Hvilket overvåkingskamera er best i test 2024?

Det beste overvåkingskameraet i vår samlingen er Anker Eufycam 3 Dette er et overvåkingskamera med Wi-Fi , solcellelading og 4K-oppløsning som kan brukes både innendørs og utendørs Det krever ikke abonnement Du kan også enkelt følge med på hva som skjer i hjemmet via appen, også når du ikke er hjemme Les mer om Anker Eufycam 3 og andre flotte overvåkingskameraer vi anbefaler nedenfor

Sammenlign våre 5 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerRimeligstBeste budsjettvalgBeste innendørs overvåkingskamera
Produkt: Anker Eufycam 3Arlo Ultra 2 XLGoogle Nest CamTP-Link Tapo C200Ring Indoor Cam
Vurdering:
Bruksområde:Innendørs og utendørsInnendørs og utendørsInnendørs og utendørsInnendørsInnendørs og utendørs
Maks oppløsning video:3840 x 2160 piksler3840 x 2160 piksler (4K)1920 x 1080 piksler1920 x 1080 piksler1920 x 1080 piksler
Egenskaper:Sollading, beskyttelse mot allværAllværsbeskyttelse, 12 måneders levetid på batteriet, innebygd lys, HDRAllværsbeskyttelse, IR-belysning, bevegelsesdetektorBevegelsesdetektor, mikrofon SD kortBevegelsesdetektor, IR-belysning, beskyttelse mot allvær
Wifi- tilkobling:JaJaJaJaJa

1. Anker Eufycam 3 - Best i test

 • Bruksområde: Innendørs og utendørs
 • Maks oppløsning video: 3840 x 2160 piksler
 • Egenskaper: Sollading, beskyttelse mot allvær
 • Wifi- tilkobling: Ja
Anker Eufycam 3

Hvis du planlegger å sette opp et overvåkingskameraet utendørs, finnes det ikke noe mer praktisk alternativ enn Anker Eufycam 3 akkurat nå. Dette overvåkingskameraet har innebygget solcellepanel, som gjør at det ikke krever kabler eller lading. Med andre ord, så lenge den står på et sted hvor den får et par timer med sol hver dag, trenger du aldri tenke på å lade den.

Anker Eufycam 3
Anker Eufycam 3

Imponerende bildeoppløsning

Eufycam 3 er også et av overvåkingskameraene på markedet som gir filmer og bilder av virkelig høy kvalitet, takket være den detaljerte 4K Ultra HD-oppløsningen.

Med sin detaljerte 4K Ultra HD-oppløsning gir Eufycam 3 deg filmer og bilder av virkelig høy kvalitet. Du kan også koble den til en brukervennlig app. Appen som gir deg alle funksjonene du trenger for å holde styr på opptak eller se hva som skjer i hjemmet ditt i sanntid, uansett hvor du er.

Et annet positivt aspekt med dette overvåkingskameraet er at du du kan velge om du vil kjøpe et abonnement, men det er ikke nødvendig. Kameraet kan lagre opptakene dine lokalt og ikke bare i skyen.

Gode tilbakemeldinger av brukere og eksperter

Eufycam 3 er et veldig populært kamera som har blitt høyt vurdert av brukere så vel som eksperter. Forgjengeren, Eufycam 2, ble kåret til det beste overvåkingskameraet av Techradar, og Eufycam 3 ble vurdert til 4,5 av 5 da den ble testet av Pc for All. Alt dette, i tillegg til de smarte funksjonene til overvåkingskameraet gjør at vi føler oss trygge på dette produktet som den beste i vår samling.

 • 4K Ultra HD-oppløsning.
 • Lades med solcellepaneler.
 • Ingen abonnement kreves for å bruke kameraet.
 • Dyrere enn mange andre overvåkingskameraer.

Sammenligne priser:

Sammenligne priser:
 • Fri frakt fra 499 kr
 • 2-4 virkedagers leveringstid

2. Arlo Ultra 2 XL - Vi anbefaler

 • Bruksområde: Innendørs og utendørs
 • Maks oppløsning video: 3840 x 2160 piksler (4K)
 • Egenskaper: Allværsbeskyttelse, 12 måneders levetid på batteriet, innebygd lys, HDR
 • Wifi- tilkobling: Ja
Arlo Ultra 2 XL

Arlo Ultra 2 XL er en forbedret versjon av Arlo Ultra 2, hvor den store forskjellen er en kraftig forbedret levetid på batteriet. Batteriet i Ultra 2 XL varer faktisk opptil et helt år!

Ikke nok med det, Ultra 2 XL tilbyr også høy kvalitet for både filmer og bilder. Her får du en fantastisk 4K-oppløsning med HDR (gir bedre nattsyn) og en bred visning på 180 grader. Arlo Ultra 2 XL har også enormt mange funksjoner– for eksempel kan du zoome inn på bildet som sendes til mobilen din i sanntid.

Du må kjøpe abonnement 

Arlo Ultra 2 XL er ikke et urimelig dyrt overvåkingskamera – i forhold til hva du får for prisen. Dessverre er det ingen gratis skylagring, så du må også betale for et abonnement for å kunne lagre videoene dine. Pakken heter Secure Plus.

Både Arlo Ultra 2 og 2 XL er overvåkingskameraer som har fått svært gode anmeldelser fra ekspertene. For eksempel har Ultra 2 fått 4 av 5 stjerner på Techradar, 4,5 av 5 på M3 og 4 av 5 på Prisjakt. Dette er det beste valget for de som verdsetter høy bildekvalitet, godt nattsyn og mange funksjoner.

 • Levetid på batteriet på opptil ett år.
 • Bred visningsvinkel, 4K HDR med svært godt nattsyn.
 • Mange funksjoner.
 • Abonnement på skylagring kreves og koster 149 NOK per måned.

Se pris:

Se pris:
 • Fri frakt
 • Gratis retur

3. Google Nest Cam - Rimeligst

 • Bruksområde: Innendørs og utendørs
 • Maks oppløsning video: 1920 x 1080 piksler
 • Egenskaper: Allværsbeskyttelse, IR-belysning, bevegelsesdetektor
 • Wifi- tilkobling: Ja
Google Nest Cam

Google Nest Cam er et svært rimelig kamera som du kan bruke både innendørs og utendørs. Dersom du velger å sette det opp utendørs, kreves det i midlertidig en kabel (som du må kjøpe separat), mens kabelen for innendørs bruk følger med i pakken. Du kan imidlertid også velge å bruke kameraet med batterier, men husk at du må skifte batteriet hver tre måned.

Kameraet er kanskje ikke helt i samme klasse som dyrere overvåkingskameraer, men er samtidig godt nok for de fleste med en oppløsning på 1920 x 1080 og HDR. Den er også utstyrt med smarte funksjoner slik som bevegelsesdetektor, bevegelsessoner og identifikasjon av mennesker, dyr, kjøretøy og pakker.

Du kan også låse opp ekstra funksjoner, for eksempel ansiktsgjenkjenning, ved å kjøpe et abonnement. Ønsker du å kunne lagre mer enn tre timer med opptak kreves det også abonnement, men vi setter likevel pris på at det er mulig å bruke kameraet uten.

Høye karakterer fra ekspertene

Leter du etter et stabilt overvåkingskamera med gode funksjoner for under 2000 NOK? Google Nest Cam et godt valg. Techradar går til og med så langt som å kalle det «det beste ansiktsgjenkjenningsovervåkingskameraet». Vær imidlertid oppmerksom på at denne funksjonen kun kan aktiveres hvis du kjøper et abonnement. Også PC for alle hyller Nest Cam og gir den 4 stjerner av 5 mulige.

Google Nest Cam er kort og godt et brukervennlig og fleksibelt kamera, og det beste alternativet til Arlo Ultra 2 XL og Anker Eufycam 3 for deg som har et mindre budsjett.

 • Rimelig og enkel å bruke.
 • For både innendørs og utendørs bruk.
 • Kan brukes både med batteri og ledning.
 • Abonnement kreves for å låse opp enkelte funksjoner.

Kjøp nå:

Kjøp nå:
 • Fri frakt over 499:-
 • 2-4 virkedagers leveringstid

5. Ring Indoor Cam - Beste innendørs overvåkingskamera

 • Bruksområde: Innendørs og utendørs
 • Maks oppløsning video: 1920 x 1080 piksler
 • Egenskaper: Bevegelsesdetektor, IR-belysning, beskyttelse mot allvær
 • Wifi- tilkobling: Ja
Ring Indoor Cam

Hvis du leter etter det beste kameraet å bruke innendørs, er det ikke den billige TP-Link Tapo C200 du bør satse på. Kjøp da heller Ring Indoor Cam , et enkelt og funksjonsrikt overvåkingskamera med god bildekvalitet og en bred visningsvinkel på 130 grader. Den kan også brukes utendørs om du ønsker det.

Du kobler kameraet til hjemmets Wi-Fi også mot en app hvor du enkelt kan justere innstillingene. Funksjoner som lydsensor og nattsyn er innebygd.

God vurdering av Techradar og PC for alle

Selv om både Techradar og Pc for All har innvendinger når det kommer til abonnementskostnaden, er de totalt sett veldig fornøyde med Indoor Cam i testene sine. Techradar kaller den «veldig rimelig» og gir den en vurdering på 4,5 av 5, mens PC for alle nøyer seg med 4 av 5.

Dessverre må du skaffe deg et abonnement for å bruke dette overvåkingskameraet, noe som øker totalkostnaden. Det eneste gratis alternativet for videolagring er en 30-dagers prøveversjon, der du må betale etter prøvetiden.

 • Lite og fleksibelt overvåkingskamera for innendørs og utendørs bruk.
 • Innebygd lydsensor.
 • God bildekvalitet for prisen.
 • Abonnementskostnad kommer i tillegg.

Kjøp nå:

Kjøp nå:
 • Fri frakt fra 499:-
 • 2-4 virkedagers leveringstid

Veiledning ved valg av overvåkingskamera

Et overvåkingskamera er en trygghet når du er borte, på jobb eller bare vil vite hvem som er utenfor døren. Det er regler for hvordan et overvåkingskamera kan settes opp, men så lenge det kun er rettet mot egen eiendom, kreves det ingen spesielle tillatelser. Dagens kameraer er også enkle å bruke, med tilhørende apper og videolagring i skyen eller lokalt.

Ettersom overvåkingskameraer for hjemmet blir stadig mer populære, er det nå en mengde modeller å velge mellom. I denne guiden går vi derfor gjennom de viktigste funksjonene som et godt overvåkingskamera bør ha og hva du bør vurdere før du velger.

Innendørs eller utendørs?

Det første spørsmålet du bør stille deg selv før du kjøper et overvåkingskamera er om det skal brukes innendørs eller utendørs? Ikke alle kameraer er lagd for å bruke utendørs – de tåler dålig værforhold og kan raskt gå i stykker. Skal du bruke kameraet ute er det spesielt viktig at du sjekker hvor godt det tåler regn og kulde. Se etter en modell som har en «allværsbeskyttelse», som betyr at den er motstandsdyktig mot både fukt og støv.

Trådløst eller med ledning?

Det finnes overvåkingskameraer som er med ledning, eller så kan du velge de som drives av batterier. Det siste alternativet er praktisk, men krever også at du skifter batteriene med jevne mellomrom. Et godt alternativ hvis du skal ha kameraet ute er å velge et overvåkingskamera som lader seg selv via solceller.

Wifi- tilkobling og app

Moderne overvåkingskameraer kobles til Wi-Fi -nettverket ditt hvor opptak kan lagres i skyen. Det er imidlertid viktig å vite at hvis internettforbindelsen din blir avbrutt , forårsaker det også problemer med videoopptaket.

Lagring av overvåkingsvideoer i skyen krever vanligvis et abonnement. Dette tilbys som oftest av produsenten av kameraet, og du må ta hensyn til dette når du beregner prisen. Det finnes imidlertid kameraer som støtter fysisk lagring, og da kreves det ikke noe abonnement.

En praktisk funksjon som de beste overvåkingskameraene har, er appstøtte . Dette lar deg justere innstillingene direkte på mobilen og se hva som skjer hjemme også når du ikke er der. Det er også mulig å motta varsler dersom kameraet oppdager bevegelse og lignende, noe som selvfølgelig er ekstra praktisk.

Bildevinkel og oppløsning

Hvor mye et overvåkingskamera koster varierer mest av hvor høy kvalitet på materialet det fanger. Med andre ord, hvis du ønsker et kamera med 4K-oppløsning og stor visningsvinkel, vær forberedt på å betale litt ekstra. På den andre siden er det frustrerende å ha et kamera som ikke klarer å ta et bredt nok bilde eller som gir alt for kornete bilder når det er mørkt.

Hvis du bestemmer deg for å investere i et overvåkingskamera, anbefaler vi at du velger et overvåkningskamera som har høy kvalitet på videoen. Du bør heller ikke velge bort funksjoner som bevegelsessensor, nattsyn og et godt sikkerhetssystem som krypterer all data og gjør kameraet vanskeligere å hacke.

Kilder

PC for alle (2023)

Ekspertene på PC for alle har testet vår testvinner Anker Eufycam 3 og beskriver det som et kompetent og brukervennlig overvåkingskamera med gode funksjoner. Fremfor alt liker de den utmerkede bildekvaliteten, det innebygde solcellepanelet og at kameraet ikke krever abonnement, men synes det er litt synd at appen foreløpig ikke er tilgjengelig på norsk.

PC for alle har også gjort en stor test av 15 overvåkingskameraer i ulike prisklasser hvor både Eufycam 3, Google Nest Cam og Ring Indoor Cam er inkludert.

Lyd og bilde (2021)

Lyd & Bilde har testet Arlo Ultra 2 (som er den samme som Arlo Ultra XL, men med halvparten av levetiden på batteriet) og gir den nesten full pott – 5 av 6 stjerner. Det gis ekstra høye karakterer for 4K-oppløsningen, men anmelderen synes kameraet er litt dyrt, spesielt siden du også må tegne et abonnement i tillegg.

Techradar (2023)

På Techradars liste over de 10 beste overvåkningskameraene ble Ring Indoor Cam kåret til det beste kameraet for innendørs bruk. De har også utnevnt Google Nest Kamera for det beste kameraet med ansiktsgjenkjenning og Arlo Ultra 2 for det beste premiumvalget.

Andre ekspertkilder

• Techradars og M3s anmeldelser av Arlo Ultra 2

• Pricerunners toppliste med 33 overvåkingskameraer

• PC for alle Google Nest- anmeldelse Cam

• Trusted Reviews test av TP-Link Tapo C200

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

luftrenser
6 Luftrenser tested
Blueair HealthProtect
Best i test Blueair HealthProtect
Symaskin best i test
4 Symaskin tested
Singer One symaskin best i test
Best i test Singer One

Vanlige spørsmål

Anker Eufycam 3 er det beste overvåkingskameraet i vår samling som etter vår mening gir deg den beste kombinasjonen av funksjon, pris og kvalitet.

Vi tror Ring Indoor Cam er det beste kameraet for innendørs bruk. Det har blant annet fått høye testscore fra Techradar og Pc for alle. Disse mener det er et rimelig kamera med tanke på bildekvaliteten man får.

Nei, det er fullt lovlig å sette opp et overvåkingskamera. Det kreves ingen tillatelser.

Ja, det finnes andre alternativer, som for eksempel SIM-kort . Men hvis du ønsker å kunne følge overvåkingen via en app på mobilen, trenger du tilgang til et nettverk.

Det avhenger av kameraet og om det alltid er på eller bare aktiveres av bevegelse. Som regel trekker ikke et overvåkingskamera særlig mye strøm. Det finnes også utendørsmodeller som kan drives av solenergi, for eksempel Anker Eufycam 3.

Du kan sette opp et overvåkingskamera overalt så lenge det kun er rettet mot din egen eiendom. Du kan for eksempel ikke rette kameraet mot naboens tomt eller gaten utenfor.

Tillatelse til overvåkingskamera kreves kun av myndigheter og andre som skal overvåke et sted allmennheten har tilgang til. Du som privatperson trenger med andre ord ikke tillatelse for å sette opp et overvåkingskamera som filmer eiendommen din.

Hjalp denne testen om Overvåkingskamera deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Symaskin best i test

Symaskin: 4 testede modeller

Testvinnare - Overvåkingskamera

 1. Anker Eufycam 3

  Anker Eufycam 3

  Best i test
 2. Arlo Ultra 2 XL

  Arlo Ultra 2 XL

  Vi anbefaler
 3. Google Nest Cam

  Google Nest Cam

  Rimeligst

Vanlige spørsmål

Anker Eufycam 3 er det beste overvåkingskameraet i vår samling som etter vår mening gir deg den beste kombinasjonen av funksjon, pris og kvalitet.

Vi tror Ring Indoor Cam er det beste kameraet for innendørs bruk. Det har blant annet fått høye testscore fra Techradar og Pc for alle. Disse mener det er et rimelig kamera med tanke på bildekvaliteten man får.

Nei, det er fullt lovlig å sette opp et overvåkingskamera. Det kreves ingen tillatelser.

Ja, det finnes andre alternativer, som for eksempel SIM-kort . Men hvis du ønsker å kunne følge overvåkingen via en app på mobilen, trenger du tilgang til et nettverk.

Det avhenger av kameraet og om det alltid er på eller bare aktiveres av bevegelse. Som regel trekker ikke et overvåkingskamera særlig mye strøm. Det finnes også utendørsmodeller som kan drives av solenergi, for eksempel Anker Eufycam 3.

Du kan sette opp et overvåkingskamera overalt så lenge det kun er rettet mot din egen eiendom. Du kan for eksempel ikke rette kameraet mot naboens tomt eller gaten utenfor.

Tillatelse til overvåkingskamera kreves kun av myndigheter og andre som skal overvåke et sted allmennheten har tilgang til. Du som privatperson trenger med andre ord ikke tillatelse for å sette opp et overvåkingskamera som filmer eiendommen din.