Hvilken mandolin er best?

Mandolinen som er best i test etter vår vurdering heter De Buyer Swing Plus og er laget av rustfritt stål Her kan du selv justere tykkelsen i flere trinn for å få glatte, rillede eller bølgete skiver av frukt og grønt Les mer om De Buyer Swing Plus og tre flotte alternativer i vår mandolinoversikt nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBeste multifunksjonelleBeste budsjettvalgVi anbefaler
Produkt: De Buyer Swing Plus MandolinOXO Good Grips Chef’s Mandolin Iron 2.0Kyocera Multi MandolinBenriner Mandolin 95mm
Vurdering:
Materialer:Rustfritt stål, silikon, plastRustfritt stål, plastPlast, keramikk, porselenPlast, rustfritt stål
Fargealternativer:Svart, Hvit, Sølv, Grå, Rød, Oransje, GrønnSvart, Sølv, GråSvart, Grå, Rød, GrønnHvit
Mål (BxL):20 x 40 cm16 x 42 cm9,2 x 30 cm13 x 37 cm
Kan vaskes i maskin:JaJaJaNei

1. De Buyer Swing Plus Mandolin - Best i test

 • Materialer: Rustfritt stål, silikon, plast
 • Fargealternativer: Svart, Hvit, Sølv, Grå, Rød, Oransje, Grønn
 • Mål (BxL): 20 x 40 cm
 • Kan vaskes i maskin: Ja
De Buyer Swing Plus Mandolin

De Buyer er et velkjent merke for alle som kan profesjonelt kjøkkenutstyr. Det er imidlertid ikke bare på restaurantkjøkken at De Buyer er nyttig. Vil du ha det beste på hjemmekjøkkenet ditt, bør du også velge kvalitetsprodukter fra den franske produsenten.

Mandolin Swing Plus er et fantastisk og høykvalitets kjøkkenredskap fra De Buyer laget av rustfritt stål, som sikrer lang holdbarhet. Med den kan du skjære og makulere med justerbare tykkelser fra 0,5 til 10 millimeter og du kan også velge mellom glatte, rillede eller bølgete skiver.

Selve mandolinen er ellers veldig enkel å bruke, ikke minst da den hviler stødig på et stativ med gummiføtter. Du får også en fingerbeskytter for ekstra sikker bruk når du skjærer små biter. Vi anbefaler denne mandolinen til alle som elsker å lage potetgrateng eller bare vil skjære løk raskt, effektivt og trygt. Jada, det koster litt over gjennomsnittet, men hvis du er ute etter kvalitet, er De Buyers mandolin en av de aller beste du kan kjøpe.

 • Profesjonell mandolin av høy kvalitet fra franske De Buyer.
 • Stabil og trygg å bruke.
 • Juster tykkelsen og velg mellom glatte, rillede eller bølgete skiver.
 • Høy prisklasse.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. OXO Good Grips Chef’s Mandolin Iron 2.0 - Beste multifunksjonelle

 • Materialer: Rustfritt stål, plast
 • Fargealternativer: Svart, Sølv, Grå
 • Mål (BxL): 16 x 42 cm
 • Kan vaskes i maskin: Ja
OXO Good Grips Chef's Mandolin

Oxo Good Grips Chef’s 2.0 er valget for de som ønsker en solid og stabil mandolin med mange innstillingsmuligheter – her kan du skjære og høvle på alle tenkelige måter.

Mandolinen er laget av rustfritt stål og har et sklisikkert gummihåndtak. Det skarpe, skråstilte skjærebladet i japansk stål klarer å skjære akkurat så tykt eller tynt du vil – her kan du faktisk velge mellom 17 forskjellige tykkelser. Du har også utbrettbare blader til både julienne og pommes frites.

Som med mange andre mandoliner følger det med en fingerbeskyttelse for sikker bruk. Noen brukere mener imidlertid at fingerbeskyttelsen ikke kommer nærme knivene, noe som gjør at det blir ganske store biter til overs. Totalt sett er imidlertid alle brukere enige om hvor utrolig enkel denne mandolinen er å bruke. OXO er et populært amerikansk merke innen kjøkkenutstyr, noe som ikke minst sees på de mange og høye karakterene denne mandolinen har fått, hos blant annet Amazon og Kitchentime. Dette er det beste valget for deg som ønsker å kunne lage mat til mange på flere ulike måter, med minst mulig innsats.

 • Enkel å bruke og stabil med mange innstillingsmuligheter.
 • Japanske skjæreblad som kan finjusteres i 17 forskjellige tykkelser.
 • Sklisikkert gummihåndtak og fingerbeskyttelse for ekstra sikkerhet.
 • Fingerbeskytteren kommer ikke så nærme knivene, noe som gjør at det blir ganske store biter til overs.
 • Mangler norsk manual.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. Kyocera Multi Mandolin - Beste budsjettvalg

 • Materialer: Plast, keramikk, porselen
 • Fargealternativer: Svart, Grå, Rød, Grønn
 • Mål (BxL): 9,2 x 30 cm
 • Kan vaskes i maskin: Ja
Kyocera Multi Mandolin test

Er du ute etter en ekstra rimelig mandolin, kan du ikke trå feil med denne modellen fra Kyocera. Den har et skarpt keramisk blad og du kan velge mellom fire justerbare posisjoner med en tykkelse mellom 0,5 og 3 mm.

Kyocera sin mandolin er litt mindre sammenlignet med andre mandoliner i vår sammenligning, og den mangler også både ekstra blader og avanserte innstillingsalternativer. På den annen side betaler du også kun en brøkdel av prisen, og for mange brukere er en mandolin av denne typen greit for mer hverdagslige oppgaver på kjøkkenet. Kyocera Multi Mandolin er stadig tilbakevendende i tester som utpeker gode budsjettmandoliner. Den har blant annet blitt testvinner hos ICA Kuriren, Aftonbladet og Allt Om Mat. Brukerne er også imponerte og sier at den er «super smooth», enkel å bruke og perfekt til både coleslaw, syltet rødløk og mye mer.

 • Skarpt keramisk blad.
 • Justerbar i fire forskjellige posisjoner.
 • Gir deg mye for pengene.
 • Mindre og ikke så avansert som andre modeller.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Benriner Mandolin 95mm - Vi anbefaler

 • Materialer: Plast, rustfritt stål
 • Fargealternativer: Hvit
 • Mål (BxL): 13 x 37 cm
 • Kan vaskes i maskin: Nei
Benriner Mandolin test

Mandolinen fra japanske Benriner er av meget høy kvalitet, med håndslipte blader og en robust kropp i rustfritt stål. Knivbladet kan kan justeres trinnløst fra 0,5 til 10 millimeter, og tre utskiftbare knivblad følger med på kjøpet. De ulike bladene gir deg muligheten til å høvle i ulike størrelser, og med den integrerte fingerbeskytteren i plast slipper du å bekymre deg for uhell på kjøkkenet. Benriners mandolin står også ekstra stabilt på kjøkkenbenken takket være sklibeskyttelsen.

Vi er imidlertid ikke de eneste som setter pris på høykvalitetsmandoliner med håndslipte japanske blader. Dette er en veldig populær mandolin både her til lands og i utlandet, som har fått svært høye vurderinger fra forhandlere. Brukere sier at dette er en flott og rask mandolin som gjør det den skal med glans. Noen kommenterer imidlertid at den mangler støtte og at den kan ta til seg litt farge fra grønnsakene. Men utover det er det bare fordeler med modellen.

 • Japanskprodusert mandolin i rustfritt stål.
 • Håndslipte blader.
 • Utskiftbare blader inkludert for høvling og kutting i forskjellige størrelser.
 • Mangler støtte.
 • Kan trekke til seg litt farge fra grønnsaker.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Alt du trenger å vite om mandolin

En mandolin er et kjøkkenredskap som skjærer og strimler grønnsaker og frukt raskere og finere enn du kan oppnå med en kniv. Du stiller inn hvor tykke eller tynne du vil at skivene skal være, og så legger du ganske enkelt råvaren oppå bladet og trekker frem og tilbake.

Les videre for å lære mer om hvordan du bruker en mandolin og hva du bør vurdere før du kjøper.

Hvordan bruke en mandolin

Mandoliner finnes i ulike design og derfor er det viktig at du alltid leser bruksanvisningen før du tar i bruk produktet. Generelt, her er hvordan du bruker en mandolin:

 1. Legg mandolinen på skjærebrettet. Sørg for at den står stødig på kjøkkenbenken.
 2. Velg riktig blad. Mange mandoliner kommer med flere blader som passer til ulike ingredienser.
 3. Juster hvor tykke du vil at skivene skal være når du river. Dette gjør du ved hjelp av bryteren som vanligvis er plassert på baksiden.
 4. Pass på at grønnsaken du skjærer er stor nok til å passe i hullet.
 5. Ha et fast grep om mandolinen, men ikke trykk for mye på det du skjærer. Bladet er så skarpt at du ikke skal trenge å ta i for mye.
 6. Når grønnsaken begynner å ta slutt eller hvis du skal skjære noe veldig lite, kan du bruke fingerbeskyttelsen. Den har pigger som du skyver inn i grønnsaken for å beskytte fingrene.

Fint å forsikre seg om før man kjøper en mandolin

Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal bedømme om en mandolin er av høy kvalitet eller ikke. Her er noen ting du bør se etter.

Har den gummiføtter?

En mandolin skal stå stødig på kjøkkenbenken, og det gjør den som regel ved hjelp av gummiføtter. Men billigere modeller har en tendens til å bruke en dårligere type gummi, noe som gjør at mandolinen faller lettere av. Du bør unngå disse modellene, da det ikke bare er frustrerende at mandolinen ikke står stødig, men også øker risikoen for at du skader deg selv.

Har den fingerbeskyttelse?

Mandolinen er et veldig skarpt kjøkkenredskap, hvor du også har fingrene tett på de aller skarpeste partiene. Vi anbefaler at du kjøper en mandolin med fingerbeskyttelse for å unngå ubehagelige skader.

Er mandolinen skarp?

Hele poenget med en mandolin er å kunne skjære tynne, perfekte skiver – og det raskt. Billigere mandoliner er ikke skarpe nok, eller mister skarpheten raskt. Dette betyr at du må presse hardere for å få de skivene du trenger, og det er ikke bare vondt, men øker risikoen for at du sklir og kutter deg.

Verdt å velge en modell av høy kvalitet

Alle mandoliner fungerer stort sett likt, men det betyr dessverre ikke at alle er like gode. Du får vanligvis det du betaler for, noe som betyr at en mandolin av høyere kvalitet også har en høyere prislapp. Til gjengjeld får du imidlertid et kjøkkenredskap som varer lenge, gir deg flere innstillingsmuligheter og perfekt kuttede tynne skiver.

Selv om du kanskje betaler mer for mandoliner av høy kvalitet, koster mandoliner heldigvis ikke mye. Du betaler ikke mer enn rundt 1000 kroner for de aller beste modellene på markedet.

Kilder

I vår sammenligning har vi tatt utgangspunkt i flere ulike kilder, dels eksperttester, men også brukeranmeldelser. Vi har også gjort vår egen vurdering av de ulike mandolinenes egenskaper og spesifikasjoner før vår endelige sammenligning. Her kan du se noen av kildene vi brukte.

Aftonbladet.se

Stor test av 11 mandoliner

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Kjøkkenvekt best i test
3 Kjøkkenvekt tested
OBH Nordica Pure White
Best i test OBH Nordica Pure White
Pizzastein best i test
3 Pizzastein tested
Eva Solo Bakestein
Best i test Eva Solo Bakestein

Vanlige spørsmål

En mandolin er et kjøkkenredskap som lar deg kutte grønnsaker og frukt i tynne skiver på en enkel og rask måte.

Du kan selv stille inn hvor tynt mandolinen skal skjære gjennom en kontroll på selve mandolinen. Noen modeller har også innstillinger for ulike former, det vil si om du vil ha glatte, rillede eller bølgete skiver.

Det er raskere å skjære med mandolin, og det er også betydelig flere innstillingsmuligheter enn du får med et rivjern.

En mandolin brukes for eksempel når du skal lage fine skiver av poteter til en potetgrateng, skal strimle grønnsaker til en wok eller skjære løk skikkelig tynt.

Den beste mandolinen ifølge vår sammenligning er De Buyer Swing Plus – et høykvalitetsprodukt i rustfritt stål med mange smarte funksjoner.

Hjalp denne testen om Mandolin deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Kjøkkenvekt best i test

Kjøkkenvekt: 3 modeller i test

Pizzastein best i test

Pizzastein : 3 testede modeller

Testvinnare - Mandolin

 1. De Buyer Swing Plus Mandolin

  De Buyer Swing Plus Mandolin

  Best i test
 2. OXO Good Grips Chef's Mandolin

  OXO Good Grips Chef’s Mandolin Iron 2.0

  Beste multifunksjonelle
 3. Kyocera Multi Mandolin test

  Kyocera Multi Mandolin

  Beste budsjettvalg

Vanlige spørsmål

En mandolin er et kjøkkenredskap som lar deg kutte grønnsaker og frukt i tynne skiver på en enkel og rask måte.

Du kan selv stille inn hvor tynt mandolinen skal skjære gjennom en kontroll på selve mandolinen. Noen modeller har også innstillinger for ulike former, det vil si om du vil ha glatte, rillede eller bølgete skiver.

Det er raskere å skjære med mandolin, og det er også betydelig flere innstillingsmuligheter enn du får med et rivjern.

En mandolin brukes for eksempel når du skal lage fine skiver av poteter til en potetgrateng, skal strimle grønnsaker til en wok eller skjære løk skikkelig tynt.

Den beste mandolinen ifølge vår sammenligning er De Buyer Swing Plus – et høykvalitetsprodukt i rustfritt stål med mange smarte funksjoner.