 7R

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

For turer når det er mørkt ute og ingen andre lyskilder lyser opp stien, bør du investere i en hodelykt på rundt 400 lumen og over. Men skal du løpe eller orientere deg i skogen om natten eller i annet mørkt terreng, bør du investere i en sterkere hodelykt, med 1000 lumen eller mer. Vær imidlertid oppmerksom på at høyere lumen også påvirker levetiden til batteriet.

Ja, det finnes oppladbare hodelykter hvor du kan lade batteriet mellom bruk. Det finnes også modeller som brukes med vanlige batterier. Dette er positivt dersom du ikke vil gå tom for batteri midt i løpeturen eller fotturen.

Den beste hodelykten etter vår mening er Lumonite Compass R, en veldig populær og hodelykt med sterk lampe og lang levetid på batteriet som i tillegg er helt støv- og vanntett.