Hvilken smartklokke er best i test?

Apple Watch Ultra er den beste smartklokken akkurat nå ifølge vår sammenligning Denne smartklokken er både støtsikker og stilig, samtidig som den har en imponerende batterilevetid og massevis av interessante funksjoner Les mer om Apple Watch Ultra og tre gode alternativer i samlingen vår nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste Android-smartklokkeRimeligst
Produkt: Apple Watch UltraApple Watch 8Samsung Galaxy Watch 4 ClassicApple Watch SE
Vurdering:
Produsent:AppleAppleSamsungApple
Fungerer med telefon:iPhoneiPhoneAndroid-telefoner, best med Samsung GalaxyiPhone
Funksjoner:Pulsoksymeter, EKG, gyroskop, optisk pulsmåler, høydemåler, O2-måler, akselerometer, vanntett til 100 meterPulsoksymeter, EKG, gyroskop, optisk pulsmåler, høydemåler, akselerometer, vanntett ned til 50 meterBarometer, gyroskop, pulsmåler, kompass, vibrasjonsalarm, søvnmåler, blodtrykksmåler, EKG, vanntett i henhold til IP68Optisk pulsmåler, gyroskop, høydemåler, akselerometer, vanntett ned til 50 meter.
Batterilevetid:Opptil 18 timerOpptil 18 timerOpptil 40 timerOpptil 18 timer
Prisnivå:PremiumGjennomsnittligLavtLavt

1. Apple Watch Ultra - Best i test

 • Produsent: Apple
 • Fungerer med telefon: iPhone
 • Funksjoner: Pulsoksymeter, EKG, gyroskop, optisk pulsmåler, høydemåler, O2-måler, akselerometer, vanntett til 100 meter
 • Batterilevetid: Opptil 18 timer
 • Prisnivå: Premium
Apple Watch Ultra best i test
Apple Watch Ultra baksiden
Apple Watch Ultra forklaring av funksjoner

Før i tiden var det mer en regel enn et unntak å ha fullstendig hakeslepp når Apple presenterte nye produkter. I disse dager får vi sjelden samme cravings som før, men Apple Watch Ultra er det nærmeste vi har kommet følelsene fra de gode gamle dager.

Ingen kostnader er spart på med denne oppgraderingen til Apple Watch – denne premium klokken har ekstra av alt. Det betyr at den er ekstra stor med en 49 mm titankasse, den beste vannmotstandsdyktigheten blant alle Apple Watch, den lyseste skjermen og det mest slitesterke eksteriøret.

Faktisk er denne smartklokken designet med tanke på eventyr og ekstremsport, så du som klatrer, dykker og løper bør være ekstra interessert. Når det er sagt, vil denne klokken passe de fleste, i alle fall de som har råd til den mildt sagt heftige prislappen.

Ekspertene er i fyr og flamme


Apple Watch Ultra skal visstnok være kongen av smartklokker, og den nøyer seg selvfølgelig ikke med annet enn førsteplassen. Og ekspertene lar seg mildt sagt imponere. Apple Watch Ultra har for tiden førsteplassen på TechRadars liste over de beste Apple Watch-modellene, og M3 scorer også høyt – 4,5 av 5 mulige.

Vil du også eie en ekstra slitesterk smartklokke, med ekstra god batterilevetid og ekstra funksjoner for din favorittsport? Da finnes det ikke noe bedre alternativ enn Apple Watch Ultra.

Smartklokke Apple Watch Ultra forsiden og baksiden.
 • Ekstra stor og sterk Apple Watch med alle tenkelige funksjoner.
 • Ekspertenes favoritt - høye vurderinger fra M3 og TechRadar.
 • Tilpasset ekstremsport.
 • Prislappen er veldig høy – vær forberedt på å betale rundt 11 000 kroner.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. Apple Watch 8 - Vi anbefaler

 • Produsent: Apple
 • Fungerer med telefon: iPhone
 • Funksjoner: Pulsoksymeter, EKG, gyroskop, optisk pulsmåler, høydemåler, akselerometer, vanntett ned til 50 meter
 • Batterilevetid: Opptil 18 timer
 • Prisnivå: Gjennomsnittlig
Apple Watch 8 smartklokke
Apple Watch 8 smartklokke

Apple Watch Series 8 tok over fra Apple Watch Series 7. Oppgraderingene er imidlertid mildt sagt beskjedne, da det i bunn og grunn er den samme smartklokken du får her. Med ett unntak.

Den åttende generasjonen av Apple Watch har blitt utstyrt med en temperatursensor. Dette er spesielt interessant for kvinner da den kan brukes til å holde oversikt over menstruasjonssyklusen med ekstra presisjon. Dette er også grunnen til, etter vår mening, Apple Watch 8 er den beste smartklokken for kvinner. Selv om du ikke tror du vil ha nytte av temperatursensoren, gjør du et veldig godt valg hvis du velger Apple Watch Series 8.

Hvis du leter etter en rimelig, men kraftig smartklokke for iPhone, er Apple Watch Series 8 et meget godt valg. Her får du en stor og lyssterk skjerm med alltid på-modus, som gjør det enklere å se hva som er på skjermen når du kaster et blikk på den. Du får selvfølgelig også tilgang til Apples store app-bibliotek for Apple Watch.

For de som trener er det mye å like med Apple Watch 8. Den merker for eksempel om du sykler, går eller løper og logger dataene for å holde styr på hvor mye du beveger deg. Klokken gjenkjenner også om du trener pilates eller tai chi. Vær imidlertid oppmerksom på at dette er funksjoner som andre Apple-klokker også har, da det er en funksjon i programvaren fremfor i klokken.

Batteritiden er fortsatt 18 timer, og på bare 10 minutter lader du smartklokken til rundt 20 prosent, takket være hurtigladefunksjonen.

Dette er en av Apples aller beste smartklokker noensinne, og den har fått høye karakterer i publikasjoner som TechRadar, Macworld og Sound & Picture.

 • Klassisk design med vakker skjerm.
 • Temperatursensor gjør det lettere å holde oversikt over menstruasjonssyklusen.
 • Strømsparingsmodus øker batterilevetiden.
 • Temperatursensoren er i utgangspunktet den eneste oppdateringen - ingen grunn til å oppgradere hvis du ikke trenger det.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. Samsung Galaxy Watch 4 Classic - Beste Android-smartklokke

 • Produsent: Samsung
 • Fungerer med telefon: Android-telefoner, best med Samsung Galaxy
 • Funksjoner: Barometer, gyroskop, pulsmåler, kompass, vibrasjonsalarm, søvnmåler, blodtrykksmåler, EKG, vanntett i henhold til IP68
 • Batterilevetid: Opptil 40 timer
 • Prisnivå: Lavt
Samsung Galaxy Watch 4 Classic - Beste Android-smartklokke

Har du en Samsung-telefon kan du ikke bruke Apple Watch, men heldigvis produserer Samsung egne smartklokker med svært gode funksjoner. Samsung Galaxy Watch 4 Classic har blitt rost av M3, som fremhever det elegante designet og de mange helsefunksjonene.

Nå lurer du kanskje på hva forskjellen mellom Samsung Galaxy Watch 4 og Samsung Galaxy Watch 4 Classic er, for det er faktisk noen betydelige forskjeller. Watch 4 Classic er litt større, har en kasse i rustfritt stål og en roterende kassering. Denne smartklokken kjører også Wear OS som operativsystem, som etter vår mening er den beste smartklokkeprogramvaren sammen med Apples watchOS.

Hvis du ikke eier en Samsung-telefon, bør du tenke på om dette er smartklokken for deg. Samsung Galaxy Watch 4 Classic er ikke kompatibel med iPhone, men den er heller ikke helt kompatibel med Android-telefoner, annet enn Samsungs egne. Du kan da kun få tilgang til noen avanserte helsefunksjoner gjennom en app som kun er tilgjengelig i Samsungs appbutikk.

 • Veldig rimelig Android-klokke.
 • Smarte funksjoner for helse.
 • Imponerende batterilevetid - opptil ca 40 timer.
 • Stilig utseende med vakker AMOLED-skjerm.
 • Ikke kompatibel med iPhone og ikke fullt kompatibel med Android-telefoner enn Samsung.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Apple Watch SE - Rimeligst

 • Produsent: Apple
 • Fungerer med telefon: iPhone
 • Egenskaper: Optisk pulsmåler, gyroskop, høydemåler, akselerometer, vanntett ned til 50 meter.
 • Batterilevetid: Opptil 18 timer
 • Prisnivå: Lavt
Apple Watch SE smartklokke
Apple Watch SE test

Liker du Apple smartklokker, men har et mindre budsjett? Da er Apple Watch SE valget for deg. Denne smartklokken har mange av de beste funksjonene som andre Apple Watch-modeller har, men prisen holdes nede da litt finesse er strippet bort.

Her får du ikke alltid på-skjermen og klokken kan ikke måle oksygennivået i blodet. Samtidig er dette funksjoner som mange fint kan klare seg uten. I tillegg koster klokken et par tusen mindre enn Apple Watch 8 – en smartklokke den har mer til felles med enn den skiller seg fra.

Batteritiden er helt grei med sine maks 18 timer og blant funksjonene finner du blant annet pulsklokke, masse treningsprogrammer, fall- og krasjdetektor og menstruasjonssykluslogg.

Hvis du vil prøve livet med en smartklokke og ikke synes du trenger for mye finesse, bør du velge Apple Watch SE.

Apple Watch SE - Funksjoner og design
Apple Watch SE – Funksjoner og design
 • Veldig rimelig smartklokke fra Apple.
 • Mange smarte funksjoner, inkludert pulsmåler, fall- og krasjdetektor og menstruasjonssykluslogg.
 • Ekstra gode høyttalere og mikrofon.
 • Mangler noen funksjoner, inkludert alltid på-funksjon og måling av oksygennivå i blodet.
 • Batteritiden kunne gjerne vært noe bedre.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Slik velger du riktig smartklokke

En smartklokke kan legge til rette for mange aspekter av hverdagen din, men er sjeldent en billig investering. Derfor lønner det seg å gjøre litt research og sammenligne ulike modeller før du bestemmer deg.

I denne guiden lærer du alt om forskjellene mellom ulike smartklokker og tips om hva du bør vurdere før du velger.

Ikke alle smartklokker fungerer på samme måte

Kanskje du allerede har hatt tid til å surfe rundt og få en ide om hvilke smartklokker som er tilgjengelige på markedet i dag. Og vi forstår om du føler deg forvirret, for hvordan kan en tilsynelatende tilsvarende smartklokke fra Xiaomi koste noen skarve hundrelapper, mens noen av Apples modeller koster tusenvis av kroner?

Det enkle svaret er at selv om to smartklokker ser like ut, kan funksjonene deres variere så mye at de praktisk talt er to helt forskjellige produkter. I smartklokkekategorien finner du alt fra aktivitetsarmbånd med mulighet for å vise varsler på håndleddet, til små datamaskiner som kommer med egen internettforbindelse, innebygd app-butikk og spesialfunksjoner for klatring, dykking, golf eller jakt.

Ønsker du deg en klokke med grunnleggende funksjoner kan du med andre ord slippe billig unna. Men blir du dratt mot en klokke som praktisk talt er en mindre smarttelefon, med ekstra funksjoner for trening, må du være forberedt på å betale mer.

Smartklokken er en forlengelse mobiltelefonen på armen

En smartklokke er i utgangspunktet en følgesvenn til smarttelefonen din. Det er derfor ikke alle smartklokker som har egen internettforbindelse, men bruker mobiltelefonens tilkobling. Drømmer du om å gå ut i løpesporet uten mobiltelefon, men likevel med bekvemmeligheter som å kunne motta meldinger, ringe og høre på musikk, må du skaffe deg en smartklokke med egen tilkobling.

Funksjonene til smartklokken

Moderne smartklokker har massevis av smarte funksjoner som gjør hverdagen enklere. Her er noen eksempler på funksjoner som kan være gode å ha, både i hverdagen og for de som trener:

 • GPS
 • Puls- og oksygenmålere
 • Kaloriteller
 • Skritteller
 • Treningsapper med treningsprogrammer
 • Indikator for hjerteflimmer
 • Søvnsporing
 • Stemmekontroll
 • Vekkerklokke
 • Viktige merknader
 • Logging av menstruasjonssyklus

I tillegg til dette kan du i mange tilfeller også motta og ringe samt motta og svare på meldinger, direkte i klokken. Perfekt hvis du er på farten og ikke vil eller kan ta opp mobiltelefonen. Noen smartklokker har også NFC-støtte slik at du kan bruke dem til å betale med kort i butikker.

Hvilken smartklokke bør jeg velge?

Som vi nevnte i begynnelsen, er formålet med en smartklokke å fungere som en forlengelse av mobiltelefonen din. Hvilken mobiltelefon du eier har derfor stor innvirkning på hvilken smartklokke du bør velge.

Mange Android-klokker fungerer like bra med Android-telefoner som med iPhone, men velger du en Apple Watch trenger du også en telefon fra Apple. På samme måte kan du ikke bruke en Samsung Galaxy Watch med en iPhone, og da må du ha en Android-mobiltelefon, gjerne en Samsung Galaxy.

Apple Watch Ultra er en flott smartklokke, med avanserte funksjoner for ekstremsport. Men har du tenkt å bruke smartklokken din på en mindre eventyrlig måte, kan du spare tusenlappene og investere i en enklere modell.

I vår sammenligning finner du derfor alt fra spesifikasjoner til prisnivå, for å gjøre det enklere å velge riktig klokke for akkurat dine behov.

Kilder

Her kan du se et par av kildene vi brukte i vår sammenligning av smartklokker.

Cnet.com

2022-11: Ekspertvurdering av Apple Watch Ultra

2022-09: Gjennomgang av Apple Watch SE

Macworld.com

2022-10: Macworlds Apple Watch Ultra-anmeldelse

Tomsguide.com

2022-11: Apple Watch Series 8 anmeldelse

Techradar.com

2022-09: Ekspertvurdering av Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En smartklokke, eller smartwatch, er en slags hybrid mellom en klokke og en smarttelefon. På håndleddet har du tilgang til en liten skjerm som kan vise varsler, måle treningsdata, puls og mye mer.

Valget av smartklokke handler blant annet om hvilken mobiltelefon du har. En smartklokke avhenger av smarttelefonen din, men ikke alle smartklokker er kompatible med alle telefoner. Har du en Android-telefon kan du ikke bruke Apple Watch, mens du med iPhone får mest mulig ut av en Apple Watch fremfor en Android-klokke.

Med en smartklokke kan du motta og sende meldinger, spille musikk, sjekke e-post, bruke kart, holde styr på helsedata og mye mer. En smartklokke er på mange måter en mindre versjon av en smarttelefon.

En smartklokke kan koste alt fra noen hundre kroner opp til titusenvis av kroner. Alt avhenger av funksjoner, kvalitet og om den har egen mobilforbindelse eller ikke.

Den beste smartklokken akkurat nå etter vår mening er Apple Watch Ultra – en ekstra stor smartklokke designet for ekstremsport. For de som ikke trenger alle funksjonene du får med Apple Watch Ultra, kan vi i stedet anbefale Apple Watch Series 8 eller Apple Watch SE.

En smartklokke med funksjonen å måle blodtrykk bruker lys til å anslå hva blodtrykket er. Blodtrykksmålingen i dagens smartklokker er imidlertid ikke pålitelig nok til å erstatte tradisjonelle måleinstrumenter fullstendig.

Bruker du en smartklokke med egen internettforbindelse, trenger du et eget abonnement for det. Bruker du en smartklokke som i stedet er koblet til mobilen din via Bluetooth, trenger du ikke et eget abonnement, men du bruker det samme som mobilen din har.

Hjalp denne testen om Smartklokke deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Treningsklokke

Treningsklokke: 6 beste klokker

Testvinnare - Smartklokke

 1. Apple Watch Ultra best i test

  Apple Watch Ultra

  Best i test
 2. Apple Watch 8 smartklokke

  Apple Watch 8

  Vi anbefaler
 3. Samsung Galaxy Watch 4 Classic - Beste Android-smartklokke

  Samsung Galaxy Watch 4 Classic

  Beste Android-smartklokke

Vanlige spørsmål

En smartklokke, eller smartwatch, er en slags hybrid mellom en klokke og en smarttelefon. På håndleddet har du tilgang til en liten skjerm som kan vise varsler, måle treningsdata, puls og mye mer.

Valget av smartklokke handler blant annet om hvilken mobiltelefon du har. En smartklokke avhenger av smarttelefonen din, men ikke alle smartklokker er kompatible med alle telefoner. Har du en Android-telefon kan du ikke bruke Apple Watch, mens du med iPhone får mest mulig ut av en Apple Watch fremfor en Android-klokke.

Med en smartklokke kan du motta og sende meldinger, spille musikk, sjekke e-post, bruke kart, holde styr på helsedata og mye mer. En smartklokke er på mange måter en mindre versjon av en smarttelefon.

En smartklokke kan koste alt fra noen hundre kroner opp til titusenvis av kroner. Alt avhenger av funksjoner, kvalitet og om den har egen mobilforbindelse eller ikke.

Den beste smartklokken akkurat nå etter vår mening er Apple Watch Ultra – en ekstra stor smartklokke designet for ekstremsport. For de som ikke trenger alle funksjonene du får med Apple Watch Ultra, kan vi i stedet anbefale Apple Watch Series 8 eller Apple Watch SE.

En smartklokke med funksjonen å måle blodtrykk bruker lys til å anslå hva blodtrykket er. Blodtrykksmålingen i dagens smartklokker er imidlertid ikke pålitelig nok til å erstatte tradisjonelle måleinstrumenter fullstendig.

Bruker du en smartklokke med egen internettforbindelse, trenger du et eget abonnement for det. Bruker du en smartklokke som i stedet er koblet til mobilen din via Bluetooth, trenger du ikke et eget abonnement, men du bruker det samme som mobilen din har.