Å finne gode produkter kan være lettere sagt enn gjort. Mange ganger fører det til helt unødvendige feilkjøp som kan bli kostbart ikke bare for deg, men også for miljøet.

Vi i Best-i-testen.no ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for deg å finne produkter som faktisk er verdt å kjøpe og som lever opp til dine forventninger. Vårt mål er rett og slett å hjelpe deg med å finne markedets beste produkter og tjenester.

Derfor bruker vi mye tid og energi på å søke etter, vurdere og sammenligne mange forskjellige produkter.

Når vi gjør undersøkelser tar vi utgangspunkt i ulike medier, kundeservice, butikker, leverandører, anmeldelser og så videre. Vi samler informasjon fra blant annet eksperttester, testsider, dagsaviser, magasiner, bransjeblader, prissammenligningssider og anmeldelsessider. Vi tester også noen av produktene selv.

På denne siden kan du lære mer om hvordan vi jobber og hvorfor du kan stole på oss. Vi snakker blant annet om hvordan vi velger ut produktene og tjenestene som inngår i samlingene våre, men også noen av de vanligste kildene som vi bruker.

Kundeanmeldelser veier mest

Etter vår mening veier kundenes og brukernes egne erfaringer og vurderinger tyngst. De har tross alt fått muligheten til å teste de ulike produktene (eller tjenestene) over lengre tid. Det gir oss et bedre bilde av hvordan produktet faktisk fungerer i hverdagen.

I tillegg er det betydelig flere kundeanmeldelser enn ekspertanmeldelser, noe som gjør det lettere å finne anmeldelser for det spesifikke produktet. Og en høy gjennomsnittlig vurdering indikerer som regel at du får en god opplevelse og omvendt.

Før vi gjør undersøkelsene våre bruker vi derfor mye tid på å lese kunde- og brukeranmeldelser fra en rekke ulike kilder, både nasjonale og internasjonale.

Pålitelige ekspertanmeldelser

Bortsett fra kundeanmeldelser prøver vi alltid å lese ekspertenes egne tester og anmeldelser hvis det er tilgjengelig. Vi bruker både tekst- og videoformater for å skape en enda bedre idé om ulike produkter, eller tjenester for den saks skyld.

Vi anser eksperter som personer eller nettsteder som har spesialkunnskap innen nisjeområder. Men det kan også være aktører som gjennomfører uavhengige tester av ulike produkter og tjenester.

Her er noen eksempler på ekspertkilder som vi ofte besøker når vi gjør undersøkelser:

 • Testfakta.se – Et uavhengig forskningsselskap som tester og vurderer både forbrukerprodukter og matvarer. Hvert år gjennomfører Testfakta rundt 50 tester og presenterer resultatene på nettsiden sin. Vi stoler ofte på Testfaktas informasjon da vi anser dem som en pålitelig ekspertkilde.
 • Radron.se (Råd & Rön) – Nok en uavhengig aktør eid av Sveriges Konsumenter, en samarbeidsorganisasjon som har som formål å ta bedre og velbegrunnede kjøpsbeslutninger. Råd & Rön skriver om og undersøker både produkter og tjenester for å presentere objektive anmeldelser. For å få tilgang til testene må du imidlertid ja et betalende abonnent. 
 • Taenk.dk – Taenk er det danske forbrukerrådet som jobber for forbrukernes rettigheter ved å hjelpe dem med å ta mer informerte beslutninger. Hvert år utfører Taenk omtrent 100 eksperttester i samarbeid med europeiske og amerikanske laboratorier. De er også medlem av International Consumer Research & Testing som er den eneste uavhengige organisasjonen for forbrukertesting og forskning.
 • Choice.com.au – Choice er den ledende forbrukergruppen i Australia som også er helt uavhengig og medlemsfinansiert. Choice har eksistert i 60 år og formålet med virksomheten er å gi deg som forbruker en rettferdig sjanse, for eksempel ved å tilby objektive produkttester.

Andre kilder vi anser som eksperter på sine felt er digitale magasiner som M3, MacWorld, Techradar og PCmag. For noen produkter, for eksempel barnestoler til biler, er vi også avhengige av sikkerhetstester som vi også klassifiserer som ekspertkilder.

Der det er mulig kontakter vi også leverandører og forhandlere. Dette for å finne ut for eksempel om produktene returneres, hvor populære de er eller hvilke garantier som følger med.

Våre egne produkttester

Vi i Best-i-testen.no gjennomfører også våre egne produkttester.

Her prøver vi alltid å la en rekke husstander eller enkeltpersoner teste ut det aktuelle produktet i en viss periode før vi skriver vår endelige anmeldelse. I de tilfeller det er aktuelt inviterer vi også profesjonelle folk som får mulighet til å teste og anmelde produktene.

Ved å la ulike personer med ulike behov og synspunkter teste produktet, blir det også lettere for oss å oppdage de tilbakevendende fordeler og ulemper. På denne måten kan vi få meninger fra ulike personer med ulike behov for å skape et bedre helhetsbilde av produktet.

I tillegg til vår egen test vurderer vi også brukeranmeldelser, eksperttester og informasjonen vi kan finne om produktet på nett og i andre medier.

Sluttvurdering

Etter å ha gjennomgått tonnevis av anmeldelser fra pålitelige kilder, luker vi rett og slett ut produktene som ikke helt lever opp til forventningene.

Det som gjenstår er de med best gjennomsnittskarakter og som både ekspertene og flertallet av kundene kan anbefale. Neste steg er å gjøre en individuell vurdering av de ulike produktene for å sammenligne egenskaper, funksjoner og spesifikasjoner.

Når det gjelder produkter, vurderer vi ting som:

 • Størrelse
 • Romslighet
 • Vekt
 • Design
 • Materiale
 • Funksjonalitet
 • Bærbarhet
 • Brukervennlighet
 • Bevegelighet
 • Oppbevaringsmuligheter
 • Valuta for pengene

For tjenester ser vi hovedsakelig på:

 • Vilkår
 • Avgifter
 • Renter
 • Kundeservice
 • Grensesnitt
 • Nettsted
 • Brukervennlighet
 • Mobilvennlighet
 • Ekstra fordeler

Kategorier for ulike behov

Noe du vil legge merke til når du leser samlingene våre er at vi ofte deler produktene vi har valgt ut i ulike kategorier. Vi gjør dette for å gjøre valget ditt enda litt enklere.

Vi prøver alltid å inkludere et produkt i en lavere prisklasse, et såkalt budsjettvalg, for deg med et begrenset budsjett. I tilfeller der det er mulig, inkluderer vi også et grønt valg, det vil si et produkt eller en tjeneste som er produsert og fraktet på en måte som er snill mot miljøet.

Vi kan også bruke forskjellige kategorier på produkter som størrelse, design eller funksjoner. Alt for å gjøre det litt lettere for deg å finne det rette produktet eller den rette tjenesten.

Objektive og rettferdige anmeldelser

Vi som driver Best-i-testen.no er vanlige forbrukere, akkurat som deg. Og det er derfor vi har designet tjenesten vår i henhold til det vi selv anser en god sammenligningsside – pålitelig, interessant, objektiv og sannferdig.

I tillegg til å bruke mye tid på å undersøke ulike produkter og tjenester, streber vi etter å alltid være så objektive som mulig i våre vurderinger og anmeldelser. For eksempel lister vi alltid opp fordeler og ulemper for å gi deg et så rettferdig bilde av produktet som mulig. Ikke alle produkter passer alle selvfølgelig. Vi håper at tjenesten vår vil gjøre det enklere og smidigere for deg å ta gode kjøpsbeslutninger. Hvis du har spørsmål eller forslag til forbedringer, vennligst kontakt oss. Du finner kontaktinformasjonen vår på siden Om oss eller i våre generelle vilkår og betingelser.