Hva er den beste bæreselen?

Etter nøye vurdering har vi kåret Ergobaby Omni 360 til den beste bæreselen akkurat nå Dette er en ergonomisk bæresele laget av 100 prosent bomull med brede, polstrede skulderstropper og midjestropper for ekstra god avlastning Bæreselen passer også barn helt opp til 20 kg Nedenfor kan du lese mer om Ergobaby Omni 360 og andre modeller i vår sammenligning!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste premiumvalgVi anbefaler
Produkt: Ergobaby Omni 360Babybjörn One AirTula Free to Grow
Vurdering:
Vekt (barn):3,2 – 20 kg3,5 – 15 kg3,2 – 20 kg
Materiale:100% bomull3D-mesh100% bomull
Bæreposisjoner:4 (innover, utover, rygg og hofte)4 stk (2 ulike innovervendte posisjoner, utover og rygg)2 stk (mage, rygg)
Ergonomisk:JaJaJa
Egenskaper:Justerbar skinne for sittende, amming, kryssbare skulderstropperPolstrede skulderstropper, magebelte som avlaster rygg og skuldre, innebygd støtte for nyfødte, justerbar hodestøtte3 breddeinnstillinger, 2 høydeposisjoner, justerbar nakkepute, polstrede skulderstropper og magebelte
Tilbehør:Avtakbar oppbevaringspose, babyhette med SPF 50+NeiAvtagbar hette
Maskinvask:Ja, 30 graderJa, 40 graderJa, 30 grader

1. Ergobaby Omni 360 - Best i test

 • Vekt (barn): 3,2 – 20 kg
 • Materiale: 100% bomull
 • Bæreposisjoner: 4 (innover, utover, rygg og hofte)
 • Ergonomisk: Ja
 • Egenskaper: Justerbar skinne for sittende, amming, kryssbare skulderstropper
 • Tilbehør: Avtakbar oppbevaringspose, babyhette med SPF 50+
 • Maskinvask: Ja, 30 grader
bæresele Ergobaby Omni 360
bæresele Ergobaby Omni 360 open

Basert på eksperttester og kundeanmeldelser har vi kåret Ergobaby Omni 360 til vinneren i kategorien Best in Test 2023. Bæreselens fleksibilitet og ergonomiske funksjon gjør at selen passer for de fleste familier, uansett behov.

Kunder sier at bæreselen er komfortabel for både foreldre og barn, og at dens mange oppbevaringsrom øker brukervennligheten. De setter også pris på at bæreselen er enkel å justere og tilpasse for barn i forskjellige størrelser.

Design og materialer

Ergobaby Omni 360 er en trygg bæresele designet for å gi ergonomisk støtte, uavhengig av posisjonen barnet er i.

Bæreselen er også utformet på en måte som gjør det mulig for deg å bruke den fra barnet ditt er nyfødt til det veier 20 kg. Du kan bære barnet ditt i fire forskjellige posisjoner, og du kan også justere tyngdepunktet i alle forskjellige posisjoner.

Ergobaby Omni 360 er tilgjengelig i flere forskjellige materialer, inkludert premium bomull, økologisk bomull og mesh. Du kan også velge mellom flere forskjellige farger, men ifølge kunder kan lyse stoffer lett få flekker. Derfor anbefales en mørkere farge. Selen kan maskinvaskes på 30 grader.

Ergobaby jobber mye med ansvarlig produksjon hvor kvalitet, miljø, ergonomi og bærekraft står i fokus.

Bæreposisjoner

Med Ergobaby Omni 360 kan du bære barnet ditt i fire forskjellige posisjoner: fremovervendt, innovervendt, på ryggen og på hoftene.

Uansett hvilken stilling du velger, kan du justere slik at barnets vekt fordeles jevnt, og dermed redusere belastningen på deg som forelder.

Funksjoner

Ergobaby Omni 360 har kryssede skulderstropper som enkelt lar deg justere passformen på bæreselen etter barnet ditt. Skulderstroppene er også polstret for ekstra komfort og støtte.

Hodestøtten er polstret og sammenleggbar. Du kan også trekke ned en babyhette fra nakkestøtten, som har en UV-beskyttelse tilsvarende 50+.

Tilbehør

Ergobaby Omni 360 kommer med en praktisk oppbevaringspose som er avtagbar. For nyfødte er det et ergonomisk sete som kan brukes uten spedbarnsinnlegg.

 • Mange oppbevaringsrom.
 • Enkel å justere for barn i forskjellige størrelser.
 • Godt polstrede skulderstropper som er behagelige for skuldrene.
 • Fin bæresele med høy komfort, både for barn og foreldre.
 • Amming kan være vanskelig for de med større bryster.

I samarbete med pris-logo

2. Babybjörn One Air - Beste premiumvalg

 • Vekt (barn): 3,5 – 15 kg
 • Materiale: 3D-mesh
 • Bæreposisjoner: 4 stk (2 ulike innovervendte posisjoner, utover og rygg)
 • Ergonomisk: Ja
 • Egenskaper: Polstrede skulderstropper, magebelte som avlaster rygg og skuldre, innebygd støtte for nyfødte, justerbar hodestøtte
 • Tilbehør: Nei
 • Maskinvask: Ja, 40 grader
Babybjörn One Air

Vår testvinner i kategorien Best Premium Choice er Babybjörn One Air fordi denne bæreselen har blitt vurdert som topp av uavhengige testeksperter, både når det gjelder funksjon og sikkerhet.

Bæreselen har fått gode anmeldelser fra kunder som blant annet liker det sporty designet samt dens mykhet og enkle justeringsmuligheter.

Design og materialer

Babybjörn One Air har et ergonomisk design som gir barnets rygg og nakke god støtte. Når du ikke bruker selen, kan du enkelt brette den sammen for enklere oppbevaring.

Bæreselen er laget av luftig 3D mesh som holder barnet kjølig og tørt. Stoffet, som er mykt og fleksibelt, er laget av polyester og sertifisert etter OEKO-TEX Standard 100. Selen er lett å holde ren da den kan maskinvaskes på 40 grader.

Bæreposisjoner

Med Babybjörn One Air kan du bære barnet ditt i fire forskjellige posisjoner: vendt innover i to posisjoner, vendt fremover og på ryggen.

Velger du å bære barnet vendt innover, kan du velge mellom to ulike høydeposisjoner avhengig av barnets alder og høyde. Når barnet blir eldre og har en sterkere nakke, kan du med fordel bære det fremover.

Funksjoner

Det stabile magebeltet og de polstrede skulderstroppene reduserer belastningen på foreldrenes rygg og skuldre. Med andre ord er selen like behagelig for deg som for barnet ditt.

 • Stilig og sporty design.
 • Laget i luftig mesh som gjør den kjølig og behagelig for barnet.
 • Brede, polstrede skulderstropper øker komforten for deg som forelder.
 • Noe komplisert for de som ønsker å amme.
 • Kan oppleves som litt klønete.

I samarbete med pris-logo

3. Tula Free to Grow - Vi anbefaler

 • Vekt (barn): 3,2 – 20 kg
 • Materiale: 100% bomull
 • Bæreposisjoner: 2 stk (mage, rygg)
 • Ergonomisk: Ja
 • Egenskaper: 3 breddeinnstillinger, 2 høydeposisjoner, justerbar nakkepute, polstrede skulderstropper og magebelte
 • Tilbehør: Avtagbar hette
 • Maskinvask: Ja, 30 grader
Tula Free to Grow

Tula Free to Grow er en stilig og praktisk bæresele som kan brukes fra barnet er født, helt uten spedbarnsinnegg. Den er justerbar, både i bredde og høyde, for optimal passform og komfort.

Barnet kan enten sitte på magen eller på ryggen og selen er laget av 100 prosent giftfri bomull for å være snill mot barnets sarte hud. Den har også en avtagbar hette som beskytter mot solen og bidrar til privatliv ved amming.

Med mange gode anmeldelser fra foreldre og eksperter over hele verden, kan vi bare anbefale Tula Free to Grow som et godt alternativ til de andre modellene i vår sammenligning.

Bær på magen eller ryggen

Med Tula Free to Grow sitter barnet i en ergonomisk M-stilling, som bidrar til en sunn utvikling av både hofter og ryggrad. Du kan også bære barnet på magen eller på ryggen.

Noe som derimot trekker ned er at man ikke kan bære barnet vendt fremover, altså med ansiktet vekk fra foreldrenes kropp, noe som er en ulempe.

Justerbar for optimal passform

Tula Free to Grow kan brukes av barn mellom 3,2 – 20 kg. Selen kan også justeres i takt med det voksende barnet da kroppspanelet kan justeres i tre posisjoner i bredden og i to posisjoner i høyden.

Det er med andre ord fullt mulig å bruke bæreselen fra barnet er født, også uten babyinnlegg. Selen har også en justerbar nakkepute som støtter barnets hode og nakke når den sover.

Polstringer gir god komfort

For ekstra komfort har Tula Free to Grow rikelig med polstring. Både skulderstropper, benåpninger og linning er polstret for å gjøre det så behagelig som mulig for både barn og foreldre.

Magebeltet har også en smart lomme for oppbevaring og den avtagbare hetten beskytter babyen mot solen samtidig som den gir ekstra støtte til hodet. Hetten er også med på å gi privatliv mens babyen ammes.

Kult og ikke-giftig materiale

Tula Free to Grow er laget av 100 prosent Oeko-Tex®-sertifisert bomull, som er både lett og kjølig for å holde en behagelig temperatur i selen. At materialet er Oeko-Tex®-sertifisert betyr ganske enkelt at det er fritt for stoffer som kan være skadelige for barnet.

En annen fordel med Tula Free to Grow er at den kommer i flere nydelige farger og mønstre. Den er også tilgjengelig i en linblanding som er ekstra kul og slitesterk.

Endelig dom

Tula Free to Grow er en populær bæresele som har fått høye karakterer fra både foreldre og eksperter. De gode justeringsmulighetene og det kule materialet gjør dette til en bæresele som passer for de fleste barn. Den får også plusspoeng for det myke materialet, rikelig polstring og stilig design.

Det er imidlertid noen mangler som kan være verdt å vite om. Den viktigste er at du ikke kan bære babyen vendt bort fra kroppen, noe som kan settes pris på av små barn. Brukere oppgir også at det kan være litt vanskelig å justere passformen på selen med kun én hånd. I tillegg til det er imidlertid Tula Free to Grow en god bæresele som vi kan anbefale, spesielt for nyfødte.

 • Justerbart kroppspanel med 3 breddeinnstillinger og 2 høydeposisjoner.
 • Egnet for nyfødte til småbarn - ingen spedbarnsinnlegg nødvendig.
 • Polstrede skulderstropper, benåpninger og magebelte
 • Avtagbar hette følger med.
 • Kun to bæreposisjoner.
 • Kan være vanskelig å justere med én hånd.
 • Ikke mulig å bære babyen vendt utover.

I samarbete med pris-logo

Guide: Før du kjøper en bæresele

Hvilken bæresele som passer deg og ditt barn best avhenger hovedsakelig av deres behov. Vil du bare bruke bæreselen når babyen er nyfødt? Eller vil du at selen skal vokse i takt med barnet ditt?

Sikkerhet er alltid viktig når det kommer til bæreseler. Derfor bør du alltid stole på selene som har vunnet i uavhengige sikkerhetstester. På denne måten kan du føle deg trygg i vissheten om at barnet ditt sitter trygt.

Nedenfor finner du en detaljert guide som inneholder all informasjonen du trenger før du kjøper bæresele.

Hva er en bæresele?

En bæresele er en sele som du fester på ryggen, hoften eller brystet. I denne selen kan du da frakte barnet ditt i stedet for å bruke andre klassiske transportmidler, som barnevogn.

Selen gjør at du kan ta deg av husarbeid og komme deg rundt i forskjellige miljøer. Med en bæresele kan du alltid være nær barnet ditt, uansett hva som står på timeplanen.

Mange foreldre synes det er fint å kunne kose med barnet mens de fortsatt kan ha hendene fri. Derfor er bæreselen en optimal løsning, ikke minst fordi den fordeler barnets vekt på en måte som er ergonomisk for deg som forelder.

Hvordan velger jeg riktig bæresele?

Det er enkelte spørsmål du burde stille deg selv før du velger å kjøpe en bæresele:

 • Hvor lenge vil du bruke bæreselen?
 • I hvilke miljøer ønsker du å bruke selen – utendørs, innendørs eller begge deler?
 • Hvordan vil du at barnet skal sitte i bæreselen?

Etter at du har stilt deg selv disse spørsmålene, vil det være lettere å luke ut selene som ikke passer deg for å finne den ultimate modellen.

Bruk av bæresele

Ønsker du å bære barnet over lengre tid, kan det være greit å kjøpe en modell som kan vokse med barnet ditt. Har du tenkt å kun bruke bæreselen mens babyen er nyfødt, er det også mulighet for å kjøpe bæreseler som er tilpasset de minste.

Bæresele for innendørs og utendørs bruk

Hvis du hovedsakelig skal bære barnet ditt innendørs, kan du velge en modell med et mykt og behagelig materiale.

Skal du derimot ha barnet på deg utendørs – og kanskje utenpå yttertøyet – bør du i stedet finne en modell med slitesterkt og vaskbart materiale som tåler all slags vær.

Plassering av barn i bæresele

De første månedene bærer du babyen din vendt innover. Dette fordi det er viktig for barnet å være så nær deg som mulig for å føle kunne seg trygt og rolig. Når barnet blir større kan du bære det fremovervendt eller alternativt på ryggen.

En anbefaling er å vente til barnet er 1 år før det bæres på ryggen. Når barnet sitter på ryggen, har du ikke samme oversikt som når det bæres foran deg.

Derfor bør du velge en ergonomisk bæresele

Når du bærer barnet ditt i en bæresele, skal barnets stilling etterligne det når du holder barnet i armene. Barnet må sitte i oppreist stilling for å tillate fri pust, og nakken må være beskyttet og godt støttet. Knærne skal være i samme høyde som rumpa med en lett avrundet rygg.

Nedenfor vil vi gå gjennom noen vesentlige faktorer som påvirker ergonomien til bæreselen.

 • Nakkestøtte

Det er viktig at du velger en bæresele som har god nakkestøtte, både for små og større babyer. Når babyen er liten er det viktig at nakkestøtten holder det lille hodet på plass. Det samme gjelder når barnet blir større og sovner i bæreselen.

 • Sittestilling

De minste skal sitte i froskelignende stilling med litt avrundet rygg og knærne i samme høyde som rumpa. Hos nyfødte babyer utvikler ryggen seg i formen av en C og derfor avlaster denne posisjonen barnets rygg og hofter.

Etter hvert som barnet blir eldre, utvikler ryggen seg mer S-formet. Da er det bra om barnet sitter mer oppreist.

 • Spenner og knapper

Bæreselens spenner og knapper skal plasseres slik at barnet ikke kan klype seg selv eller på annen måte skade seg. De skal heller ikke legge for mye press på barnet når det er i selen.

 • Tilstrekkelig støtte for bevegelse

Bæreselen skal gi tilstrekkelig støtte for rygg og nakke. Støtten bør imidlertid ikke være for hard slik at den hindrer eller begrenser barnets bevegelighet.

 • Justerer seg etter størrelse

Det er et pluss om bæreselen kan tilpasse seg barnets størrelse og vokse i takt med barnet. Noen modeller tåler barn opp til 20 kg, mens andre er spesielt tilpasset nyfødte babyer.

 • Ergonomi for deg som forelder

Ergonomien til bæreselen er viktig for barnet, men det er minst like viktig for deg som forelder å få god avlastning. Selen skal ikke belaste deg på feil måte da dette kan føre til smerter i rygg og skuldre.

Med brede, polstrede skulderstropper som kan justeres i ulike posisjoner, midjebelte og ryggstøtte kan du enkelt tilpasse bæreselen til dine behov. Blir du for eksempel sliten i skuldrene kan du justere slik at vekten havner i midjen i stedet.

Ulike typer bæreseler

Noen familier velger å investere i babysjal når babyen er nyfødt fordi materialet er mykt og behagelig mot babyens hud. Når barnet blir litt større og tyngre velger de fleste derimot å bytte ut sjalet med en mer strukturert bærer i mer slitesterkt materiale.

Nedenfor skal vi se nærmere på hvordan ulike bæreseler er utformet. På denne måten kan du lettere finne et alternativ som passer deg og ditt barn best.

Bæresjal

Et bæresjal består av et langt stykke stoff som du binder sammen selv. Sjalet er mykt og behagelig for både barn og foreldre. De fleste velger å bruke babysjal når babyen er nyfødt fordi babyen kommer svært nære huden og er tett innpakket.

Sjalet holder babyens hode stabilt og sikkert mens babyen bæres på en naturlig måte. Vekten havner hovedsakelig på skuldrene dine, men for mange gjør ikke det så mye fordi babyen fortsatt er så lett.

Å knyte et bæresjal kan virke vanskelig og komplisert, men når du først får taket på det, er det raskt og enkelt.

Bæresele

En standard bæresele vokser vanligvis med barnet ditt. Dette er fordi det vanligvis er ekstra polstring eller innebygde paneler for bedre komfort for nyfødte babyer. Når babyen blir større og har en sterkere nakke, kan du fjerne den ekstra polstringen og tilpasse bæreselen til babyen din.

Bæreselen er ikke like kosete og myk som bæresjalet. Den er imidlertid raskere å ta av og på, samt lettere å justere. En anbefaling er å alltid sørge for at nakkebeskyttelsen er høy slik at barnets nakke alltid er beskyttet, uavhengig av alder.

Ringslynge

En ringslynge, også kjent som ringsjal, ligner på et bæresjal. Allikevel er det noen forskjeller. Det viktigste er at ringslyngen er lettere å ta på og at vekten kun legges på den ene skulderen din. Du kan bære barnet både på hoften og foran brystet.

Skal du bære babyen over lengre tid i hverdagen, anbefaler vi at du investerer i både en ringslynge til nyfødte og en skikkelig bæresele.

Bæreselens materiale

Bæreseler finnes i flere forskjellige materialer. Noen er mer robuste og tåler ulike værforhold, mens andre er mykere. Hva som passer deg best avhenger helt av dine individuelle behov.

Hvis du hovedsakelig planlegger å bruke bæreselen innendørs, kan en mykere modell anbefales. Men skal du være mye utendørs bør du investere i en solid sele med slitesterkt materiale som tåler både regn og rusk.

Fordeler med å bære barnet i en bæresele

Det er mange fordeler med å bruke bæresele, både for deg som forelder og for barnet. Nedenfor skal vi se nærmere på fire av de viktigste.

Nærhet

Den største fordelen med å bære barnet i en bæresele er helt klart nærheten dere får sammen.

Studier viser at nærhet fra forelderen stimulerer barnets produksjon av oksytocin som senker blodtrykket og nivåene av kortisol. Dette vil gjøre at barnet føler seg både tryggere og roligere.

Frihet

Mens du bærer barnet ditt, har du begge hender fri. På denne måten kan du bevege deg enklere og få mer tid til lek med søsken og hverdagslige gjøremål, som å rydde eller lage mat.

Utvikling

Når du bærer barnet, kan du snakke med det og forklare hva du gjør. Dette stimulerer mange ulike deler av barnets utvikling, ikke minst når det gjelder språk.

Ingen vogn

Ønsker du å komme deg smidigere og raskere rundt i ulike miljøer – for eksempel hvis du bare skal til og fra butikken – er en bæresele et utmerket tillegg til vognen. Slik slipper du å pakke ut og drasse med deg vognen når du skal utføre enklere oppgaver i hverdagen.

Kilder

Nedenfor kan du se noen av kildene vi brukte i vår samling av bæreseler.

MERK FØLGENDE! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelser er skrevet av personer som har kjøpt eller brukt produktet.

Insider.com

Insider er et amerikansk nettbasert magasin eid av det tyske medieselskapet Axel Springer SE. Her kan du ta del av nyheter innen alt fra entreprenørskap og livsstil til tech og reise. Insider tilbyr også en helt egen kategori for produkttester (akkurat som mange andre magasiner, for eksempel Aftonbladet) hvor du kan lese objektive anmeldelser før kjøpet.

Insider har blant annet hatt muligheten til å teste Ergobaby Omni 360, som vi kåret til den beste bæreren i vår egen sammenligning. Ifølge Insiders anmelder er dette den mest komfortable og allsidige bæreselen de noen gang har testet. Selv om dette er en bæresele i høyere prisklasse, lever den ifølge Insider helt klart opp til forventningene.

Madeformums.com

Made for Mums er et britisk nettsted med over 350 000 besøkende i måneden som samler informasjonsrike artikler, guider og nyheter om barn, graviditet og familieliv. Nettsidens egne eksperter får som regel også muligheten til å teste ulike produkter i kategorien «Barn & Familie», og dele sine anmeldelser med leserne. Vurderingene er alltid objektive og helt uavhengige av partnere.

I vår sammenligning av bæreseler har vi lest Made for Mums-anmeldelsen av Babybjörn One Air. Made for Mums gir modellen en totalvurdering på 4,2 av 5 mulige med ekstra høy score for komfort, design og robust konstruksjon. De fremhever også bæreselens gode pusteevne og allsidighet, men gir minuspoeng fordi det ikke er mulig å amme barnet i bæreselen.

Productreview.com

Productreview.com er et australsk nettsted som samler kundeanmeldelser for en rekke produkter og tjenester. Her kan du lese ekte brukeranmeldelser før du kjøper for å se hva andre forbrukere synes om produktet. Det er også mulig å kun se anmeldelser fra verifiserte brukere, slik at du kan være sikker på at anmeldelsene du leser er ekte.

I utvalget av bæreseler for vår egen sammenligning har vi lest anmeldelsene for storfavoritten Babybjörn One Air. Modellen har blitt vurdert til karakteren 4,6 av 5 mulige, og flertallet av forbrukerne er helt enige i at dette er en utmerket bæresele.

Anmelderne trekker blant annet frem komforten til selen – både for barnet og for forelderen – men også den høye brukervennligheten. De setter også pris på materialet som puster og som er svært enkelt å rengjøre.

Amazon.com

Amazon er et navn de fleste kjenner til. Dette er nemlig verdens største side for netthandel. De opererer over hele verden, og ikke minst i Norge. Her kan du kjøpe det meste innen produkter, men du kan også lese en rekke verdifulle anmeldelser. På denne måten vil det være lettere for deg å finne ut om produktet du er interessert i lever opp til forventningene.

Vi ser ofte på brukeranmeldelser på Amazon for å få en bedre idé om produktene vi utpeker som testvinnere. Dette gjelder ikke minst produkter i kategorien «Barn & Familie». I vår sammenligning av bæreseler har vi nøye gjennomgått anmeldelsene for Babybjörn One Air, som har fått gjennomgående positive anmeldelser.

Litt over 80 prosent av alle anmeldere gir modellen 5 av 5 stjerner, mens en samlet totalvurdering gir 4,6 av5 mulige. Mange setter stor pris på den gode pusteevnen, som holder en behagelig temperatur, men som også gjør at selen tørker raskt. De fremhever også den høye komforten til selen, men mener at modellen kunne hatt flere oppbevaringsrom og at prislappen er noe høy.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En bæresele er et viktig verktøy for mange foreldre. Selen lar deg være nær babyen mens du gjør husarbeid eller går tur.

En bæresele er en sele som du fester på overkroppen og bærer barnet i. Ved hjelp av selen får du hendene fri samtidig som barnet ditt føler seg nært og trygt. På denne måten blir det lettere å drive med husarbeid eller å gå tur.

Hvilken bæresele som passer deg og barnet ditt best avhenger av dine individuelle behov. Har du tenkt å bruke selen utendørs, kan det være lurt å velge en litt mer robust modell som tåler regn. Ønsker du kun å bruke selen innendørs kan en enklere modell være et godt alternativ, eller et bæresjal.

Les vår guide om bæreseler for enklere å finne ut hvilken modell som passer for deg og ditt barn.

Du kan begynne å bruke bæreselen umiddelbart når barnet er nyfødt, forutsatt at barnet ditt oppfyller minimumsvekten til bæreselen. Faktisk setter nyfødte babyer stor pris på bæreren spesielt fordi de har et sterkt behov for nærhet.

Det er ingen tidsbegrensning for hvor lenge du kan bære ditt nyfødte barn i bæreselen. Vi anbefaler imidlertid at du lar barnet sitte i selen i kortere perioder i starten slik at barnet blir vant til det. Du bør også veksle selen med sengen, armene eller kanskje til og med en barnevakt.

Hjalp denne testen om Bæresele deg?

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Vippestol Best i test

Vippestol: 3 testede modeller

brystpumpe best i test

Brystpumpe: 3 modeller i test

Testvinnare - Bæresele

 1. bæresele Ergobaby Omni 360

  Ergobaby Omni 360

  Best i test
 2. Babybjörn One Air

  Babybjörn One Air

  Beste premiumvalg
 3. Tula Free to Grow

  Tula Free to Grow

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

En bæresele er et viktig verktøy for mange foreldre. Selen lar deg være nær babyen mens du gjør husarbeid eller går tur.

En bæresele er en sele som du fester på overkroppen og bærer barnet i. Ved hjelp av selen får du hendene fri samtidig som barnet ditt føler seg nært og trygt. På denne måten blir det lettere å drive med husarbeid eller å gå tur.

Hvilken bæresele som passer deg og barnet ditt best avhenger av dine individuelle behov. Har du tenkt å bruke selen utendørs, kan det være lurt å velge en litt mer robust modell som tåler regn. Ønsker du kun å bruke selen innendørs kan en enklere modell være et godt alternativ, eller et bæresjal.

Les vår guide om bæreseler for enklere å finne ut hvilken modell som passer for deg og ditt barn.

Du kan begynne å bruke bæreselen umiddelbart når barnet er nyfødt, forutsatt at barnet ditt oppfyller minimumsvekten til bæreselen. Faktisk setter nyfødte babyer stor pris på bæreren spesielt fordi de har et sterkt behov for nærhet.

Det er ingen tidsbegrensning for hvor lenge du kan bære ditt nyfødte barn i bæreselen. Vi anbefaler imidlertid at du lar barnet sitte i selen i kortere perioder i starten slik at barnet blir vant til det. Du bør også veksle selen med sengen, armene eller kanskje til og med en barnevakt.