Hva er den beste vippestolen?

I vår samling av vippestoler har vi kåret Babybjörn Balance til best i test basert på brukeranmeldelser og ekspertanbefalinger Babybjörn Balance er en stabil vippestol med et stilig design som også er enkel å oppbevare Med tre ulike liggestillinger og et formbart stoffsete er dette en vippestol som både er komfortabel og gir god støtte Les mer om modellen nedenfor og sammenlign funksjonene med andre testvinnere!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste premiumvalgDet grønne valget
Produkt: Babybjörn Balance Soft Cotton Vippestol4moms MamaRoo 4.0 VippestolNuna Leaf Grow Vippestol
Vurdering:
Alder:0 – 2 år0 – 2 år0 – 2 år
Materiale:100% bomull100% økologisk bomull100% økologisk bomull med GOTS-sertifisering
Maksimal vekt:13 kg9,5 kg60 kg
Sertifisering:OEKO-TEX Standard 100, klasse 1-GOTS, OEKO-TEX Standard 100, klasse 1.
Justerbar rygg:Ja – tre posisjonerJaJa
Svingemodus:Naturlig svingElektrisk drevetSidelengs

1. Babybjörn Balance Soft Cotton Vippestol - Best i test

 • Alder: 0 – 2 år
 • Materiale: 100% bomull
 • Maksimal vekt: 13 kg
 • Sertifisering: OEKO-TEX Standard 100, klasse 1
 • Justerbar rygg: Ja – tre posisjoner
 • Svingemodus: Naturlig sving
Babybjörn Balance Soft Cotton best i test

Vi har valgt ut Babybjörns vippestol, Balance Soft Cotton, som vinner i kategorien «Best i test» av flere ulike grunner. På den ene siden er denne modellen best i test ifølge uavhengige eksperter, men den har også fått utmerkede anmeldelser fra kunder.

Babybjörn Balance Soft har et velprøvd design og regnes som en ekte klassiker. Samtidig er den enkel å flytte rundt på, noe som gjør den utmerket å ha med seg på reise. Gyngefunksjonen startes manuelt, enten av forelderen eller av barnets egne bevegelser.

Design

Balance Soft Cotton-vippestolen har et tidløst design med runde former. Den er selvsagt ergonomisk tilpasset for å gi barnet best mulig støtte for hode, nakke og rygg.

Det formbare stoffsetet til vippestolen former seg etter barnets kropp, noe som gir en jevn vektfordeling.

Når barnet ditt blir større kan du ta av selen slik at barnet kan bruke vippestolen som gyngestol. Husk imidlertid at barnet kun kan bruke stolen til det er 2 år eller har nådd en vekt på 13 kg.

Materiale

Babybjörns vippestol er laget av 100 prosent barnevennlige materialer som er sertifisert etter OEKO-TEX Standard 100, klasse 1. Dette garanterer at vippestolen er fri for skadelige stoffer og at den er myk og behagelig mot barnets hud.

Bortsett fra bomull finnes det også den samme modell laget av en bomullsblanding som inneholder jersey, samt en modell laget utelukkende av hurtigtørkende mesh.

Stoffet er avtagbart og kan maskinvaskes på 40 grader. Du kan også kjøpe et ekstra trekk i hvilken som helst farge for å skifte med hvis det andre trekket er i vask. Et tips er å kjøpe et sete i mesh for de varmeste sommerdagene.

Funksjoner

Med Babybjörn Balance Soft kan du stille inn tre forskjellige moduser; liggestilling, mellomstilling og sittestilling. Gyngingen gjøres manuelt av forelderen eller barnet gjennom lette bevegelser og spark fra barnet.

Babyen gynges mykt uten å være hakkete eller for kraftig. Gummilistene på bunnen av vippestolen hindrer også stolen i å skli rundt på overflaten. Vippestolen er enkel å slå sammen og ligger helt flatt. Stolen er med andre ord enkel og praktisk å ha med seg på tur, samtidig som den ikke krever stor oppbevaringsplass i hjemmet.

 • En smart og stabil vippestol som er enkel å oppbevare.
 • Formbart stoffsete som gir god støtte til nakke og rygg.
 • Mulighet for å skifte stoffsetet for å endre utseende eller tilpasse vippestolen til varme dager.
 • Tre ulike liggestillinger for ulike anledninger i hverdagen.
 • Noe dyrt med tanke på at det er en "vanlig" vippestol.

I samarbete med pris-logo

2. 4moms MamaRoo 4.0 Vippestol - Beste premiumvalg

 • Alder: 0 – 2 år
 • Materiale: 100% økologisk bomull
 • Maksimal vekt: 9,5 kg
 • Sertifisering:
 • Justerbar rygg: Ja
 • Svingemodus: Elektrisk drevet
4moms MamaRoo 4.0
4moms MamaRoo 4.0
4moms MamaRoo 4.0

Vippestolen vi valgte som beste premiumvalg er 4moms MamaRoo. Denne ultramoderne vippestolen har et slankt, nesten futuristisk design og en rekke fordelaktige funksjoner.

Av alle våre testvinnere er denne vippestolen den mest avanserte siden den har flere forskjellige innstillinger, hastigheter og en innebygd musikkenhet. Modellen egner seg både til leketid og hvile, da den både kan berolige og stimulere barnet.

Design

4moms MamaRoo vippestol har avrundede former og er ergonomisk bygget for best mulig støtte og komfort.

Setedelen er utskiftbar og du kan kjøpe ekstra innlegg om du vil ha noe å skifte med når ditt vanlige innlegg er til vask. Et ekstra sete kan også endre utseendet til vippestolen hvis du ønsker litt variasjon.

Utseendemessig har denne vippestolen det mest futuristiske og moderne designet av alle modellene som er testet. Den kan imidlertid ikke legges sammen som mange andre vippestoler kan, men du kan enkelt demontere den når barnet har vokst ut av den.

Materiale

Setet i 4moms MamaRoo vippestol er laget av myk, organisk bomull som er skånsom mot babyens sensitive og sarte hud. De separate innleggene du kan kjøpe er laget av polstret plysj for maksimal komfort.

Vippestolsetet er enkelt å holde rent da du kan ta det av og maskinvaske det på 40 grader.

Bunnen av vippestolen er laget av høykvalitets- og slitesterk plast. Du finner knappepanelet foran på nedre del, som gjør det ekstra lett tilgjengelig.

Funksjoner

4moms MamaRoo har en rekke spennende funksjoner. Du kan for eksempel stille inn vippestolen i fem forskjellige bevegelsesmoduser og fem forskjellige hastighetsinnstillinger.

Bevegelsesinnstillingene er utformet på en måte som skal etterligne foreldres vugging når de vil berolige eller få barna til å sove. Den kan svinge opp og ned eller sidelengs. Du kan også stille inn ulike ligge- og sittestillinger, noe som gjør denne vippestolen svært allsidig.

Vippestolen er også utstyrt med innebygd musikk og tilkobling til MP3 eller mobil. På denne måten kan du spille musikken som barnet liker.

Vippestolen inkluderer tre snurrbare baller som du fester over barnet i en bøyle. Disse underholder barnet samtidig som de stimulerer utviklingen.

Du kobler ganske enkelt 4moms MamaRoo-vippestolen til et strømuttak for å begynne å bruke den. Det er også mulighet for å koble smarttelefonen til stolen for å kontrollere den enklest mulig.

 • Flere forskjellige bevegelsesmønstre og hastigheter.
 • Leker følger med og via musikkenheten kan du spille av barnets favorittmusikk.
 • Styr vippestolens bevegelser enkelt via smarttelefonen din.
 • Kan ikke slås sammen og tar derfor ganske mye plass.
 • Ingen informasjon om sertifiseringer.

I samarbete med pris-logo

3. Nuna Leaf Grow Vippestol - Det grønne valget

 • Alder: 0 – 2 år
 • Materiale: 100% økologisk bomull med GOTS-sertifisering
 • Maksimal vekt: 60 kg
 • Sertifisering: GOTS, OEKO-TEX Standard 100, klasse 1.
 • Justerbar rygg: Ja
 • Svingemodus: Sidelengs
Nuna Leaf Grow
Nuna Leaf Grow

Er du på jakt etter et miljøvennlig alternativ til barnet ditt, kan vippestolen fra Nuna Leaf være en passende modell. Denne vippestolen er bygget i aluminium og stål med GOTS-sertifisert tekstil.

Nuna Leaf tilbyr to forskjellige modeller: Leaf Curv og Leaf Grow. Sistnevnte variant – Grow – som vi fokuserer på i denne artikkelen er dyrere da den er utstyrt med flere funksjoner. I tillegg medfølger leker som ikke følger med ved kjøp av Leaf Curv.

Nuna Leaf kommer med babyinnlegg, som gjør modellen perfekt for nyfødte babyer. Den kan også brukes som en komfortabel stol når barnet blir større fordi stolen har en maksimal vekt på 60 kg.

Design

Nuna Leaf har et stilig design i form av et blad med avrundede linjer. Modellen kommer i flere duse farger som passer inn i  ethvert hjem. Dens ergonomiske design gir barnet god støtte for nakke, hode og rygg.

Vippestolen har en robust stål- og aluminiumsramme som gir ekstra stabilitet. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for risikoen for velting når barnet sitter i stolen.

Takket være dens utrolige maksvekt på 60 kg kan barnet ditt bruke stolen lenge, selv etter at de har fylt 2 år. Babyinnlegget er minst like funksjonelt for de aller minste.

Materiale

Basen på selve vippestolen er laget av aluminium og setedelens ramme av stål. Sitteputen er mykt polstret og laget av GOTS-sertifisert bomull. Ytterstoffet på setet er laget av kvalitetspolyester med OEKO-TEX Standard 100, klasse 1-sertifisering.

Bakpanelet er laget av mesh for å forbedre ventilasjonen. Ved å ta ut babyinnlegget kan du derfor få et kjøligere alternativ som er spesielt nyttig under varme sommerdager.

Stoffet på setet er avtagbart og kan enkelt rengjøres i vaskemaskin på 30 grader.

Funksjoner

Selv om Nuna Leaf ikke er elektrisk eller batteridrevet, beveger den seg automatisk sidelengs i 2 minutter med et lett trykk. Gyngen er myk og smidig (som et blad i vinden). Den er også helt stille for ikke å forstyrre barnet.

Ønsker du å gjøre vippestolen elektrisk, kan du derimot kjøpe en liten motor som du kan styre gyngingen med som du ønsker. Du kan også låse vippestolen slik at den kan brukes under mating eller leggetid.

Nuna Leaf er utstyrt med et brukervennlig og justerbart trepunktsbelte for maksimal sikkerhet. Ved å ta av basen kan du enkelt oppbevare vippestolen selv på små oppbevaringsplasser.

 • Fungerer utmerket som barnestol da maksvekten er 60 kg.
 • Matchende innlegg følger med for de aller minste.
 • Elegant og stilig design.
 • Stille vugging og tre forskjellige liggestillinger.
 • Aluminiumsrammen til vippestolen er ganske stor og klumpete.
 • Et dyrere alternativ.

I samarbete med pris-logo

Kjøpe vippestol - Hvordan velge den rette

Hvilken vippestol som passer deg og barnet ditt best avhenger hovedsakelig av hvordan den skal brukes. Noen vippestoler er kompakte og egner seg til å bli brukt på farten. Andre er mer stabile og trenger større overflate. Det finnes også elektriske modeller og mer klassiske versjoner men med manuell vippefunksjon.

Nedenfor har vi satt sammen en enkel guide med tips om punkter du bør vurdere før du kjøper vippestol til barnet ditt. Her går vi blant annet gjennom hvordan vippestoler brukes og hvilke funksjoner som kan være greie å ha.

Hva er en vippestol?

En vippestol er et sete designet for komfort så vel som underholdning, noe som gjør den egnet for både hviletid og leketid. Stolen fungerer som en hjelpende hånd når foreldre ønsker å gi barnet litt alenetid eller hvis de trenger hendene fri.

Du kan vanligvis justere vippestolen i flere forskjellige

stillinger – fra å sitte oppreist til liggende – avhengig av om barnet vil leke eller sove. Barnet kan bruke vippestolen fra fødsel til det er mellom 10 og 24 måneder (avhengig av modell).

Vippestolen er et godt tillegg til babygym fordi barnet kan trene på å sitte oppreist og ligge på ryggen. Den avslappende gyngefunksjonen hjelper også vanligvis mange barn til å roe seg ned og slappe av.

Hvis barnet ditt har problemer med å slappe av eller hvis magen er urolig, kan en vippestol med vertikal huske være et godt alternativ. Ved å vugge babyen din vertikalt kan du stimulere både pust og fordøyelse.

Vippestoler kommer vanligvis med tilbehør av leker som kan festes til selve strukturen. Disse gir babyen ekstra stimulering da de kan observere og leke med dem mens de gynger.

Hvilke funksjoner har en vippestol?

Vippestoler kan ha flere ulike funksjoner avhengig av hvilken modell du velger. Det er imidlertid to forskjellige hovedkategorier å ta utgangspunkt i: de som drives av elektrisitet og de som vippes for hånd.

Nedenfor skal vi se nærmere på noen av de vanligste funksjonene til dagens vippestoler.

 • Gyngefunksjon. Gyngefunksjonen er vippestolensens hovedformål. Gyngingen kan enten foregå via barnets egne bevegelser, ved gynging for hånd eller via strøm.
 • Ulike moduser. De aller fleste stoler kan justeres i flere ulike stillinger, for eksempel fra sittende til liggende. Dette gjør stolen egnet for både hviletid og leketid.
 • Innebygd musikk og vibrasjon. Noen elektriske modeller er utstyrt med ekstra funksjoner. De kan for eksempel spille rolig musikk eller vibrere for å hjelpe barnet med å slappe av.
 • Dette er også en funksjon hos elektriske modeller. Med en timer kan du stille inn hvor lenge du vil at stolen skal gynge, for eksempel hvis du vil få barnet til å sovne.
 • Komplementære leker. Noen vippestoler inkluderer leker som du kan feste til stativet over selve setet. Leker er en utmerket måte å underholde barnet på mens det er i sving.

Vippestoler i forskjellige materialer

En vippestol skal være myk og behagelig å sitte i og ikke ha noen skarpe kanter som barnet kan skade seg på.

Utover det er det viktig at du sjekker materialet vippestolen er laget av for å være sikker på at den ikke inneholder helsefarlige stoffer. Du kan gjøre dette ved å se etter to sertifiseringer: OEKO-TEX® Standard 100 Klasse I og GOTS-sertifisering.

OEKO-TEX® Standard 100 Klasse I

Vippestolen bør ha OEKO-TEX® Standard 100 klasse I- sertifisering . Dette er et uavhengig sertifiseringssystem som ble introdusert i 1992 med formål om å kontrollere tekstiler både i produksjonsprosessen og under etterbehandling.

Hvis vippestolen er sertifisert etter Oeko-Tex, kan du være sikker på at den ikke inneholder helsefarlige kjemikalier som pentaklorfenol, formaldehyd, kadmium og nikkel.

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Hvis du ønsker å være ekstra miljøvennlig i ditt valg, velg en vippestol som har GOTS-sertifisering. GOTS (Global Organic Textile Standard) er en streng sertifisering som sikrer at materialet er produsert med tanke på både forbruker og miljø.

Dersom materialet er GOTS-sertifisert, skal det inneholde minst 70 prosent organisk fiberråstoff (95 prosent ved «økologisk»-merket). Kjemiske sprøytemidler, kunstgjødsel, bleking eller GMO er ikke tillatt i produksjonen.

Vippestol med ergonomisk passform

Fordi barnet er så lite når det sitter i vippestolen, er det viktig at man velger en modell med ergonomisk passform, det vil si at stolen gir barnet god støtte for rygg og nakke.

Samtidig skal vippestolen selvfølgelig være myk og behagelig for babyen å sitte i. Husk å bruke de ulike sittestillingene vippestolene ofte kommer med for å variere barnets sittestilling. Husk imidlertid at barnet ikke skal sitte for lenge i stolen.

Sikkerhet hos vippestoler

Før du kjøper vippestol er det viktig at du sjekker at stolen oppfyller sikkerhetsstandarden og er merket etter EN 12790. Denne merkingen viser at barneproduktet oppfyller sikkerhetskrav i henhold til europeiske standarder.

Barnet skal alltid være fastspent i vippestolen og du skal aldri la det være alene mens det gynger. For å minimere risikoen for å falle bør du heller ikke plassere vippestolen i høyden, men på et så flatt og stabilt underlag som mulig.

Bortsett fra dette bør vippestolen være dyp og ha en sele som sitter høyt på barnet. På denne måten kan ikke barnet falle ut av selen når det lener seg fremover i stolen.

Hvor lenge kan barna sitte i en vippestol?

Det kan være fint for barnet å sove en stund i vippestolen i en liggende stilling. La imidlertid aldri babyen sove i vippestolen om natten med mindre du skal sitte oppe for å passe på babyen.

Mens barnet gynger kan det være greit å skifte stilling med jevne mellomrom slik at rygg og nakke ikke belastes for lenge. Det at barnet beveger seg i ulike posisjoner kan også øke barnets stimulering og utvikling.

Kilder

I vår sammenligning av vippestoler har vi tatt utgangspunkt i en rekke ulike kilder. Nedenfor finner du noen av de viktigste.

MERK FØLGENDE! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelser er skrevet av personer som har kjøpt eller brukt produktet.

Productreview.co.au

Product Review er et australsk nettsted som, i likhet med Trustpilot, samler kundeanmeldelser. Siden ble lansert allerede i 2003 og er dermed den første av sitt slag i Australia. I motsetning til Trustpilot, som hovedsakelig samler anmeldelser av bedrifter, samler Product Review også anmeldelser av spesifikke produkter innenfor ulike kategorier.

Da vi gjorde vår sammenligning, var det blant annet basert på anmeldelser av Nuna Leaf Grow hos Product Review. Der har modellen blitt vurdert til 4,5 av 5 stjerner for byggekvaliteten, og forbrukere rapporterer at barna deres elsker bevegelsene. De fremhever også vippestolens stilige design, stillegående motor og miljøvennlige materialvalg.

Ifølge noen anmeldelser er modellen imidlertid i det dyreste laget – betydelig dyrere enn Babybjörn Balance, som allerede regnes som en dyrere modell. De forteller også at Nuna Leaf kan oppleves som litt klønete på grunn av den store basen.

Madeformums.com

Made for Mums er en britisk nettside som, som navnet antyder, samler informative artikler og guider for nybakte foreldre. Her kan du lese nyttig informasjon om alt som har med graviditet, barn og familieliv å gjøre. Siden tilbyr også egne anmeldelser av barneprodukter, ikke minst vippestoler, som kan være interessante å lese før handelen. På denne måten kan du lettere finne alternativer som passer deg og ditt barn. Selvsagt er vurderingene helt uavhengige og basert på ekspertise.

I vår sammenligning av vippestoler leste vi Made for Mums anmeldelse av 4Moms MamaRoo, som vi selv kåret til det beste premiumvalget. Nettsidens egne eksperter gir modellen høye karakterer for brukervennlighet, komfort, design og holdbarhet. Den er også enkel å rengjøre og har nøye gjennomtenkte bevegelser.

De sier imidlertid også at modellen er litt høylytt på maksimal effekt og at det kan være litt klønete å flytte fra rom til rom.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

Det viktigste å tenke på når du kjøper en vippestol er sikkerhet. Sørg for at modellen oppfyller sikkerhetsstandarden og er merket med EN12790.

En vippestol skal være underholdende, trygg og behagelig for barnet ditt å sitte i. Disse stolene kommer i forskjellige farger og modeller med ulike nivåer av sikkerhet og komfort.

Ulike vippestoler er tilpasset ulike aldre. Noen modeller er tilpasset nyfødte, mens andre først kan brukes etter noen måneder.

Grunnen til dette er fordi modellene som er tilpasset nyfødte gir bedre støtte til nakke og rygg, noe som er viktig når barna er så små.

Hvor lenge barnet kan bruke vippestolen varierer også. Noen stoler tåler kun barn opptil 2 år, mens andre kan gjøres om til barnestol og tåler opptil 60 kg.

Det er i utgangspunktet umulig å plassere barnet feil i vippestolen, men det kan allikevel være lurt å sjekke alle spennene en ekstra gang.

Husk også at barnet kan prøve å skli ut av vippestolen når det har lært seg å sitte selv. Da kan det være på tide å sette bort vippestolen for å unngå ulykker.

Generelt sett varer en vippestol veldig lenge, forutsatt at du tar vare på den. Sparsom vask og forsiktig oppbevaring kan forlenge levetiden betraktelig.

Før du bruker vippestolen til ditt neste barn, vugg den skikkelig og sørg for at alle spennene fungerer som de skal.

Hvor lenge kan en baby sitte i en vippestol?

En vippestol kan med fordel brukes i lengre perioder, både i sittende og liggende stilling, så lenge barnet får god støtte. Selv om det ikke er noen egentlige tidsbegrensninger for hvor lenge barnet kan sitte i vippestolen, anbefaler vi at du varierer mellom vippestol, seng og armer.

En vippestol passer både til leketid og leggetid. Mange vippestoler kommer med tilhørende leker som du fester i en bøyle over vippestolen, som stimulerer barnets utvikling.

Det finnes også vippestoler med innebygde motorer som kan vugge babyen i søvn ved leggetid. Sitter barnet i oppreist stilling, passer vippestolen også perfekt ved mating.

Hjalp denne testen om Vippestol deg?

4 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

brystpumpe best i test

Brystpumpe: 3 modeller i test

Bæresele

Bæresele: 3 testede modeller

Testvinnare - Vippestol

 1. Babybjörn Balance Soft Cotton best i test

  Babybjörn Balance Soft Cotton Vippestol

  Best i test
 2. 4moms MamaRoo 4.0

  4moms MamaRoo 4.0 Vippestol

  Beste premiumvalg
 3. Nuna Leaf Grow

  Nuna Leaf Grow Vippestol

  Det grønne valget

Vanlige spørsmål

Det viktigste å tenke på når du kjøper en vippestol er sikkerhet. Sørg for at modellen oppfyller sikkerhetsstandarden og er merket med EN12790.

En vippestol skal være underholdende, trygg og behagelig for barnet ditt å sitte i. Disse stolene kommer i forskjellige farger og modeller med ulike nivåer av sikkerhet og komfort.

Ulike vippestoler er tilpasset ulike aldre. Noen modeller er tilpasset nyfødte, mens andre først kan brukes etter noen måneder.

Grunnen til dette er fordi modellene som er tilpasset nyfødte gir bedre støtte til nakke og rygg, noe som er viktig når barna er så små.

Hvor lenge barnet kan bruke vippestolen varierer også. Noen stoler tåler kun barn opptil 2 år, mens andre kan gjøres om til barnestol og tåler opptil 60 kg.

Det er i utgangspunktet umulig å plassere barnet feil i vippestolen, men det kan allikevel være lurt å sjekke alle spennene en ekstra gang.

Husk også at barnet kan prøve å skli ut av vippestolen når det har lært seg å sitte selv. Da kan det være på tide å sette bort vippestolen for å unngå ulykker.

Generelt sett varer en vippestol veldig lenge, forutsatt at du tar vare på den. Sparsom vask og forsiktig oppbevaring kan forlenge levetiden betraktelig.

Før du bruker vippestolen til ditt neste barn, vugg den skikkelig og sørg for at alle spennene fungerer som de skal.

Hvor lenge kan en baby sitte i en vippestol?

En vippestol kan med fordel brukes i lengre perioder, både i sittende og liggende stilling, så lenge barnet får god støtte. Selv om det ikke er noen egentlige tidsbegrensninger for hvor lenge barnet kan sitte i vippestolen, anbefaler vi at du varierer mellom vippestol, seng og armer.

En vippestol passer både til leketid og leggetid. Mange vippestoler kommer med tilhørende leker som du fester i en bøyle over vippestolen, som stimulerer barnets utvikling.

Det finnes også vippestoler med innebygde motorer som kan vugge babyen i søvn ved leggetid. Sitter barnet i oppreist stilling, passer vippestolen også perfekt ved mating.