Hvilken kjøkkenvekt er best i test?

OBH Nordica Pure White er den beste kjøkkenvekten akkurat nå i henhold til vår sammenligning Med sin store LCD-skjerm, fint design i glass, høy kapasitet og muligheten til å vise flere måleenheter er den et utmerket valg for ethvert kjøkken At den er billig gjør selvfølgelig ikke saken verre Les mer om OBH Nordica Pure White og to gode alternativer i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste kjøkkenvekt med høy maksimal vekt
Produkt: OBH Nordica Pure WhiteOBH Nordica Balance 5000Beurer KS 59 XXL
Vurdering:
Produsent:OBH NordicaOBH NordicaBeurer
Type:Digital kjøkkenvektDigital kjøkkenvektDigital kjøkkenvekt
Maks kapasitet:5 kg5 kg20 kg
Drift:BatteriBatteriBatteri

1. OBH Nordica Pure White - Best i test

 • Produsent: OBH Nordica
 • Type: Digital kjøkkenvekt
 • Maks kapasitet: 5 kg
 • Drift: Batteri
OBH Nordica Pure White

Hvis du er på utkikk etter en stilig kjøkkenvekt som er enkel å bruke og som er nøyaktig, trenger den faktisk ikke koste mer enn noen hundrelapper.

OBH Nordica Pure White er i sin enkelhet en meget funksjonell kjøkkenvekt, utstyrt med et stort LCD-display og med et design så stilig at vi gjerne lar den stå fremme på kjøkkenet.

Mange måleenheter

Vekten måler i gram, lb , fl:oz (fluid ounce) og ml, og har en maksimal kapasitet på 5 kg. I tillegg har den en smart tilbakestillingsfunksjon som lar deg måle flere ingredienser hver for seg i samme bolle. Nå slipper du å måle opp mel, salt, olivenolje og tørrgjær hver for seg før du blander dem i bollen.

Ikke oppladbar

Pure White-vekten drives av CR2032 Lithiumion-batterier, som er inkludert når du kjøper vekten. Den er derfor ikke oppladbar, noe vi mener er det eneste reelle minuset med dette produktet.

Testvinner hos Råd & Rön

Det er ikke bare oss hos Best-i-testen.no som er imponert over OBH Nordica Pure White. Vekten gikk seirende ut i Råd & Röns test av kjøkkenvekter, hvor 15 ulike modeller ble sammenlignet.

Funksjoner som ble testet inkluderte hvor nøyaktig vekten målte, om resultatene var de samme hver gang de samme ingrediensene ble målt, og hvor enkelt det var å tilbakestille vekten til null.

På Google har denne kjøkkenvekten en gjennomsnittlig vurdering på 4,4 av 5 mulige. De aller fleste brukere er svært fornøyde, og sier at OBH Nordica Pure White er pålitelig for daglig bruk, robust og enkel å rengjøre. Den kommer også med 2 års garanti.

 • Stilig design som passer inn i ethvert kjøkken.
 • Veier i flere ulike enheter med nøyaktige resultater.
 • Testvinner hos Råd & Rön samt høye kundevurderinger.
 • Ikke oppladbar, så batteriet må skiftes når det går tomt.

I samarbete med pris-logo

2. OBH Nordica Balance 5000 - Vi anbefaler

 • Produsent: OBH Nordica
 • Type: Digital kjøkkenvekt
 • Maks kapasitet: 5 kg
 • Drift: Batteri
OBH Nordica Balance 5000

Vårt anbefalte valg kommer også fra OBH Nordica og heter Balance 5000. Funksjonelt sett er denne kjøkkenvekten i utgangspunktet identisk med OBH Nordica Pure White.

Du får den samme nøyaktige vekten ned til ett gram, muligheten til å nullstille mellom veiingene slik at du kan veie alt i samme bolle opp til 5 kg. Til og med prislappen er nesten identisk mellom Balance 5000 og Pure White.

Elegant design og automatisk avstengning

Imidlertid skiller de to produktene seg desto mer når det kommer til design. Denne kjøkkenvekten har et rustfritt stålbelegg som avviser fingeravtrykk, og den er kun 14 mm tykk.

Balance 5000 har også en automatisk avstengingsfunksjon. Etter ett minutt slår den seg av, slik at du aldri trenger å tenke på at den trekker unødvendig strøm fra batteriene.

Denne vekten er heller ikke oppladbar, men drives av to 3V litiumbatterier, som følger med i pakken.

Gode vurderinger av brukere og eksperter

I Råd & Rön-testen hvor Pure White ble vinneren ble Balance 5000 nummer to, og på Google har Balance 5000 nøyaktig samme gjennomsnittskarakter som Pure White, 4,4 av 5.

Disse kjøkkenvektene er med andre ord veldig like hverandre på flere måter enn de ikke er, og vi anbefaler rett og slett at du velger den med designet som appellerer til deg mest.

 • Tilsvarer OBH Nordica Pure White, men med et annet design.
 • Høye kundevurderinger og andreplass i Råd & Röns test.
 • Skrur seg automatisk av etter 60 sekunder.
 • Ikke oppladbar, men drives av to batterier.

I samarbete med pris-logo

3. Beurer KS 59 XXL - Beste kjøkkenvekt med høy maksimal vekt

 • Produsent: Beurer
 • Type: Digital kjøkkenvekt
 • Maks kapasitet: 20 kg
 • Drift: Batteri
Beurer KS 59 XXL

Storskalavekten KS 59 XXL fra Beurer egner seg like godt til å veie store mengder mat som å veie pakker før de sendes i posten. Den har en maksimal kapasitet på 20 kg, som du veier med høy presisjon på glassflaten.

Automatisk avstenging

Vekten har en automatisk funksjon som slår den av hvis du glemmer den og en minnefunksjon som viser sist målte vekt. Du kan velge mellom å veie i kg, g, oz eller lb:oz og alt vises tydelig på LCD-skjermen på 8×3 centimeter.

For å betjene Beurer KS 59 XXL kreves det to 1,5 V AAA-batterier, noe som er praktisk da det er en billig og vanlig batteritype, som også kan kjøpes i oppladbare varianter.

Topptestet modell

Prisen på Beurer KS 59 XXL er omtrent det dobbelte av hva de andre produktene i denne testen koster. Vi anbefaler den derfor først og fremst til deg som virkelig trenger den større overflaten og høyere maksimal veiekapasitet.

Denne vekten har også fått gode vurderinger fra forbrukere og eksperter. Den har fått gode karakterer i Råd & Rön og på Google har de fleste brukere gitt den aller høyest vurdering, noe som betyr at Beurer KS 59 XXL har skyhøye 4,7 av 5 i snittvurdering.

 • Stor overflate og høy maksvekt på 20 kg.
 • Drevet av AAA-batterier som kan kjøpes som oppladbare.
 • 4,7 av 5 i gjennomsnittlig vurdering på Google.
 • Dyrere enn de andre vektene i sammenligningen - kjøp kun hvis du drar nytte av den ekstra kapasiteten.

Hvordan velge riktig kjøkkenvekt

En kjøkkenvekt, eller matvekt, er et must for alle hjemmekokker, uavhengig av hvilken type matlaging du foretrekker.

Kjøkkenvekten brukes til å måle nøyaktig mengde råvarer som skal til for å lykkes med kjøttgryten, krydderblandingen og ikke minst bakingen. Spesielt for brød- og pizzabaking kan en gramnøyaktig måling av vann, gjær og mel være forskjellen mellom suksess og fullstendig fiasko, og da er en god kjøkkenvekt essensiell.

I denne guiden går vi gjennom hva som kan være greit å vite før du velger hvilken kjøkkenvekt du skal kjøpe.

Digital vs analog kjøkkenvekt

Tidligere ble det hovedsakelig brukt analoge kjøkkenvekter, det vil si modeller uten digitalt display. I dag er det ingen stor vits i å bruke slike, bortsett fra at de tilfører kjøkkenet en viss retrosjarm, selvfølgelig.

Digitale kjøkkenvekter er mer nøyaktig og kan nullstilles ved å trykke på en knapp. De kan også vise vekten i flere forskjellige måleenheter, som gram og milliliter.

En digital kjøkkenvekt drives vanligvis av batterier som du enten bytter ut eller lader opp når de går tomme (noe som vanligvis tar ganske lang tid).

Når du kjøper en kjøkkenvekt bør du med andre ord fokusere på en digital vekt. Ikke bare kan det være vanskelig å finne analoge kjøkkenvekter i dag – de digitale er også mye mer presise.

Kjøkkenvekter har ulik maksimal kapasitet

En annen ting som er viktig å tenke på før du kjøper en digital kjøkkenvekt er hva du skal bruke den til. Det er fordi forskjellige kjøkkenvekter har ulik maksvekt, alt fra 5 til 20 kg er vanlig.

Skal du bruke vekten til å måle mel og vann når du baker brød, kan en modell med lavere maksvekt være tilstrekkelig. Men skal du kunne veie kjøttstykker eller lignende, er en kjøkkenvekt med større veieflate og høyere makskapasitet å foretrekke.

Pris på kjøkkenvekter

En god digital kjøkkenvekt er ingen stor investering, og koster et sted mellom 250 og 500 kroner. Derfor er det ingen grunn til å velge noe annet enn en kjøkkenvekt fra en velkjent produsent med høye testkarakterer, selv om du kan finne modeller som er enda billigere.

Risikoen ved valg av kjøkkenvekt med en mistenkelig lav prislapp fra ukjent produsent er at den kanskje ikke er like pålitelig til å vise riktig vekt. Den kan også være laget av dårligere materialer og gå i stykker raskere, eller ha dårlig batteristyring slik at de utlades raskere.

Kjøkkenvekter krever ikke mye vedlikehold

Digitale kjøkkenvekter er enkle å vedlikeholde. Modeller i rustfritt stål er holdbare og du trenger kun å tørke av dem med en klut hvis de blir skitne.

Batteriene i en god kjøkkenvekt holder også så lenge at de ikke trenger å skiftes ofte. Du bruker tross alt bare kjøkkenvekten i korte perioder hver gang, og LCD-skjermen trekker ikke mye strøm.

Kilder

Nedenfor finner du et par av kildene vi brukte i vår sammenligning av kjøkkenvekter, i tillegg til vår egen vurdering.

Rådrön.se

2021-04: Stor test av 15 kjøkkenvekter

Taenk.dk

2021-05: Test av kjøkkenvekt

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

airfryer
5 Airfryer tested
Cosori Dual Blaze Airfryer
Best i test Cosori Dual Blaze Airfryer
Vaffeljern best i test
5 Vaffeljern tested
Wilfa WAS-623 BELL vaffeljern best i test
Best i test Wilfa WAS-623 BELL
Brødrister best i test
5 Brødrister tested
Brødrister
Best i test KitchenAid Artisan
Støvsugere
4 Støvsuger tested
Miele Complete C3 Diamond Ecoline
Best i test Miele Complete C3 Diamond Ecoline
Luftfuktere best i test
4 Luftfuktere tested
Philips HU4813
Best i test Philips HU4813
trådløse støvsuger best i test
3 Trådløs støvsuger tested
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Best i test Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Strykejern best i test
4 Strykejern tested
Philips Azur Advanced GC4930/10
Best i test Philips Azur Advanced GC4930/10
Kaffemaskin Best i test
3 Kaffemaskin tested
Melitta Barista TS Smart
Best i test Melitta Barista TS Smart
Kapselmaskin best i test
4 Kapselmaskin tested
Nespresso Vertuo Next kapselmaskin test
Best i test Nespresso Vertuo Next
Pizzastein best i test
3 Pizzastein tested
Eva Solo Bakestein
Best i test Eva Solo Bakestein
Mandolin best i test
4 Mandolin tested
De Buyer Swing Plus Mandolin
Best i test De Buyer Swing Plus Mandolin
Vaskemaskin med tørketrommel best i test
3 Vaskemaskin med tørketrommel tested
Bosch WNA134LOSN
Best i test Bosch WNA134LOSN
Vinskap best i test
3 Vinskap tested
Thermex 40 test
Best i test Thermex 40 Vinskap
oppvaskmaskin best i test
6 Oppvaskmaskin tested
Bosch SMU6ZCS01S
Best i test Bosch SMU6ZCS01S
Test Ølskap
4 Ølskap tested
Cavin Northern Collection 53
Best i test Cavin Northern Collection 53
luftrenser
6 Luftrenser tested
Blueair HealthProtect
Best i test Blueair HealthProtect
Symaskin best i test
4 Symaskin tested
Singer One symaskin best i test
Best i test Singer One
Overvåkingskamera best i test
5 Overvåkingskamera tested
Anker Eufycam 3
Best i test Anker Eufycam 3

Vanlige spørsmål

En kjøkkenvekt brukes til å måle ingrediensenes vekt. Når du legger maten din på vekten, viser den hvor mye det veier i gram, kilo eller en annen måleenhet du har valgt. Du kan også nullstille skalaen selv når den er lastet, for eksempel når du setter en bolle på den som du heller mel i. Da er det ikke tatt hensyn til vekten på bollen, men du ser bare nøyaktig hvor mye mel du har fylt bollen med.

Det varierer fra modell til modell, men de beste kjøkkenvektene er veldig følsomme og reagerer når du legger til eller fjerner ingredienser gram for gram. Ved baking kan det for eksempel være svært viktig at målene er nøyaktige.

Den beste kjøkkenvekten ifølge oss hos Best-i-testen.no er OBH Nordica Pure White. Dette etter at faktorer som pris, design, kundetilfredshet og funksjon er tatt med i vurderingen.

Fordelen med en kjøkkenvekt er at du vet nøyaktig hvor mye du bruker av hver ingrediens. Det gjør det enklere å følge oppskrifter til punkt og prikke, og det sikrer at du kan lykkes med favorittoppskriftene dine gang på gang.

Hjalp denne testen om Kjøkkenvekt deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

airfryer

Airfryer: 5 beste airfryers

Vaffeljern best i test

Vaffeljern: 5 modeller testet

Brødrister best i test

Brødrister: 5 modeller testet

Testvinnare - Kjøkkenvekt

 1. OBH Nordica Pure White

  OBH Nordica Pure White

  Best i test
 2. OBH Nordica Balance 5000

  OBH Nordica Balance 5000

  Vi anbefaler
 3. Beurer KS 59 XXL

  Beurer KS 59 XXL

  Beste kjøkkenvekt med høy maksimal vekt

Vanlige spørsmål

En kjøkkenvekt brukes til å måle ingrediensenes vekt. Når du legger maten din på vekten, viser den hvor mye det veier i gram, kilo eller en annen måleenhet du har valgt. Du kan også nullstille skalaen selv når den er lastet, for eksempel når du setter en bolle på den som du heller mel i. Da er det ikke tatt hensyn til vekten på bollen, men du ser bare nøyaktig hvor mye mel du har fylt bollen med.

Det varierer fra modell til modell, men de beste kjøkkenvektene er veldig følsomme og reagerer når du legger til eller fjerner ingredienser gram for gram. Ved baking kan det for eksempel være svært viktig at målene er nøyaktige.

Den beste kjøkkenvekten ifølge oss hos Best-i-testen.no er OBH Nordica Pure White. Dette etter at faktorer som pris, design, kundetilfredshet og funksjon er tatt med i vurderingen.

Fordelen med en kjøkkenvekt er at du vet nøyaktig hvor mye du bruker av hver ingrediens. Det gjør det enklere å følge oppskrifter til punkt og prikke, og det sikrer at du kan lykkes med favorittoppskriftene dine gang på gang.