Hvilken vognpose er best i test?

Vi har kåret Elodie Details vognpose til best i test, basert på både funksjonalitet, kundeanmeldelser og eksperttester Denne har blitt en virkelig favoritt blant foreldre da den passer til de fleste barnevogner Den holder seg på plass takket være en smart opphengslomme og det myke interiøret gjør vognposen behagelig for barnet En annen fordel er at Elodie Details vognpose er laget av resirkulerte materialer Les mer om modellen og fire gode alternativer nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i test for vinterenBest justerbarhetBest for vår, sommer og høstBeste minivognpose (for barnestol)
Produkt: Elodie Details vognposeVoksi Urban VognpaseEasygrow LyngBozz Small
Vurdering:
Lengde:100 cm88 – 112 cm90 – 115 cm72 cm
Materialer:Polyuretan, resirkulert polyesterNylon, bomull, dun, ullPolyester, bomull, bambusPolyester/lammeskinn
Vask:40 grader (pelskrage 30 grader)40 grader40 grader40 grader
Sesong:VinterVinterVår/sommer/høstHøst/vår
Alder:0 – 3 år0 – 4,5 år0 – 4 år0 – 6 måneder
Annet:Avtagbart trekk, hull for fempunktssele, lomme for ryggstøtte, justerbar hetteSnørefunksjon rundt hodet, sideventiler for ventilasjon, refleksdetaljer, anti-skli på ryggen, forlengbar, reparasjonslapper inkludertVanntett (3000 mm), praktisk frontlomme, uttrekkbar, justerbar hetteAnti-skli på ryggen, snøring rundt hodet

1. Elodie Details vognpose - Best i test for vinteren

 • Lengde: 100 cm
 • Materialer: Polyuretan, resirkulert polyester
 • Vask: 40 grader (pelskrage 30 grader)
 • Sesong: Vinter
 • Alder: 0 – 3 år
 • Annet: Avtagbart trekk, hull for fempunktssele, lomme for ryggstøtte, justerbar hette
Elodie Details vognpose
Elodie Details vognpose
Elodie Details vognpose
Elodie Details vognpose

Noen av de mest populære barnevarene fra Elodie Details er vognposene deres. De har blitt store favoritter hos mange foreldre og kommer i en rekke forskjellige farger og mønstre.

I tillegg til å ha et veldig fint design, er vognposen varm og god for barnet. Den har også en rekke praktiske funksjoner som forbedrer brukervennligheten. Og som en ekstra bonus er den laget av resirkulerte materialer.

Fint design og resirkulert materiale

Elodie Details vognposer kommer i en rekke farger og design, noe som gjør det enkelt å finne en personlig favoritt. Det er også en relativt miljøvennlig vognpose da både ytterstoffet og polstringen er laget av polyester fra resirkulerte PET-flasker.

Ytterstoffet er både vann- og vindavvisende, takket være behandlingen med BIONIC-FINISH® ECO, en impregnering som er fri for både fluorkarbon og formaldehyd. Bra for både barn og miljøet!

Varm og god

Vognposen holder godt på varmen, mye takket være den varme panelpolstringen. Øverst er det også en strikk som du kan snu for å lage en hette til barnet hvis det er ekstra kaldt eller blåser.

Selv den lange hetten har en strikk og når helt opp til barnets ansikt, noe som forbedrer varmebevaringen ytterligere. Det myke polyesterfôret øker komforten til barnet enda mer.

Blir det for varmt kan du alltids brette hetten ned og feste klaffene til siden. Det er også mulig å fjerne trekket helt, noe som er praktisk når man beveger seg mellom inne- og utemiljø.

Elodie Details vognpose

Sitter der den skal

Du kan enkelt folde den praktiske klaffen på ryggen rundt ryggstøtten på vognen. Den sørger for at vognposen sitter der den skal når du legger barnet fra deg, uansett om du bruker den i setet eller liggende del av vognen.

Elodie Details vognpose har også store åpningshull med borrelås på baksiden. Dette betyr at posen passer til nesten alle barnevognmodeller med fempunktssele.

Ikke justerbar i lengde

Denne vognposen fra Elodie Details har en standardlengde på 1 meter. Det betyr at den godt kan brukes til barnet har fylt ca. 3 år.

At det ikke er mulig å justere lengden er også en av få ulemper med denne vognposen. Voksi Urban kan for eksempel brukes til barnet er 4,5 år.

En stor favoritt blant foreldrene

Det er ingen tvil om at Elodie Details-vognen fortsetter å være en storfavoritt blant foreldrene. Blant anmeldelsene leser vi at de setter pris på designet og den gode varmebevaringen, men også muligheten til å fjerne hele trekket. Den eneste ulempen er at du ikke kan justere lengden, men bortsett fra det vil verken du eller babyen din bli skuffet over Elodie Details vognpose når kulda kommer.

 • En stor favoritt blant foreldrene.
 • Myk og behagelig for babyen.
 • Passer de fleste barnevogner (både sete og barneseng).
 • Laget av resirkulert materiale.
 • Holder seg på plass takket være lommen på baksiden som du bretter rundt ryggstøtten.
 • Ikke mulig å justere lengden.

I samarbete med pris-logo

2. Voksi Urban Vognpase - Best justerbarhet

 • Lengde: 88 – 112 cm
 • Materialer: Nylon, bomull, dun, ull
 • Vask: 40 grader
 • Sesong: Vinter
 • Alder: 0 – 4,5 år
 • Annet: Snørefunksjon rundt hodet, sideventiler for ventilasjon, refleksdetaljer, anti-skli på ryggen, forlengbar, reparasjonslapper inkludert
Voksi Urban
Voksi Urban
Voksi Urban

Voksi Urban er en litt dyrere vognpose, men det er det gode grunner til. Først og fremst er fyllet laget av naturlige materialer – en blanding mellom dun, fjær og ull.

I tillegg kan Voksi Urban, i motsetning til Elodie Details, justeres i forhold til lengden. Dette betyr at barnet kan bruke vognposen betydelig lenger, opptil 4,5 år sammenlignet med rundt 3 år for Elodie Details vognpose.

Varm, luftig og sertifisert

Voksi Urban er en vognpose av virkelig høy kvalitet som garantert holder barnet varmt selv under kaldere værforhold.

Fyllet er en luftig blanding av ull, fjær og dun som både varmer og transporterer bort fuktighet fra barnets kropp. Det gjør klimaet inne i vognposen varmt, tørt og deilig.

Både dun-, ull- og fjærfyllet er selvsagt sertifisert. Alle materialer oppfyller også kravene til Øko-Tex 100, klasse 1, som betyr at vognposen er helt fri for skadelige stoffer og kjemikalier.

Utmerket ventilasjon

For optimal ventilasjon kan du enkelt folde ned fronten og feste den ved hjelp av festekroker. Det er også bra hvis barnet sitter i vognen og vil se seg rundt. 

Du kan også regulere temperaturen rundt barnets føtter ved hjelp av glidelåsen i fotenden eller rundt hodet med trekkfunksjonen.

Som med Elodie Details vognpose kan du ta av hele trekket og bruke kun bakdelen som seteinnlegg eller myk lekematte.

Voksi Urban vognpase

God passform i alle barnevogner

Takket være den spesialdesignede ryggen med åpninger til selen passer Voksi Urban i de fleste barnevogner, uansett sele.

Den har også en praktisk sklibeskyttelse på baksiden som sørger for at vognposen holder seg på plass. Kanskje ikke så smart som en opphengslomme, men likevel nok til at den ikke glir for mye.

Forlengbar

Når du kjøper Voksi Urban får du også en ekstra lang del som gjør at vognposen kan vokse med barnet. Den korte delen er 88 cm og den lange delen 112 cm. Dette gjør at du kan bruke vognposen fra barnet er nyfødt til det fyller cirka 4,5 år.

Populær blant foreldrene

Foreldrene beskriver selv Voksi Urban som en ekte klassiker og en vognpose som virkelig holder det den lover. Det står at den holder godt på varmen, selv ved mange minusgrader, og at den er lett å forlenge. Den eneste ulempen er prisen og mangelen på en mekanisme for å feste vognposen til vognens ryggstøtte. I tillegg kan du være sikker på at du får det du betaler for når du kjøper Voksi Urban.

 • Varm fylling av naturmaterialer (ull og dun).
 • Mulighet for å justere lengden - passer for barn opp til 4,5 år.
 • Gode ventilasjonsmuligheter.
 • Med refleksdetaljer.
 • Dyr.
 • Mangler apparat for å feste bak på vognen.

I samarbete med pris-logo

3. Easygrow Lyng - Best for vår, sommer og høst

 • Lengde: 90 – 115 cm
 • Materialer: Polyester, bomull, bambus
 • Vask: 40 grader
 • Sesong: Vår/sommer/høst
 • Alder: 0 – 4 år
 • Annet: Vanntett (3000 mm), praktisk frontlomme, uttrekkbar, justerbar hette
Easygrow Lyng vognpose
Easygrow Lyng vognpose

Ønsker du en god vognpose til vår, sommer og høst, kan Easygrow Lyng Spring være et godt alternativ. Dette er en bestselger som har blitt en stor favoritt blant foreldre, mye på grunn av smarte funksjoner og høye brukervennlighet. Den er også forlengbar og passer derfor for barn opp til 4 år.

Laget av resirkulert materiale

Lyng Spring har et stilig design og er laget av Oeko-Tex®-sertifisert materiale som er helt fritt for giftstoffer og skadelige stoffer.

Vognposen har en myk innside i jersey laget av 100 prosent bomull og utsiden er en blanding av bambusviskose og polyester. Polyesteren som brukes er også resirkulert, noe som er et stort pluss.

Easygrow Lyng vognpose funksjoner

Vanntett og vindtett

En annen stor fordel med Lyng Spring er at den faktisk er helt vind- og vanntett med en vannsøyle på 3000 mm. Utsiden er behandlet med en PFC-fri impregnering av typen BIONIC-FINISH®ECO.

Til tross for dette har vognposen en utmerket pusteevne på 3000 g/m2/24t og den kan også maskinvaskes på 40 grader.

Kan forlenges for bruk i opptil 4 år

Fordi Lyng Spring er en forlengbar vognpose, kan du bruke den til barnet fyller ca. 4 år. I kjøpet følger en utvendig forlengelsesdel som gjør posen hele 25 cm lengre – fra 90 cm til 115 cm.

Fordi du kan bruke Lyng Spring over en lengre periode, får du også mer valuta for pengene.

Lett å bruke

Ellers er Lyng Spring en veldig enkel vognpose å bruke. Den har for eksempel lang glidelås foran og ferdige åpninger som passer til de fleste seler. Vognposen har også justerbar hette og en praktisk lomme foran – perfekt for oppbevaring av for eksempel smokker. Er du på jakt etter en litt tynnere vognpose til vår, sommer og høst, er Lyng Spring fra Easygrow et veldig godt alternativ. Den er litt dyr, men på den annen side kan du bruke den i opptil 4 år.

 • Utmerket vognpose for vår, sommer og høst.
 • Forlengbar - kan brukes opp til ca 4 års alder.
 • Vanntett med en vannsøyle på 3000 mm.
 • Praktisk frontlomme og justerbar hette.
 • Delvis laget av resirkulert materiale.
 • Litt dyrt.

I samarbete med pris-logo

4. Bozz Small - Beste minivognpose (for barnestol)

 • Lengde: 72 cm
 • Materialer: Polyester/lammeskinn
 • Vask: 40 grader
 • Sesong: Høst/vår
 • Alder: 0 – 6 måneder
 • Annet: Anti-skli på ryggen, snøring rundt hodet
Bozz Small

Bozz Small er et godt alternativ for deg som er ute etter en vognpose som passer til barnestolen. Dette er en minivognpose som passer for barn mellom rundt 0-6 måneder og kan brukes like godt i barnevogn som i barnestol.

Innsiden av vognposen er laget av myk fleece og utsiden av vannavvisende polyester. Det finnes også en modell med lammeskinnsfôr som kan være bra for litt kaldere værforhold.

For de aller minste

Bozz Small er en liten og fleksibel vognpose som er tilpasset de aller minste. Dette betyr også at barnet vil vokse ut av vognposen ganske raskt, men på den annen side er den så rimelig at dette ikke spiller så stor rolle.

Minivognposen har en lengde på 72 cm og passer derfor for barn opp til rundt 6 måneder, avhengig av hvor raskt de vokser. Den lille størrelsen gjør at den passer både i barnevogner og i barnestol. På baksiden er det også en seksjon med anti-skli som sørger for at vognposen holder seg på plass.

Enkel å plassere barnet i

Takket være den store glidelåsen som går langs hele fronten, er det enkelt å legge barnet i og ta det ut av vognposen. Det er også en snor rundt hoveddelen som du kan stramme på litt kjøligere dager.

Baksiden har praktiske borrelåsåpninger som gjør det enkelt å feste selen, uavhengig av hvilken bæresele eller barnevogn du bruker.

Det er imidlertid ikke mulig å ta av lokket på minivognposen, men det er mulig å åpne den opp slik at den blir helt flat.

Ikke den mykeste og godeste vognposen

Selv om Bozz Small er både brukervennlig og funksjonell, er den langt fra like myk og god som de andre modellene i samlingen. I tillegg er designet ganske anonymt, men på den annen side er det foreldre som setter pris og på en mer stilren vognpose. Det er også verdt å nevne at Bozz Small ikke egner seg for virkelig kaldt vinterklima, i så fall er en vognpose med mer fôr å foretrekke. Kort oppsummert er Bozz Small et godt valg for de som ønsker en billig minivognpose og som ikke er så nøye med designet.

 • God og rimelig minivognpose for barnestolen.
 • Mykt fleecefôr.
 • Finnes også med lammeskinnsfôr.
 • Enkel å sette inn og ta ut barnet.
 • Trekket er ikke avtagbart.
 • Ikke det mest spennende designet.

I samarbete med pris-logo

Derfor bør du bruke vognpose

En vognpose holder barnet ditt ekstra varmt i vognen på de kjøligere dagene i året. Vognposen lager et beskyttende skall rundt barnet og stenger kulden ute samtidig som den kapsler inn barnets kroppsvarme.

Kort fortalt fungerer den litt som en kjeledress, men uten armer og ben. Sammenlignet med kjeledressen er vognposen imidlertid betraktelig mer fleksibel, spesielt når du skal sette barnet i og ta det ut. I tillegg er det som regel nok at barnet har vanlige klær inni vognposen , noe som kan gjøre det lettere i forbindelse med bleieskift eller mating.

Nedenfor kan du lese mer om ulike typer vognposer og hva du bør vurdere når du kjøper en.

Ulike typer vognposer

Vognposer finnes i alle mulige farger, fasonger og mønstre. Noen er tynnere for å passe varmere klima, andre tykkere med dunfyll for å tåle svært lave temperaturer. Det finnes også vognposer i forskjellige materialer, for eksempel polyester, lammeskinn, ull og så videre.

Modellmessig er det imidlertid vanligvis to varianter av vognposer: En som passer til barnevogn og en som også passer til barnesete.

Vognposer til barnevogner

Dette er den vanligste typen vognpose som i hovedsak egner seg til bruk i barnevogn. Normalt passer de både til setet og liggedelen, og de fleste kan også brukes i en bærebag.

Vognposer til barnevogn kan brukes fra barnet er født til det fyller ca. 3 år. Det finnes imidlertid også varianter som kan utvides slik at de kan brukes lenger, opp til rundt 4,5 års alder.

Vognpose for barnestol (minivognpose)

Vognposer for barnestol kalles også minivognposer og er tilpasset de aller minste. Akkurat som navnet tilsier, kan mange minivognposer brukes både i barnevognen og i barnestolen.

Dette er imidlertid en vognpose som barnet vokser ut av mye raskere, vanligvis innen ca 6 måneder avhengig av hvor raskt barnet vokser.

Viktige ting å tenke på når du kjøper vognpose

Hvis du aldri har kjøpt vognpose før, kan det være vanskelig å vite hva du skal se etter. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å finne en passende modell for barnet ditt.

 • Sjekk målene . Ulike vognposer har forskjellige størrelser. Derfor er det viktig at du sjekker dimensjonene på barnevognen din slik at de passer til vognposens mål. En vognpose som er for stor kan gjøre det unødvendig trangt i vognen.
 • Sørg for at materialet er sertifisert og fritt for kjemiske stoffer. Vurder også om du vil ha en vognpose laget av syntetiske materialer eller naturmaterialer.
 • Vognposen skal være varm, men også ha god ventilasjon. På denne måten kan du enkelt justere varmen når du beveger deg mellom inne- og utemiljø. Det kan også være bra om du kan fjerne trekket helt.
 • Opphengssystem. For å unngå at vognposen sklir ned kan det være bra om den har et skikkelig opphengssystem, for eksempel en opphengslomme eller stropp som du kan skyve over ryggstøtten. Et antisklisystem kan også være et godt alternativ.
 • Pris. Prisen kan variere mye mellom ulike vognposer. Regn med å betale betydelig mer for skikkelige vinterposer enn for tynnere varianter til vår og høst.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Innholdsfortegnelse

Lignende tester

Reisevognen best i test
3 Reisevogn tested
Babyzen Yoyo 6 +
Best i test Babyzen Yoyo 6+
Sportsvogn best i test
3 Sportsvogn tested
Baby Jogger City Mini GT 2.1
Best i test Baby Jogger City Mini GT 2.1 Sportsvogn

Vanlige spørsmål

En vognpose er et tilbehør til barnevognen som fungerer som et beskyttende skall. Vognposen stenger delvis ute kulden rundt, men sørger også for at barnets kroppsvarme ikke lekker ut.

En minivognpose er en vognpose tilpasset de aller minste. Normalt kan den brukes opp til ca 6 måneders alder og er vanligvis god å bruke i barnesetet også.

Minivognposer er tilpasset små barn opp til ca 6 måneder, mens vognposer til barnevogner i mange tilfeller kan brukes til barnet er ca 3 år. Uttrekkbare modeller kan brukes enda lenger enn det.

Ja, noen minivognposer er tilpasset for bruk også i barneseter.

Hjalp denne testen om Vognpose deg?

11 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Reisevognen best i test

Reisevogn: 3 testede modeller

Sportsvogn best i test

Sportsvogn: 3 testede modeller

Testvinnare - Vognpose

 1. Elodie Details vognpose

  Elodie Details vognpose

  Best i test for vinteren
 2. Voksi Urban

  Voksi Urban Vognpase

  Best justerbarhet
 3. Easygrow Lyng vognpose

  Easygrow Lyng

  Best for vår, sommer og høst

Vanlige spørsmål

En vognpose er et tilbehør til barnevognen som fungerer som et beskyttende skall. Vognposen stenger delvis ute kulden rundt, men sørger også for at barnets kroppsvarme ikke lekker ut.

En minivognpose er en vognpose tilpasset de aller minste. Normalt kan den brukes opp til ca 6 måneders alder og er vanligvis god å bruke i barnesetet også.

Minivognposer er tilpasset små barn opp til ca 6 måneder, mens vognposer til barnevogner i mange tilfeller kan brukes til barnet er ca 3 år. Uttrekkbare modeller kan brukes enda lenger enn det.

Ja, noen minivognposer er tilpasset for bruk også i barneseter.