Hvilken luftrenser er best i test?

Etter vår mening er Blueair HealthProtect den beste luftrenseren akkurat nå Når faktorer som pris, kapasitet og brukervennlighet tas i betraktning, er det vanskelig å slå denne luftrenseren Blueair HealthProtect jobber stille og effektivt for å redusere pollen, støv, dyrehår og mugg for et renere og friskere inneklima Les mer om Blueairs luftrenser og fem gode alternativer nedenfor!

Sammenlign våre 6 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
image
image
Utmerkelse: Best i testBest mot støvRimeligstVi anbefalerBeste 3-i-1-maskinVi anbefaler
Produkt: Blueair HealthProtectBlueair Dust MagnetSmartmi Air Purifier 2Coway AP-1220BDyson Pure Humidify+CoolElectrolux Pure A9 PA91-604GY
Vurdering:
Arbeidsareal:70 m220 – 33 m242 m270 m281 m2129 m2
Luftmengde:335 liter/sek--335 liter/sek350 liter/sek620 m3/t
Effekt:4,8 – 53 W4 – 42 W40 W4,8 – 53 WData manglerData mangler
Lydnivå:29 – 63 dB30 – 49 dB30–64 dB29 – 63 dBData mangler17 – 49 dB
Filter:HEPA (H12)HEPASilentHEPAHEPA (H12)HEPA (H12)HEPA (H12), Karbonfilter, 360 filter
Wi-Fi:NeiJaJaNeiJaJa

1. Blueair HealthProtect - Best i test

 • Arbeidsareal: 70 m2
 • Luftmengde: 335 liter/sek
 • Effekt: 4,8 – 53 W
 • Lydnivå: 29 – 63 dB
 • Filter: HEPA (H12)
 • Wi-Fi: Nei
Blueair HealthProtect

Blueairs prisbelønte flaggskipserie HealthProtect har mottatt en rekke positive anmeldelser, både fra brukere og eksperter. Også vi har hatt muligheten til å teste en av modellene i serien – Blueair HealthProtect 7770i – og vi kan bare si oss enig i at dette er en luftrenser av absolutt høyeste klasse.

Alle modellene i HealthProtect-serien har samme stilige design og er laget av 100 prosent resirkulerbare materialer. Luftrenserens innovative design gjør at den lett når hele rommet, til og med hjørnene, noe mange andre luftrensere ikke klarer. Den er også veldig energieffektiv – på den laveste innstillingen trekker Blueair HealthProtect faktisk ikke mer energi enn en vanlig lyspære.

Eliminerer stort sett all luftforurensning

Takket være Blueairs unike filtreringsteknologi kan HealthProtect oppdage og eliminere opptil 99 prosent av alle ugunstige partikler i luften. Den fjerner for eksempel virus, bakterier, lukt, allergener, flyktige organiske stoffer, røyk og mikroplast. Faktisk kan den fange opp partikler så små som 0,1 mikrometer, der standarden vanligvis er 0,2 eller 0,3 mikrometer.

Velg mellom ulike viftehastigheter

Blueair HealthProtect har også fire forskjellige viftemoduser som du enkelt kan veksle mellom ved hjelp av kontrollene på selve maskinen. Viften er relativt stillegående med et lydnivå på kun 25 dB på laveste innstilling. På den høyeste innstillingen kan den imidlertid bli litt høylytt, men igjen, det gjør de fleste andre luftrensere også.

Blueair HealthProtect 7770

Berøringsskjermen gjør det enkelt å justere grunninnstillingene, men skal du gjøre mer detaljerte justeringer må du laste ned appen. I den kan du blant annet justere viften trinnløst fra 0 – 100 prosent styrke.

Følg verdifull statistikk i appen

Via Blueairs app kan du enkelt se hvordan luftkvaliteten har endret seg i løpet av dagen, status på filteret og hvilken type forurensning luftrenseren har oppdaget. Her kan du også regulere viftehastigheten, aktivere nattmodus, dempe luftrenserens belysning og planlegge luftrensingsøkter. Det er også mulig å overvåke luftkvaliteten i nærområdet, dvs. utendørs. På denne måten kan du se når det er best å lufte.

Blueair HealthProtect app

Noe som kan være greit å vite er at det kun er mulig å koble luftrenseren på ruterens 2,4 GHz-bånd, ikke på 5 GHz-båndet.

Roses av ekspertene

I vår egen test av Blueair HealthProtect merket mange testfamilier en klar forskjell da de begynte å bruke Blueair HealthProtect og da de deretter fjernet luftrenseren, spesielt personer med allergiproblemer.

Selv eksperter er enige om at Blueair HealthProtect er en virkelig god luftrenser. For eksempel har den vunnet best i test hos Testfakta (2021) og den er også anbefalt av Astma- og allergiforbundet. Selv M3 beskriver luftrenseren som en av de mest avanserte de noen gang har testet.

 • Fjerner opptil 99 prosent av ugunstige partikler i luften (bakterier, virus, allergener og mye mer).
 • Se statistikk og filterstatus i den tilhørende appen.
 • Filtrerer ut partikler ned til 0,1 mikrometer.
 • Enkelt å justere innstillingene.
 • Et dyrere alternativ.
 • Kan kun kobles til ruterens 2,4 GHz-bånd.

I samarbete med pris-logo

2. Blueair Dust Magnet - Best mot støv

 • Arbeidsareal: 20 – 33 m2
 • Luftstrøm: Informasjon mangler
 • Effekt: 4 – 42 W
 • Lydnivå: 30 – 49 dB
 • Filter: HEPASilent
 • Wi-Fi: Ja
Blueair Dust Magnet

Dustmagnet er en ny serie med luftrensere fra Blueair som effektivt fanger opp og filtrerer ut opptil 99 prosent av støvet i luften før det legger seg. Det kan være ekstra gunstig for personer som er allergiske mot støv eller som bare ikke vil bruke så mye tid på å støvsuge.

Foruten å gjøre inneklimaet mer behagelig, er Blueair Dustmagnet en stilig maskin med sitt lekre skandinaviske design. Den passer fint inn i hjemmet og toppen av luftrenseren kan også brukes som et praktisk sidebord.

Innovativ DustMagnet™-teknologi fanger opp 99 % av støvet

Takket være DustMagnet™-teknologien skaper Blueair Dustmagnet en unik luftstrøm med negativt ladede partikler som effektivt tiltrekker seg svevestøv før det rekker å sette seg. Støvet suges deretter inn i luftrenseren og gjennom et HEPASilent-filter og to forfiltre i rustfritt stål. Siden de to forfiltrene har en positiv ladning, tiltrekker de seg støvpartiklene som en magnet.

Dustmagnet fanger imidlertid ikke bare opp støv, men renser også luften fra andre små partikler, gass og VOC takket være doble filtre. De to filtrene er også plassert både på toppen og bunnen for optimal effekt.

Luftrenseren har en intelligent automodus med luftsensorer som skanner omgivelsene jevnlig. Den justerer deretter automatisk viftehastigheten i forhold til forurensningsnivået. Du kan også regulere viftehastigheten manuelt i tre forskjellige moduser.

Stillegående og energieffektiv med smart app

Dustmagnet er også utstyrt med Blueairs HEPASilent™-teknologi, som kombinerer elektrostatisk og mekanisk filtrering. Siden det blir mulig å bruke et mer sparsommelig filter og et redusert lufttrykk, gjør denne teknologien luftrenseren både mer stillegående og energieffektiv.

Blueair Dust Magnet

Som andre luftrensere fra Blueair kan Dustmagnet kobles til merkets egen app på mobiltelefonen din. Derfra får du full kontroll over luftkvaliteten i hjemmet ditt, uansett hvor du er. I appen kan du også justere innstillinger for for eksempel barnesikring, nattmodus og lysstyrke. Siden Dustmagnet også støtter Amazons Alexa, er det enkelt å styre den via stemmen.

En god luftrenser for litt mindre flater

Blueair Dustmagnet finnes i ulike størrelser som rengjør arealer på maks 33 m2, noe som gjør den egnet for deg som bor litt mindre. Den passer også utmerket for deg som er allergisk mot støv og som ønsker en kompakt og stilig luftrenser å plassere på soverommet. Eller bare for deg som ikke vil støvsuge så ofte. Med tanke på kvaliteten du får, er Dustmagnet også en svært rimelig luftrenser. Dette er rett og slett et godt valg for de som ønsker et litt renere hjem.

 • Filtrér effektivt bort støv i mindre rom.
 • Stilig design - fungerer også som sidebord.
 • Stillegående og energieffektiv.
 • Kontrollerer luftkvaliteten i hjemmet ditt, uansett hvor du er.
 • Bør plasseres midt i rommet for best effekt.
 • Ikke optimal for større rom.

I samarbete med pris-logo

3. Smartmi Air Purifier 2 - Rimeligst

 • Arbeidsareal: 42 m2
 • Effekt: 40 W
 • Lydnivå: 30–64 dB
 • Filter: HEPA
 • Wi-Fi: Ja
Smartmi Air Purifier 2
Smartmi Air Purifier 2

Smartmi Air Purifier 2 er en usedvanlig rimelig luftrenser som takket være sin følsomme luftsensor renser luften for både pollen, støv, røyk, bakterier, virus og vond lukt. Luftrenseren kan dekke en overflate på 42 m2 og har en luftrensekapasitet på 380 m2/time.

Air Purifier 2 er utstyrt med både HEPA-filtre, karbonfiltre og UV-sterilisering, noe som gjør at den effektivt fanger opp både store og små partikler som kan være helseskadelige. Den måler også temperatur så vel som luftfuktighet, og du finner all data om inneklimaet på den stilige OLED-berøringsskjermen og i appen.

Å installere din Air Purifier 2 er en lek. Du trenger kun å følge instruksjonene, laste ned Smartmi Link-appen til mobiltelefonen og koble luftrenseren til den via Wi-Fi. Bare ikke glem å fjerne plasten rundt filteret!

Velg mellom tre forskjellige moduser

Med Air Purifier 2 kan du velge mellom tre ulike moduser: Auto, Night mode og Custom. Auto justerer automatisk viftehastigheten etter mengden luftforurensning, mens nattmodus reduserer hastigheten og slår av displayet for ikke å forstyrre om natten. Det er også en Custom-modus hvor du kan justere luftrensingen selv via en glidebryter avhengig av størrelsen på rommet (mellom 2 – 42 m2).

Smartmi Air Purifier 2

Via Smartmis-appen kan du styre luftrenseren din uansett hvor du er. Den har et ryddig og brukervennlig grensesnitt som lar deg overvåke luftkvaliteten i hjemmet. Her kan du også stille inn en timer, holde øye med filterets status og aktivere barnesikring.

Effektiv for allergikere

Smartmi Air Purifier 2 har fått mange gode anmeldelser fra både brukere og eksperter. Fremfor alt oppgir brukerne at de har sovet mye bedre siden de begynte å bruke luftrenseren. Dette gjelder fremfor alt pels- og pollenallergikere.

Selv eksperter som M3 er positivt overrasket og mener at Air Purifier 2 leverer på de fleste punkter – fra rensing og brukervennlighet til pris og kompatibilitet. Denne luftrenseren fra Smartmi er kort og godt et supert valg for de som ønsker en brukervennlig og effektiv luftrenser som ikke koster en formue.

 • Meget rimelig med en kapasitet på opptil 42 m2.
 • Kontroller enkelt via appen eller stemmen.
 • Tydelig OLED-skjerm viser gjeldende luftkvalitet.
 • Har HEPA-filter, kullfilter og UV-sterilisering.
 • Appen kan trenge en oppgradering.

I samarbete med pris-logo

4. Coway AP-1220B - Vi anbefaler

 • Arbeidsareal: 70 m2
 • Luftmengde: 335 liter/sek
 • Effekt: 4,8 – 53 W
 • Lydnivå: 29 – 63 dB
 • Filter: HEPA (H12)
 • Wi-Fi: Nei
Coway AP-1220B

Coway AP-1220B er en meget høyytelses luftrenser uten å være blant de dyreste. Den bruker partikkelfiltre og karbonfiltre som renseteknologi og har verken fjernkontroll eller app. Dette er derfor en «old school» luftrenser med en enkel misjon, som den også utfører helt utmerket.

AP-1220B er sertifisert av Astma- og allergiforbundet, Asthma Allergy Nordic og ECARF. Du som lider av problemer med astma og allergi kan derfor føle deg trygg på at denne luftrenseren fungerer. Mange brukeranmeldelser bekrefter også dette, og selv i uavhengige laboratorietester yter Coway luftrensere meget bra.

For alle typer innemiljøer

Uansett om du har tenkt til å bruke AP-1220B på kontoret, på soverommet, i stuen eller i et venterom, får du ren og frisk luft. Luftrenseren yter sitt beste i mindre rom, rundt 20 kvadratmeter, men fungerer bra opp til rundt 70 kvadratmeter.

Coways luftrenser har et HEPA-filter spesielt utviklet av selskapet selv. Den er antibakterielt behandlet, noe som skal eliminere virus og bakterier som setter seg fast i filteret. Med det avanserte 3-filtersystemet hevder Coway at luftrenseren effektivt eliminerer 99,95 prosent av alle partikler ned til 0,3 mikrometer.

Mangler noen moderne funksjoner

Som vi nevnte innledningsvis, er ikke dette en luftrenser som bruker tilkoblet teknologi, med apper og internettilgang. Hvis du er interessert i denne typen funksjoner, passer en av de andre luftrenserne i samlingen vår bedre. Men at AP-1220B er litt mer gammeldags betyr ikke at den mangler innstillingsmuligheter.

Coway AP-1220B

Den er for eksempel utstyrt med Sleep Mode, som aktiveres automatisk når det blir mørkt i rommet. Da skrus viften ned slik at den er ekstra stillegående, noe som er en stor fordel dersom luftrenseren brukes på soverom. Det er også en funksjon som varsler deg når det er på tide å bytte luftfilter slik at du slipper å holde styr på det. Maskinen vet selv når det er på tide.

I likhet med sine mer teknologisk avanserte konkurrenter, kan Coways luftrenser også varsle deg om luftkvaliteten i rommet. Dette er gjennom en liten LED-indikator som skifter i forskjellige farger avhengig av situasjonen i rommet. Hvis lyset er rødt er luften svært forurenset. Hvis den i stedet lyser blått er luften ren.

Ekspertene gir høye karakterer

Da Testfakta.se sammenlignet 13 ulike luftrensere, var det AP-1220B som ble testens store vinner. Sluttresultatet ble 8,7 og dermed best i test. Luftrenseren var best på en rekke punkter i laboratorietesten, som luftrensekapasitet og ytelse på 37 dB.

At en luftrenser yter effektivt uten å avgi forstyrrende støynivåer er viktig i de fleste situasjoner. Men det er kanskje viktigst om luftrenseren plasseres på soverommet. I flere brukeranmeldelser på nett står det at Coways luftrenser gjør akkurat dette og at den med fordel kan plasseres på soverom.

 • Anbefalt av Astma- og allergiforbundet.
 • Best i test i Testfaktas uavhengige laboratorietest.
 • Laveste lydnivå på 22 dB.
 • Optimal for arealer opp til rundt 70 kvadratmeter.
 • Blåser luft fremover eller oppover for optimal sirkulasjon.
 • Mangler fjernkontroll og app.

I samarbete med pris-logo

5. Dyson Pure Humidify+Cool - Beste 3-i-1-maskin

 • Arbeidsareal: 81 m2
 • Luftmengde: 350 liter/sek
 • Effekt: Data mangler
 • Lydnivå: Data mangler
 • Filter: HEPA (H12)
 • Wi-Fi: Ja
Dyson Pure Humidify+Cool
Dyson Pure Humidify+Cool

Kvalitet, design og smarte funksjoner er noe du kan forvente av en Dyson luftrenser. Dette er også tilfellet med Pure Humidify+Cool som ikke bare er en luftrenser, men også en vifte og en luftfukter. Perfekt for de som ønsker ren luft og litt fuktigere inneklima.

HEPA-filter og ultrafiolett lys

Denne luftrenseren bruker, som mange andre, et HEPA-filter som effektivt filtrerer ut forurensende partikler. Ved hjelp av filteret og aktivt kull mener Dyson at hele 99,97 prosent av allergener og partikler som pollen kan filtreres bort.

Luftrenseren bruker også ultrafiolett lys for å eliminere bakteriene i vannet som du fyller vanntanken under viften med. Det rensede vannet brukes til å skape fuktighet når det passerer gjennom viften. Det er selvfølgelig viktig at luften som strømmer ut av enheten er så ren og frisk som mulig.

Hold kontakten med Dyson Link-appen

Luftrenseren analyserer kontinuerlig partikler, gasser, temperatur og fuktighet i rommet som deretter rapporteres og diagnostiseres i Dyson Link-appen. Her kan du også se filterstatus og få informasjon om hvordan du tar vare på luftrenseren. Dyson anbefaler blant annet at du kjører deres automatiske rengjøringssyklus en gang i måneden for at den skal fungere optimalt.

Dyson Pure Humidify+Cool

Fine anmeldelser fra anmeldere

Både eksperter og kunder gir generelt Dyson Humidy+Cool gode anmeldelser. Mange roser designet, funksjonene og brukervennligheten, og noen sammenligner Dyson med Apple. Den eneste ulempen er prisen, men på den annen side får du også en 3-i-1-maskin. Alle tre funksjonene fungerer veldig bra, og det slanke designet gjør at den passer inn stort sett hvor som helst.

Techradar mener at dette er et produkt som garantert vil gjøre deg fornøyd nå og i lang tid fremover. Anmelderen skriver også at appen er en av de beste og mest intuitive appene han har sett i denne typen sammenheng.

 • Luftrenser, luftfukter og vifte i ett.
 • Registrerer automatisk partikler, fuktighet og temperatur.
 • Hold oversikt over luftkvaliteten din gjennom appen.
 • Fungerer godt i romarealer opp til 81 kvadratmeter.
 • Et dyrt alternativ.

I samarbete med pris-logo

6. Electrolux Pure A9 PA91-604GY - Vi anbefaler

 • Arbeidsareal: 129 m2
 • Luftmengde: 620 m3/t
 • Effekt: Data mangler
 • Lydnivå: 17 – 49 dB
 • Filter: HEPA (H12), Karbonfilter, 360 filter
 • Wi-Fi: Ja
Electrolux Pure A9 PA91-604GY

Foretrekker du en svenskprodusert luftrenser som fungerer i større rom enn Coways luftrenser? Da er Electrolux Pure A9 verdt å ta en titt på. Denne luftrenseren kommer også med en smart app som gir deg informasjon om luftkvaliteten, analyserer hvor mye pollen og bakterier som er i luften og gir deg også beskjed når det er på tide å bytte filter.

Pure A9 anbefales av allergiforeninger som Astma Allergy Nordic. I likhet med Coways luftrenser er dette en maskin som bærer kvalitetsstempel og som derfor egner seg for astmatikere eller allergikere. Ifølge Electrolux selv kan Pure A9 for eksempel eliminere opptil 99 prosent av all luftbåren pollen.

Pure A9 er utstyrt med Electrolux AirSurround-systemet, som sprer luft rundt seg selv (i likhet med surroundlyd, men med luft) opp til 129 kvadratmeter. Dette gjør Pure A9 til luftrenseren i vår samling som yter desidert best i store rom.

Flertallet gir høyest karakter

Electrolux Pure A9 er kåret til den beste luftrenseren av Aftonbladet. De sier blant annet at A9 er så stillegående at man ikke merker at den går når den brukes på 20 kvadratmeter. Den består også alle luftkvalitetstester med glans.

electrolux Pure A9 PA91-604GY

Luftrenseren har også generelt høye vurderinger fra forbrukere på nettet. Et flertall gir den høyeste karakteren, men det er også en del kritikk. Noen brukere klager over at appen ikke fungerer optimalt, og at den kunne trengt å forbedres. Noe av kritikken handler også om at det er unødvendig komplisert å kjøpe nye filtre til luftrenseren.

Totalt sett er det fortsatt en av de høyest rangerte av luftrenserne. For de som setter pris på design og funksjoner, kan Electrolux Pure A9 være et bedre valg enn Coway luftrenser.

 • Best i test hos Aftonbladet.
 • AirSurround sprer luft over overflater opp til 92 kvadratmeter.
 • Oppfyller Nordisk Allergiforbunds kvalitetskrav.
 • Appen kunne trengt å forbedres.
 • Å kjøpe nye filtre kan være unødvendig komplisert.

I samarbete med pris-logo

Guide: Hvordan velge riktig luftrenser

Det er noen ting som kan være greit å vurdere når du kjøper en luftrenser. På denne måten kan du være sikker på å få en modell som faktisk gjør jobben sin og som også passer både dine behov og din lommebok.

Nedenfor forteller vi deg mer om hvordan en luftrenser fungerer og hvorfor den kan være gunstig for ditt innemiljø. Vi foreslår også noen ting som kan være greit å vurdere når du velger en luftrenser.

Eksempler på forurensninger som luftrensere kan filtrere bort

Her er noen eksempler på partikler som luftrensere kan filtrere ut:

 • Støvpartikler
 • Midd
 • Dyrehår
 • Pollen
 • Aerosoler (små dråper i utåndet luft)
 • Bakterier
 • Virus
 • Muggsporer
 • Gass
 • Røyk
 • Matos

Verdt å nevne er at størrelsen på partiklene luftrenseren klarer å rense varierer avhengig av modell. Mer avanserte luftrensere fanger i mange tilfeller opp partikler ned til 0,1 mikrometer, som er de minste partiklene, mens billigere varianter kun håndterer større partikler.

Det er viktig at luftrenseren ikke avgir ozon

I mediene ble for noen år siden ble oppmerksomheten rettet mot luftrensere som avgir ozon. Noen modeller av luftrensere ble derfor funnet å avgi giftig ozon under bruk. Dette er selvsagt svært dårlig for inneklimaet og kan føre til at luftrenseren faktisk forverrer problemer med tette luftveier og allergisymptomer.

Viktige ting å vurdere når du velger en luftrenser

Når du skal velge luftrenser er det en rekke ting som kan være ekstra viktig å se på. På den måten kan du velge en modell som passer både hjemmet og lommeboken.

1. Arbeidsareal

Noen luftrensere har et begrenset arbeidsareal (for eksempel 20 m2), noe som gjør at de ikke renser luften effektivt i større rom. Å kjøpe en modell med for lite arbeidsareal er med andre ord som å kaste penger ned i sluket. Sjekk alltid spesifikasjonene før du bestemmer deg for en luftrenser og sørg for at den kan håndtere arealet av rommet den skal fungere i.

2. Lydnivå

Støynivået er også en viktig faktor, spesielt hvis du planlegger å bruke luftrenseren der du sover. Da kan det være greit å velge en modell med lavt støynivå, alternativt en ekstra stille nattmodus, slik at du kan sove uforstyrret.

Normalt sett ligger støynivået rundt 20 – 35 dB, men ved høyeste viftehastighet kan det være opptil 60 dB.

3. Rengjøring og vedlikehold

Det er viktig at du sjekker hvordan du tar vare på luftrenseren for at den skal fungere godt og vare lenge. Fremfor alt, finn ut hvordan du bytter filtre og hva nye filtre koster hvis du trenger å kjøpe et nytt. Alle filtre i luftrensere må skiftes ut etter hvert, men noen er betydelig dyrere enn andre.

4. Tilleggsfunksjoner

Moderne luftrensere kommer som regel med en app hvor du kan overvåke luftkvaliteten i hjemmet i sanntid, men også justere flere av maskinens innstillinger på en enkel måte. I appen kan du vanligvis endre viftehastigheten, aktivere nattmodus og mye mer.

Det kan også være bra om luftrenseren har en automatisk modus som justerer viftehastigheten etter luftkvaliteten.

5. Prislappen

Til slutt kan det selvsagt også være greit å se på prislappen. Luftrensere kan variere ganske mye i pris avhengig av arbeidsareal, ytelse og funksjoner. Finn ut hvor avansert modell du trenger, og sammenlign deretter priser. Vær imidlertid oppmerksom på at en dyrere modell vanligvis gir bedre ytelse.

Kilder

Her kan du se hvilke kilder vi brukte i vår sammenligning av luftrensere.

Testfakta.se 

2020-12: Eksperttest av 13 luftrensere

2021-06: 13 luftrensere i test

M3.idg.se

2019-06: Eksperttest av Electrolux Pure A9

2021-04: Ekspertuttalelse fra Blueair Healthprotect

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

airfryer
5 Airfryer tested
Cosori Dual Blaze Airfryer
Best i test Cosori Dual Blaze Airfryer
Vaffeljern best i test
5 Vaffeljern tested
Wilfa WAS-623 BELL vaffeljern best i test
Best i test Wilfa WAS-623 BELL
Brødrister best i test
5 Brødrister tested
Brødrister
Best i test KitchenAid Artisan
Støvsugere
4 Støvsuger tested
Miele Complete C3 Diamond Ecoline
Best i test Miele Complete C3 Diamond Ecoline
Luftfuktere best i test
4 Luftfuktere tested
Philips HU4813
Best i test Philips HU4813
trådløse støvsuger best i test
3 Trådløs støvsuger tested
Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Best i test Miele Triflex HX2 Cat & Dog
Strykejern best i test
4 Strykejern tested
Philips Azur Advanced GC4930/10
Best i test Philips Azur Advanced GC4930/10
Kaffemaskin Best i test
3 Kaffemaskin tested
Melitta Barista TS Smart
Best i test Melitta Barista TS Smart
Kapselmaskin best i test
4 Kapselmaskin tested
Nespresso Vertuo Next kapselmaskin test
Best i test Nespresso Vertuo Next
Kjøkkenvekt best i test
3 Kjøkkenvekt tested
OBH Nordica Pure White
Best i test OBH Nordica Pure White
Pizzastein best i test
3 Pizzastein tested
Eva Solo Bakestein
Best i test Eva Solo Bakestein
Mandolin best i test
4 Mandolin tested
De Buyer Swing Plus Mandolin
Best i test De Buyer Swing Plus Mandolin
Vaskemaskin med tørketrommel best i test
3 Vaskemaskin med tørketrommel tested
Bosch WNA134LOSN
Best i test Bosch WNA134LOSN
Vinskap best i test
3 Vinskap tested
Thermex 40 test
Best i test Thermex 40 Vinskap
oppvaskmaskin best i test
6 Oppvaskmaskin tested
Bosch SMU6ZCS01S
Best i test Bosch SMU6ZCS01S
Test Ølskap
4 Ølskap tested
Cavin Northern Collection 53
Best i test Cavin Northern Collection 53
Symaskin best i test
4 Symaskin tested
Singer One symaskin best i test
Best i test Singer One
Overvåkingskamera best i test
5 Overvåkingskamera tested
Anker Eufycam 3
Best i test Anker Eufycam 3

Vanlige spørsmål

En luftrenser forbedrer inneklimaet ved å filtrere ut forurensninger, støv, allergener og midd fra luften.

Det varierer selvfølgelig avhengig av hvor kraftig modellen er, men en svært energieffektiv luftrenser trekker vanligvis ikke mer enn 100W per år.

Plasseringen av luftrenseren avhenger av hvor i boligen du vanligvis oppholder deg og hva du kan være allergisk mot. Ulike luftrensere har også forskjellig design, og bør plasseres i henhold til produsentens anbefalinger.

I en luftrenser med filter må du skifte filter med jevne mellomrom. Følg vifteprodusentens anbefalinger og bytt ofte hvis du har store problemer med allergi eller astma.

I dag er mange luftrensere utstyrt med funksjoner som automatisk varsler deg når det er på tide å bytte filter.

I følge vår sammenligning er Blueair HealthProtect den beste luftrenseren. Den fungerer optimalt på 20 kvadratmeter, men kan brukes opp til rundt 70 kvadratmeter.

Luftrenseren er stillegående, rimelig og renser luften gjennom tre filtre. Det anbefales også av Astma- og allergiforbundet.

Hjalp denne testen om Luftrenser deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

airfryer

Airfryer: 5 beste airfryers

Vaffeljern best i test

Vaffeljern: 5 modeller testet

Brødrister best i test

Brødrister: 5 modeller testet

Testvinnare - Luftrenser

 1. Blueair HealthProtect

  Blueair HealthProtect

  Best i test
 2. Blueair Dust Magnet

  Blueair Dust Magnet

  Best mot støv
 3. Smartmi Air Purifier 2

  Smartmi Air Purifier 2

  Rimeligst

Vanlige spørsmål

En luftrenser forbedrer inneklimaet ved å filtrere ut forurensninger, støv, allergener og midd fra luften.

Det varierer selvfølgelig avhengig av hvor kraftig modellen er, men en svært energieffektiv luftrenser trekker vanligvis ikke mer enn 100W per år.

Plasseringen av luftrenseren avhenger av hvor i boligen du vanligvis oppholder deg og hva du kan være allergisk mot. Ulike luftrensere har også forskjellig design, og bør plasseres i henhold til produsentens anbefalinger.

I en luftrenser med filter må du skifte filter med jevne mellomrom. Følg vifteprodusentens anbefalinger og bytt ofte hvis du har store problemer med allergi eller astma.

I dag er mange luftrensere utstyrt med funksjoner som automatisk varsler deg når det er på tide å bytte filter.

I følge vår sammenligning er Blueair HealthProtect den beste luftrenseren. Den fungerer optimalt på 20 kvadratmeter, men kan brukes opp til rundt 70 kvadratmeter.

Luftrenseren er stillegående, rimelig og renser luften gjennom tre filtre. Det anbefales også av Astma- og allergiforbundet.