Hvilket vinskap er best i test?

Det beste vinskapet ifølge vår sammenligning er Thermex 40 Dette er et stilig og energieffektivt dobbeltskap av bøketre med to temperatursoner slik at du kan avkjøle både hvit- og rødvin samtidig med optimal temperatur Skapet rommer 40 flasker, og kan også brukes både frittstående eller innebygget på kjøkkenet Les mer om Thermex 40 og tre gode alternativer i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste store vinskap
Produkt: Thermex 40 VinskapCavin Scandinavian Collection 40Vestfrost FZ414W
Vurdering:
Vekt:44 kg49 kg-
Høyde:82 cm82 cm186 cm
Bredde:59,5 cm60 cm59,5 cm
Dybde:57 cm57cm60 cm
Strømforbruk:133 kWh/år142 kWh/år175 kWh/år
Energiklasse:GGG
Lydnivå:39 dB40dB39 dB
Antall hyller:10 stk5 st7 st
Antall flasker:40 stk40 st197 st
Kjølesoner:2 stk2 st3 st
UV-beskyttelse:JaJaJa

1. Thermex 40 Vinskap - Best i test

 • Energiklasse: G
 • Støynivå: 39 dB
 • Antall hyller: 10 stk
 • Antall flasker: 40 stk
 • Kjølesoner: 2 stk
 • UV-beskyttelse: Ja
Thermex 40 test
Thermex 40 test

Thermex 40 er et luksuriøst og energieffektivt vinskap med to kjølesoner og UV-beskyttelse som gir dine viner optimale forhold. Denne modellen kan fint brukes som en frittstående enhet, men kan også bygges inn under en kjøkkenbenk fordi avtrekket er på fronten.

Thermex 40 egner seg best for en litt mindre vinsamling da den rommer 40 flasker (0,75 liter) fordelt på 10 hyller. Noen brukere føler imidlertid at innsiden er litt mindre enn forventet. Samtidig opplyser de at de har lagret flasker som er litt lengre eller bredere enn standard.

For å regulere temperaturen i Thermex 40 trenger du kun å bruke kontrollpanelet ved hver dør. Siden dette vinskapet har to kjølesoner er det enkelt å ha forskjellige temperaturer på hver side. Perfekt hvis du vil kjøle ned både hvit- og rødvin samtidig. En ulempe er imidlertid at kontrollpanelene er ganske synlige, noe som trekker ned helhetsinntrykket.

Stillegående og energieffektivt

Lydmessig vil du knapt legge merke til Thermex 40 på kjøkkenet. Støynivået er nemlig kun 39 dB. Det er også et svært energieffektivt vinskap, til tross for at det er i energiklasse G, med et årlig energiforbruk på 133 kWh.

Både eksperter og brukere har gitt Thermex 40 gode anmeldelser, noe som er en medvirkende årsak til at den inntar førsteplassen i vår samling. Er du på jakt etter et stilig og effektivt vinskap til en litt mindre vinsamling, kan Thermex 40 være et godt alternativ. Det koster selvfølgelig noen kroner, men for en ekte vinelsker er dette helt klart verdt investeringen.

 • Kan brukes frittstående eller innebygget.
 • Lavt energiforbruk.
 • To temperatursoner for forskjellige viner.
 • Luksuriøst design i svart.
 • Brukerne opplever skapet som litt lite innvendig.
 • Opplyst kontrollpanel trekker ned helhetsinntrykket.

I samarbete med pris-logo

2. Cavin Scandinavian Collection 40 - Vi anbefaler

 • Energiklasse: G
 • Lydnivå: 40 dB
 • Antall hyller: 5 stk
 • Antall flasker: 40 stk
 • Kjølesoner: 2 stk
 • UV-beskyttelse: Ja
Cavin Scandinavian Collection 40 test

Cavin Scandinavian Collection 40 er et vinskap med standard dimensjoner, slik at du enkelt kan bygge det inn i kjøkkenet og skifte det ut ved behov. Skapet kommer i to forskjellige farger – sort eller rustfritt stål – og har alle viktige funksjoner et bra vinskap bør ha. En fin touch er de uttrekkbare trehyllene som gir vinskapet et ekstra luksuriøst preg.

Ellers byr Cavin Scandinavian Collection 40 på et stilig og moderne design som passer fint inn i de aller fleste kjøkken. Vinskapet har en stor dør med UV-filter som beskytter vinene dine, og har et bredt håndtak. Her er det fem trehyller som du også kan trekke ut for å få bedre oversikt over vinene dine.

Med Cavin Scandinavian Collection 40 kan du kjøle opptil 40 vinflasker samtidig, og som de andre modellene i samlingen vår, er det to individuelle kjølesoner. Temperaturene varierer fra 5 – 20 grader for hver sone, noe som betyr at du kan kjøle ned både hvite og røde viner.

Et rimelig alternativ

I forhold til mange andre vinkjølere i samme segment er Cavin Scandinavian Collection 40 et rimelig alternativ. Av Bygghemma får modellen faktisk en totalvurdering på 8,7 av 10 mulige, med ekstra høye poeng for pris, design og kapasitet. Ønsker du et fullt innebygd skap med alle viktige funksjoner, kan Cavin Scandinavian Collection 40 være modellen for deg.

 • Perfekt til å bygge under kjøkkenbenken.
 • Velg mellom to farger: svart eller rustfritt stål.
 • Uttrekkbare trehyller for bedre oversikt.
 • UV-beskyttelse og to kjølesoner.
 • Ikke det beste strømforbruket.

I samarbete med pris-logo

3. Vestfrost FZ414W - Beste store vinskap

 • Energiklasse: G
 • Støynivå: 39 dB
 • Antall hyller: 7 stk
 • Antall flasker: 197 stk
 • Kjølesoner: 3 stk
 • UV-beskyttelse: Ja
Vestfrost FZ414W

Vestfrost FZ414W er modellen for deg som stiller høye krav og ønsker å ta vare på vinene dine på best mulig måte. Dette er et kraftig og stor vinskap med en rekke smarte funksjoner for å holde vinene dine i perfekt stand som Multizone, innebygget varmeapparat, lås og automatisk avriming.

Med sitt stilrene, skandinaviske design er Vestfrost FZ414W et virkelig luksuriøst vinskap som passer inn i de fleste hjem. Sidene inne i vinskapet er svarte for effektivt å absorbere lysrefleksjoner og hyllene er laget av ubehandlet eik. Øverst har du en presentasjonshylle for dine fineste gjenstander og nederst har du en ekstra stor bunnhylle.

Skapet kan brukes som en frittstående enhet, men du kan også bygge den inn hvis du foretrekker det. Det er også mulig å endre høyden på vinskapet ved å justere bena.

Perfekt for den store vinsamlingen

Med en kapasitet på 197 flasker er Vestfrost FZ414W et utmerket alternativ for en litt større vinsamling. Her kan du plassere vinflasker på 7 forskjellige hyller og i motsetning til de andre modellene i vår samling har denne modellen tre forskjellige kjølesoner.

Multizone lar deg stille inn en temperatur i øvre del av skapet og en annen i nedre del. Dette fører til at temperaturene blander seg i midten, som igjen skaper en tredje sone.

Konstant temperatur og automatisk avriming

Takket være vinskapets spesielle kompressor reduseres vibrasjonene og temperaturen holder seg konstant. Lavest mulig temperatur er 5 grader og høyest er 22 grader. Skulle temperaturen falle under det programmerte nivået, vil den innebygde varmeren aktiveres. Det er også en frostvakt som beskytter vinene dine hvis temperaturen faller under 5 grader.

Vestfrost FZ414W er også utstyrt med et varslingssystem. Det utløses hvis skapdøren har vært åpen i mer enn to minutter eller hvis temperaturen inne i skapet endres. Du kan også låse vinskapet hvis du ikke vil at uvedkommende skal ha tilgang til vinene dine.

Avriming er ikke noe du trenger å tenke på med Vestfrost FZ414W. Her er det et automatisk avrimingssystem som hindrer isdannelse. Eventuelt smeltevann vil fordampe bakerst i vinskapet. Hvis du er bekymret for vinene dine og har råd til det, er Vestfrost FZ414W helt klart et av de beste vinskapene på markedet akkurat nå.

 • Stor kapasitet - rommer 197 flasker.
 • Tre forskjellige temperatursoner.
 • Vibrasjonsdempet kompressor og frostvakt.
 • Automatisk avriming.
 • Dør med varslingssystem og lås.
 • Ganske dyr.
 • Relativt høyt energiforbruk.

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Viktig ved kjøp av vinskap

Ikke alle har tilgang til en kjeller med konstant temperatur hele året. Da kan et vinskap være et godt alternativ for deg som ønsker å ta vare på vinen din på best mulig måte.

I denne guiden lærer du mer om hvordan vinskap fungerer og hva som kan være greit å vurdere før kjøpet.

Hva er et vinskap?

Med et vinskap gir du dine viner optimale forhold både når det gjelder smak og holdbarhet. Vinskap har spesielle hyller tilpasset vinflasker og er utstyrt med et temperatursystem som sørger for at vinen holder en optimal temperatur under lagring. Noen modeller har også flere temperatursoner, noe som gjør det mulig å kjøle ned flere typer vin samtidig.

Selv UV-stråling og risting kan forringe kvaliteten på vinen. Mange vinkjølere har derfor også glassdører med UV-filtrering og spesialkompressorer.

Kan du ikke oppbevare vinen i et vanlig kjøleskap?

Det er ikke optimalt å oppbevare vin i ditt vanlige kjøleskap fordi miljøet vanligvis er alt for kaldt. Et kjøleskap holder heller ikke en like konstant temperatur som et vinskap, noe som både kan påvirke vinens smak og holdbarhet.

Drikker du ofte vin, kan et vinskap også gi deg mer plass i kjøleskapet. Du kan også lagre andre drikker i den, for eksempel øl.

Temperaturen i et vinskap

Å lagre vinen din i romtemperatur er ikke optimalt. Det vil til dels elde vinen raskere, men også påvirke smaken.

Hvilken serveringstemperatur som er optimal varierer avhengig av hvilken type vin det er snakk om:

Hvitvin 10 – 12 grader
Rødvin 15 – 18 grader
Rosévin 8 – 10 grader
Musserende vin 6 – 8 grader

Som tidligere nevnt er det vanlig at vinskap har to forskjellige kjølesoner. Dette betyr at du kan avkjøle to typer vin ved riktig temperatur samtidig. Den kalde temperatursonen bør derfor ligge på rundt 6 – 8 grader og den varmere temperatursonen på 12 – 14 grader.

Husk! Mange viner har godt av lufting før servering. Dette vil øke temperaturen ytterligere, noe som kan være greit å ta hensyn til når du kjøler ned vinene dine.

Kan jeg bygge inn vinskapet?

De fleste frittstående vinskap kan bygges inn. Det betyr at de har avtrekket på fronten slik at du kan plassere dem under en kjøkkenbenk eller i et kjøkkenskap for et ekstra stilig inntrykk.

Noen modeller har imidlertid avtrekk bak, noe som kan være verdt å sjekke før du bygger inn vinskapet. Det er viktig å sørge for at vinskapet alltid kan «puste» skikkelig.

Ønsker du et innebygget vinskap er det lurt at du velger en modell med standardmål. På denne måten vil det være lettere å erstatte om nødvendig.

Husk dette når du kjøper et vinskap

Her har vi samlet et par punkter som kan være greie å tenke på for deg som skal kjøpe vinskap.

 1. Pass på at glasset er UV-beskyttet. Velg et vinskap med UV-filter i glasset. UV-stråling kan forringe kvaliteten på vinene dine.
 2. Én eller to temperatursoner? Drikker du ulike typer vin, er det greit å velge et vinskap med minst to kjølesoner.
 3. Velg en modell med kompressor. Det finnes billigere vinskap uten kompressor, men de har betydelig dårligere ytelse.
 4. Plasseringen av vinskapet. Pass på at den ikke er i direkte sollys eller i nærheten av en varmekilde. Sjekk også at avtrekket ikke er blokkert.
 5. Aktiv lufttørking. Et vinskap med aktiv lufttørking sørger for at korken ikke tørker ut i enden som ikke er i kontakt med vinen. Dette er en avansert, men verdifull funksjon for deg som er nøye med vinene dine.
 6. Skal du lagre vinene dine lenge, er det greit om temperaturen er 11 – 12 grader. Det er også viktig at flaskene ligger nede slik at korken holdes fuktig og hindrer luft i å komme inn i flasken.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Vaskemaskin med tørketrommel best i test
3 Vaskemaskin med tørketrommel tested
Bosch WNA134LOSN
Best i test Bosch WNA134LOSN
oppvaskmaskin best i test
6 Oppvaskmaskin tested
Bosch SMU6ZCS01S
Best i test Bosch SMU6ZCS01S

Vanlige spørsmål

Vinskapet holder vinflaskene dine på en perfekt serveringstemperatur. Dette kan gjøre vinen mer smakfull, men også øke holdbarheten. I et vanlig kjøleskap er det ofte for kaldt, både for hvite og røde viner.

Ja, mange frittstående vinskap kan bygges inn perfekt. Bare pass på at avtrekket ikke er blokkert og at skapet får mulighet til å puste.

Den varierer i forhold til vinskapets kapasitet og funksjoner. Energieffektive vinskap bør ikke trekke mer enn ca 130 kWh/år.

Ifølge vår sammenligning er Thermex 40 det beste vinskapet akkurat nå. Dette er et stilig og energieffektivt skap med to dører og to kjølesoner som har plass til 40 flasker.

Det kommer an på hvilke viner du vil kjøle ned. Den optimale temperaturen for hvitvin er rundt 6 – 8 grader og 12 – 14 grader for rødvin.

Hvitvin: rundt 10 – 12 grader

Rødvin: rundt 15 – 18 grader

Rosévin: rundt 8 – 10 grader

Musserende vin: rundt 6 – 8 grader

Hvilket skap som passer best avhenger delvis av hvor mye volum du trenger og om du ønsker å kunne bygge det inn på kjøkkenet eller ikke. Bruk gjerne vår sammenligning for å finne en modell som passer deg.

Hjalp denne testen om Vinskap deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Vaskemaskin med tørketrommel best i test

Vaskemaskiner med tørketrommel: 3 testede modeller

oppvaskmaskin best i test

Oppvaskmaskin: 6 modeller i test

Testvinnare - Vinskap

 1. Thermex 40 test

  Thermex 40 Vinskap

  Best i test
 2. Cavin Scandinavian Collection 40 test

  Cavin Scandinavian Collection 40

  Vi anbefaler
 3. Vestfrost FZ414W

  Vestfrost FZ414W

  Beste store vinskap

Vanlige spørsmål

Vinskapet holder vinflaskene dine på en perfekt serveringstemperatur. Dette kan gjøre vinen mer smakfull, men også øke holdbarheten. I et vanlig kjøleskap er det ofte for kaldt, både for hvite og røde viner.

Ja, mange frittstående vinskap kan bygges inn perfekt. Bare pass på at avtrekket ikke er blokkert og at skapet får mulighet til å puste.

Den varierer i forhold til vinskapets kapasitet og funksjoner. Energieffektive vinskap bør ikke trekke mer enn ca 130 kWh/år.

Ifølge vår sammenligning er Thermex 40 det beste vinskapet akkurat nå. Dette er et stilig og energieffektivt skap med to dører og to kjølesoner som har plass til 40 flasker.

Det kommer an på hvilke viner du vil kjøle ned. Den optimale temperaturen for hvitvin er rundt 6 – 8 grader og 12 – 14 grader for rødvin.

Hvitvin: rundt 10 – 12 grader

Rødvin: rundt 15 – 18 grader

Rosévin: rundt 8 – 10 grader

Musserende vin: rundt 6 – 8 grader

Hvilket skap som passer best avhenger delvis av hvor mye volum du trenger og om du ønsker å kunne bygge det inn på kjøkkenet eller ikke. Bruk gjerne vår sammenligning for å finne en modell som passer deg.