Hvilken kombivaskemaskin er best i test?

Bosch WNA134LOSN er den beste vaskemaskinen med tørketrommel i henhold til vår sammenligning Bosch sin kombimaskin er veldig stillegående og registrerer automatisk når tøyet er helt tørt Den har også fått gode karakterer fra både forbrukere og Råd & Rön Les mer om Bosch WNA134LOSN, og våre andre anbefalte kombinerte vaskemaskiner og tørketromler nedenfor

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testMest populærVi anbefaler
Produkt: Bosch WNA134LOSNElectrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6LG F2DV707S2WS
Vurdering:
Produsent:BoschElectroluxLG
Type:Frontmatet vaskemaskin med tørketrommelFrontmatet vaskemaskin med tørketrommelFrontmatet vaskemaskin med tørketrommel
Energiklasse:EDD
Kapasitet:8 kgVask 8 kg og tørk 5 kg7 kg

1. Bosch WNA134LOSN - Best i test

 • Produsent: Bosch
 • Type: Frontmatet vaskemaskin med tørketrommel
 • Energiklasse: E
 • Kapasitet: 8 kg
Bosch WNA134LOSN

En vaskemaskin med tørketrommel må først og fremst være en virkelig god vaskemaskin, en boks som Bosch WNA134LOSN sjekker av uten problemer.

Dette er en effektiv og stillegående maskin som også har flere smarte vaskeprogram, blant annet et kortere vaske- og skylleprogram for sportsklær – Sportswear.

AutoDry holder styr på fuktigheten

Bosch WNA134LOSN er utviklet for å takle et problem som mange kombinerte maskiner sliter med, nemlig at tøyet ikke blir tørt nok. Det er frustrerende å oppdage fuktig tøy i maskinen, og å måtte kjøre tørkeprogrammet en ekstra gang.

Denne maskinen løser imidlertid dette gjennom AutoDry- funksjonen, som automatisk oppdager og måler temperatur og fuktighet i maskinen. Dette gjør at du aldri trenger å bekymre deg for at tøyet ikke er tørt eller at det må tørkes unødvendig lenge ved høye temperaturer.

Favoritten til brukere og eksperter

Det spiller ingen rolle hvor mange forskjellige norske og internasjonale sider vi henvender oss til – mønsteret er det samme overalt. Brukerne på Bosch-Home, Google, Mediamarkt og andre gir toppkarakterer. Selv ekspertene er fornøyd med modellen. Råd & Rön beskriver for eksempel Bosch WNA134LOSN som svært stillegående med gode vaskeresultater, selv på de raske programmene. De mener også at tørkekapasiteten er tilstrekkelig for de fleste, også en familie.

 • Meget stillegående og effektiv kombinert vaskemaskin og tørketrommel med flere programmer.
 • AutoDry sørger for at tøyet verken tørkes for mye eller for lite.
 • Toppvurderinger fra forbrukere og Råd & Rön.
 • Energiklasse E.

I samarbete med pris-logo

2. Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 - Mest populær

 • Produsent: Electrolux
 • Type: Frontmatet vaskemaskin med tørketrommel
 • Energiklasse: D
 • Kapasitet: Vask 8 kg og tørk 5 kg
Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

Electrolux PerfectCare 700 bruker et intelligent DualCare- system for å justere temperatur, vask og tørking etter vekt og materiale.

Med Non-Stop 60 Minute-programmet kan du både vaske og tørke klærne dine på bare 60 minutter. Og med SteamCare- funksjonen er det mulig å spare opptil 40 liter vann per vask ved å dampe klærne. Det er bra for klærne, miljøet og strømregningen.

Brukernes favoritt

Det er tydelig at Electrolux PerfectCare 700 er en favoritt blant norske husholdninger. Electrolux PerfectCare 700 har svært høye rangeringer på Google, hvor nærmere 600 anmeldelser har resultert i en gjennomsnittlig vurdering på 4,5 av 5 mulige. Brukerne setter pris på den effektive maskinen, som er relativt stillegående, men noen savner et hurtigprogram som vasker klær på under en time.

 • Svært høye vurderinger fra brukere.
 • SteamCare-funksjonen sparer vann.
 • Billigere enn Bosch WNA1334LOSN.
 • Ikke noe hurtigprogram som vasker klærne på under en time.

I samarbete med pris-logo

3. LG F2DV707S2WS - Vi anbefaler

 • Produsent: LG
 • Type: Frontmatet vaskemaskin med tørketrommel
 • Energiklasse: D
 • Kapasitet: 7 kg
LG F2DV707S2WS

Synes du det er vanskelig å velge en passende kombimaskin, kan det være lurt å investere i det sikreste kortet. LG F2DV707S2WS er en av markedets mest populære kombinerte maskiner, og etter alle brukervurderingene å dømme gjør den jobben godt.

LG F2DV707S2WS har en kapasitet på 7 kg og et lydvolum på 72 desibel ved sentrifugering, noe som er veldig bra. Maskinen er kanskje ikke den mest energieffektive på markedet, men med energiklasse D skiller den seg heller ikke ut blant andre vaskemaskiner med tørketrommel.

Vi kan ganske enkelt slå fast at dette er en pålitelig og rimelig maskin som du ganske sikkert vil bli fornøyd med.

vaskemaskin med tørketrommel LG F2DV707S2WS

Over 8000 positive anmeldelser

På Google samles anmeldelser fra mange brukere, men sjelden har vi sett et produkt som har så mange anmeldelser som LG F2DV707S2WS. Av over 8000 rangeringer er flertallet 4 eller 5 stjerner, noe som gir et gjennomsnitt på hele 4,7. Selv anmeldere som oppgir at de har store familier og trenger å vaske mye, er ofte fornøyd med maskinens kapasitet og evne til både å vaske og tørke tøy, samtidig som den er stillegående.

 • Et rimelig og pålitelig valg.
 • Over 8000 anmeldelser og 4,7 som gjennomsnittlig vurdering på Google.
 • Stillegående og stor kapasitet.
 • Mangler de innovative teknologiene som Electrolux- og Bosch-maskiner har.

I samarbete med pris-logo

Fordeler og ulemper med kombinerte vaskemaskiner og tørketromler

En kombimaskin med vaskemaskin og tørketrommel er en smart løsning for de som mangler plass på badet, eller som rett og slett ikke trenger en tørketrommel i full størrelse. En vaskemaskin og tørketrommel i ett er et godt kompromiss, spesielt siden det er billigere enn å kjøpe to maskiner.

Men er en kombinert vaskemaskin og tørketrommel riktig for deg? Her er de største fordelene og ulempene med denne varianten som kan være greie å vite om.

Fordeler

 • Vasker like bra som en vanlig vaskemaskin og kan også tørke klærne dine. En vaskemaskin med innebygget tørketrommel er like god som enhver vanlig vaskemaskin, men den kan også tørke klærne etterpå.
 • Tar mindre Én maskin i stedet for to sparer mye plass, og er en veldig god løsning for deg med et lite bad.
 • En kombinert vaskemaskin og tørketrommel koster mindre sammenlignet med å kjøpe både vaskemaskin og tørketrommel separat.

Ulemper

 • Tørker ikke så godt som en tørketrommel. En kombinert vaskemaskin og tørketrommel er ikke like effektiv som en dedikert tørketrommel, i hvert fall ikke for større tøymengder. Derfor er den kombinerte maskinen bedre egnet for mindre mengder
 • Bruker mer strøm. Det er vanskelig å finne de kombinerte vaskemaskinene i beste Hvis du ikke er sikker på at du trenger tørkefunksjonen, bør du derfor vurdere å kjøpe en vanlig vaskemaskin med energiklasse A i stedet.
 • Ikke det beste valget for store mengder klesvask. Som tidligere nevnt er tørkekapasiteten til en kombimaskin dårligere sammenlignet med en vanlig tørketrommel. Hvis du har store mengder tøy, må du kanskje kjøre den kombinerte maskinen to ganger. Dette er fordi en tørketrommel har en større trommel enn en kombi.

Det kan være unntak

Merk at fordelene og ulempene ovenfor er generelle og kan variere mellom ulike kombimaskiner. I en test fra Råd & Rön viste det seg at både vaske-, skylle- og tørkekapasiteten varierte svært mye mellom de ulike modellene. Da vi valgte ut maskinene som er inkludert i samlingen vår, har vi også lagt merke til at mange faktisk bruker vaskemaskin/tørketrommel for hele familien og er fornøyde med resultatet.

Kilder

Her er noen av kildene vi brukte når vi sammenlignet kombinerte vaskemaskiner og tørketromler.

Radron.se

2022-03 : Stor test av 17 kombinerte vaskemaskiner og tørketromler

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Vinskap best i test
3 Vinskap tested
Thermex 40 test
Best i test Thermex 40 Vinskap
oppvaskmaskin best i test
6 Oppvaskmaskin tested
Bosch SMU6ZCS01S
Best i test Bosch SMU6ZCS01S

Vanlige spørsmål

En kombinert vaskemaskin og tørketrommel bruker samme trommel både til å vaske og tørke klærne dine. Etter at klærne er vasket og sentrifugert, aktiverer maskinen tørkefunksjonen . Ulike maskiner bruker forskjellige teknikker for å sikre at tøyet blir tørt, men de beste på markedet registrerer automatisk fuktighet og temperatur.

Mens en vanlig tørketrommel har et lofilter, vanligvis på forsiden, er dette filteret vanligvis nede ved pumpen på en kombinert vaskemaskin. Selv om filteret er vanskeligere tilgjengelig på en kombimaskin, er det viktig at du rengjør det med jevne mellomrom.

Vi anbefaler spesielt tre vaskemaskiner med tørketrommel; Bosch WNA1334LOSN, Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 og LG F2DV707S2WS. Du kan lese mer om de ulike modellene i oppsummeringen vår ovenfor.

Det er fordelaktig å velge best mulig energiklasse for dine hvitevarer, både ut fra et miljøperspektiv men også fordi det bruker mindre strøm. Det viktigste er likevel at du bruker din kombinerte vaskemaskin og tørketrommel på en miljøsmart måte. Det betyr at du ikke skal kjøre maskinen unødvendig, men vente til den er full.

Du kan også velge å la tøyet lufttørke fra tid til annen, i stedet for å bruke tørketrommel hver gang.

Hjalp denne testen om Vaskemaskin med tørketrommel deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Vinskap best i test

Vinskap: 3 modeller i test

oppvaskmaskin best i test

Oppvaskmaskin: 6 modeller i test

Testvinnare - Vaskemaskin med tørketrommel

 1. Bosch WNA134LOSN

  Bosch WNA134LOSN

  Best i test
 2. Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

  Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

  Mest populær
 3. LG F2DV707S2WS

  LG F2DV707S2WS

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

En kombinert vaskemaskin og tørketrommel bruker samme trommel både til å vaske og tørke klærne dine. Etter at klærne er vasket og sentrifugert, aktiverer maskinen tørkefunksjonen . Ulike maskiner bruker forskjellige teknikker for å sikre at tøyet blir tørt, men de beste på markedet registrerer automatisk fuktighet og temperatur.

Mens en vanlig tørketrommel har et lofilter, vanligvis på forsiden, er dette filteret vanligvis nede ved pumpen på en kombinert vaskemaskin. Selv om filteret er vanskeligere tilgjengelig på en kombimaskin, er det viktig at du rengjør det med jevne mellomrom.

Vi anbefaler spesielt tre vaskemaskiner med tørketrommel; Bosch WNA1334LOSN, Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 og LG F2DV707S2WS. Du kan lese mer om de ulike modellene i oppsummeringen vår ovenfor.

Det er fordelaktig å velge best mulig energiklasse for dine hvitevarer, både ut fra et miljøperspektiv men også fordi det bruker mindre strøm. Det viktigste er likevel at du bruker din kombinerte vaskemaskin og tørketrommel på en miljøsmart måte. Det betyr at du ikke skal kjøre maskinen unødvendig, men vente til den er full.

Du kan også velge å la tøyet lufttørke fra tid til annen, i stedet for å bruke tørketrommel hver gang.