Hvilke gummistøvler er best i test?

De beste gummistøvlene ifølge vår sammenligning er Polyver Winter Dette er en fôret gummistøvel laget for å holde ute både vått og kaldt, noe som gjør dem egnet for både høst og vinter Foretrekker du klassiske gummistøvler, kan vi anbefale Tretorn Terräng i stedet Les mer om Polyver Winter, Tretorn Terräng og to andre gode gummistøvler i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste lave gummistøvlerBeste Premium Choice
Produkt: Polyver WinterTretorn TerrängTretorn Terräng Low NeoAvignon Ridge High
Vurdering:
Type:Fôret vinterstøvelUfôrede gummistøvlerVarmfôrede gummistøvler som har lavt skaftVarmfôrede gummistøvler
Størrelser:32 - 5136 - 4736 - 4737 - 48
Materialer:Polyuretan, polyester, akrylNaturgummi, polyester, EVA-tekstilNaturgummi, neopren, polyesterNaturgummi, neopren, fleece

1. Polyver Winter - Best i test

 • Type: Fôret vinterstøvel
 • Størrelser: 32 – 51
 • Materialer: Polyuretan, polyester, akryl
Polyver Winter Vinterstøvel

Polyver Winter er en av Nordens mest populære fôrede gummistøvler som er perfekte for årets kaldeste måneder. Støvelen er i en unisex-modell og laget av polyuretan i stedet for gummi, noe som gjør den ekstra lett og slitesterk.

Den tykke isolerende sålen gir deg et godt grep når du er ute om vinteren, og har antisklibeskyttelse som reduserer risikoen for fall og ulykker. Støvelen er selvfølgelig helt vanntett og innerfôret i akryl gjør at du kan bruke Polyver Winter selv når temperaturen når -40 grader.

Gummistøvler bäst i test Polyver Winter

Brukerne selv gir Polyver Winter gjennomgående gode karakterer. På Google er den gjennomsnittlige vurderingen hele 4,7 av 5 mulige, med over 250 anmeldelser. Støvlene beskrives blant annet som varme, lette og sklisikre, men noen mener at de er noe små og smale i størrelsen. Det kan være greit å huske på når du bestiller. Skal du kjøpe en vintergummistøvel er dette helt klart en modell verdt å vurdere. Polyver er ledende i bransjen og med Polyver Winter får du et par av de absolutt beste vinterstøvlene på markedet akkurat nå.

 • Fôrede vinterstøvler som holder føttene varme ned til -40 grader.
 • Laget av materialer som gjør dem lettere og mer slitesterke enn vanlige gummistøvler.
 • Veldig gode brukervurderinger.
 • Litt liten og smal i størrelsen ifølge flere brukere.

I samarbete med pris-logo

2. Tretorn Terräng - Vi anbefaler

 • Type: Ufôrede gummistøvler
 • Størrelser: 36 – 47
 • Materialer: Naturgummi, polyester, EVA-tekstil
Tretorn Terräng

Svenske Tretorn har produsert støvler siden slutten av 1800-tallet. De vet med andre ord en hel del om hvilke egenskaper en god gummistøvel skal ha, noe Tretorn Terräng er et godt eksempel på.

Tretorn Terräng ser ut som en hvilken som helst klassisk gummistøvel, men skinnet bedrar. Disse er lysår unna de grønne gummistøvlene du kjøper for noen småkroner på de store byggevarebutikkene.

Slitesterke gummistøvler Tretorn

Terräng er laget av PVC-fri naturgummi og har en forsterket yttersåle med et røft mønster for å gi deg best mulig grep. Støvelen er lett å ta av og på, slitesterk og er samtidig behagelig på foten.

Hos forhandlere som Outdoorexperten og Outnorth har Tretorn Terräng fått mange flotte anmeldelser. Den har også gått seirende ut i Råd & Röns store test av gummistøvler i 2015 etter å ha blitt utsatt for ekspertenes strenge testprogram. Hvis det er en klassisk gummistøvel du vil ha er Tretorn Terräng det beste valget du kan ta.

 • Testvinner i Råd & Rön 2015.
 • Slitesterke gummistøvler med forsterket yttersåle.
 • Høye brukervurderinger.
 • Ikke det beste valget når det er kaldt.

I samarbete med pris-logo

3. Tretorn Terräng Low Neo - Beste lave gummistøvler

 • Type: Varmfôrede gummistøvler som har lavt skaft
 • Størrelser: 36 – 47
 • Materialer: Naturgummi, neopren, polyester
Tretorn Terräng Low Neo

Tretorn Terräng Low Neo er en lavere variant av Tretorn Terräng. Lave gummistøvler gir deg mer bevegelsesfrihet enn klassiske høye støvler og fungerer dermed godt selv i urbane omgivelser når det regner. Du har også praktiske refleksdetaljer bak som gjør at du også med fordel kan bruke støvlene i mørket.

Tretorn Terräng Low Neo har en 3 mm høy yttersåle i neopren , og skafthøyden er 12 centimeter. De doble trekkstoppene gjør Low Neo veldig enkle å ta av og fordi de er foret med polyester kan de også brukes når det er litt kaldere ute.

Det stilige designet og de praktiske funksjonene har gjort Tretorn Terräng Low Neo til en veldig populær lav gummistøvel. Mange vil gjerne ha på seg et par fine og varme støvler selv i mer formelle sammenhenger, og Tretorn Terräng Low Neo er så pent designet at de lett fungerer når du er ute på byen og regnet faller. Støvelen har en gjennomsnittlig vurdering på 4,5 av 5 mulige på Google, hvor flertallet er 5- eller 4-stjerners anmeldelser. Flere brukere kommenterer imidlertid at den er litt stor i størrelsen. Derfor kan det være greit å velge en størrelse mindre enn vanlig.

 • Lave gummistøvler med fôr.
 • Doble trekkstopper som gjør støvlene lettere å ta av og på.
 • Svært høye vurderinger fra brukere.
 • Stor i størrelsen.

I samarbete med pris-logo

4. Avignon Ridge High - Beste Premium Choice

 • Type: Varmfôrede gummistøvler
 • Størrelser: 37 – 48
 • Materialer: Naturgummi, neopren, fleece
Avignon Ridge High
Avignon Ridge High

Tretorn er ikke det eneste svenske selskapet som kan produsere gode gummistøvler. Avignon er et nyere selskap som lager støvler av ekstra høy kvalitet, som varer lenge og er ekstra behagelige å ha på.

Avignon Ridge High er et par høye, varme fôrede støvler som holder føttene tørre selv i øsende regn. Støvlene tåler faktisk temperaturer ned til minus 60 grader! På innsiden har du også et støtdempende minneskum som former seg etter foten og gjør at støvlene sitter ekstra komfortabelt.

På Google har Avignon Ridge High en gjennomsnittlig vurdering på 4,7 av 5, noe som indikerer at de er veldig populære blant brukerne. De er også kåret til best i test av Testfakta, hvor de fikk glimrende 9,6 av 10 i karakterer, med høyest mulig karakterer for punktene «vanntetthet» og «varmeisolasjon». Hvis du er forberedt på å bruke litt mer penger på et par gummistøvler, blir det nok ikke bedre enn Avignon Ridge High.

 • Testvinner hos Testfakta med toppkarakter.
 • Varmfôret og vanntett som vil vare i mange år.
 • Minneskum som former seg etter foten gjør dem behagelige å ha på.
 • Dyrere enn andre gummistøvler.

I samarbete med pris-logo

Guide: Slik velger du riktige gummistøvler

Et par skikkelig gode gummistøvler er et must når du er ute i skog og mark, uansett temperatur og vær. Støvlene er komfortable, vanntette og i utgangspunktet helt vedlikeholdsfrie. Det finnes også fôrede gummistøvler egnet for vintervær og ekstra forsterkede versjoner tilpasset tøffere utfordringer.

Nedenfor forteller vi deg mer om ulike typer gummistøvler og tipser om ting som kan være greit å tenke på før du kjøper et par gummistøvler.

Ulike typer gummistøvler

Det finnes ulike typer støvler som er mer eller mindre egnet for ulike situasjoner.

Høye, ufôrede gummistøvler

For hverdagsbruk kan det ikke gå galt med et par klassiske, høymodellerte gummistøvler. De motstår både smuss og vann samtidig som de er enkle å rengjøre og holder føttene tørre.

Fôrede gummistøvler

Tradisjonelle gummistøvler er ikke optimale i lave temperaturer fordi de mangler fôr. Hvis du også ønsker å kunne bruke gummistøvler i vinterhalvåret, kan en fôret versjon være et bedre valg. De holder godt på varmen også i minusgrader, uten at du trenger å bruke ullsokker.

Lave gummistøvler

Den lave gummistøvelen fungerer utmerket å ha på seg rundt i byen, på jobb og fritid uten å føle seg klønete eller vekke oppmerksomhet. De beskytter betydelig bedre mot fukt sammenlignet med vanlige støvler og det finnes også fôrede modeller som holder føttene ekstra varme.

Passform – slik skal støvelen sitte

Mange forbinder fortsatt gummistøvler med klønete og ubehagelig fottøy som er et nødvendig onde i soppskogen. Det har imidlertid skjedd mye med utviklingen og i dag er mange gummistøvler utviklet for å sitte like komfortabelt som alle andre støvler.

Noen støvler er små i størrelsen mens andre er store. Vårt råd er imidlertid at du ikke nøyer deg med en gummistøvel som er litt for stor. En støvel av høy kvalitet varer i mange år og kan brukes i alle slags sammenhenger. Med andre ord er sjansen stor for at du kommer til å bruke støvelen oftere enn du trodde, og du vil ikke at den skal løsne fra foten.

Fôrede gummistøvler er også så varme at du ikke trenger å ha ekstra sokker i dem. Anta derfor ikke at du alltid kan fylle tomrommet med en ekstra sokk.

Tar du vare på gummistøvlene holder de lenger

Gummistøvler er i utgangspunktet helt vedlikeholdsfrie, men det kan likevel være greit å gi dem litt stell av og til for å øke levetiden ytterligere. Her er noen raske pleietips:

 • Sørg for å vaske av skitt og gjørme regelmessig. Bare skyll støvlene med vann og tørk dem deretter med et håndkle.
 • På tøffe steder kan du bruke en svamp eller en tannbørste.
 • Etter at støvlene har tørket kan du smøre dem med silikonolje.
 • Unngå å tørke gummistøvlene i tørkeskap eller legge dem i tørketrommelen. Dette kan føre til at gummien sprekker.

Finn de riktige gummistøvlene for dine behov

I vår test har vi valgt ut fire støvler som passer til ulike behov. Her hjelper vi deg med å finne riktig støvel for ulike behov. Hvilket av følgende gjelder for deg?

Jeg vil ha en klassisk gummistøvel til sopptur i skogen

Den grønne høystøvelen er den mest klassiske av dem alle. Selv om utseendet er likt mellom ulike modeller, spiller faktisk produsent og modell en stor rolle.

En klassisk høy gummistøvel koster ikke mye, er behagelig å ha på og holder føttene tørre. Det kan imidlertid være lurt å bruke en ekstra sokk i denne støvelen, da den er ufôret.

 • Egnet modell: Tretorn Terräng

Jeg vil ha en varm gummistøvel å bruke om vinteren

Uansett om du har doble sokker, vil ikke et par vanlige gummistøvler holde føttene dine varme i skikkelig lave temperaturer. Da kan en fôret gummistøvel være det beste alternativet.

Mange vinterstøvler er laget for å tåle ekstreme temperaturer – to av gummistøvlene i samlingen vår tåler faktisk temperaturer ned til hele 40 og 60 minusgrader!

 • Matchende modell: Polyver Winter eller Avignon Ridge High

Jeg vil ha et par støvler til hverdagen

Hvem sa at et par gummistøvler bare må være funksjonelle? Skal du ut på byen mens regnet pøser ned, trenger du ikke velge mellom stil eller å holde føttene tørre. Velg heller et par lave støvler som gir deg større bevegelsesfrihet og som også er skikkelig stilige i de fleste typer hverdagssammenhenger.

 • Egnet modell: Tretorn Terräng Low Neo

Kilder

Her lister vi opp noen av kildene vi brukte i vår sammenligning av gummistøvler.

Testfakta.se

2019-10: Uavhengig laboratorietesting av 7 fôrede gummistøvler

Radron.se

2015-08: 9 gummistøvler testet

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

ryggsekk best i test
6 Ryggsekk tested
Gregory Zulu 40 ryggsekk test
Best i test Gregory Zulu 40
Pumpetermos best i test
3 Pumpetermos tested
Eva Solo Pumpetermos
Best i test Eva Solo Pumpetermos
Hodelykt best i test
4 Hodelykt tested
Lumonite Compass R
Best i test Lumonite Compass R
test SUP-brett
3 SUP-brett tested
SUP-brett Aqua Marina Vapor SUP
Best i test Aqua Marina Vapor SUP-brett
Treningsklokke
6 Treningsklokke tested
Garmin Forerunner 265S treningsklokke
Best i test Garmin Forerunner 265S
Smartklokke best i test
4 Smartklokke tested
Apple Watch Ultra best i test
Best i test Apple Watch Ultra
Walkingpad test
3 Walkingpad tested
Gymstick WalkingPad
Best i test Gymstick WalkingPad

Vanlige spørsmål

Ifølge vår sammenligning er Polyver Winter det beste valget for de som ønsker en vanntett og varm støvel å ha på skikkelig kalde vinterdager. Hvis du er ute etter en mer tradisjonell gummistøvel, er Tretorn Terräng et bedre alternativ.

Fôrede gummistøvler er flotte til vinter og sen høst. Men om sommeren er det for varmt med fôrede gummistøvler, så det kan være lurt å ha et dobbelt sett med støvler – ett par til sommeren og ett par til vinteren.

Ulike modeller av gummistøvler kan variere i størrelse, noen er små i størrelse mens andre er store. Bruk produsentens størrelsestabell for å finne riktig størrelse.

Hvis du har tenkt å bruke en ekstra sokk i gummistøvelen, må du kanskje gå opp en størrelse. Men husk at mange gummistøvler har fôr som gjør at du ikke trenger ekstra sokker.

Hvis det er hull i gummistøvelen, kan du prøve å lappe hullet med et vanlig sykkelreparasjonssett. Rengjør rundt hullet og bruk sandpapir for å gjøre det lettere for limet å feste seg. Påfør deretter limet og lapp støvelen.

Hjalp denne testen om Gummistøvler deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

ryggsekk best i test

Ryggsekk: 6 modeller testet

Pumpetermos best i test

Pumpetermos: 3 modeller testet

Hodelykt best i test

Hodelykt: 4 modeller som er testet ut

Testvinnare - Gummistøvler

 1. Polyver Winter Vinterstøvel

  Polyver Winter

  Best i test
 2. Tretorn Terräng

  Tretorn Terräng

  Vi anbefaler
 3. Tretorn Terräng Low Neo

  Tretorn Terräng Low Neo

  Beste lave gummistøvler

Vanlige spørsmål

Ifølge vår sammenligning er Polyver Winter det beste valget for de som ønsker en vanntett og varm støvel å ha på skikkelig kalde vinterdager. Hvis du er ute etter en mer tradisjonell gummistøvel, er Tretorn Terräng et bedre alternativ.

Fôrede gummistøvler er flotte til vinter og sen høst. Men om sommeren er det for varmt med fôrede gummistøvler, så det kan være lurt å ha et dobbelt sett med støvler – ett par til sommeren og ett par til vinteren.

Ulike modeller av gummistøvler kan variere i størrelse, noen er små i størrelse mens andre er store. Bruk produsentens størrelsestabell for å finne riktig størrelse.

Hvis du har tenkt å bruke en ekstra sokk i gummistøvelen, må du kanskje gå opp en størrelse. Men husk at mange gummistøvler har fôr som gjør at du ikke trenger ekstra sokker.

Hvis det er hull i gummistøvelen, kan du prøve å lappe hullet med et vanlig sykkelreparasjonssett. Rengjør rundt hullet og bruk sandpapir for å gjøre det lettere for limet å feste seg. Påfør deretter limet og lapp støvelen.