Hva er det beste febertermometeret?

Det beste febertermometeret i vår sammenligning er Braun Thermoscan 7 IRT 6520 Dette er et øretermometer som har tre forskjellige aldersmoduser for å gi en nøyaktig måling Å måle temperaturen tar bare 2 sekunder og den praktiske minnefunksjonen lar deg se din siste måling Les mer om Braun Thermoscan 7 IRT 6520 og tre gode alternativer i vår sammenligning nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Beste febertermometer (øre)Best for pannenMest intelligent
Produkt: Braun Thermoscan 7 IRT 6520Microlife NC200Nokia Thermo
Vurdering:
Minnefunksjon:Ja, 9 stkJa, 30 stkJa, 8 stk
Batterier inkludert:JaJaJa
Måletid:2 sekunder3 sekunder2 sekunder
Infrarød:JaJaJa, 16 sensorer
Opplyst skjerm:JaJaJa
Alarm ved feber:JaJaJa

1. Braun Thermoscan 7 IRT 6520 - Beste febertermometer (øre)

 • Minnefunksjon: Ja, 9 stk
 • Batterier inkludert: Ja
 • Måletid : 2 sekunder
 • Infrarød : Ja
 • Opplyst skjerm : Ja
 • Alarm ved feber : Ja
Braun Thermoscan 7 IRT 6520

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 er et effektivt og fleksibelt febertermometer som måler den infrarøde varmen som sendes ut av trommehinnen og vevet i øret. Siden hjernens kontrollsenter og trommehinnen deler blodsirkulasjonen, kan du enkelt lese av kroppens kjernetemperatur. Termometeret kan brukes av hele familien og måler kroppstemperaturen på bare noen få sekunder.

En stor fordel med denne modellen er Age Precision™-teknologien som lar deg velge mellom tre aldersgrupper: 0 – 3 måneder, 3 – 36 måneder og over 36 måneder (voksen). Siden gjennomsnittstemperaturen kan variere avhengig av alder, kan denne funksjonen gi deg enda mer presise målinger.

For å bruke Braun Thermoscan 7 IRT 6520 trenger du bare å slå den på, angi brukerens alder, plassere den i øret og klikke på knappen øverst. Når målingen er fullført – som kun tar to sekunder – hører du et pip og så kan du enkelt se hvilken temperatur du eller barnet ditt har via smartdisplayet.

Braun Thermoscan 7 IRT 6520 har også et digitalt display og en smart minnefunksjon som viser din siste måling når termometeret startes. På det meste kan du lagre 9 målinger om gangen, noe som gjør det enkelt å følge endringer i kroppstemperatur. Braun Thermoscan 7 IRT 6520 inkluderer 21 engangsfiltre som reduserer risikoen for bakterieoverføring. Når disse filtrene går tomme, er det bare å kjøpe nye separat. Du får også et stående etui som beskytter måleren og hindrer bakterier i å komme inn.

 • Tre forskjellige aldersmoduser gjør det lettere å få riktig måling.
 • Måler temperaturen i øret på bare 2 sekunder.
 • Minnefunksjon lar deg enkelt se siste målte temperatur.
 • Det kan være vanskelig å få en nøyaktig måling av et barn i bevegelse.

I samarbete med pris-logo

2. Microlife NC200 - Best for pannen

 • Minnefunksjon: Ja, 30 stk
 • Batterier inkludert: Ja
 • Måletid: 3 sekunder
 • Infrarød: Ja
 • Opplyst skjerm: Ja
 • Alarm ved feber: Ja
Microlife NC200

Microlife NC200 er et hygienisk og brukervennlig febertermometer som tar temperaturen i pannen. Målingen tar kun 3 sekunder og det opplyste displayet gjør det også mulig å ta temperaturen på sovende barn. Med Microlife NC200 kan du også lagre opptil 30 måleverdier med både tid og dato, noe som gjør det enkelt å følge utviklingskurven og oppdage trender.

For å bruke termometeret trenger du bare å slå det på og plassere det 1-5 cm fra pannen, så starter målingen automatisk. Hvis temperaturen er normal (under 37,4 grader) vil displayet være grønt, men hvis det er feber (over 37,4 grader) vil det være rødt. Den vil også avgi 10 korte pip.

Microlife NC200 tar imidlertid ikke bare temperaturen til barn og voksne, den kan også måle overflatetemperaturen på alt fra barnemat og velling til badevann.

Brukerne selv er svært fornøyde med Microlife NC200 og mener at den er både rask og enkel å bruke. De liker også muligheten til å lagre så mange avlesninger, men opplyser at termometeret noen ganger kan vise ganske varierende verdier. Det er imidlertid noe du må regne med, da berøringsfrie målinger generelt ikke er like nøyaktige som målinger i munn, endetarm eller øre.

Det hadde også vært fint å kunne følge statistikken i en tilknyttet app i stedet for i selve termometeret. Men totalt sett er Microlife NC200 et godt valg for de som ønsker et brukervennlig og praktisk febertermometer.

 • Helt kontaktløst febertermometer - kan også brukes når barnet sover.
 • Måler temperaturen på 3 sekunder.
 • Lagrer opptil 30 måleverdier med dato og klokkeslett.
 • Klar indikasjon ved feber.
 • Måler også yttertemperaturen på velling, badevann og barnemat.
 • Mangler tilknyttet app.
 • Gir ikke et like pålitelig resultat som andre termometermodeller.

I samarbete med pris-logo

3. Nokia Thermo - Mest intelligent

 • Minnefunksjon: Ja, 8 stk
 • Batterier inkludert: Ja
 • Måletid: 2 sekunder
 • Infrarød: Ja, 16 sensorer
 • Opplyst skjerm: Ja
 • Alarm ved feber: Ja
Nokia Thermo

Nokia Thermo er et intelligent febertermometer som måler kroppstemperaturen via pannen ved hjelp av 16 infrarøde sensorer med 400 målepunkter. Sensorene oppdager forskjeller i arteriene i pannen og målingen tar ikke mer enn to sekunder. Takket være den opplyste digitale skjermen kan du også ta temperaturen selv i mørket – perfekt hvis du ikke vil risikere å vekke sovende barn.

Siden Nokia Thermo ikke krever kontakt med huden for å måle temperaturen, er den veldig hygienisk. Risikoen for at bakterier setter seg fast og går videre til andre er derfor liten, men vi anbefaler likevel at du rengjør apparatet etter bruk. Du får også et beskyttelsesetui som vi anbefaler deg å bruke når termometeret ikke er i bruk.

Den mest interessante funksjonen til dette febertermometeret er imidlertid muligheten til å koble det til en app. I appen kan du da følge med på dine tidligere målinger for å se i hvilken retning utviklingen går, men også legge til ekstra informasjon vedrørende symptomer eller medisiner, samt bilder av utslett eller lignende. Lagringsplassen på appen er også nok til 8 brukere samtidig. Du kan også få påminnelser når det er på tide å måle temperaturen igjen og anbefalinger for når du bør oppsøke lege. For å bruke appen trenger du bare å koble den til Wi-Fi og hver gang du bruker Nokia Thermo, synkroniseres informasjonen automatisk.

 • Ekstra hygienisk fordi temperaturen måles via pannen, uten berøring.
 • Kan kobles til smart app som hjelper deg å følge feberforløpet.
 • Perfekt for å ta temperaturen til sovende barn.
 • Opplyst digitalt display.
 • Gir ikke like nøyaktige mål som andre febertermometre.

I samarbete med pris-logo

Veiledning før du kjøper et febertermometer

I dag finnes det febertermometre som måler temperaturen på forskjellige måter. Hvilken modell som passer best avhenger helt av dine individuelle behov.

I vår kjøpsguide nedenfor forteller vi deg mer om hvordan ulike febertermometre fungerer og hva du bør vurdere før kjøpet.

Hva er et febertermometer?

Et febertermometer er et apparat som kan måle kroppstemperatur. Enhver husholdning bør investere i et godt febertermometer fordi det gjør det lettere å holde styr på kroppstemperaturen i forbindelse med sykdommer.

Har du små barn er det spesielt viktig å investere i et godt termometer fordi de ikke kan uttrykke problemene sine på samme måte som voksne.

Kroppstemperaturen kan variere noe blant barn, men generelt regnes en temperatur over 38 grader (Celcius) som feber.

Ulike typer febertermometre

Det finnes flere forskjellige typer febertermometre tilgjengelig i dag, og hvilken modell som passer best for deg er helt opp til deg og barnet ditt. Et febertermometer kan for eksempel ta temperaturen i:

 • Øret
 • Pannen
 • Munnen
 • Armhulen
 • Endetarmen

Alle termometre har sine fordeler. Mens varianter som brukes i munn, endetarm og armhule vanligvis viser mer nøyaktige temperaturmålinger, er modeller som brukes i øret og på pannen generelt smidigere og raskere.

Hvilket som er det beste febertermometeret avhenger helt av dine egne behov og hva barnet ditt foretrekker. Noen barn har for eksempel følsomme ører, noe som gjør et munn-, armhule- eller endetarmstermometer mer egnet.

Er et smokktermometer et godt valg?

Et termometer som er relativt nytt på markedet er smokktermometeret. Dette termometeret fungerer som en vanlig smokk, men har et innebygd termometer.

Smokktermometre er ofte mer akseptert av små barn og kan derfor være ekstra enkle å bruke. Samtidig tar selve målingen vanligvis litt lengre tid.

En test utført av Testfakta.se viser at temperaturforskjellene mellom termometre som brukes i øret og på pannen kan avvike med opptil 0,6 grader sammenlignet med målinger i munn, armhule eller endetarm.

I denne testen er man også skeptisk til termometre i form av smokker, selv om de kan måle temperaturen riktig, fordi disse modellene ofte mangler tilfredsstillende sikkerhetsdokumentasjon.

Testen tar også for seg problemer som kan oppstå i forbindelse med pannetermometre som primært måler hudtemperatur. Hvis barnet har veldig høy feber, kan kroppen automatisk prøve å kjøle seg ned gjennom kald svette, noe som kan gjøre at hudtemperaturen blir lavere enn febertemperaturen.

Viktige funksjoner og funksjoner

To av de viktigste egenskapene til et febertermometer er at det skal vise riktig temperatur og at målingen skal være rask.

Utover disse hovedfunksjonene kan termometerne også ha andre smarte funksjoner som kan være greit å kjenne til.

Materiale på knapper og håndtak

Det kan være lurt å unngå knapper og håndtak av gummi, selv om de er behagelige å holde i, da de kan slites ganske raskt. I tillegg kan gummien sprekke hvis du fukter termometeret regelmessig.

Hygienebeskyttelse

Febertermometeret bør være utstyrt med et godt hygienisk plastdeksel som beskytter selve måleren. Bortsett fra å beskytte den følsomme temperatursensoren, skal dekselet også holde febertermometeret rent før neste bruk.

Justerbar alder

Noen termometre lar deg velge alderen på personen termometeret skal brukes på for en mer nøyaktig måling. Dette er fordi gjennomsnittstemperaturen kan variere avhengig av alder.

Opplyst display og stille modus

Hvis du ønsker å kunne måle temperaturen til et sovende barn, er det bra om termometeret har et opplyst display og en lydløs modus. På den måten risikerer du ikke å vekke barnet når det er på tide å ta temperaturen.

Tilknyttet app

En annen smart funksjon som mange moderne febertermometre har, er en tilhørende app. Via appen kan du enkelt se statistikk fra målingene dine og følge feberkurven i sanntid.

Kilder

I denne sammenligningen har vi hovedsakelig tatt utgangspunkt i brukeranmeldelser, da de gir oss et bedre innblikk i hvordan produktet fungerer over tid og i ulike situasjoner.

Testfakta.se

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Varmluftsbørste best i test
3 Varmluftsbørste tested
Dyson Airwrap Styler Komplett
Best i test Dyson Airwrap Styler Komplett
Balsam best i test
4 Balsam tested
Bond Maintenance Conditioner No. 5
Best i test Bond Maintenance Conditioner No. 5
Hårkur best i test
3 Hårkur tested
Olaplex No. 03 Hair Perfector Treatment hårkur
Best i test Olaplex No. 03 Hair Perfector Treatment
Elektrisk tannbørste
6 Elektrisk tannbørste tested
Oral-B iO Series 8S
Best i test Oral-B iO Series 8S
skjeggtrimmer best i test
3 Skjeggtrimmer tested
Philips 9000 Prestige BT9810/90
Best i test Philips 9000 Prestige BT9810/90
Nesehårtrimmer best i test
3 Nesehårtrimmer tested
BaByliss E650E
Best i test BaByliss E650E
Mascara best i test
5 Mascara tested
Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara
Best i test Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara
Concealer best i test
4 Concealer tested
Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer
Best i test Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer
Eyeliner best i test
5 Eyeliner tested
L'Oreal Super Liner Perfect Slim
Best i test L’Oreal Super Liner Perfect Slim

Vanlige spørsmål

Du bruker et febertermometer for å se om kroppstemperaturen er høyere enn vanlig, det vil si om du har feber.

Med noen febertermometre tar du temperaturen i munnen, i armhulen eller i endetarmen. Andre modeller er tilpasset bruk i øret eller på pannen.

Bruksmessig er febertermometre som måler i øret best for mindre barn som har problemer med å sitte stille. Med disse modellene kan du ta temperaturen på bare noen få sekunder og få en relativt nøyaktig måling.

Hvor raskt febertermometeret måler kroppstemperaturen varierer fra noen sekunder opp til noen minutter avhengig av modell.

En god pekepinn er å måle temperaturen en gang om morgenen, en gang på dagen og en gang om kvelden. På denne måten kan du enkelt følge feberkurven din. Men husk at det ikke er feberen som avgjør om du skal søke helsehjelp, men allmenntilstanden.

Ifølge ekspertene gir febertermometre som måler temperaturen i munnen, armhulen eller endetarmen de mest nøyaktige avlesningene. Samtidig er modellene som måler på pannen eller i øret raskere og mer brukervennlige, spesielt for barn.

Smokktermometre kan ifølge eksperter være praktiske og gi nøyaktige målinger, men samtidig mangler de noe sikkerhetsdokumentasjon. Derfor anbefales for tiden mer velprøvde modeller.

Når kroppstemperaturen overstiger 38 grader, er det klassifisert som feber. En normal temperatur for en voksen er mellom 36 og 37,5 grader, mens den for barn er mellom 36,1 og 38,2 grader.

Hjalp denne testen om Febertermometer deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Varmluftsbørste best i test

Varmluftsbørste: 3 modeller testet

Balsam best i test

Balsam: 4 balsamer sammenlignet

Hårkur best i test

Hårkur: 3 testede hårkurer

Testvinnare - Febertermometer

 1. Braun Thermoscan 7 IRT 6520

  Braun Thermoscan 7 IRT 6520

  Beste febertermometer (øre)
 2. Microlife NC200

  Microlife NC200

  Best for pannen
 3. Nokia Thermo

  Nokia Thermo

  Mest intelligent

Vanlige spørsmål

Du bruker et febertermometer for å se om kroppstemperaturen er høyere enn vanlig, det vil si om du har feber.

Med noen febertermometre tar du temperaturen i munnen, i armhulen eller i endetarmen. Andre modeller er tilpasset bruk i øret eller på pannen.

Bruksmessig er febertermometre som måler i øret best for mindre barn som har problemer med å sitte stille. Med disse modellene kan du ta temperaturen på bare noen få sekunder og få en relativt nøyaktig måling.

Hvor raskt febertermometeret måler kroppstemperaturen varierer fra noen sekunder opp til noen minutter avhengig av modell.

En god pekepinn er å måle temperaturen en gang om morgenen, en gang på dagen og en gang om kvelden. På denne måten kan du enkelt følge feberkurven din. Men husk at det ikke er feberen som avgjør om du skal søke helsehjelp, men allmenntilstanden.

Ifølge ekspertene gir febertermometre som måler temperaturen i munnen, armhulen eller endetarmen de mest nøyaktige avlesningene. Samtidig er modellene som måler på pannen eller i øret raskere og mer brukervennlige, spesielt for barn.

Smokktermometre kan ifølge eksperter være praktiske og gi nøyaktige målinger, men samtidig mangler de noe sikkerhetsdokumentasjon. Derfor anbefales for tiden mer velprøvde modeller.

Når kroppstemperaturen overstiger 38 grader, er det klassifisert som feber. En normal temperatur for en voksen er mellom 36 og 37,5 grader, mens den for barn er mellom 36,1 og 38,2 grader.