Hvilke gummistøvler til barn er best i test?

Crocs Handle It Boot er den beste gummistøvelen for barn akkurat nå etter vår mening Disse gummistøvlene er superlette og helstøpte for å gi ekstra mobilitet Det gjør dem også ekstra enkle å ta av og på Du kan også velge mellom en rekke forskjellige farger for å finne barnets favoritt Les mer om Crocs Handle It Boot og tre flotte alternativer i sammenligningen nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBest fôret støvelVi anbefalerBeste lavskaftet gummistøvel
Produkt: Crocs Handle It BootViking Ultra 2.0Kavat GrytgölTretorn Lunar Hybrid
Vurdering:
Produsent:CrocsVikingKavatTretorn
Type:Vanntette og lette gummistøvlerTermisk støvelSklisikre og ekstra vanntette gummistøvlerVanntett og isolerende støvel
Materiale:Croslite skumgummiBASF Elastopan, ullblandingSEBS gummiGummi, neopren

1. Crocs Handle It Boot - Best i test

 • Produsent: Crocs
 • Type: Vanntette og lette gummistøvler
 • Materiale: Croslite skumgummi
Crocs Handle It Boot

Crocs er mest kjent for sine «skumtøfler», og denne støvelen har noen likheter med klassikeren, men heldigvis ikke med designet. Likhetene har i stedet å gjøre med det spesielle materialet som gjør denne støvelen utrolig lett og behagelig på foten.

Med Handle It Boot har Crocs funnet en perfekt balanse hvor støvelen er både funksjonell og komfortabel. Det finnes knapt en støvel på markedet som er lettere for et barn å ta på eller av. Samtidig er skafthøyden akkurat tilstrekkelig til å stenge fuktighet ute effektivt, selv når du hopper i sølepytter på vei hjem fra barnehagen.

Når vi snakker om å stenge ute fuktighet, er denne støvelen helstøpt, noe som betyr at den er bedre enn gjennomsnittlige gummistøvler til å gjøre akkurat det. Vi anbefaler en helstøpt støvel for alle som vil være sikre på at føttene holder seg tørre hele dagen.

Gummistøvler for barn - Crocs Handle It Boot

På Amazon har støvelen over 23 000 vurderinger fra norske og internasjonale forbrukere, med en gjennomsnittlig vurdering på 4,6 av 5 mulige. Den vanligste klagen fra kunder er faktisk en som er ganske enkel å løse, nemlig at støvlene er små i størrelsen. Det kan med andre ord være verdt å velge en størrelse større enn vanlig når du bestiller.

 • Helstøpte og superlette gummistøvler.
 • Tilgjengelig i mange forskjellige farger.
 • Veldig rimelige og svært høye brukervurderinger.
 • Litt liten i størrelsen ifølge flere brukere.

I samarbete med pris-logo

2. Viking Ultra 2.0 - Best fôret støvel

 • Produsent: Viking
 • Type: Termisk støvel
 • Materiale: BASF Elastopan, ullblanding
Viking Ultra 2.0

Viking Ultra 2.0 er et opplagt valg hvis du er ute etter en fôret gummistøvel til barnet ditt som kan brukes på senhøsten og vinteren. Denne modellen er laget av biologisk nedbrytbar polyuretan og takket være sitt varme ullfôr holder den varmen ned til minus 20 grader.

Gummistøvler for barn Viking Ultra 2.0

Å løpe rundt med et par termostøvler kan være litt klønete, men Viking har i det minste prøvd å gjøre disse støvlene så behagelige som mulig. Ultra 2.0 har for eksempel en ekstra bred lest som gir god plass til tærne og øker blodsirkulasjonen i føttene.

På XXL.no har støvlene en rating på 4,4 av 5 mulige, og de aller fleste har gitt høyest karakter. Flere brukere skriver at de er de beste vinterstøvlene de noen gang har kjøpt til barna sine, og at de kjøpte flere par etter hvert som barnet vokser.

 • Termostøvler med PVC-frie og biologisk nedbrytbare materialer.
 • Varm ullblanding på innsiden.
 • Veldig gode brukervurderinger.
 • Dyrere enn mange konkurrenter.

I samarbete med pris-logo

3. Kavat Grytgöl - Vi anbefaler

 • Produsent: Kavat
 • Type: Sklisikre og ekstra vanntette gummistøvler
 • Materiale: SEBS gummi
Kavat Grytgöl

Er det noe du eller barnet ditt ikke liker med Crocs Handle It Boot? Da kan Kavat Grytgöl være et godt alternativ. Her får du Kavats karakteristiske design, i flere stilige fargevalg. I tillegg er støvelen PVC-fri og miljøvennlig, laget av resirkulerbar SEBS-gummi, delvis laget av Bioplast.

En annen ting vi liker med Kavat Grytgöl er at den er helstøpt, noe som betyr at støvelen kan brukes selv i de våteste værforholdene uten risiko for vanninntrengning. Dette er imidlertid en litt tyngre støvel enn Crocs Handle It Boot, men den er også veldig slitesterk og komfortabel. Innsiden er laget av mykt tekstil og du har også en (avtagbar) ullmix innersåle.

Gummistøvler for barn - Kavat Grytgöl

Kavat Grytgöl kan maskinvaskes på 30 grader, selv om du sannsynligvis får best holdbarhet om du vasker dem nøye med vann og vaskemiddel.

Det er ingen tvil om at forbrukerne, eller rettere sagt deres barn, er fornøyde med Kavat Grytgöl. Hos Outnorth har støvelen fått høye karakterer, og det samme gjelder hos Jollyroom og Boozt.com.

 • Helstøpte støvler som har fått gode vurderinger fra brukere.
 • Karakteristisk Kavat-design i flere stilige farger.
 • Laget av PVC-frie og miljøvennlige materialer.
 • Tyngre enn Crocs Handle It Boot.

I samarbete med pris-logo

4. Tretorn Lunar Hybrid - Beste lavskaftet gummistøvel

 • Produsent: Tretorn
 • Type: Vanntett og isolerende støvel
 • Materiale: Gummi, neopren
Tretorn Lunar Hybrid

Leter du etter en sko som holder barnets føtter tørre, men som ikke er en klassisk gummistøvel? Da er Tretorn Lunar Hybrid noe for deg. Som navnet tilsier, er dette en hybrid mellom en sko og en gummistøvel. Den lave skoen ser mer ut som en joggesko enn en støvel, men er laget av vanntette materialer som isolerer mot fuktighet.

Tretorn Lunar Hybrid

De doble trekketappene gjør Tretorn Lunar Hybrid enkel å ta av og på, og passformen gjør disse skoene mye mer behagelige å ha på seg hele dagen enn et par støvler. De er også utstyrt med reflekser bak, som gjør barnet ditt synlig i trafikken også når det er mørkt ute.

Skulle skoene bli fuktige etter en dags bruk, kan innersålen tas ut for ventilasjon. Rengjøring av skoene er også enkelt – bare vask dem i lunkent vann for å bli kvitt flekker, gjørme og skitt. Skoene trenger aldri å impregneres da neopren og gummi sørger for at de alltid er vanntette.

Hvis barnet ditt ikke alltid vil bruke støvler når det regner, er disse stilige og praktiske lave skoene en god erstatning. Vær imidlertid oppmerksom på at de ikke tilsvarer gummistøvler når det gjelder vannresistens.

 • Lave sko som er en hybrid mellom joggesko og gummistøvler.
 • Reflekser på baksiden.
 • Lette å holde rene og trenger ikke impregnering.
 • Ikke like velegnet til å holde fuktighet ute som helstøpte gummistøvler.

I samarbete med pris-logo

Hvordan velge de riktige gummistøvlene til barnet ditt


Det er ingenting som er bedre enn gummistøvler for å holde føttene tørre når det regner eller når du er i skogen. Mange barn elsker å hoppe i sølepytter og er ikke redde for å gå ut når regnet pøser ned – snarere tvert imot. Gummistøvlene beskytter mot fuktighet og er også svært enkle å rengjøre.

Gummistøvler kan også være et godt valg av sko når det snør, da de holder fukten ute. Men da er det viktig at du bruker en fôret støvel med godt grep og som også holder foten varm.

I denne guiden gir vi deg råd om hva som er lurt å vurdere før du kjøper et par nye gummistøvler til barnet ditt.

Ulike typer gummistøvler for barn

I dag har du et bredt spekter å utforske når du skal kjøpe gummistøvler til barnet ditt. Her ser vi nærmere på de vanligste modellene du kan finne.

 • Miljøvennlige gummistøvler . I dag er det ikke vanskelig å finne giftfrie gummistøvler i naturgummi. Vi anbefaler å velge denne typen fremfor billigere PVC-plastmodeller. De er bedre for miljøet, men har også bedre holdbarhet.
 • Helstøpte gummistøvler . Alle gode gummistøvler holder fukten unna, men det finnes helstøpte modeller som er spesielt gode på dette. Er du på jakt etter en gummistøvel som tåler enda tøffere vær, er denne typen derfor et godt valg.
 • Allroundstøvler . Noen gummistøvler er bedre til å være allroundstøvler, det vil si de som ikke bare er praktiske, men også behagelige å ha på seg til hverdags og under lek.
 • Fôrede gummistøvler . Selv om alle støvler kan brukes med en ekstra sokk, anbefaler vi fôrede gummistøvler med bedre grep for de kaldeste månedene av året.
 • Støvel med lavt skaft . Hvis det høye skaftet føles klønete, finnes det støvler med lavere skaft. Disse er populære blant voksne, men for barn som liker å hoppe og sprette kan de være et litt dårligere valg da det lettere kommer vann inn i dem.

Velg støvler sammen med barnet

Å velge støvler til barnet ditt handler alltid om å skape en balanse mellom det som er mest praktisk og det som er behagelig. I tillegg kan barnet ditt være med på å bestemme fargen eller mønsteret på støvelen.

For å sikre at barnet ditt virkelig vil bruke støvlene sine, er det lurt at dere sammen velger en passende modell. Det kan gjøre prosessen litt lettere når det er på tide å kle av og på barnet.

Størrelsen på gummistøvlene

Som med alle barneklær kan du ikke velge et par gummistøvler og tenke at barnet ditt kommer til å bruke dem i mange år. Barn vokser, og det er ingenting du kan gjøre med det. Når det er sagt er det ikke uviktig hvilken størrelse du velger på støvlene her og nå.

For små støvler er mer ubehagelig enn for store, men samtidig er det ikke lurt å velge et par gummistøvler som er altfor store i håp om at barnet ditt skal kunne bruke dem lenger. Et par sko som er for store og løse kan nemlig gjøre det vanskeligere for barnet å løpe og leke uhindret.

En gummistøvel bør være omtrent 1,5 centimeter (men ikke mer enn 2 centimeter) større enn foten. Barnet skal kunne bevege tærne opp og ned mens støvelen skal gi god støtte til foten.

Ta godt vare på gummistøvlene

Å ta vare på gummistøvler er vanligvis veldig enkelt, da det meste preller av dem. Hvis du kjøper et par gummistøvler av god kvalitet, er sjansen stor for at barnet ditt vokser fra dem før de går i stykker. Likevel er det mange grunner til å ta ekstra vare på dem. Kanskje det er et lite søsken eller søskenbarn som trenger et par gode støvler, eller du kan donere dem til veldedige formål.

Her er noen nyttige pleietips for deg som ønsker å forlenge levetiden til gummistøvlene:

 • Skyll alltid støvlene med vann etter at de har blitt gjørmete.
 • Rengjør om nødvendig med en svamp eller tannbørste. Tørk dem av med en klut etterpå.
 • Invester i et spesielt smøremiddel for å holde støvlene intakte og rene, eller smør med silikonolje for å unngå sprekker.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Bæresele
3 Bæresele tested
bæresele Ergobaby Omni 360
Best i test Ergobaby Omni 360
Vippestol Best i test
3 Vippestol tested
Babybjörn Balance Soft Cotton best i test
Best i test Babybjörn Balance Soft Cotton Vippestol
brystpumpe best i test
3 Brystpumpe tested
Medela Swing Maxi
Best i test Medela Swing Maxi
Reisevognen best i test
3 Reisevogn tested
Babyzen Yoyo 6 +
Best i test Babyzen Yoyo 6+
test-vognpose
4 Vognpose tested
Elodie Details vognpose
Best i test for vinteren Elodie Details vognpose
Sportsvogn best i test
3 Sportsvogn tested
Baby Jogger City Mini GT 2.1
Best i test Baby Jogger City Mini GT 2.1 Sportsvogn
Beste beltestol
3 Beltestol tested
beltestol BeSafe iZi Flex FIX
Best i test BeSafe iZi Flex FIX i-Size
Bilstol best i test
5 Bilstol tested
Besafe modell iZi Modulær RF X1 bilstol
Best i test Besafe modell iZi Modulær RF X1
Trampoline test
3 Trampoline tested
Trampoline berg favorit
Best i test Berg Toys Favorit
Snowracer Best i test
4 Snowracer tested
Snowracer Stiga Iconic svart
Best i test Stiga Snowracer Iconic
Barnestol best i test
4 Barnestol tested
Bugaboo Giraffe barnestol
Best i test Bugaboo Giraffe

Vanlige spørsmål

Crocs Handle It Boot er den beste gummistøvelen for barn i henhold til vår sammenligning, siden den er både helstøpt, lett og komfortabel. Med andre ord holder den barnets føtter tørre i all slags vær, samtidig som den sitter komfortabelt på foten.

Fôrede gummistøvler er praktiske å bruke når det begynner å bli kaldt ute. De holder foten varm og tørr samtidig, så når det er slaps er denne typen gummistøvel å foretrekke. En fôret gummistøvel kan imidlertid ikke helt erstatte et par vintersko, da de har dårligere grep og ikke lar foten puste like godt.

Du bør velge en gummistøvel som er mellom 1,5 og 2 centimeter større enn foten. Om nødvendig kan du legge til en ekstra såle i begynnelsen for en bedre passform.

En hybridstøvel, som Tretorn Lunar Hybrid, har mange av de vanntette egenskapene som gummistøvler har. Samtidig ser og føles den mer ut som en vanlig lav sko.

Hjalp denne testen om Gummistøvler for barn deg?

9 Röster, Genomsnitt: 5.0/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Bæresele

Bæresele: 3 testede modeller

Vippestol Best i test

Vippestol: 3 testede modeller

brystpumpe best i test

Brystpumpe: 3 modeller i test

Testvinnare - Gummistøvler for barn

 1. Crocs Handle It Boot

  Crocs Handle It Boot

  Best i test
 2. Viking Ultra 2.0

  Viking Ultra 2.0

  Best fôret støvel
 3. Kavat Grytgöl

  Kavat Grytgöl

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

Crocs Handle It Boot er den beste gummistøvelen for barn i henhold til vår sammenligning, siden den er både helstøpt, lett og komfortabel. Med andre ord holder den barnets føtter tørre i all slags vær, samtidig som den sitter komfortabelt på foten.

Fôrede gummistøvler er praktiske å bruke når det begynner å bli kaldt ute. De holder foten varm og tørr samtidig, så når det er slaps er denne typen gummistøvel å foretrekke. En fôret gummistøvel kan imidlertid ikke helt erstatte et par vintersko, da de har dårligere grep og ikke lar foten puste like godt.

Du bør velge en gummistøvel som er mellom 1,5 og 2 centimeter større enn foten. Om nødvendig kan du legge til en ekstra såle i begynnelsen for en bedre passform.

En hybridstøvel, som Tretorn Lunar Hybrid, har mange av de vanntette egenskapene som gummistøvler har. Samtidig ser og føles den mer ut som en vanlig lav sko.