Hvilken balsam er best i test 2024?

Den beste balsamen ifølge vår sammenligning er Bond Maintenance Conditioner No5 Her får du en vegansk formel som passer alle hårtyper og som styrker, reparerer og fukter Den er også fri for parabener, sulfater og gluten Les mer om Bond Maintenance Conditioner No5 og tre gode alternativer i samlingen vår nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBest sulfatfrie balsamBest for skadet hårBeste fuktighetsgivende balsam
Produkt: Bond Maintenance Conditioner No. 5Color Wow Color Security ConditionerShu Uemura Ultimate Reset BalsamMaria Nila Palette True Soft Conditioner
Vurdering:
Produsent:OlaplexColor WowShu UemuraMaria Nila
Egenskaper:For alle hårtyper, fri for parabener og sulfaterFor fint til normalt hår, fri for gluten, sulfater og parabenerRegenerative egenskaper, risekstrakt fra JapanFor tørt hår, fuktighetsgivende, inneholder arganolje, fri for sulfater og parabener, vegansk

1. Bond Maintenance Conditioner No. 5 - Best i test

 • Produsent: Olaplex
 • Egenskaper: For alle hårtyper, fri for parabener og sulfater
Bond Maintenance Conditioner No. 5

Bond Maintenance Conditioner No.5 er en vegansk balsam med abyssinisk olje for alle hårtyper – inkludert farget hår – som gjenoppretter, fukter og reparerer håret. Resultatet er et sunt, sterkt og skinnende hår, som bekreftes av hundrevis av brukere som har lagt igjen sine anmeldelser hos forhandlere som Lyko og Deloox.

Denne balsamen har også blitt kåret til den beste fuktighetsgivende balsamen for tørt og skadet hår i Elle, hvor den anbefales sammen med Bond Maintenance Shampoo No.4. Den er også fri for parabener, sulfater og gluten. Hvis du er ute etter en allsidig balsam som pleier og fukter dypt, er No.5 et godt valg. Det koster selvfølgelig noen kroner, men samtidig får du det du betaler for – en formel av høy kvalitet som gir deg et sunt og sterkt hår

 • Fuktighetsgivende balsam for alle hårtyper.
 • Tonnevis med positive brukeranmeldelser.
 • Fri for parabener og sulfater.
 • Vegansk formel.
 • Dyr.

I samarbete med pris-logo

2. Color Wow Color Security Conditioner - Best sulfatfrie balsam

 • Produsent: Color Wow
 • Egenskaper: For fint til normalt hår, fri for gluten, sulfater og parabener
Color Wow Color Security Conditioner

Har du normalt hår som er farget eller ufarget, kan denne balsamen fra Color Wow være noe for deg. Takket være sammensetningen av naturlige ingredienser, inkludert avokadoolje, blir håret dypt fuktet samt mykt og skinnende. Du trenger heller ikke bekymre deg for ugunstige ingredienser som sulfater, parabener og gluten. Color Wows balsam er kåret til den beste sulfatfrie i Damernes Värld, med en vurdering på 5 av 5 mulige. Det er en viktig årsak til at vi valgte å inkludere produktet i samlingen vår. Dessuten, med en pris som er under gjennomsnittet for balsam av denne kvaliteten, burde det heller ikke være et vanskelig valg for deg med fint til normalt hår.

Color Wow Color Security Conditioner
 • Balsam med naturlige ingredienser for fint til normalt hår.
 • Uten parabener, sulfater og gluten.
 • Avokadoolje gjør håret glatt og skinnende.
 • Ikke det beste valget for de som trenger en balsam med gjenoppbyggende egenskaper.

I samarbete med pris-logo

3. Shu Uemura Ultimate Reset Balsam - Best for skadet hår

 • Produsent: Shu Uemura
 • Egenskaper: Regenerative egenskaper, risekstrakt fra Japan
Shu Uemura Ultimate Reset Balsam

Med risekstrakt fra Japan og ekstremt gjenoppbyggende egenskaper kan balsamen Shu Uemura Ultimate Reset Balsam være redningen for deg med slitt og skadet hår. Hvis du ofte har brukt varmeverktøy, vært i sterkt sollys eller farget håret regelmessig, kan dette produktet gjenopprette hårets mykhet, styrke og glans.

Mange brukere mener at Shu Uemura Ultimate Reset Balsam virkelig lever opp til forventningene. Hos forhandlere som Lyko hevder kundene at håret føles så godt som nytt og at det også dufter svært godt.

 • Avansert formel for å gjenoppbygge skadet hår.
 • Utmerkede brukervurderinger.
 • God duft.
 • Dyrere enn gjennomsnittet.

I samarbete med pris-logo

4. Maria Nila Palette True Soft Conditioner - Beste fuktighetsgivende balsam

 • Produsent: Maria Nila
 • Egenskaper: For tørt hår, fuktighetsgivende, inneholder arganolje, fri for sulfater og parabener, vegansk
Maria Nila Palette True Soft Conditioner

Hvis håret ditt er tørt trenger du en fuktighetsgivende balsam, og da er Maria Nila Palette True Soft Conditioner et strålende valg. Balsamen mykgjør, styrker og fukter håret, og inneholder også pleiende arganolje som tilfører glans og motvirker statisk elektrisitet og krus.

True Soft er blant annet kåret til den beste fuktighetsgivende balsamen uten sulfater og parabener av Elle, sammen med sjampoen Maria Nila Palette True Soft Shampoo.

Brukerne er også veldig fornøyde med balsamen. Hos Lyko har hundrevis av brukere skrevet anmeldelser, og gjennomsnittlig vurdering for sjampo- og balsampakken er 4 av 5 mulige. Blant mindre fornøyde brukere er imidlertid den vanligste klagen at de synes håret er for fett etter bruk. Hvis du har fett hår, er derfor True Soft kanskje ikke det optimale valget for deg.

 • Fuktighetsgivende balsam fri for sulfater og parabener.
 • Inneholder arganolje som motvirker statisk elektrisitet og krus.
 • Testvinner hos Elle og populært valg hos Lyko.
 • Noen brukere opplever at håret blir fett kort tid etter bruk.

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Slik velger du riktig balsam for din hårtype

Balsam er en viktig del av hårpleierutinen din som etterlater håret mykt og smidig samtidig som det beskytter mot ytre slitasje. I dag kan du kjøpe balsam stort sett overalt, både i butikk og på nett, men å vite hvilken du skal velge kan være desto vanskeligere.

Det er faktisk to ting du må vurdere når du velger en balsam: hårtype og budsjett. I vår guide nedenfor forteller vi deg mer om hvordan balsam fungerer, hvorfor det er lurt å bruke det og hvordan du velger et passende produkt for akkurat ditt hår.

Hva gjør balsam - og må du bruke det?

En hårstrå består av flere lag. Det ytterste laget kalles kutikula og beskytter cortex. Cortex omgir igjen medulla, som er den mykeste og mest følsomme delen av håret.

Når du sjamponerer håret åpner skjellaget seg slik at sjampoen kan rense dypt. Balsamens oppgave er å lukke skjellaget igjen for å beskytte de indre lagene av håret mot ytre påkjenninger.

Dersom du ikke bruker balsam vil derfor skjellaget være åpent, noe som kan føre til unødvendig slitasje på håret. Kort fortalt spiller balsamen en viktig rolle i hårpleierutinen din dersom du ønsker sterkt og sunt hår.

Balsam for ulike hårtyper

Som tidligere nevnt er det massevis av balsam å velge mellom i dag og mange av dem er tilpasset ulike hårtyper. Det finnes for eksempel balsam for fett, tørt og skadet hår, men det finnes også varianter som passer alle hårtyper.

Nedenfor ser vi nærmere på hvordan du velger riktig balsam for akkurat din hårtype.

Fett hår

Fett hår kjennetegnes ved at det er fett, flatt og tungt. Personer med fett hår har en tendens til å vaske håret ofte for å bli kvitt den fete følelsen. Problemet er imidlertid at du vasker ut hårets naturlige oljer som er der for å forhindre tørrhet. Hudens respons på det er å produsere mer olje, og håret ditt blir derfor enda fetere.

Løsningen på problemet er å bruke hårpleieprodukter egnet for fett hår, for eksempel sjampo og balsam.

Det er også viktig at du ikke vasker håret for ofte. Det kan være vanskelig i begynnelsen, men etter en stund vil håret tilpasse seg den nye rutinen og produsere mindre olje.

Tørt og krusete hår

For deg med tørt hår og krusete hår kan riktig balsam være en enkel løsning på problemet. Bare ved å bytte til en sjampo og balsam med fuktighetsgivende egenskaper vil du kunne oppleve stor forskjell etter noen vask. Du kan også bruke en hårolje, for eksempel kokosolje, for å tilføre ekstra fuktighet til håret.

Skadet hår

Delte, flisete tupper og tørt hår er alle vanlige tegn på skadet hår. Det kan for eksempel være fordi du har farget håret ofte, brukt varmeverktøy eller vært mye i solen.

Det er imidlertid mulig å delvis reparere håret ved å bruke en nærende og pleiende balsam og sjampo, gjerne i kombinasjon med et frisørbesøk for å klippe av de slitte tuppene.

Normalt hår

Hvis du har en normal hårtype, er håret allerede mer eller mindre mykt, smidig og skinnende. Da trenger du nok ikke bruke balsam med spesielle egenskaper, men gjør best i å velge balsam for alle hårtyper, for eksempel Bond Maintenance Conditioner No.5.

Bruk gjerne litt penger på balsamen din

De fleste balsamene i samlingen koster under 300 kroner for en flaske på 250 – 300 ml. Det høres kanskje mye ut for en balsam, men noen ganger må du rett og slett betale mer for kvalitet. I tillegg har balsamene av høy kvalitet normalt en mye tykkere formel, noe som betyr at de er drøyere i bruk og varer lenger.

Hvis budsjettet ditt er under 300 kroner, anbefaler vi likevel at du prøver en av balsamene fra samlingen vår. De fleste av dem er også tilgjengelige i billigere, men i mindre størrelse.

Tips ved bruk av balsam

 • For å få balsamen til å vare lenger bør du prøve å vaske håret med sjampo og balsam mellom 1 – 2 ganger i uken. Det er bedre for håret, men også for lommeboken.
 • Påfør balsam kun på lengdene av håret, ikke på hodebunnen. Bruker du balsam i hodebunnen, øker risikoen for at håret raskere blir fett.
 • Husk å bruke balsam også etter bruk av hårkur. Vurder alltid balsam som det siste trinnet når du vasker håret.
 • Unngå balsam som inneholder sulfater, parabener og silikoner. Hvis du har en sensitiv hodebunn, kan det også være lurt å unngå sterkt parfymerte balsamer.

Kilder

Her kan du se et utvalg av kildene vi brukte i vår sammenligning av balsam. Merk at vi også henvendte oss til en rekke frisører og ba om deres personlige anbefalinger, som vi inkluderte i vår endelige samling.

Elle.se

2022-09 : Toppliste over fuktighetsgivende sjampo og balsam

2022-06 : 6 sulfatfrie sjampoer og balsam

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En hårkur trenger dypt inn i håret og retter seg mot ulike problemer, som krus eller tørr hodebunn. En balsam har en lettere formulering og virker på overflaten av håret i stedet for dypt inn. Det brukes ofte til å legge til fett etter sjamponering for å gjøre håret mer håndterlig og skinnende.

Ja, balsam lukker hårets skjellag og beskytter dermed håret mot slitasje utenfra. Hvis du ikke bruker balsam, blir skjellaget værende åpent, noe som kan øke risikoen for skadet hår.

Bond Maintenance Conditioner No.5 fra Olaplex er den beste balsamen ifølge vår sammenligning. Dette er en balsam som passer alle hårtyper og etterlater håret skinnende, medgjørlig og sterkt.

Profesjonelle frisører anbefaler vanligvis en skikkelig hårvask 2-3 ganger i uken, hvor du sjamponerer to ganger og bruker balsam etterpå.

Hjalp denne testen om Balsam deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Varmluftsbørste best i test

Varmluftsbørste: 3 modeller testet

Testvinnare - Balsam

 1. Bond Maintenance Conditioner No. 5

  Bond Maintenance Conditioner No. 5

  Best i test
 2. Color Wow Color Security Conditioner

  Color Wow Color Security Conditioner

  Best sulfatfrie balsam
 3. Shu Uemura Ultimate Reset Balsam

  Shu Uemura Ultimate Reset Balsam

  Best for skadet hår

Vanlige spørsmål

En hårkur trenger dypt inn i håret og retter seg mot ulike problemer, som krus eller tørr hodebunn. En balsam har en lettere formulering og virker på overflaten av håret i stedet for dypt inn. Det brukes ofte til å legge til fett etter sjamponering for å gjøre håret mer håndterlig og skinnende.

Ja, balsam lukker hårets skjellag og beskytter dermed håret mot slitasje utenfra. Hvis du ikke bruker balsam, blir skjellaget værende åpent, noe som kan øke risikoen for skadet hår.

Bond Maintenance Conditioner No.5 fra Olaplex er den beste balsamen ifølge vår sammenligning. Dette er en balsam som passer alle hårtyper og etterlater håret skinnende, medgjørlig og sterkt.

Profesjonelle frisører anbefaler vanligvis en skikkelig hårvask 2-3 ganger i uken, hvor du sjamponerer to ganger og bruker balsam etterpå.