Hvilken pizzastein er best?

Den beste pizzasteinen etter vår mening kommer fra Eva Solo Dette er en bakestein av høy kvalitet laget av uglasert keramikk som har fått mange gode kundeanmeldelser Steinen er enkel å bruke og passer like godt i ovnen som på grillen Les mer om Eva Solo Bakestein og to andre gode alternativer i vår sammenligning nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste pizzastålGodt valg
Produkt: Eva Solo BakesteinGourmetstål ClassicWeber Pizzastein
Vurdering:
Merke:Eva SoloGourmetstålWeber
Størrelse:35,5 cm (rund)37cm x 33cm36 cm (rund)
Tykkelse:1,5 cm1 cm-
Vekt:1,05 kg9 kg4,54 kg
Materiale:Uglasert keramikkStålKeramikk
Kan vaskes i maskin:NeiNeiNei
Tilbehør:NeiOppskriftshefte, tøyposeNei

1. Eva Solo Bakestein - Best i test

  • Merke: Eva Solo
  • Størrelse: 35,5 cm (rund)
  • Tykkelse: 1,5 cm
  • Vekt: 1,05 kg
  • Materiale: Uglasert keramikk
  • Kan vaskes i maskin: Nei
  • Tilbehør: Nei
Eva Solo Bakestein
Eva Solo Bakestein

Denne bakesteinen fra Eva Solo er ikke bare vakker, den gir deg også virkelig gode pizzaer, brød og andre bakevarer. Bakesteinen har en rund form med en diameter på 35,5 cm og er laget av uglasert keramikk. Den porøse overflaten suger til seg væske og gjør bunnen av det du baker ekstra sprø og deilig.

Eva Solos bakestein er enkel å bruke og kan selvsagt like fint brukes i ovnen som på kull- eller gassgrillen. Det er enkelt å rengjøre pizzasteinen – du trenger bare å bruke vann og en oppvaskbørste. Unngå å bruke oppvaskmiddel da det kan absorberes av steinen. Brukerne selv sier at pizzasteinen gir et godt resultat, uansett om du baker pizza eller brød. De sier også at den holder høy kvalitet til tross for lav pris, akkurat som mange andre produkter fra Eva Solo. Kort oppsummert er dette et godt alternativ for de som ønsker en litt rimeligere pizzastein som er like enkel å bruke som den er å vedlikeholde.

  • Stilig design og rund form.
  • Lett å rengjøre etter bruk.
  • Av høy kvalitet.
  • Keramisk stein absorberer væsken.
  • Litt liten.

I samarbete med pris-logo

2. Gourmetstål Classic - Beste pizzastål

  • Merke: Gourmetstål
  • Størrelse: 37cm x 33cm
  • Tykkelse: 1 cm
  • Vekt: 9 kg
  • Materiale: Stål
  • Kan vaskes i maskin: Nei
  • Tilbehør: Oppskriftshefte, tøypose
Gourmetstål Classic

Gourmetstål Classic er ikke en tradisjonell pizzastein, men et pizzastål. I stedet for å være laget av keramikk eller lavastein, er denne modellen derfor laget av stål. Håndverket er av høyeste kvalitet og stålet er laget med malm fra Norrbotten, noe som gjør dette til et helsvensk produkt.

Stålet er ellers i prinsippet helt uforgjengelig og kan ikke sprekke eller gå i stykker slik vanlige pizzasteiner kan. Den kan også nå ekstra høye temperaturer – faktisk opptil 400 grader. Dette er fordi stålet tar opp varmen fra grillelementene når du plasserer det høyt oppe i ovnen.

Allsidig og slitesterk

En annen stor fordel med Gourmet steel Classic er at du også kan bruke stålet som grillbord, for eksempel på grillen. Her kan du steke kjøtt, grønnsaker eller andre ting med et fenomenalt resultat. Stålets velproporsjonerte størrelse på 37 cm x 33 cm gjør også at du har plass til mange ingredienser samtidig, perfekt for en større familie.

Når du kjøper Gourmet Steel Classic får du en oppskriftsbok med tips om gode retter du kan tilberede med pizzastålet. Du får også en praktisk tøypose som letter oppbevaring samt transport.

Har du råd til å betale litt mer og ønsker et ekstra slitesterkt pizzastål, er Gourmet steel Classic helt klart noe for deg. Det er også et godt valg for de som setter pris på kortreiste produkter, da dette er et helsvensk produkt.

  • Laget av høykvalitets stål fra Norrland.
  • Også egnet som stekebord.
  • Kan ikke sprekke eller knekke som mange vanlige pizzasteiner.
  • God størrelse - 37 cm x 33 cm.
  • Ganske tungt.
  • Mangler håndtak.

I samarbete med pris-logo

3. Weber Pizzastein - Godt valg

  • Merke: Weber
  • Størrelse: 36 cm (rund)
  • Tykkelse: –
  • Vekt: 4,54 kg
  • Materiale: Keramikk
  • Kan vaskes i maskin: Nei
  • Tilbehør: Nei
Weber Pizza Stone

Webers pizzastein er laget av keramikk, noe som gjør den til en robust og slitesterk stein. På den kan du tilberede sprø pizza, men også brød og en rekke andre delikatesser, som boller eller eplepai. Pizzasteinen har en rund form med en diameter på 36 cm og praktiske håndtak som gjør den lett å håndtere.

Den keramiske steinen i kombinasjon med Webers spesielle overflatebehandling gir deg utmerket varmefordeling og pizza eller andre deiger med sprø skorpe. Overflaten er også svært slitesterk og vil ikke falme, sprekke eller flise, til tross for hyppig bruk.

Kun til grillbruk

I motsetning til de andre modellene i samlingen vår, er denne pizzasteinen fra Weber kun egnet for bruk på grillen. Dette kan selvsagt oppleves som en ulempe for noen, men kanskje ikke for grillmesteren som setter pris på morsomt tilbehør.

Steinen kan brukes i gass-, brikett- eller elektriske griller og er kompatibel med de fleste griller fra Weber. Hvis du hovedsakelig planlegger å bruke pizzasteinen på grillen, kan Webers pizzastein være et veldig godt alternativ for deg.

  • Pizzastein av høy kvalitet.
  • Utmerket varmespredning.
  • Enkel å håndtere takket være håndtak.
  • Perfekt til pizza, brød og andre bakevarer.
  • Kan kun brukes på grillen.

I samarbete med pris-logo

Kjøpeguide: Hva er en pizzastein?

En pizzastein er en tykk skive som du kan bruke til å lage pizza på et tradisjonelt italiensk vis.

Pizzasteiner kalles også bakestein eller ovnsstein og finnes i ulike størrelser og fasonger. De kan også være laget av forskjellige materialer, for eksempel keramikk, granitt, terrakotta eller lavastein.

Grunnen til at pizzasteiner gir et så godt resultat er fordi de absorberer varmen og holder en jevn temperatur. Det er en viktig forutsetning for å få en pizza med luftige kanter og sprø bunn.

I tillegg til pizza kan du også bruke pizzasteiner til å lage mat:

  • Tortillas
  • Pitabrød
  • Flatbrød
  • Knekkebrød
  • Boller og andre bakverk

Hvordan bruke en pizzastein?

Instruksjonene for bruk av en pizzastein kan variere avhengig av hvilken modell du velger. Noen varianter kan for eksempel ha en tilhørende rustfri stålplate som du legger på steinen når du lager mat. Med andre bør du bruke et bakepapir, og hos enkelte kan du steke pizza rett på steinen.

Nedenfor går vi omtrent igjennom hvordan du bruker pizzasteinen i ovnen og på grillen.

I ovnen

  1. Sett pizzasteinen i ovnen og la den varmes opp gradvis sammen med ovnen.
  2. Når det er på tide å bake pizzaen skal ovnen ha en temperatur på rundt 220 – 230 grader.
  3. Legg pizzaen på steinen, gjerne ved hjelp av en bakespade. Sjekk med jevne mellomrom.
  4. Stikk hull i store bobler. Det kan også være greit å rotere pizzaen en gang.
  5. Når kantene på pizzaen har blitt gyldenbrune er det på tide å ta pizzaen ut og la den avkjøles i et par minutter.

På kullgrillen

  1. Legg kullet eller brikettene i en ring.
  2. Tenn grillen og vent til kullene er dekket med grå aske.
  3. Forvarm steinen på grillristen i et par minutter og lukk lokket.
  4. Grillen skal være rundt 300 grader når det er på tide å steke pizzaen.
  5. Bruk en bakespade til å legge pizzaen og lukk lokket.
  6. Vent noen minutter og ta ut pizzaen når den er gyldenbrun og osten har smeltet.
  7. La gjerne pizzasteinen stå på grillen slik at den avkjøles gradvis.

På gassgrillen

Hvis du har en gassgrill med brenner, sett den på laveste nivå. Hvis grillen har flere brennere, tenn en av dem, men ikke plasser pizzasteinen rett over den. Plasser den i stedet over en avskrudd brenner for indirekte varme.

  1. Forvarm grillen sammen med pizzasteinen under lukket lokk. Grillen skal nå en temperatur på ca. 200 grader.
  2. Legg pizzaen på med en bakespade og lukk lokket.
  3. Sjekk pizzaen med jevne mellomrom og roter den gjerne.
  4. Når osten har smeltet og kantene er blitt gyldenbrune, er det på tide å løfte pizzaen vekk og la den avkjøles.

Også her er det lurt å la steinen kjøle seg ned sammen med grillen mens du spiser.

Pizzastål - et alternativ til pizzastein

Et pizzastål er et populært alternativ til den tradisjonelle pizzasteinen. Akkurat som navnet tilsier, er denne varianten laget av stål i stedet for for eksempel keramikk eller lavastein. Ellers fungerer den på akkurat samme måte – du bruker den til å lage pizza, brød eller andre ting i ovnen eller på grillen.

Mange pizzastål kan også brukes som stekebord for steking av kjøtt, grønnsaker og fisk. Perfekt for å tilberede større mengder mat og få en fin stekeoverflate.

Pizzastein eller pizzastål - Hva er best?

Resultatmessig trenger ikke forskjellene mellom et pizzastål og en pizzastein å være veldig store. Det er imidlertid et par ting som skiller de to modellene, inkludert:

  • Temperatur. Det er ikke uvanlig at stålet når høyere temperaturer enn pizzasteinen. Dette er fordi stålet absorberer varmen bedre i overflatelaget.
  • Bærekraft. Pizzastål kan ikke sprekke eller gå i stykker slik vanlige pizzasteiner kan.
  • Prisen. Gode pizzasteiner finner du for bare et par hundrelapper. Pizzastål av høy kvalitet kan derimot koste opptil minst 1000 kroner.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

Det kommer litt an på hvilken type stein du velger å kjøpe. Dessuten kan prosessen se litt annerledes ut avhengig av om du skal bruke den i ovnen eller på grillen. Følg alltid instruksjonene for pizzasteinen du valgte å kjøpe.

Pizzastål og pizzasteiner har samme funksjon, men pizzastål når vanligvis enda høyere temperaturer samtidig som det har bedre holdbarhet. Den er imidlertid også dyrere, så ønsker du en billig versjon er pizzasteinen bedre.

Pizzasteiner skal ikke vaskes i maskin, men rengjøres med kun vann og oppvaskbørste, alternativt en klut med eddik. Ikke bruk oppvaskmiddel da steinen kan absorbere det i porene.

Ja, stort sett alle pizzasteiner kan også brukes på kull- og gassgriller.

Ja, flertallet av dagens pizzasteiner er tilpasset bruk i ovnen. Det er imidlertid noen unntak som kun er for grill for eksempel, så sørg for å lese spesifikasjonene.

I følge vår sammenligning er Eva Solo den beste pizzasteinen akkurat nå. Den er enkel å bruke, passer til grillen så vel som i ovnen og du kan lager magiske pizzaer og brød.

Foretrekker du pizzastål anbefaler vi Gourmetstål Classic i stedet.

Hjalp denne testen om Pizzastein deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Kjøkkenvekt best i test

Kjøkkenvekt: 3 modeller i test

Testvinnare - Pizzastein

  1. Eva Solo Bakestein

    Eva Solo Bakestein

    Best i test
  2. Gourmetstål Classic

    Gourmetstål Classic

    Beste pizzastål
  3. Weber Pizza Stone

    Weber Pizzastein

    Godt valg

Vanlige spørsmål

Det kommer litt an på hvilken type stein du velger å kjøpe. Dessuten kan prosessen se litt annerledes ut avhengig av om du skal bruke den i ovnen eller på grillen. Følg alltid instruksjonene for pizzasteinen du valgte å kjøpe.

Pizzastål og pizzasteiner har samme funksjon, men pizzastål når vanligvis enda høyere temperaturer samtidig som det har bedre holdbarhet. Den er imidlertid også dyrere, så ønsker du en billig versjon er pizzasteinen bedre.

Pizzasteiner skal ikke vaskes i maskin, men rengjøres med kun vann og oppvaskbørste, alternativt en klut med eddik. Ikke bruk oppvaskmiddel da steinen kan absorbere det i porene.

Ja, stort sett alle pizzasteiner kan også brukes på kull- og gassgriller.

Ja, flertallet av dagens pizzasteiner er tilpasset bruk i ovnen. Det er imidlertid noen unntak som kun er for grill for eksempel, så sørg for å lese spesifikasjonene.

I følge vår sammenligning er Eva Solo den beste pizzasteinen akkurat nå. Den er enkel å bruke, passer til grillen så vel som i ovnen og du kan lager magiske pizzaer og brød.

Foretrekker du pizzastål anbefaler vi Gourmetstål Classic i stedet.