Hvilken hundeseng er best i test 2024?

I følge vår sammenligning er Bia Bed Original den beste hundesengen akkurat nå Dette er en svenskprodusert hundeseng laget i materialer av høy kvalitet som finnes i totalt syv forskjellige størrelser, noe som gjør den egnet for både små og store hunder Selskapet bak Bia-sengen har faktisk laget hundesenger siden 1969 og fortsetter å være et opplagt valg for alle som leter etter en god seng til hunden sin Les mer om Bia Bed Original og de andre alternativene i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBeste lille hundesengBeste seng for mellomstore hunderBest hundeseng med ben
Produkt: Bia Bed OriginalBasic wellB ortopedisk hundesengTrixie Be Nordic Dog BedMaelson Hundeseng på ben
Vurdering:
Størrelser:7 stk3 stk3 stk2 stk
Materiale:Freonfri polyeter, kunstlærMinneskum, fleeceSkumgummi, bomull/polyesterPolyester
Allergivennlig:JaData manglerData manglerData mangler
Garanti:2 årData manglerData manglerData mangler

1. Bia Bed Original - Best i test

 • Størrelser: 7 stk
 • Materiale: Freonfri polyeter, kunstlær
 • Hypoallergen: Ja
 • Garanti: 2 år
Bia Bed Original test

Bia Original er en svensk klassiker som har blitt produsert siden 1969. Med andre ord har massevis av hunder prøvd disse produktene opp gjennom årene og gitt sin «godkjenning». Bia-sengene er tilgjengelige i runde, firkantede og ovale former og gir ergonomisk støtte til hunden din eller valpekullet.

Hundesengene har et trekk i syntetisk lær, som gjør dem enkle å holde rene for hår og smuss. Dette betyr imidlertid også at de ikke kan vaskes like lett som tekstil. Men det finnes heldigvis ekstra trekk å få kjøpt som kan trekkes over sengen.

Bia Bed kommer i intet mindre enn syv forskjellige størrelser. Det betyr at du kan være sikker på å finne en passende seng uansett om du har en liten chihuahua, en labrador, en rottweiler eller et helt valpekull. Her er de forskjellige modellene med mål:

Nr 0 (rund)50 x 50 x 12 cm
Nr 145 x 45 x 12,5 cm
Nr 250 x 60 x 12,5 cm
Nr 360 x 70 x 15 cm
Nr 470 x 85 x 15 cm
Nr 5 (oval)60 x 70 x 12,5 cm
Nr 680 x 100 x 15 cm
Nr 7100 x 120 x 15 cm

Bia-sengene koster fra rundt 600 kroner til 1500 kroner, avhengig av størrelse og modell. Det synes vi er en rettferdig prislapp for et kvalitetsprodukt, men vi skulle gjerne sett at ekstra trekk var litt billigere. Ekstra trekk som selges separat kan for eksempel koste nærmere 700 kroner, som er en relativt stor sum å punge ut med.

 • Svensk kvalitet siden 1969.
 • Mange forskjellige størrelser å velge mellom.
 • Syntetisk lær gjør det enkelt å holde den ren for hundehår.
 • Dyrt med ekstra trekk.

I samarbete med pris-logo

2. Basic wellB ortopedisk hundeseng - Beste lille hundeseng

 • Størrelser: 3 stk
 • Materiale: Minneskum, fleece
 • Allergivennlig: Data mangler
 • Garanti: Data mangler
Basic wellB hundeseng

Basic wellB er en veldig myk hundeseng som er perfekt for mindre hunderaser. Dette er faktisk en ortopedisk seng laget av minneskum som tilpasser seg hundens kropp. Sengen har også en avtagbar pute med fleecemateriale som gjør den ekstra myk og behagelig for hunden. Trekket er lett å ta av og kan vaskes på 30 grader.

Basic wellB hundeseng med en hund

Denne sengen er tilgjengelig i tre størrelser: 48 x 35 x 17 cm, 63 x 53 x 20 cm og 86 x 61 x 23 cm. Til å være en ortopedisk seng har Basic WellB en overraskende lav prislapp. Her får du minneskum og en ekstra pute for under tusenlappen. Den mindre modellen koster rundt 700 kroner og den større noen hundre kroner mer. Etter kundeanmeldelser å dømme elsker både hunder og katter det myke fleecematerialet. Forvent imidlertid at pels fester seg lettere enn i for eksempel Bia-sengene i kunstlær.

 • Ortopedisk seng.
 • Rettferdig prislapp.
 • Mange hyggelige kundeanmeldelser.

3. Trixie Be Nordic Dog Bed - Beste seng for mellomstore hunder

 • Størrelser: 3 stk
 • Materialer: Skumgummi, bomull/polyester
 • Allergivennlig: Data mangler
 • Garanti: Data mangler
Trixie Be Nordic Dog Bed

Trixie Be Nordic er en hundeseng for mellomstore hunder som er laget av et virkelig slitesterkt materiale med canvas-look. Trekket kan tas av og kan vaskes på 40 grader uten å miste sine egenskaper. Bomulls- og polyesterstoffet sørger for at hunden din ikke risikerer å skli av sengen og skumgummifyllet gjør sengen myk, men ikke så myk som en ortopedisk seng.

Sengen finnes i tre forskjellige størrelser: Small (60 x 50 cm), Medium (80 x 60 cm) og Large (100 x 80 cm). Be Nordic-sengen koster fra rundt 900-1800 kroner. Det er en ganske høy prislapp for hva du får. Men på den annen side er dette en hundeseng som vil tåle tidens tann bedre enn mange billigere konkurrenter.

 • Forhindrer at hunden din sklir.
 • Varer lenge.
 • Trekket kan vaskes i maskin.
 • Ganske dyr.

4. Maelson Hundeseng på ben - Best hundeseng med ben

 • Størrelser: 2 stk
 • Materiale: Polyester
 • Hypoallergen: Data mangler
 • Garanti: Data mangler
Maelson Hundeseng
Maelson Hundeseng

Hvis du er ute etter en hevet hundeseng med ben, er Maelson det beste valget. Her får du en hundeseng som er robust med sin stålramme, men samtidig portabel da den kan slås sammen. Fordelen med hevede hundesenger som denne er at hunden ikke trenger å ligge rett på gulvet. Dette kan være greit å unngå dersom du for eksempel har ekstra kalde gulv. I tillegg bidrar en seng med ben til en jevnere fordeling av kroppsvekten.

Maelson Hundeseng med hund

Dette er en seng for små og mellomstore hunder da den finnes i to størrelser: 56 x 56 x 24 cm og 71 x 71 x 29 cm. Begge sengene tåler en maksimal belastning på 25 kilo. Forvent å betale fra rundt 900 opp til 1000 kroner for den minste modellen av Maelson-sengen. Den større koster noen hundrelapper mer.

 • Svært portabel.
 • Hunden unngår kalde gulv.
 • Jevn fordeling av kroppsvekt.
 • Ikke den mykeste hundesengen.

Guide: Hvordan velge hundeseng

Hunder elsker å være aktive, leke, boltre seg og følge deg uansett hvor du går. Men det betyr ikke at de ikke trenger å komme seg til hektene og å være for seg selv noen ganger.

En enkel måte å gi hundene våre den hvilen de trenger (og holde dem unna våre egne senger) er å skaffe en hundeseng, hvor de kan hvile og sove uforstyrret.

Ulike typer hundesenger

For det første kan det være greit å vite at det finnes mange forskjellige typer hundesenger. Den du bør velge avhenger delvis av hvor stor hunden din er, men også av hvilken liggestilling den foretrekker. Det finnes også spesielle hundesenger tilpasset hunder med leddstivhet.

Først og fremst må du velge en hundeseng av riktig størrelse, men da må du også bestemme deg for om den skal være rund eller oval, eller til og med om den skal ha en madrass.

Det finnes også hundesenger med ben, som ikke bare er til for å være estetisk tiltalende, men også av praktiske årsaker. Senger med ben er bedre til å fordele kroppsvekten, noe som gjør dem egnet for hunder med leddproblemer.

For hunder med leddproblemer kan det også være greit å velge en ortopedisk seng med madrass av minneskum (også kjent som memory foam). Dette skummet tilpasser seg hundens kropp, noe som kan bidra til å redusere stivhet og som gjør sengen så komfortabel som mulig.

Størrelse på hundeseng

Det er viktig å passe på at du ikke velger en seng som er for liten for hunden din. Sengen må være stor nok til at hunden kan ligge komfortabelt i alle sine naturlige liggestillinger.

Pass på å velge en seng som ikke bare er stor nok for hunden din når den ligger sammenkrøllet, men også når den ligger rett ut.

Materiale og rengjøring av hundeseng

Hundesengen må selvfølgelig være laget av et mykt og behagelig materiale som hunden din liker. Men også for deg som hundeeier er det viktig å tenke på materialet.

Sørg for å velge en hundeseng i et slitesterkt materiale som vil vare lenge. Hvis trekket er avtagbart og maskinvaskbart, er det også å foretrekke. Du vil utvilsomt trenge å vaske hundesengen av og til, og jo lettere det er å holde den ren, jo bedre.

Hvor skal jeg sette hundesengen?

Et viktig poeng med hundesengen er at den skal være en frisone for hunden din – et avslappende sted hvor hunden kan hvile uforstyrret. Plasser den derfor i en rolig del av hjemmet, og husk å holde den unna trekk.

Har du plass kan et godt alternativ være å plassere én hundeseng på et tilbaketrukket sted i huset og en annen i for eksempel stua. Da kan hunden velge om den skal hvile for seg selv eller sammen med familien.

Mer enn én hund?

Hunder skal ikke trenge å dele seng – da oppstår det lett en konkurransesituasjon. For å unngå dette bør du derfor ha minst en seng per hund.

Viser det seg at hundene dine liker å hvile sammen, er det store hundesenger tilgjengelig for kjøp, som passer for to små eller mellomstore hunder.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Beste lånemegler
4 Lånemegler tested
sambla
Beste lånemegler Sambla
Beste Forbrukslån
4 Forbrukslån tested
Sambla Beste långivere
Beste forbrukslån Sambla
Beste innboforsikring
3 Innboforsikring tested
hedvig forsikring
Beste innboforsikring Hedvig
Elsparkesykkel best i test
4 Elsparkesykkel tested
Xiaomi Mi 1S
Best i test Xiaomi Mi 1S
Vinterdekk Best i test
5 Vinterdekk tested
Michelin X-ICE North 4 best i test
Best i test Michelin X-ICE North 4
Test Alkometer best i test
4 Alkometer tested
Alkometer Dräger 4000
Best i test Dräger 4000
Sommerdekk best i test
7 Sommerdekk tested
Continental PremiumContact 7
Best i test Continental PremiumContact 7

Vanlige spørsmål

Størrelsen du bør velge avhenger av hvor stor hunden din er og i hvilken posisjon den vanligvis ligger i. Det er bedre å ha en hundeseng som er litt for stor enn en som er for liten. Gi hunden nok plass til å strekke seg ut og bevege seg rundt.

Du trenger ikke å skaffe en seng til hunden din, men det blir ofte satt pris på av hunden å ha et dedikert sted å hvile og sove. Hunden lærer raskt at sengen er et sted den kan være i fred og komme seg til hektene. Hundesengen blir et trygt sted hvor hunden kan søke tilflukt dersom den føler seg utrygg eller ønsker å være alene.

Ettersom det samler seg mye hundehår i sengen, er det viktig at du først prøver å fjerne så mye av hårene som mulig før du vasker sengen i maskinen. For å redusere risikoen for å tette filteret i vaskemaskinen, anbefales det også at du bruker en stor vaskepose.

Hundesenger med ben er gode fordi at de sørger for at hundens vekt fordeles jevnt. Dette gjør en hundeseng med ben til et utmerket valg hvis hunden din har leddproblemer.

Det finnes hundesenger i forskjellige prisklasser. Fra enkle modeller som koster noen hundrelapper til designersenger som koster 1500 kroner og oppover.

Hjalp denne testen om Hundeseng deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Beste lånemegler

Lånemegler: 4 beste aktører

Beste Forbrukslån

Forbrukslån: 4 beste forbrukslånene

Beste innboforsikring

Innboforsikring: Topp 3 innboforsikringer

Testvinnare - Hundeseng

 1. Bia Bed Original test

  Bia Bed Original

  Best i test
 2. Basic wellB hundeseng

  Basic wellB ortopedisk hundeseng

  Beste lille hundeseng
 3. Trixie Be Nordic Dog Bed

  Trixie Be Nordic Dog Bed

  Beste seng for mellomstore hunder

Vanlige spørsmål

Størrelsen du bør velge avhenger av hvor stor hunden din er og i hvilken posisjon den vanligvis ligger i. Det er bedre å ha en hundeseng som er litt for stor enn en som er for liten. Gi hunden nok plass til å strekke seg ut og bevege seg rundt.

Du trenger ikke å skaffe en seng til hunden din, men det blir ofte satt pris på av hunden å ha et dedikert sted å hvile og sove. Hunden lærer raskt at sengen er et sted den kan være i fred og komme seg til hektene. Hundesengen blir et trygt sted hvor hunden kan søke tilflukt dersom den føler seg utrygg eller ønsker å være alene.

Ettersom det samler seg mye hundehår i sengen, er det viktig at du først prøver å fjerne så mye av hårene som mulig før du vasker sengen i maskinen. For å redusere risikoen for å tette filteret i vaskemaskinen, anbefales det også at du bruker en stor vaskepose.

Hundesenger med ben er gode fordi at de sørger for at hundens vekt fordeles jevnt. Dette gjør en hundeseng med ben til et utmerket valg hvis hunden din har leddproblemer.

Det finnes hundesenger i forskjellige prisklasser. Fra enkle modeller som koster noen hundrelapper til designersenger som koster 1500 kroner og oppover.