Hvilken spisestol for barn er best i test?

Den beste spisestolen for barn ifølge vår sammenligning, er Bugaboo Giraffe – en ny type barnestol med fem forskjellige sittestillinger som kan justeres etter barnets alder Det betyr at stolen kan brukes fra fødselen av og frem til barnet kan sitte selv i en vanlig stol Bugaboo Giraffe er også virkelig stilig med et tredesign som passer inn i de fleste kjøkken Les mer om modellen og tre gode alternativer i vår samling nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerRimeligste valgGodt valg
Produkt: Bugaboo GiraffeStokke Tripp TrappBabyDan DanStolStokke Steps
Vurdering:
Materialer:FSC®-sertifisert tre, ISCC-sertifiserte biobaserte materialerEuropeisk bøketreLakkert gummitreBøk, polypropylen
Maks vekt:100 kg136 kg15 kg85 kg
Alder:fra 0 år og oppoverfra 0 måneder og oppoverfra 6 måneder - 3 årfra 0 år og oppover
Vekt:5 kg6,5 kgData mangler5 kg
Justerbar fotstøtte:JaJaJaJa

1. Bugaboo Giraffe - Best i test

 • Materialer: FSC®-sertifisert tre, ISCC-sertifiserte biobaserte materialer
 • Maks vekt: 100 kg
 • Alder: fra 0 år og oppover
 • Vekt: 5 kg
 • Justerbar fotstøtte: Ja
Bugaboo Giraffe barnestol

Den nylanserte Bugaboo Giraffe er mildt sagt en innovativ barnestol som kan brukes av barn i alle aldre. Ved hjelp av ulike tilbehørspakker kan den justeres i ulike posisjoner slik at både nyfødte og større barn kan bruke den. Selv voksne sier at den er behagelig å sitte i.

Bugaboo Giraffe barnestol

Nyfødtsetet passer for barn mellom 0 – 6 måneder og du kan også kjøpe en gyngeramme separat. Babysetet passer for barn mellom 6 – 36 måneder som kan sitte selv. Det har integrert sikkerhetssele og du kan også supplere med et brett som gir barnet sitt eget bord.

Når barnet er stort nok kan du bruke stolen helt uten tilbehør og enkelt justere sete og fotstøtte, helt uten verktøy. Takket være den robuste konstruksjonen av FSC®-sertifisert tre, sitter barnet stødig og Bugaboo Giraffe kommer også i flere tiltalende farger.

Bugaboo Giraffe barnestol kan vokse i takt med barnet

Selv om Bugaboo Giraffe koster betydelig mer enn mange andre barnestoler, mener vi at den fortsatt er verdt prisen. Maksvekten er på hele 100 kg og med flere ulike justeringsposisjoner er dette en stol som kan vokse med barnet – helt fra det er nyfødt til det er klart til å begynne å sitte selv på en vanlig kjøkkenstol.

 • Barnestol som kan vokse med barnet.
 • Maks vekt på 100 kg.
 • Stilig design i tre.
 • Nylansert produkt som ikke har rukket å få mange anmeldelser.
 • Dyrt, spesielt hvis du kjøper Alt-i-ett-pakken.
 • Ikke mulig å justere den totale høyden på stolen.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. Stokke Tripp Trapp - Vi anbefaler

 • Materiale: Europeisk bøketre
 • Maks vekt: 136 kg
 • Alder: fra 0 måneder og oppover
 • Vekt: 6,5 kg
 • Justerbar fotstøtte: Ja
Stokke Tripp Trapp barnestol test

Det er ikke mulig å skrive en anmeldelse av spisestoler for barn uten å anbefale Stokke Tripp Trapp. Dette er en ekte klassiker som kan brukes fra 0 måneders alder, og når barnet ditt kan holde hodet og ryggen oppreist av egen kraft.

Stolen kan justeres etter hvert som barnet vokser ved å justere fotstøtten og seteoverflaten. Dette er imidlertid ikke like enkelt som med Bugaloo Giraffe, da det krever at du skrur stolen fra hverandre, i hvert fall delvis.

Det er mye tilbehør å kjøpe til Tripp Trapp-stolen din, som setepute, sele og matbrett (som vi gjerne skulle hatt med fra starten av ) . Ikke minst med tanke på at stolen ikke er blant de rimeligste. Har du først investert i en Tripp Trapp stol, kommer du til gjengjeld til å ha glede av den i mange år fremover. Dette er et kvalitetstreprodukt, med en maksimal vekt på 136 kg.

Testet i generasjoner

Tripp Trapp har vært på markedet lenge og har blitt testet i generasjoner. Dette er fortsatt en av de mest populære barnestolene, med høye karakterer fra både brukere og eksperter. For eksempel kom Tripp Trapp på andreplass i Testfaktas test av barnestoler, med en samlet vurdering på 4,4 av 5.

Man har funnet ut at barn sitter trygt i stolen selv uten sele, så dette tilbehøret er ikke noe du nødvendigvis trenger å kjøpe. Stolen har også fått høye testscore i danske Taenk og av Stiftung Warentest.

Ønsker du en velprøvd klassisk barnestol, og ikke har noe imot å skru litt når setet skal heves og senkes, er dette et trygt valg.

 • Klassisk barnestol som holder i mange år.
 • Det er mye tilbehør å kjøpe.
 • Mange positive anmeldelser fra brukere og eksperter.
 • Det kreves litt skruing for å justere den.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. BabyDan DanStol - Rimeligste valg

 • Materiale: Lakkert gummitre
 • Maks vekt: 15 kg
 • Alder: fra 6 måneder – 3 år
 • Vekt: Data mangler
 • Justerbar fotstøtte: Ja
BabyDan DanStol barnestol

Til rundt halve prisen av hva våre andre anbefalte barnestoler koster, kan DanStol fra BabyDan komme til å trekke det lengste strået. Pakken inneholder både bøyle og sele, og stolen har et tredesign som minner om Tripp Trapp. Justeringsmulighetene er imidlertid færre – sitteflaten er fast og kun fotstøtten kan justeres.

Stolen er kanskje ikke den mest fleksible med tanke på montering, og den står best der den står. Du bør med andre ord se på en annen modell om du vil ta med deg barnestolen på sommerhytta eller lignende. Det er imidlertid ikke mulig å si annet enn at DanStol er virkelig robust og stabil. Barn fra 6 måneder og oppover sitter trygt og 1-2 åringer kan klatre opp i stolen uten at den velter.

Den medfølgende plaststøtten kan tas av, slik at stolen kan brukes mer som en vanlig stol når barnet er gammelt nok. En maksvekt på 15 kg er imidlertid langt under det de andre barnestolene i denne samlingen kan bære.

 • Koster halvparten av andre anbefalte barneseter.
 • Leveres med avtagbar bøyle og sele.
 • Fint tredesign som minner om Tripp Trapp.
 • Lav maksvekt på 15 kg.
 • Få justeringsmuligheter.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Stokke Steps - Godt valg

 • Materialer: Bøk, polypropylen
 • Maks vekt: 85 kg
 • Alder: fra 0 år og oppover
 • Vekt: 5 kg
 • Justerbar fotstøtte: Ja
Stokke Steps spisestol for barn

Stokke Steps har mange likhetstrekk med Tripp Trapp, da den kommer fra samme produsent. Her får du den samme robuste trestolen, med høy maksvekt og tiltalende design.

Stolen er beregnet for bruk fra 3 år og opp til barnet er stort nok til å sitte på en vanlig stol selv. Ønsker du å bruke barnestolen til barn fra 6 måneder, er dette også mulig, men da må du kjøpe et innlegg som heter Baby Set.

Denne stolen er lettere å justere enn Tripp Trapp, så på den måten har den flere likheter med Bugaloo Giraffe. Ingen verktøy kreves, og når delene sitter riktig, høres et klikk.

I likhet med Tripp Trapp og Giraffe er ikke Stokke Steps akkurat en billig barnestol, spesielt hvis du vil kjøpe tilbehør. Men tilpasningsmulighetene, designet og høykvalitetsmaterialene gjør at dette er en stol som vil bli brukt i generasjoner, og kan man egentlig kreve mer for pengene enn det.

 • Enkel å justere med klikksystem.
 • Stilig og moderne design.
 • Høy materialkvalitet og høy maksimal vekt.
 • Du må kjøpe et innlegg for å kunne bruke stolen til 6 måneder gamle babyer.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Guide: Hvordan velge riktig spisestol for barn

Alle småbarnsfamilier har bruk for en barnestol, og i dag er det mange produsenter å velge mellom. Barnestolene kan variere både med tanke på pris og design. Noen må monteres mens andre kommer mer eller mindre ferdig montert. Det finnes også spisestuestoler som kan vokse med barnet.

Det store utvalget kan gjøre det vanskelig å velge riktig. Her er derfor noen av de viktigste punktene du bør vurdere når du skal kjøpe spisestol til barnet.

1. Det er viktig at spisestolen er stabil

På grunn av fallhøyden er det viktig at spisestolen står stabilt på underlaget. For å minimere risikoen for å velte er, de fleste spisestuestoler dessuten bredere nederst og smalere øverst. Det er også bra om stolbena har anti-skli-beskyttelse slik at de ikke glir rundt på gulvet.

Hvis mindre barn skal sitte i stolen, er det spesielt viktig at det følger med en sele som hindrer dem i å klatre ut av stolen.

2. Justeringsmuligheter

Noen spisestuestoler for barn har begrenset brukstid da de har lav maksvekt og få muligheter for tilpasning. Andre kan justeres for å passe til alt fra 6 måneder gamle babyer til femåringer.

Skal barnestolen brukes av spedbarn, må den alltid ha spedbarnsinnlegg, noe som ikke alltid følger med som standard. Sjekk om du må kjøpe ekstra tilbehør eller ikke, da dette påvirker prisen.

Det kan også være praktisk å velge en sammenleggbar barnestol hvis du ønsker å kunne sette den bort i garderoben eller ta den med på sommerhytta. Vær imidlertid oppmerksom på at disse modellene sjelden er like robuste og stabile.

3. Maksvekten varierer veldig

En spisetol har selvsagt barn som hovedmålgruppe, men det betyr ikke at høy maksvekt er uviktig. Noen stoler er faktisk designet for å brukes langt opp i barndommen, og med et avtakbart brett kan en høy stol til og med brukes av en voksen som en vanlig stol.

4. Prisen på barnestolen

Prisen spiller selvfølgelig også en viktig rolle i ved valg av barnestol. Det finnes modeller som koster betydelig mer enn andre, men som også har flere og smartere funksjoner. Bugaboos barnestol er for eksempel relativt dyr, men kan til gjengjeld brukes fra fødselen av og frem til barnet kan sitte selv i en stol.

Vurder om pris eller funksjon er viktigst for deg. Bruk gjerne samlingen vår ovenfor for å finne en barnestol som passer både barnet og lommeboken din.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Innholdsfortegnelse

Lignende tester

Trampoline test
3 Trampoline tested
Trampoline berg favorit
Best i test Berg Toys Favorit
Snowracer Best i test
4 Snowracer tested
Snowracer Stiga Iconic svart
Best i test Stiga Snowracer Iconic

Vanlige spørsmål

Du kan ikke bruke en høy stol til en nyfødt baby, men babyen må kunne holde hodet og kroppen oppreist av seg selv. Barnestoler anbefales derfor vanligvis fra rundt 6 måneder og oppover.

Den beste spisestolen akkurat nå ifølge vår sammenligning, er Bugaboo Giraffe, en justerbar barnestol for alle aldre med ulike sitteløsninger, slik at barnet ditt kan vokse opp i én og samme stol.

Spisestolen er praktisk når barnet skal begynne å smake på porsjoner eller fast føde. Barnestolen holder barnet ditt sikkert på plass og har ofte et lite brett for å fange opp søl.

Det kommer an på hvor høy barnestolens maksvekt er og selvfølgelig når det begynner å bli ubehagelig for barnet å sitte i den. Har stolen høy maksvekt og er romslig, er det ingenting som tilsier at den ikke kan brukes opp til skolealder.

Barn kan begynne å bruke barnestoler fra rundt 6 måneders alder. Ulike barnestoler har forskjellige størrelser og maksimal vekt, så hvor lenge barnet ditt kan bruke stolen, avhenger av modellen.

Ja, mange spisestoler for barn er av høy kvalitet og kan brukes i lang tid så lenge maksvekten ikke overskrides og så lenge barnet ditt sitter komfortabelt i den.

Hvis barnestolen er laget av tre, er det nok å bruke en fuktig klut. Bruker du stoffunderlag bør den være avtagbar slik at du kan vaske den i maskin.

Hjalp denne testen om Barnestol deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Trampoline test

Trampoline: 3 modeller i test

Snowracer Best i test

Snowracer: 4 modeller testet

Testvinnare - Barnestol

 1. Bugaboo Giraffe barnestol

  Bugaboo Giraffe

  Best i test
 2. Stokke Tripp Trapp barnestol test

  Stokke Tripp Trapp

  Vi anbefaler
 3. BabyDan DanStol barnestol

  BabyDan DanStol

  Rimeligste valg

Vanlige spørsmål

Du kan ikke bruke en høy stol til en nyfødt baby, men babyen må kunne holde hodet og kroppen oppreist av seg selv. Barnestoler anbefales derfor vanligvis fra rundt 6 måneder og oppover.

Den beste spisestolen akkurat nå ifølge vår sammenligning, er Bugaboo Giraffe, en justerbar barnestol for alle aldre med ulike sitteløsninger, slik at barnet ditt kan vokse opp i én og samme stol.

Spisestolen er praktisk når barnet skal begynne å smake på porsjoner eller fast føde. Barnestolen holder barnet ditt sikkert på plass og har ofte et lite brett for å fange opp søl.

Det kommer an på hvor høy barnestolens maksvekt er og selvfølgelig når det begynner å bli ubehagelig for barnet å sitte i den. Har stolen høy maksvekt og er romslig, er det ingenting som tilsier at den ikke kan brukes opp til skolealder.

Barn kan begynne å bruke barnestoler fra rundt 6 måneders alder. Ulike barnestoler har forskjellige størrelser og maksimal vekt, så hvor lenge barnet ditt kan bruke stolen, avhenger av modellen.

Ja, mange spisestoler for barn er av høy kvalitet og kan brukes i lang tid så lenge maksvekten ikke overskrides og så lenge barnet ditt sitter komfortabelt i den.

Hvis barnestolen er laget av tre, er det nok å bruke en fuktig klut. Bruker du stoffunderlag bør den være avtagbar slik at du kan vaske den i maskin.