Hva er den beste trådløse støvsugeren?

Den beste trådløse støvsugeren i henhold til vår sammenligning er Miele Triflex HX2 Cat & Dog Dette er en kraftig og allsidig 3-i-1-støvsuger som utmerker seg både når det kommer til støv, dyrehår og annen skitt Den har også innebygget belysning, som er perfekt for støvsuging under møbler, og en sensor som automatisk justerer sugekraften etter underlaget Les mer om Miele Triflex HX2 Cat & Dog og flere andre gode trådløse støvsugere i vår store samling nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerGodt valg
Produkt: Miele Triflex HX2 Cat & DogBosch Unlimited Series 8 BSS81POWDyson V15 Detect
Vurdering:
Vekt:3,6 kg3,2 kg2,74 kg
Batteritid:Opptil 60 minutter35 min60 min
Maksimal effekt:272 WData mangler660 Watt
Lydnivå:77 dB76 dB76 dB
Ladestasjon:BatteriladestasjonJa, dockingstasjonJa, dockingstasjon
Beholdervolum:0,5 l0,4 liter0,77 liter

1. Miele Triflex HX2 Cat & Dog - Best i test

 • Vekt: 3,6 kg
 • Batteritid: Opptil 60 minutter
 • Maksimal effekt: 272 W
 • Lydnivå: 77 dB
 • Ladestasjon: Batteriladestasjon
 • Beholdervolum: 0,5 l
Miele Triflex HX2 Cat & Dog

Triflex HX2 Cat & dog er Mieles kraftigste trådløse støvsuger noensinne. Den er også utstyrt med patentert 3-i-1-teknologi for ekstra allsidig rengjøring. I praksis betyr det at du kan stille inn støvsugeren til ulike rengjøringsoppgaver, for eksempel hvis du skal fjerne hår etter kjæledyrene.

Det er nettopp dette Triflex HX2 Cat & Dog faktisk er best i bransjen til å gjøre, delvis på grunn av det kraftige suget, men også fordi den fanger og filtrerer opptil 99,99 prosent av alle små partikler og allergener i luften.

Hvis du trenger å støvsuge katte- eller hundehår på sofaen, er det bare å montere Electro Compact-munnstykket på motorenheten. Den absorberer effektivt alt hår takket være dens lange syntetiske bust.

Innebygd lett og intelligent børste

For å gjøre rengjøringen enda mer effektiv er denne støvsugeren utstyrt med BrilliantLight , et innebygd lys som gir deg enda bedre synlighet mens du rengjør. Dette kan være ekstra gunstig når du for eksempel skal støvsuge under møbler.

En annen finesse er at støvsugeren automatisk tilpasser sugekraften til overflaten. Hvis du for eksempel flytter støvsugeren fra gulvet til et teppe, merker børsten dette og øker effekten automatisk. På denne måten får du et godt resultat på alle typer underlag.

Høye testresultater av eksperter

Triflex HX2 Cat & Dog ble kåret til testvinner av Råd & Röns så sent som i august 2022, hvor en serie trådløse støvsugere ble satt opp mot hverandre. Det er også et populært valg blant forbrukere, noe den høye gjennomsnittlige vurderingen hos forhandlere som Netonnet vitner om.

Brukerne mener at modellen faktisk kan konkurrere med vanlige støvsugere når det gjelder sugekraft. De setter også pris på håndstøvsugerens funksjoner og batterilevetid på opptil 60 minutter. Det eneste negative er prislappen, som er litt høy. Dessuten savner man noen ting fra brukermanualen. Totalt sett er Triflex HX2 Cat & Dog en svært kraftig og allsidig trådløs støvsuger som passer for de fleste husholdninger, men fremfor alt deg som er dyreeier.

 • Det beste valget for deg som har kjæledyr.
 • Innebygd lys for bedre synlighet ved rengjøring.
 • Intelligent børste som øker sugekraften ved behov.
 • Best i test ifølge Råd & Rön.
 • Koster mer enn mange andre støvsugere.
 • Noe uklar manual.

I samarbete med pris-logo

2. Bosch Unlimited Series 8 BSS81POW - Vi anbefaler

 • Vekt: 3,2 kg
 • Batteritid: 35 min
 • Maksimal effekt: Data mangler
 • Lydnivå: 76 dB
 • Ladestasjon: Ja, dockingstasjon
 • Beholdervolum: 0,4 liter
Bosch Unlimited Series 8 BSS81POW
Bosch Unlimited Series 8 BSS81POW

Bosch Unlimited Series 8 (BSS81POW) er en kraftig og fremfor alt allsidig trådløs støvsuger som effektivt suger opp støv, hår og annet smuss fra alle overflater. Et 360-graders rengjøringssystem lar støvsugeren nå alle hjørner og Pure Air-filteret er enkelt å rengjøre.

En av hovedtrekkene til Bosch Unlimited Series 8 er at den drives av et kraftig Power For All-batteri. Dette er et innovativt batterisystem som er kompatibelt med en rekke andre Bosch-maskiner og betyr at du kan få ubegrenset batterilevetid ved å kjøpe flere batterier.

Både brukere og eksperter – ikke minst Råd&Rön – har gitt Bosch Unlimited Series 8 høye karakterer for ytelse og allsidighet. Med denne trådløse støvsugeren får du mye for pengene.

Batterisystemet Power For All

Den største delen av denne anmeldelsen vil dreie seg om batteriet i Bosch Unlimited Series 8. Denne trådløse støvsugeren drives av et kraftig batterisystem som Bosch har valgt å kalle Power For All.

Grunnen til at dette geniale navnet ble valgt er ganske enkelt fordi batteriene i denne serien passer til alle maskiner fra Boschs grønne produktlinje (Bosch Home & Garden), for eksempel skrutrekkere, motorsager og gresstrimmere.

Dette er selvfølgelig en stor fordel for deg som allerede eier apparater fra denne serien fordi du kan bruke samme batteri til forskjellige verktøy, men også til den trådløse støvsugeren din. Hvis du har flere batterier, kan du også bytte dem når de er utladet, slik at du kan fortsette å bruke din Bosch Unlimited Series 8.

En annen fin ting med denne støvsugeren er at den automatisk oppdager styrken på batteriet du bruker og tilpasser ytelsen deretter. Et sterkere batteri gir med andre ord bedre ytelse og omvendt.

Bruker du Bosch sitt 5 Ah batteri – som nå har 6 prosent større kapasitet – får du en trådløs støvsuger som er like kraftig som en tradisjonell støvsuger.

Lade- og dockingstasjon

Som mange andre trådløse støvsugere kommer Bosch Unlimited Series 8 med tilhørende dockingstasjon. Når du ikke bruker støvsugeren, plasserer du den i dockingstasjonen hvor batteriene lades opp til neste bruk.

Mens mange andre trådløse støvsugere har en ladetid på opptil 4 timer, tar det kun en time å lade batteriene i Bosch Unlimited Series 8. Samtidig får du kun en driftstid på ca. 35 minutter (avhengig av hvilket batteri du bruker), men det er vanligvis nok for raskere hverdagsrengjøring.

Støvsuger fra gulv til tak

Bosch Unlimited Series 8 støvsuger fra gulv til tak takket være dets mange medfølgende tilbehør. Det er også mulig å forvandle modellen til en håndstøvsuger ved å ta av røret og feste munnstykket direkte til selve motordelen.

Du får også et motorisert All Floor HighPower munnstykke som effektivt fjerner støv og skitt fra alle overflater. Utenom det får du et praktisk møbelmunnstykke, et fleksibelt munnstykke for trange rom (og tak) og et Minipower munnstykke for optimal rengjøring av møbler.

Hygienisk filter og enkel rengjøring

Som mange andre moderne trådløse støvsugere er Bosch Unlimited Series 8 utstyrt med et hygienisk filter og en Pure Air-membran som etterlater luften ren og frisk.

Filteret fanger opp hele 99,9 prosent av alle smusspartikler og samler dem i støvbeholderen. En annen fordel er RotationClean-systemet, som renser filteret på et blunk.

Støvbeholderen er relativt liten og rommer 0,4 liter (som er omtrent halvparten av hva Dyson V11-beholderen rommer). En indikator viser når det er på tide å tømme den, noe som også gjøres på en hygienisk måte.

Oppsummering

Bosch Unlimited Series 8 er en høykvalitets, høyytelses trådløs støvsuger som vil etterlate hjemmet ditt skinnende rent. De mange medfølgende tilbehørene gjør det enkelt å tilpasse rengjøringen, enten det er gulv, tepper eller møbler som trenger rengjøring.

En av støvsugerens hovedtrekk er dens innovative batterisystem. Her kan du bruke samme batteri til støvsugeren som til gresstrimmer og skrutrekker. Du kan også kjøpe og lade flere batterier slik at de alltid er for hånden når du trenger dem. Det er imidlertid noen grunner til at vi ikke kåret Bosch Unlimited Series 8 til best i test. Den viktigste er driftstiden, som er bare er på rundt 35 minutter, til tross for den relativt høye prisen på støvsugeren. I tillegg er støvbeholderen ganske liten – den rommer kun 0,4 liter.

 • Power For All batterisystem med batterier som er kompatible med alle produkter fra Bosch Home & Garden-serien.
 • Kort ladetid – kun 1 time.
 • Flere munnstykker følger med, inkludert et motordrevet All Floor HighPower munnstykke.
 • Hygienisk Pure Air-filter som fjerner 99,9 prosent av alle støvpartikler i luften.
 • Ganske liten støvbeholder (rommer kun 0,4 liter).
 • Kort driftstid sammenlignet med tilsvarende modeller.

I samarbete med pris-logo

3. Dyson V15 Detect - Godt valg

 • Vekt: 2,74 kg
 • Batteritid: 60 min
 • Maksimal effekt: 660 Watt
 • Lydnivå: 76 dB
 • Ladestasjon: Ja, dockingstasjon
 • Beholdervolum: 0,77 liter
Dyson V15 Detect
Dyson V15 Detect

V15 Detect er en kraftig og intelligent trådløs støvsuger med et kjent design som følger Dysons velkjente designspråk. Normalt kan du forvente å betale en pen slump for en Dyson, men på den annen side får du også det du betaler for. Tross alt er dette en av de mest avanserte trådløse støvsugerne man kan kjøpe for penger akkurat nå.

Størrelsesmessig er hovedenheten både tyngre og større enn forgjengerne. Ifølge noen kan dette gjøre at det føles litt klønete, selv om dette neppe er til noen stor ulempe. Avansert teknologi har tross alt en tendens til å veie litt mer.

Med Dyson V15 Detect kan du velge mellom tre forskjellige strømmoduser – ECO, Medium eller Boost . Den kraftigste modusen gir deg en imponerende sugekapasitet på 240 AW, som rydder opp i det meste som kommer i veien for munnstykket. Til tross for at dette kan høres voldsomt ut er det maksimale lydnivået kun 76 dB. Du bytter enkelt mellom de ulike modusene ved å trykke på en knapp på baksiden.

Grønn laser og piezosensor

Dyson V15 Detect er utstyrt med en innovativ grønn laser som finne støv og andre smusspartikler som ellers er usynlige for det menneskelige øyet. Den gir en kul visuell effekt med klare kontraster som gjør det enklere enn noen gang å oppdage smuss og støv.

Det finnes også en såkalt piezosensor som automatisk regulerer sugeeffekten etter mengden støv og skitt. Den analyserer og kategoriserer også de fangede partiklene, og du kan se resultatet på håndtakets LCD-skjerm.

Utmerket batterilevetid og mye tilbehør

Batteriet er plassert på den nedre kanten av håndtaket, som for øvrig har samme innarbeidede pistolgrep som tidligere modeller. Den er enkel å klikke inn og ut, og gir deg opptil 60 minutters bruk i ECO-modus uten motorisert munnstykke. Fullading av batteriet tar ca. 4 timer, og dockingstasjonen kan monteres på veggen slik at du enkelt kan montere den bak en gardin.

En annen fordel når du kjøper Dyson V15 Detect er at du får en hel haug med tilbehør. På denne måten kan du rengjøre så mye mer enn bare gulvet. Du får det klassiske Tourqe Drive-munnstykket, men også Laser Slim Fluffy. Et kjegleformet munnstykke, kombinasjonsmunnstykke, skjøtemunnstykke, myk minibørste og børste mot inngrodd smuss er også inkludert.

Storfavoritt hos ekspertene

Dysons trådløse støvsugere har blitt storfavoritter blant både eksperter og forbrukere siden de ble lansert. Ifølge ekspertene er V15 Detec like effektiv og kraftig som tidligere modeller, men laseren og sensorene tar rengjøringen til et helt nytt nivå. Noen sier faktisk at rengjøring med V15 Detect er en skrekkblandet fryd, ettersom overflater som ser rene fortsatt viser seg å være dekket av støv.

Forbrukerne selv gir støvsugeren full pott. De beskriver V15 Detect som «avhengighetsskapende» og sier at laseren fungerer som den skal, og det gjør sensorene også. Det eneste de har å klage på er den høye prislappen og den noe plastikk-aktige konstruksjonen.

 • Imponerende ytelse, til tross for lavt støynivå.
 • Innebygd laser gjør usynlig støv synlig.
 • Ultramoderne Piezo - sensor registrerer støvnivåene og justerer deretter sugekraften automatisk.
 • Tre strømmoduser, hvorav "Boost" gir deg en sugekraft på 240 AW.
 • Mange tilhørende munnstykker.
 • Du må holde nede avtrekkeren for å holde støvsugeren i gang.
 • Et dyrere alternativ.

I samarbete med pris-logo

Guide: Før du kjøper trådløs støvsuger

Med en trådløs støvsuger blir det enklere enn noen gang å rengjøre både gulv og møbler. Siden den er trådløs kan du alltid ha den for hånden for en rask rengjøring, for eksempel etter middag. Dette gjør den ekstra egnet for husholdninger med små barn, men også i campingvognen eller båten.

Før du kjøper en trådløs støvsuger kan det være greit å vite litt mer om hvordan de fungerer og hvilke funksjoner de vanligvis har. Nedenfor gir vi deg en enkel kjøpsguide som kan være grei å lese igjennom før du bestemmer deg for å gjøre et kjøp.

Hvordan fungerer en trådløs støvsuger?

En trådløs støvsuger fungerer akkurat som en vanlig støvsuger, det vil si at den skaper et undertrykk gjennom et vakuum som suger opp støv og annet skitt som havner i en støvbeholder.

Den trådløse støvsugeren har imidlertid et mye mer kompakt design enn en vanlig støvsuger med munnstykke, skaft og håndtak. Den er ledningsfri, noe som betyr at du ikke trenger tilgang til stikkontakt for å bruke den.

Nå for tiden finnes det trådløse støvsugere som er så kraftige at de helt kan erstatte din vanlige støvsuger, i hvert fall i litt mindre husholdninger. Større boliger vil nok fortsatt trenge en tradisjonell støvsuger, men en trådløs støvsuger kan likevel være et godt tilskudd.

Lade- og driftstid for den trådløse støvsugeren

Den trådløse støvsugerens batterilevetid varierer dels avhengig av modell og ytelse, men også av effektnivået. Normalt er det maks 60 minutter, dvs. ved laveste effekt. Støvsuger du på maksimal effekt kan du regne med betydelig kortere driftstid.

Når batteriet begynner å bli lavt, får du vanligvis en advarsel. For å lade batteriene plasserer du ganske enkelt den trådløse støvsugeren i den medfølgende ladestasjonen, som du enten kan ha stående eller montere på veggen – for eksempel bak en gardin.

Funksjonene til den trådløse støvsugeren

Mange av dagens trådløse støvsugere er utstyrt med smarte funksjoner for å forenkle bruken ytterligere. Noen av de vanligste funksjonene er:

 • Automatisk justering av sugekraften, som betyr at den trådløse støvsugeren automatisk oppdager underlaget og justerer sugekraften deretter.
 • Uttrekkbart håndtak, som gjør det mulig å støvsuge selv i taket og rundt taklistene.
 • Allergifilter, som effektivt fanger opp bakterier og andre allergener. Ofte er dette filteret vaskbart, så du kan bruke det på nytt.
 • Innebygd LED-belysning , som gjør det lettere å oppdage smuss, for eksempel under møbler eller på trange steder.
 • Selvrensende. En funksjon som lar støvsugeren rengjøre seg selv – det eneste du trenger å gjøre er å tømme støvbeholderen.

4 ting du bør vurdere når du velger en trådløs støvsuger

Det er en rekke ting du bør vurdere når du kjøper en trådløs støvsuger. Her er noen verdifulle tips:

 1. Prestasjonsevne. Skal du kun bruke støvsugeren noen få ganger i året på sommerhytta, er det som regel nok med en billigere og enklere modell. Men hvis du skal bruke den daglig, anbefaler vi at du investerer i en større versjon.
 2. Tilpasning og tilbehør. Hvis du ønsker å kunne bruke støvsugeren på flere måter, bør du gå gjennom hvor allsidig den er. Se om du kan justere håndtaket, gjøre den om til en håndstøvsuger, og om du får flere munnstykker for forskjellige rengjøringssituasjoner.
 3. Støvbeholderen. De fleste håndstøvsugere er poseløse , noe som betyr at skitten samles i en beholder. Finn ut volumet på støvbeholderen og hvor lett den er å tømme og rengjøre.
 4. Lydnivået. Skal du kunne støvsuge uten å lage for mye støy, kan det være greit å se på støynivået. Det måles i desibel (dB), hvor et lavere tall betyr lavere lydnivå.

Kilder

Nedenfor har vi samlet noen av kildene vi har brukt til vår sammenligning.

Radron.se

2022-09: Råd & Röns test av håndstøvsugere

2021-08: Råd & Röns test av håndstøvsugere

Taenk.dk

2022-09: Test på Taenk.dk av håndstøvsugere

M3.idg.se

2021-10: Ekspertgjennomgang av V15 Detect

Pcmag.com

2021-06: Ekspertgjennomgang av V15 Detect

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En trådløs støvsuger er en nettere støvsugermodell med munnstykke, skaft og håndtak. Den er mer kompakt enn en vanlig støvsuger og er også helt ledningsfri for å gi deg full bevegelsesfrihet.

Har du for eksempel små barn og dyr kan det være greit å ha en kraftigere modell som tåler grovere skitt, som grus og tykt hår. Skal du i hovedsak støvsuge støv og mindre smusspartikler, vil en trådløs støvsuger i den lavere prisklassen være tilstrekkelig.

Prisene på trådløse støvsugere varierer, fremfor alt avhengig av kapasitet. De billigste modellene koster bare noen hundrelapper. De dyreste kan koste opptil 8000 kroner, noen ganger mer.

Den trådløse støvsugeren fungerer på samme måte som andre støvsugere. Det skaper et undertrykk som suger opp skitt og støv som samler seg i en støvbeholder, vanligvis uten pose.

I dag finnes det trådløse støvsugere som helt kan erstatte vanlige støvsugere i mindre husholdninger. For deg som bor større fungerer de som et smidig og fleksibelt supplement til din tradisjonelle støvsuger.

Noen modeller har kraftigere batterier, noe som gir dem en batterilevetid på over en time. Andre har en driftstid på rundt 30 – 40 minutter.

Hjalp denne testen om Trådløs støvsuger deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Støvsugere

Støvsugere: 4 beste modeller

Luftfuktere best i test

Luftfuktere: 4 modeller testet

Testvinnare - Trådløs støvsuger

 1. Miele Triflex HX2 Cat & Dog

  Miele Triflex HX2 Cat & Dog

  Best i test
 2. Bosch Unlimited Series 8 BSS81POW

  Bosch Unlimited Series 8 BSS81POW

  Vi anbefaler
 3. Dyson V15 Detect

  Dyson V15 Detect

  Godt valg

Vanlige spørsmål

En trådløs støvsuger er en nettere støvsugermodell med munnstykke, skaft og håndtak. Den er mer kompakt enn en vanlig støvsuger og er også helt ledningsfri for å gi deg full bevegelsesfrihet.

Har du for eksempel små barn og dyr kan det være greit å ha en kraftigere modell som tåler grovere skitt, som grus og tykt hår. Skal du i hovedsak støvsuge støv og mindre smusspartikler, vil en trådløs støvsuger i den lavere prisklassen være tilstrekkelig.

Prisene på trådløse støvsugere varierer, fremfor alt avhengig av kapasitet. De billigste modellene koster bare noen hundrelapper. De dyreste kan koste opptil 8000 kroner, noen ganger mer.

Den trådløse støvsugeren fungerer på samme måte som andre støvsugere. Det skaper et undertrykk som suger opp skitt og støv som samler seg i en støvbeholder, vanligvis uten pose.

I dag finnes det trådløse støvsugere som helt kan erstatte vanlige støvsugere i mindre husholdninger. For deg som bor større fungerer de som et smidig og fleksibelt supplement til din tradisjonelle støvsuger.

Noen modeller har kraftigere batterier, noe som gir dem en batterilevetid på over en time. Andre har en driftstid på rundt 30 – 40 minutter.