Hvilken kaffemaskin er best i test?

Melitta Barista TS Smart er den beste kaffemaskinen akkurat nå i henhold til vår sammenligning Dette er en helautomatisk og lydløs kaffemaskin i rustfritt stål med to bønnebeholdere og 21 forskjellige drikker å velge mellom Videre kan du justere innstillingene etter behag og smak, for eksempel ved å justere malegraden, og resultatet blir utmerket uansett om du velger espresso eller kaffe latte Les mer om Melitta Barista TS Smart og tre gode alternativer nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste budsjettvalgVi anbefaler
Produkt: Melitta Barista TS SmartDeLonghi Magnifica S Ecam 21.117BDeLonghi ECAM 23.460
Vurdering:
Vekt:10,4 kg9 kg9 kg
Mål:46,7 x 25,9 x 37,2 cm43 x 23,8 x 35,1 cm43 x 23,8 x 43,6 cm
Maks trykk:15 bar15 bar15 bar
Vanntank:1,8 liter1,8 liter1,8 liter

1. Melitta Barista TS Smart - Best i test

 • Vekt: 10,4 kg
 • Mål: 46,7 x 25,9 x 37,2 cm
 • Maks trykk: 15 bar
 • Vanntank: 1,8 liter
Melitta Barista TS Smart

For oss nordmenn er Melitta kanskje mest kjent for sine kaffefiltre, men de er også en erfaren produsent av ulike typer kaffemaskiner. Melitta Barista TS Smart er en stilig og helautomatisk maskin som maler hele bønner og gjør dem om til en av de 21 mulige drikker. Opptil åtte brukere kan også sette opp sine egne favorittbrygg, med valgbare alternativer for styrke, maling og mer.

Baristakaffe på et blunk

For å være en helautomatisk maskin, imponerer den stort i hvor nær den faktisk kommer en profesjonell barista-kaffe i smak, tekstur og fylde. Du har også to bønnebeholdere som du kan fylle med forskjellige typer bønner, perfekt hvis du foretrekker en mørkere brenning mens partneren ønsker lysere smaker.

Ved å lukke beholderen og male en stund etter hver maling, sikres det at det ikke blir igjen rester fra den andre typen bønner. Det er derfor ingen risiko for at to ulike typer bønner blandes i kaffen din, men du kan være sikker på en ren smaksopplevelse.

Skulle du noen gang ønske å bruke ferdigmalt kaffe, fungerer dette også i denne maskinen. Det kommer godt med når du ønsker å tilberede koffeinfrie alternativer eller har fått en spesiell malt kaffe i gave.

Melitta Barista TS Smart- Best i test kaffemaskin

5 kverneinnstillinger

TS Smart lykkes imidlertid virkelig godt med å krysse av alle bokser som skal til for en perfekt espresso. Kvernen er lydløs og du kan også velge mellom fem ulike kvernealternativer. Den groveste innstillingen passer som sagt best til espresso, mens de som ønsker en mildere kaffe kan du velge en av de andre innstillingene.

Det er imidlertid minst like enkelt å lage en melkebasert kaffedrikk, takket være den utvendige beholderen for melk som du enkelt kobler til kaffemaskinen. Den tilsetter også ingrediensene i riktig rekkefølge, ifølge italiensk tradisjon.

Hvis du vil, kan maskinen tilberede din cappuccino selv fra start til slutt med et tastetrykk. Det er også mulig å få skummet melken separat i en mugge, slik at du kan velge akkurat den melkemengden du ønsker.

Finn oppskrifter og lag dine egne innstillinger med Melittas app

Melittas kaffemaskin kan synkroniseres til en app på smarttelefonen din hvor du kan finne tips og oppskrifter. Du kan også lage din egen profil og justere kaffedrikken til perfeksjon, inkludert å velge hvilken bønnebeholder du skal bruke, mengde kaffe, melk og vann, temperatur og mye mer. Innstillingene lagres for hver profil, slik at hvert medlem av familien kan få sin favorittkaffe ved å trykke på en knapp hver morgen.

Det er så enkelt å bruke appen at du sannsynligvis vil foretrekke den fremfor det trykkfølsomme panelet foran på kaffemaskinen. Et minus er imidlertid at appen kommuniserer med kaffemaskinen via bluetooth, noe som gir en relativt kort rekkevidde. Dermed kan det hende du ikke kan starte maskinen umiddelbart når du våkner på soverommet.

Automatisk rengjøring

Melitta har gjort rengjøringsprosessen så enkel som mulig ved ganske enkelt å gjøre den automatisk. Maskinen rengjør både seg selv og melkebeholderen. Den har også et system som forteller deg når det er tid for avkalking, vannpåfylling og tømming av avfallsbeholderen. Bryggeenheten kan også tas av og skylles av, men det må du holde styr på selv.

For de som leter etter en premium maskin

Følelsen av kvalitet, brukervennligheten, den enkle rengjøringsprosessen og den smarte appen er alle funksjoner som gjør Melitta Barista TS Smart til en ekte premiummaskin. Det at du både kan lage den type kaffe du vil med et tastetrykk og gjøre justeringer akkurat slik du vil, er veldig imponerende.

Det er imidlertid et par ting som gjør at TS Smart ikke passer for alle. Den første er størrelsen. Maskinen veier over 10 kilo og er nesten 47 centimeter høy og tar dermed for mye plass på enkelte kjøkken. Prisen er en annen faktor, selv om vi må si at maskinen faktisk er svært rimelig med tanke på kvaliteten.

 • Helautomatisk, men med mulighet for egne justeringer.
 • Kontroller enkelt med en app.
 • Perfekt kaffe hver gang.
 • Velg mellom 21 forskjellige kaffedrikker.
 • En dyrere kaffemaskin.
 • Ganske stor og klønete.

I samarbete med pris-logo

2. DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B - Beste budsjettvalg

 • Vekt: 9 kg
 • Mål: 43 x 23,8 x 35,1 cm
 • Maks trykk: 15 bar
 • Vanntank: 1,8 liter
DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B
DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

Selv om DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B tilbyr mange lignende funksjoner som Barista TS Smart, er den mye billigere. Den tilbyr også mer enn dobbelt så mange malingsgrader sammenlignet med testvinneren – hele 13 sammenlignet med Melittas fem. Hvis du ønsker å bruke pulver i stedet for hele kaffebønner, er det også greit. På denne måten slipper du hele prosessen med å male bønnene.

Magnifica S Ecam har ikke innebygget melkeskummer, men i stedet en dampdyse, akkurat som en profesjonell espressomaskin. Du bruker munnstykket til å dampe melken etter eget ønske. Det krever selvfølgelig litt øvelse, men etter en stund vil resultatene være gode.

DeLonghi Magnifica S kaffemaskin test

Forhåndsinnstilte kaffedrikker og mulighet for finjustering

På maskinens panel er det noen få knapper og en dreieknapp. Du kan heve og senke slik at den passer til kruset eller glasset du plasserer det under. Deretter velger du bare en av de automatiske innstillingene for å lage en enkel eller dobbel espresso, americano, og så videre.

Ønsker du å gjøre dine egne innstillinger, for eksempel for å få en sterkere kaffe, dreier du bare på knappen. Det er ikke like lett å lage kaffen til perfeksjon med DeLonghi-maskinen som med Melitta-maskinen, siden den mangler den intuitive appen. Men siden du kan velge maling, styrke, vannmengde og mer, har du i det minste lignende alternativer for tilpasning.

Kompakt og rimelig

DeLonghi Magnifica S Ecam tilbyr en mye lavere pris og en mer kompakt design sammenlignet med Melitta Barista TS Smart kaffemaskin. Samtidig velger du bort noen av sistnevntes beste funksjoner ved å velge denne modellen, for eksempel appkontrollen. Maskinen leverer imidlertid veldig bra på det punktet som er viktigst: å enkelt tilberede en skikkelig god kopp kaffe.

 • Meget godt forhold mellom pris og kvalitet.
 • Har 13 forskjellige malingsgrader.
 • Fungerer også med pulverkaffe.
 • Perfekt for de som ikke trenger ekstra funksjoner.
 • Mangler automatisk melkeskumming.

I samarbete med pris-logo

3. DeLonghi ECAM 23.460 - Vi anbefaler

 • Vekt: 9 kg
 • Mål: 43 x 23,8 x 43,6 cm
 • Maks trykk: 15 bar
 • Vanntank: 1,8 liter
DeLonghi ECAM 23.460

DeLonghi ECAM 23.460 er en kaffemaskin som prismessig plasserer seg et sted mellom Melittas og DeLonghis budsjettmaskin. Samtidig har den flere av funksjonene som budsjettmodellen mangler, for eksempel en egen melkebeholder med mulighet for automatisk melkeskumming.

DeLonghi ECAM kommer i en fin sølvfarge som ser bra ut på kjøkkenet, selv om det kanskje ikke er den peneste kaffemaskinen på markedet. Den er laget av ABS-plast, og kun dryppskålen er laget av metall.

Som to av de andre modellene i denne sammenligningen har maskinen en 1,8 liters vanntank med vannfilter som du må skifte fra tid til annen. Fordelen er at vannet blir renere og du slipper å avkalke maskinen like ofte som med andre kaffemaskiner.

13 malemoduser og innebygd melkeskummer

Selv med DeLonghi ECAM har du totalt 13 forskjellige malingsinnstillinger å velge mellom. Den lar deg få perfekt malte kaffebønner. Forøvrig fyller du bønnene i toppen av maskinen, og størrelsen på beholderen stemmer godt med mengden i vanntanken.

Drikker du ofte melkebaserte kaffedrikker kan denne DeLonghi-maskinen være spesielt egnet. I hvert fall hvis du vil kunne få cappuccinoen din så raskt og enkelt som mulig. ECAM 23.460 har en innebygd melkeskummer, så du trenger bare å velge én av de forhåndsinnstilte kaffedrikkene, for eksempel cappuccino, og du har den klar på et blunk.

Når det gjelder utvalget av kaffedrikker, er det begrenset til standard kaffe, større kaffe og cappuccino. Du kan imidlertid justere innstillingene selv slik at kaffen tilberedes akkurat slik du ønsker den. Dessverre kan du ikke lagre ulike profiler, noe som gjør at maskinen egner seg best for enslige husholdninger, eller for samboere som liker samme type kaffe.

Rimelig med premiumfunksjoner

DeLonghi ECAM 23.460 er utstyrt med flere funksjoner som budsjettmodellen fra samme produsent ovenfor mangler. Det som skiller seg mest ut er melkeskummeren og det automatiske avkalkingsprogrammet som gjør dette til en enklere kaffemaskin å håndtere. Brukerne selv er godt fornøyd med maskinen og forteller at den er enkel å bruke, gir veldig god kaffe og fint melkeskum.

Avslutningsvis fyller ECAM 23.460 godt tomrommet mellom vår testvinner og budsjettmodellen. DeLonghi har lykkes godt med å kombinere de beste egenskapene til Magnifica S Ecam 21.117B og bygge videre på dem. Resultatet er en svært rimelig kaffemaskin med førsteklasses funksjoner.

 • Utmerket kompromiss mellom premium og budsjett.
 • Innebygd melkeskummer gir et fint melkeskum.
 • Automatisk avkalkingsprogram.
 • Populær blant forbrukere.
 • Kan ikke lagre mer enn én profil med individuelle innstillinger.
 • Begrenset utvalg av kaffedrikker.

I samarbete med pris-logo

Slik finner du riktig kaffemaskin

I dag er det mange som ønsker å kunne ha den samme fantastiske kaffeopplevelsen hjemme som på en espressobar eller kafé, og takket være dagens moderne teknologi er det fullt mulig.

Helautomatiske maskiner som ikke tar for mye plass gjør det mulig å enkelt tilberede en god kaffe, helt uten baristakompetanse eller profesjonelt utstyr.

Men selv om det har blitt mye enklere å lage god kaffe hjemme, er det fortsatt mye å tenke på før man velger kaffemaskin. Lær mer i vår guide nedenfor.

Manuell eller automatisk kaffemaskin?

Å lage en god espresso i en manuell kaffemaskin er en kunst. Det krever både kunnskap og erfaring. Fordelen er at når du først har lært å håndtere maskinen, har du full kontroll over hele prosessen. Ulempen er selvfølgelig at det er tidkrevende, vanskelig, og du må utføre hvert trinn manuelt.

En mye enklere måte er å skaffe seg en helautomatisk kaffemaskin, som gjør alt fra å male bønnene til å holde styr på en jevn temperatur gjennom hele bryggeprosessen. En helautomatisk maskin er også lettere å holde ren, da de ofte har automatiske programmer for dette.

En mellomting er en halvautomatisk kaffemaskin, som har automatiske funksjoner samtidig som den gir litt større mulighet til å kontrollere enkelte momenter.

For de av dere som ikke planlegger å ta et baristakurs, men bare ønsker å raskt kunne lage en kopp deilig morgenkaffe uten problemer, anbefaler vi den helautomatiske maskinen.

Kapselmaskiner

De relativt rimelige kapselmaskinene har blitt populære som et supplement eller erstatning for kaffetrakteren, presskannen og moccamasteren. De er enkle og praktiske å bruke og lager god kaffe. Men espressoen du får gjennom en kapselmaskin kan ikke sammenlignes med kaffen fra en mer avansert kaffemaskin med bønner produserer.

Kaffemaskin med bønner

Hvis du ikke nøyer deg med besk eller halvsterk espresso, er det lurt å investere litt tid i å lære det grunnleggende om kaffebrygging. Det mest grunnleggende er selve kaffen du bruker.

Å velge riktig type kaffe for smaksløkene og til den typen kaffe du ønsker å brygge er essensielt.Det utgjør en stor forskjell å bruke noen kroner ekstra på en kvalitetskaffe og å kjøpe hele kaffebønner i stedet for ferdigmalte.

En kaffemaskin med innebygd kaffekvern har en beholder for hele bønner og klarer selv malingsprosessen. Det betyr at bønnene males hele før hver kopp kaffe, noe som gir en betydelig forskjell i smak, tekstur og fylde.

Sammendrag

Det finnes mange forskjellige kaffemaskiner i forskjellige prisklasser. Kapselmaskinen er en rimelig og svært brukervennlig enhet som raskt lager en god kopp kaffe. Du trenger ikke kjøpe malt kaffe eller bønner, bare fyll på maskinen med en kapsel og trykk på en knapp.

Men du som ønsker en kaffekopp som ligner mer på den du får på favorittkaféen din, må investere i en mer avansert maskin.

En helautomatisk kaffemaskin med innebygd kvern er den enkleste måten å lage en skikkelig god kopp espresso eller andre kaffedrikker hjemme. I likhet med kapselmaskinen krever de ikke så mye mer av deg enn å trykke på en knapp. Men forskjellen er at denne kaffemaskinen er et mer avansert design som ligner mer på en profesjonell espressomaskin.

Den helautomatiske kaffemaskinen maler hele bønner og har riktig trykk til å produsere en fyldig kaffe med perfekt temperatur og god crema. Den lar deg også velge mellom betydelig flere forskjellige kaffedrikker og gjøre dine egne innstillinger.

I vår sammenligning har vi fokusert på helautomatiske maskiner. Men hvis du er interessert i å kunne styre mer av prosessen selv, bør du se på en manuell eller halvautomatisk kaffemaskin. Men husk at de krever mye kunnskap. De må også rengjøres med jevne mellomrom, en prosess som er mye enklere med helautomatiske maskiner.

Kilder

Her ser du noen av kildene vi brukte i vår sammenligning av kaffemaskiner.

Expertreviews.co.uk

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Kapselmaskin best i test
4 Kapselmaskin tested
Nespresso Vertuo Next kapselmaskin test
Best i test Nespresso Vertuo Next

Vanlige spørsmål

Det finnes flere forskjellige typer kaffemaskiner, alt fra kapselmaskiner til manuelle, halvautomatiske og helautomatiske espressomaskiner.

Helautomatiske maskiner kan lage flere forskjellige typer kaffe på en gang. Med innebygd kaffekvern males hele bønner direkte i maskinen, noe som gir en suveren og fyldig kaffe.

En helautomatisk kaffemaskin fikser hele bryggeprosessen med minimal brukerintervensjon. Dette betyr at du ikke trenger noen baristaferdigheter for å lage en perfekt espresso eller macchiato hjemme.

Maskinen tar seg av maling av bønnene og tilberedning av drikken, og alt som kreves av deg er et trykk på en knapp.

Tar du godt vare på kaffemaskinen din, holder den i mange år. Som med mange andre produkter får du som regel det du betaler for når du velger kaffemaskin. Det kan være vel verdt pengene å investere i en kaffemaskin av høy kvalitet med automatisk rengjørings- og avkalkingsfunksjon.

Vinneren i vår sammenligning av kaffemaskiner med bønner er Melitta Barista TS Smart. Dette er en helautomatisk kaffemaskin i rustfritt stål som lar deg velge mellom 21 forskjellige kaffedrikker.

Drikker du for det meste espresso, er det nok med en maskin som er god til å bare lage espresso. Ønsker du å kunne lage flere typer kaffedrikker, for eksempel med melk, bør du velge en maskin med flere funksjoner.

Oppgaven til en espressomaskin er først og fremst å tilberede espresso. Men den kan også ha flere funksjoner for å automatisk tilberede kaffedrikker med melk. Kaffemaskin er et litt bredere begrep, som kan omfatte espressomaskiner, men også kapselmaskiner og kaffetraktere.

Hjalp denne testen om Kaffemaskin deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Kapselmaskin best i test

Kapselmaskin: 4 testede modeller

Testvinnare - Kaffemaskin

 1. Melitta Barista TS Smart

  Melitta Barista TS Smart

  Best i test
 2. DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

  DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

  Beste budsjettvalg
 3. DeLonghi ECAM 23.460

  DeLonghi ECAM 23.460

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

Det finnes flere forskjellige typer kaffemaskiner, alt fra kapselmaskiner til manuelle, halvautomatiske og helautomatiske espressomaskiner.

Helautomatiske maskiner kan lage flere forskjellige typer kaffe på en gang. Med innebygd kaffekvern males hele bønner direkte i maskinen, noe som gir en suveren og fyldig kaffe.

En helautomatisk kaffemaskin fikser hele bryggeprosessen med minimal brukerintervensjon. Dette betyr at du ikke trenger noen baristaferdigheter for å lage en perfekt espresso eller macchiato hjemme.

Maskinen tar seg av maling av bønnene og tilberedning av drikken, og alt som kreves av deg er et trykk på en knapp.

Tar du godt vare på kaffemaskinen din, holder den i mange år. Som med mange andre produkter får du som regel det du betaler for når du velger kaffemaskin. Det kan være vel verdt pengene å investere i en kaffemaskin av høy kvalitet med automatisk rengjørings- og avkalkingsfunksjon.

Vinneren i vår sammenligning av kaffemaskiner med bønner er Melitta Barista TS Smart. Dette er en helautomatisk kaffemaskin i rustfritt stål som lar deg velge mellom 21 forskjellige kaffedrikker.

Drikker du for det meste espresso, er det nok med en maskin som er god til å bare lage espresso. Ønsker du å kunne lage flere typer kaffedrikker, for eksempel med melk, bør du velge en maskin med flere funksjoner.

Oppgaven til en espressomaskin er først og fremst å tilberede espresso. Men den kan også ha flere funksjoner for å automatisk tilberede kaffedrikker med melk. Kaffemaskin er et litt bredere begrep, som kan omfatte espressomaskiner, men også kapselmaskiner og kaffetraktere.