Hvilken beltestol er best i test?

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er best i test 2024 ifølge foreldre og eksperter Beltestolen har fått høye karakterer i ulike sikkerhetstester og har blant annet vist fantastiske resultater i sidekollisjonstester Den er enkel å installere med eller uten ISOFIX og tar ikke opp mer plass enn nødvendig i bilen Ryggstøtten er justerbar i høyden og hodestøtten er spesialdesignet for optimal komfort Les mer om BeSafe iZi Flex FIX i-Size – og alternativene – i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerRimeligste valg
Produkt: BeSafe iZi Flex FIX i-SizeCybex Solution Z i-FixBritax Kidfix III
Vurdering:
Lengde:100 – 150 cm100 – 150 cm100 – 150 cm
Alder:4 – 12 år3 – 12 år3,5 – 12 år
Vekt:7 kg7,2 kg7,5 kg
Montering:ISOFIX/sikkerhetsbelteISOFIX/sikkerhetsbelteISOFIX/sikkerhetsbelte
Egenskaper:Hoftebelteføring, PAD+, avtagbar sidekollisjonsbeskyttelse, V-formet hodebeskyttelse, justerbar setevinkelEnergiabsorberende ramme, sammenleggbar rygg og nakkestøtte, luftventilasjonssystemEkstra stor sitteplass, justerbar hode- og ryggstøtte, avtagbart trekk, SecureGuard

1. BeSafe iZi Flex FIX i-Size - Best i test

 • Lengde: 100 – 150 cm
 • Alder: 4 – 12 år
 • Vekt: 7 kg
 • Montering: ISOFIX/sikkerhetsbelte
 • Egenskaper: Hoftebelteføring, PAD+, avtagbar sidekollisjonsbeskyttelse, V-formet hodebeskyttelse, justerbar setevinkel
beltestol BeSafe iZi Flex FIX

Hvis du vil ha en beltestol som kombinerer sikkerhet, funksjonalitet og komfort, kan BeSafe iZi Flex FIX i-Size utvilsomt være noe for deg. Få andre beltestoler leverer på så mange punkter som denne.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er faktisk en av de første beltestolene som er godkjent i henhold til UN R129-02 (i-Size). Og med høye karakterer i ulike sikkerhetstester – inkludert den tyske ADAC – kan du være sikker på at din mest verdifulle last er trygg i baksetet.

Høyest mulig sikkerhet

Sikkerhetsmessig er det ikke mye negativt å si om BeSafe iZi Flex FIX i-Size. Dette er en beltestol som har vist fantastiske resultater sikkerhetsmessig, ikke minst i tyske ADACs prestisjetunge forbrukertest.

Først og fremst er modellen utstyrt med tre lag sidekollisjonsbeskyttelse. Her er det en energiabsorberende solid nakke- og hodebeskyttelse, beskyttende sidepaneler (SIP) og en annen separat kollisjonsbeskyttelse (SIP+) som du    monterer på siden av beltestolen.

Faktisk oppfyller modellen kravene til sidekollisjonsbeskyttelse i UN R129-02, selv uten SIP og SIP+. Og dette er selvfølgelig gunstig fordi disse panelene er avtagbare. Mer om det litt lenger ned.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er også utstyrt med såkalte hoftebelte- og skulderbelteføringer i mykt materiale som sørger for at sikkerhetsbeltet er riktig plassert over barnets fang og skuldre. Dette er også en måte å redusere skader i forbindelse med en kollisjon.

Utmerket komfort

BeSafe iZi Flex FIX i-Size er ikke bare en trygg beltestol – den tilbyr også utmerket komfort for barnet.

Rent størrelsesmessig passer stolen barn som er mellom 100 og 150 cm høye. Høyden på ryggstøtten kan justeres ved å vri på kontrollene på sidene av beltestolen.

Det er også mulig å justere setevinkelen, noe barnet ditt faktisk kan gjøre selv under reisen. Dette påvirker selvfølgelig ikke stolens sikkerhetsfunksjoner.

Den V-formede hode- og nakkestøtten gir god synlighet til begge sider samtidig som den er behagelig for barnet å lene hodet mot. Perfekt hvis barnet vil ta en blund.

Du får også PAD+, en polstret pute som gir god beskyttelse mellom hake og bryst samtidig som beltets plassering blir mer komfortabel.

beltestol BeSafe iZi Flex FIX

Enkel installasjon

Du kan installere BeSafe iZi Flex FIX i-Size på to måter: med eller uten ISOFIX. Uansett metode er det svært enkelt og noe alle foreldre kan håndtere.

Hvis bilen din har ISOFIX-fester, trenger du bare å trekke ut de uttrekkbare armene på beltestolen og klikke dem inn i festene. De vil da indikere når setet er riktig installert. Låsefunksjonen til ISOFIX-armene gjør det også mulig å installere beltestolen selv i biler med dype fester.

Hvis bilen mangler ISOFIX-fester, er det bare å feste med sikkerhetsbeltet.

Perfekt for større familier

En stor fordel med BeSafe iZi Flex FIX i-Size er at du kan tilpasse setet til plassen i bilen. Sidekollisjonsbeskyttelsen kan tas av, noe som gjør at du enkelt får plass til tre personer eller tre barneseter i baksetet på bilen. Dette er selvsagt spesielt fordelaktig for deg med en større familie.

Ellers er BeSafe iZi Flex FIX i-Size allerede en veldig fin beltestol som både gir barna god plass samtidig som den sparer verdifull plass i bilen.

Hva sier foreldrene?

Foreldrene er veldig fornøyde med BeSafe iZi Flex FIX i-Size og mener at den holder høy kvalitet hele veien.

De fremhever blant annet stolens komfort, stilige design og hvor enkel den er å montere, samt at den viser når monteringen er riktig. En annen fordel er hvor lite plass beltestolen tar opp i bilen.

Flertallet av brukerne gir stolen full pott og mener at den utvilsomt lever opp til forventningene.

Endelig dom

Besafe har utviklet bilseter i 50 år og det er ingen tvil om at de vet hva de driver med. BeSafe iZi Flex FIX i-Size er en høykvalitets og sikker beltestol med mange smarte funksjoner og imponerende komfort. Den er enkel å installere og passer i biler både med og uten ISOFIX-fester.

Verken eksperter eller foreldre har mye negativt å si om stolen. Det eneste vi kunne finne var at noen synes den er noe dyr og at trekkene kan være litt vanskelige å ta på etter vask.

I tillegg til det er BeSafe iZi Flex FIX i-Size det opplagte beltesetet for foreldre som ønsker å kombinere sikkerhet og komfort.

 • Høye karakterer i ADACs forbrukertest med fantastiske resultater i sidekollisjonstesten.
 • Utmerket komfort for barnet.
 • Mulig å fjerne sidekollisjonsbeskytterne for å få plass til tre beltestoler (eller personer) i baksetet.
 • Spesialdesignet nakke- og hodestøtte som støtter barnet når det sover og gir god synlighet.
 • Enkel å installere med uttrekkbare ISOFIX-armer.
 • Et dyrere alternativ.
 • Trekket kan være vanskelig å ta på etter vask.

I samarbete med pris-logo

2. Cybex Solution Z i-Fix - Vi anbefaler

 • Lengde: 100 – 150 cm
 • Alder: 3 – 12 år
 • Vekt: 7,2 kg
 • Montering: ISOFIX/sikkerhetsbelte
 • Egenskaper: Energiabsorberende ramme, sammenleggbar rygg og nakkestøtte, luftventilasjonssystem
Cybex Solution Z i-Fix

Cybex Solution Z i-Fix er et lettbrukt og lettjustert beltestol med et unikt luftventilasjonssystem som holder stolen kjølig selv på de varmeste dagene. Du installerer den med sikkerhetsbeltet eller med ISOFIX, akkurat som med mange andre modeller.

Dette er selvfølgelig også en veldig trygg beltestol, sertifisert i henhold til UN R129/03-standarden. Den har også blitt best i sin klasse i ADACs store test av beltestoler (2020) med høye karakterer for både materialer og sikkerhet.

Lineær sidekollisjonsbeskyttelse

Cybex Solution Z i-Fix er utstyrt med en enda bedre lineær sidekollisjonsbeskyttelse, LSP System Plus. Dette i kombinasjon med stolens energiabsorberende ramme gir enda bedre beskyttelse ved sidekollisjoner. Faktisk reduseres kraften i en sidekollisjon med omtrent 25 prosent.

Beltestolen er også utstyrt med praktiske sikkerhetsputer som holder barnets hode i optimal posisjon ved en eventuell kollisjon. Den hindrer også at hodet tipper fremover dersom barnet skulle sovne, noe som er bra for både sikkerhet og komfort.

Gode ​​justeringsmuligheter

En av hovedfordelene med Cybex Solution Z i-Fix, i tillegg til sikkerheten, er nok at den er svært justerbar. For det første er ryggstøtten sammenleggbar, noe som gjør at den kan tilpasses helningen på bilsetet.

Den tilbyr også automatisk høyde- og breddejustering når du justerer hode- og skulderdelen. Du kan gjøre dette i 12 forskjellige posisjoner, også med kun én hånd.

De gode tilpasningsmulighetene gjør at Cybex Solution Z i-Fix kan vokse i takt med barnet ditt. I følge Cybex kan beltestolen brukes fra cirka 3 til 12 års alder og den tåler en vekt på opptil 50 kg.

Praktisk luftventilasjonssystem og enkel montering

Noe som får Cybex Solution Z i-Fix til å skille seg ut er dens integrerte luftventilasjonssystem. Denne innovative ventilasjonsløsningen gjør Solution Z i-Fix behagelig å sitte i, selv på varmere sommerdager.

Beltestolen passer i de fleste biler da den kan monteres både med ISOFIX og med sikkerhetsbeltet. ISOFIX er selvsagt foretrukket for ekstra stabilitet, men mangler bilen din ISOFIX-fester er ikke dette noe problem.

Prisbelønnet design

Det er ingen tvil om at Cybex Solution Z i-Fix har et vakkert design. Den har blant annet blitt kåret til vinneren av RedDot Award 2019, men har også vunnet en pris i German Design Award 2021.

Cybex Solution Z i-Fix kommer i tre forskjellige farger, mens Cybex Solution Z i-Fix Plus kommer i så mange som syv farger. Hele stolen har samme farge, noe som gir et stilig inntrykk.

Det enkelte foreldre derimot legger merke til er at stoffet raskt får flekker. Heldigvis er trekket avtagbart og kan også vaskes i maskin.

belestol Cybex Solution Z i-Fix

Endelig dom

Cybex Solution Z i-Fix er en utmerket beltestol som leverer på de fleste punkter. Akkurat som modellen fra BeSafe , er dette et litt dyrere alternativ, men samtidig får du en stol som lever opp til alle forventninger, både når det gjelder sikkerhet, komfort og funksjon.

De gode justeringsmulighetene settes spesielt stor pris på, og det samme gjør den enkle installasjonen. Både kunder og eksperter gir Cybex Solution Z i-Fix en overveldende god vurdering, og med rette – dette er et virkelig godt alternativ til vår testvinner.

 • Sertifisert i henhold til UN R129/03, den nyeste sikkerhetsstandarden.
 • Ryggstøtte med 12 forskjellige høydeposisjoner.
 • Sammenleggbare hodestøtter holder hodet i stolens sikkerhetssone.
 • Luftventilasjonssystem holder stolen kjølig selv på de varmeste dagene.
 • Kan også installeres uten ISOFIX.
 • Får lett flekker.
 • Dyr.

I samarbete med pris-logo

3. Britax Kidfix III - Rimeligste valg

 • Lengde: 100 – 150 cm
 • Alder: 3,5 – 12 år
 • Vekt: 7,5 kg
 • Montering: ISOFIX/sikkerhetsbelte
 • Egenskaper: Ekstra stor sitteplass, justerbar hode- og ryggstøtte, avtagbart trekk, SecureGuard
beltestol Britax Kidfix III

Britax Kidfix III er en beltestol som i likhet med modellen fra BeSafe kombinerer sikkerhet og komfort, dog til en litt lavere pris og i et litt større format. Solid kollisjonsbeskyttelse beskytter barnet under bilturen og den justerbare hode- og ryggstøtten gjør at setet vokser i takt med barnet.

Montering skjer med eller uten ISOFIX, noe som betyr at Britax Kidfix III passer i de fleste bilmodeller. Skulle barnet søle på stolen ved et uhell, er dette ikke noe problem – trekket kan tas av og maskinvaskes.

Innovativ kollisjonsbeskyttelse

Selv Britax forstår at sikkerheten er viktigst når det kommer til bilseter, uansett modell. I beltestolen Kidfix III er derfor barnet ditt beskyttet av en innovativ kollisjonsbeskyttelse i flere trinn.

Først og fremst beskytter det robuste skallet hele barnets kropp, fra hodet og ned til hoften, og den praktiske belteføringen (SecureGuard) sørger også for at sikkerhetsbeltet alltid sitter riktig. En polstret hodestøtte forbedrer dels komforten, men gir også barnets hode ekstra god beskyttelse.

Beltestolen har også to separate sidekollisjonsbeskyttelse (SICT) på hver side som reduserer avstanden mellom bilen og setet. Ved en kollisjon vil beskyttelsen ta opp kraften før den når barnet. Bare pass på å vri ut dekselet på siden av setet nærmest bildøren.

En annen sikkerhetsfunksjon er XP-PAD, en støtdempende pute som sitter på beltet over barnets bryst. Den absorberer opptil 30 prosent av støtkraften ved en frontkollisjon og beskytter også nakken mot brå bevegelser fremover.

Ergonomisk sete

Britax Kidfix III har en ekstra bredt sitteflate på 54 cm for å gi barnet ekstra komfort. Faktisk er setet omtrent 20 prosent større enn tilsvarende modeller. Dette i kombinasjon med den myke polstringen og den gode ergonomien gjør at barnet sitter komfortabelt selv på litt lengre bilturer.

Ryggstøtten kan selvsagt heves og senkes slik at Kidfix III kan vokse i takt med barnet ditt. En annen finesse er at ryggstøtten automatisk tilpasser seg helningen til bilsetet for å gi en komfortabel sittestilling.

Hodestøtten kan også heves og senkes, også med enhåndsgrep, og gir barnet god støtte dersom det sovner.

beltestol Britax Kidfix III

Med eller uten ISOFIX

Akkurat som BeSafe iZi Flex FIX i-Size, kan Britax Kidfix III installeres med eller uten ISOFIX. Det betyr at setet passer i de fleste biler. Fordi installasjonen er så enkel, er det også veldig enkelt å flytte beltestolen mellom forskjellige biler.

Husk alltid å lese instruksjonene før du monterer stolen. Du finner instruksjonsheftet på baksiden av stolen i en klaff.

Hva sier foreldrene?

Foreldre liker Britax Kidfix III og tror det kan være et av de mest komfortable bilsetene på markedet. De sier at stolen er bygget for å vare og at den virker utrolig sikker.

Noen sier at den kanskje ikke er like stilig som mange av konkurrentene, og at den ikke har så mange funksjoner. Utover dette er det ikke mye å klage på.

Flertallet av foreldrene vil klart anbefale stolen og skriver at barna deres vil bruke den til de blir tenåringer.

Endelig dom

Akkurat som vår testvinner er Britax Kidfix III et godt valg, både fra et sikkerhets- og komfortperspektiv. Faktisk er den enda litt mer komfortabel enn BeSafe sin modell, men på den annen side veier den mer og tar også litt mer plass i bilen.

Både foreldre og eksperter er fornøyde med Britax Kidfix III og mener at de klart kan anbefale stolen.

Den er kanskje ikke like lekker som konkurrentene, men samtidig er funksjon og sikkerhet det viktigste. I tillegg er Britax Kidfix III drøyt tusen kroner billigere enn den dårligste modellen fra BeSafe.

 • Innovative kollisjonsbeskyttere beskytter barnet fra hofte til hode, spesielt ved sidekollisjon.
 • Monteres med eller uten ISOFIX.
 • Noe tung
 • Tar ganske mye plass i baksetet.

Viktig ved valg av beltestol

Det er påbudt at barn under 135 cm skal sitte i sikkerhetsanordning når de kjører i bil.

Anbefalingen er at de sitter baklengs så lenge som mulig fordi det er tryggere. Men når de har vokst ut av bilstolen, er det på tide å bytte til en beltestol, eller en beltepute.

Men hvordan fungerer egentlig en beltestol, hvorfor trenger du en og hva er egentlig tryggere – en beltestol eller en beltepute? Du vil lære det og mye mer i vår guide nedenfor.

Slik fungerer en beltestol

Beltestolen er et forovervendt bilbarnestol som er neste trinn etter det vanlige bakovervendte bilbarnestolen. Så lenge skjelettet fortsetter å vokse, må barnet løftes opp for at beltet skal kunne plasseres riktig over barnets kropp.

En beltestol har en såkalt beltejustering ved siden av ryggstøtten som sørger for at beltet sitter riktig og så nærme kroppen som mulig.

Til forskjell fra belteputen har beltestolen en ryggstøtte med beltejustering som sørger for at beltet sitter riktig. Stolen har også sidepaneler med sidekollisjonsbeskyttelse som øker sikkerheten ved sidekollisjon. Her er det også en nakkestøtte, som sørger for at barnet sitter riktig selv om det sovner.

De fleste beltestoler i dag kan monteres både med ISOFIX eller bare ved bruk av bilens eget bilbelte.

Viktige funksjoner hos en beltestol

Som forelder ønsker du naturligvis at barnet ditt skal ferdes både trygt og komfortabelt i bilen. Derfor er det visse egenskaper som kan være ekstra greie å passe på når du skal velge beltestol.

 • Høy sikkerhet. I utgangspunktet er alle bilbarnestoler du finner på det norske markedet godkjent i kollisjonstester, men noen kan ha ekstra funksjoner som gjør dem ekstra trygge. Sidekollisjonsbeskyttelse og støtdempende nakkebeskyttelse, for eksempel.
 • Høy Det er selvsagt viktig at barnet sitter komfortabelt i beltestolen. De fleste seter er ergonomisk utformet for å være komfortable selv under lengre bilturer. Noen har imidlertid ekstra polstring, justerbare nakkestøtter og andre funksjoner som lar deg forbedre komforten.
 • Tilstrekkelig størrelse. Noen beltestoler er større enn andre, noe som kan være problematisk for deg som har en mindre bil. Mål riktig og hvis du har begrenset plass – velg en modell med avtagbare sidepaneler.
 • Enkel installasjon. De fleste bilseter er enkle å installere. I prinsippet kan alle monteres med sikkerhetsbeltet, men montering via ISOFIX foretrekkes fordi det øker sikkerheten enda mer.

Beltestol vs beltepute - Hvilken er best?

Siden lanseringen av beltestolen med ryggstøtte og sidepaneler har den tradisjonelle belteputen i bunn og grunn forsvunnet fra markedet. Grunnen til dette er selvfølgelig at funksjonene til beltestolen vurderes å gjøre den tryggere. Og selvfølgelig er det sannhet i dette.

Beltestolens sidepaneler kan delvis redusere støtet ved sidekollisjon samtidig som barnet holder seg i riktig posisjon under hele bilturen, selv om det sovner. Belteputen mangler sidepaneler og barnet sitter ikke like stabilt dersom det sovner.

Beltepute kan være bedre for lengre barn

Det er imidlertid delte meninger blant ekspertene. I følge en rapport kan belteputer faktisk være et bedre alternativ , spesielt for høyere barn i alderen 4 – 12 år. For kortere barn avhenger det dels av bilens egen sikkerhetsanordning, men også av barnets adferd.

En annen grunn til at belteputer kan foretrekkes er at de plasserer barnets hode lenger bak. Dette gjør også avstanden til setet foran lengre.

Det er imidlertid alltid viktigst å gå frem i henhold til plasseringen av beltet. Hvis den havner for langt ut på skulderen eller for langt opp på magen, er beltestol et bedre alternativ fordi den har beltejustering.

Bruk beltestolen så lenge som mulig

Beltestolen er den sikkerhetsanordningen som barnet ditt vil bruke i lengst tid – fra barnet er minst 4 år til det er 10 – 12 år.

Barnet må ha nådd minimumskravet til beltestolen før de kan begynne å bruke den, noe som vanligvis er en vekt på minst 15 kg eller en lengde på minst 100 cm.

Prøv å bruke beltestolen så lenge som mulig. Forskning viser at barn mellom 9 og 12 år kommer dårligere ut i bilulykker enn yngre barn, rett og slett fordi de sitter rett på bilens eget sete.

Når det er på tide å slutte å bruke beltestolen

Det er på tide å slutte å bruke beltestolen når barnet har nådd maksvekt eller makshøyde for modellen du har valgt, som vanligvis er rundt 36 kg eller 150 cm.

Du bør selvfølgelig også sjekke hvordan barnet sitter uten stolen for å finne ut om det er best å stoppe eller fortsette bruk en stund til. Her er noen ting du bør se etter:

 • Hvordan ryggen forholder seg til bilens ryggstøtte. Hele barnets rygg skal være i kontakt med ryggstøtten i bilen, ellers er det for tidlig å slutte å bruke beltestolen.
 • Plasseringen av lår og knær. Sitter barnet med hele ryggen mot ryggstøtten, skal knærne bøyes der bilsetet slutter, ikke før. Hvis de ikke gjør det, bør du bruke beltestolen en stund til.
 • Posisjonen til beltet. Hoftebeltet skal gå over bekkenbenet, ikke over magen. Skulderbeltet skal sitte godt på skulderen, ikke for nær halsen, og ikke risikere å skli av. Bare når dette skjer naturlig kan du slutte å bruke beltestol.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Hjalp denne testen om Beltestol deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Bilstol best i test

Bilstol: 5 testede modeller

Testvinnare - Beltestol