Hvilket tastatur er best i test?

Logitech MX Keys er det beste tastaturet akkurat nå etter vår mening Dette er et trådløst tastatur som passer både til PC og Mac med automatisk belysning, suveren batterilevetid og komfortable taster Les mer om Logitech MX Keys og tre gode alternativer i vår store oppsummering nedenfor!

Sammenlign våre 4 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
Utmerkelse: Best i testBest for gamingBeste ergonomiBest for Apple
Produkt: Logitech MX KeysXtrfy K4 RGB TKLLogitech Ergo K860Apple Magic Keyboard
Vurdering:
Produsent:LogitechXtrfyLogitechApple
Kompatibel med:Windows, macOS, iOS, Linux, AndroidWindows, macOSWindows, macOSMac, iPad
Tilkobling:BluetoothKabel (USB)Bluetooth, trådløs USB-mottakerBluetooth
Batterilevetid på én lading:Opptil 5 månederBruker kabel (ingen lading kreves)Drevet av AAA-batterierOpptil en måned

1. Logitech MX Keys - Best i test

 • Produsent: Logitech
 • Kompatibel med: Windows, macOS, iOS, Linux, Android
 • Tilkobling: Bluetooth
 • Batterilevetid på én lading: Opptil 5 måneder
Logitech MX Keys tastatur
Logitech MX Keys tastatur test

Vi er ikke spesielt kreative når vi velger MX Keys som det beste tastaturet – mange eksperter har gjort det før oss. Bluetooth-tastaturet topper faktisk flere kåringer med sine fine taster og suverene batterilevetid. Den har også automatisk bakgrunnsbelysning som slås av når du ikke holder fingrene over tastene og et smart system for å bytte mellom datamaskiner.

Logitech MX Keys design bilde

Logitech MX Keys er et godt testet tastatur som blir roset av både brukere og eksperter. Tastaturet er skrevet om til PC for Alle, så vel som Macworld og TechRadar, og får høye karakterer overalt. Vi føler oss derfor veldig trygge på å anbefale Logitech MX Keys til alle som er ute etter et virkelig godt trådløst tastatur med lang batterilevetid.

 • Bluetooth-tastatur med suveren batterilevetid og komfortable taster.
 • Bakgrunnsbelysning som justeres automatisk.
 • Høye testresultater i store publikasjoner.
 • Kan ikke heves.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. Xtrfy K4 RGB TKL - Best for gaming

 • Produsent: Xtrfy
 • Kompatibel med: Windows, macOS
 • Tilkobling: Kabel (USB)
 • Batterilevetid: Bruker kabel (ingen lading kreves)
Xtrfy K4 RGB TKL tastatur
Xtrfy K4 RGB TKL tastatur

Gaming-tastaturer ser ut og fungerer litt annerledes enn andre tastaturer. De har vanligvis høyere byggekvalitet, bedre respons og selvfølgelig kul RGB-belysning. Xtrfy K4 RGB TKL er et enkelt-i-bruk og rimelig mekanisk spilltastatur som gir deg en utmerket kombinasjon av alle disse funksjonene.

Det er enkelt å komme i gang med spilling og du justerer RGB-belysningen direkte på tastaturet. Dessverre kan du ikke angi egendefinerte farger, i stedet er det seks solide farger å velge mellom. Du kan imidlertid regulere styrken på fargen.

Gaming tastatur bilde av Xtrfy K4 RGB TKL

Ellers er tastaturet robust og gir en stabil følelse, selv i de større tastene. En annen fin fordel med dette tastaturet er muligheten til å heve det opp ved hjelp av føttene på baksiden. Dette er noe mange moderne tastaturer mangler, men hever karakteren ytterligere et hakk i vår bok. Det vi derimot mangler er en håndleddsstøtte.

 • Spilltastatur med rask respons.
 • Hevbar med små føtter på ryggen.
 • RGB-farger som kan justeres ved å trykke på en knapp.
 • Mangler håndleddsstøtte.
 • Har kun 6 farger å velge mellom.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. Logitech Ergo K860 - Beste ergonomi

 • Produsent: Logitech
 • Kompatibel med: Windows, macOS
 • Tilkobling: Bluetooth, trådløs USB-mottaker
 • Driftstid på én lading: Drevet av AAA-batterier
Logitech Ergo K860 tastatur

En god arbeidsstilling er viktig for alle som jobber på kontor eller med skriving. Logitech Ergo K860 hjelper deg med å finne en bedre arbeidsstilling, da et vanlig tastatur kan tvinge deg inn i en unaturlig posisjon. Spesielt hvis du skriver på et bærbart tastatur eller et lite tastatur, kan du utsette både hender og håndledd for en unødvendig høy belastning.

Beste ergonomisk tastatur - Logitech Ergo K860
Beste ergonomisk tastatur – Logitech Ergo K860

Ergo K860 er et todelt buet tastatur med en innebygd håndleddsstøtte som holder håndleddene rett når du skriver for å gi optimal avlastning. Tastaturet har også et stort numerisk tastatur og tastene har høyere slaghøyde sammenlignet med en bærbar PC.

Selvfølgelig kan det ta litt tid å venne seg til, men for de som tilbringer lange dager foran datamaskinen, kan Logitech Ergo K860 helt klart være en verdifull investering i det lange løp.

 • Ergonomisk tastatur med innebygd håndleddsstøtte.
 • Meget gode tilbakemeldinger fra ekspertene.
 • Kan kobles til med Bluetooth eller USB-mottaker.
 • Mangler bakgrunnsbelysning.
 • Det kan ta litt tid å venne seg til.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Apple Magic Keyboard - Best for Apple

 • Produsent: Apple
 • Kompatibel med: Mac, iPad
 • Tilkobling: Bluetooth
 • Driftstid på én lading: Opptil en måned
Apple Magic Keyboard tastatur

Hvis du bruker en Mac og trenger et tastatur med numerisk tastatur , er denne modellen fra Apple det opplagte valget. Dette stilige tastaturet passer ikke bare perfekt til din Mac utseendemessig, det er også svært behagelig å skrive på, med en bredde på litt over 42 cm og membrantaster.

Ellers er dette Apple-tastaturet flatt og lager ikke mye støy når du skriver på det, så de av dere som leter etter et tastatur med mye motstand kan nok lete videre. For alle andre som setter pris på typisk Apple-design, utmerket batterilevetid og programmerbare taster, er dette imidlertid et toppvalg .

 • Stilig Apple-design.
 • Myke taster som er behagelige å skrive på.
 • Utmerket batterilevetid.
 • Dyrere enn mange andre tastaturer.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Hvordan velge riktig tastatur

Før du kjøper ditt nye tastatur, er det greit å kjenne til noen grunnleggende funksjoner. Fremfor alt må du vite hvilket tastatur som passer til akkurat ditt operativsystem. I denne guiden går vi gjennom alt du trenger å vite før du kjøper.

1. Gamer, forfatter eller hverdagsbruker?

Ikke alle tastaturer ser like ut. Det finnes bedre eller dårligere typer for forskjellige formål. For eksempel finnes det spesielle gaming-tastaturer med mekaniske knapper, innebygd RGB-belysning og iøynefallende design. Disse tastaturene fungerer i de fleste sammenhenger, ikke bare spill , men det er en unødvendig dyr investering for ikke-gamere.

Et ergonomisk tastatur er et bedre valg for de som jobber på et kontor eller skriver mye. De lyder heller ikke like mye som spilltastaturer når du skriver på dem.

2. PC eller Mac?

Du må holde styr på om tastaturet du velger fungerer med datamaskinen din. Vanligvis fungerer alle tastaturer med både PC og Mac, men knappeoppsettet ser litt forskjellig ut avhengig av hvilket operativsystem tastaturet er tilpasset for.

Vi anbefaler på det sterkeste at du velger et Mac-tastatur når du arbeider på en Apple-datamaskin eller iPad, og et Windows-tastatur hvis du bruker en PC.

3. Numeriske taster eller ikke?

Et numerisk tastatur er ikke lenger så vanlig som det pleide å være, da det tar opp mer plass på tastaturet. Du som jobber mye med tall kan imidlertid ha nytte av å velge et tastatur som har det numeriske tastaturet, som sitter til høyre for tastaturet.

4. Ulik mekanikk

Foretrekker du tangenter med mye motstand og lyd, som på en klassisk skrivemaskin? Eller synes du det er mer behagelig å skrive med taster som har et mykere preg? Det er ikke noe bedre eller verre her, men snarere en personlig preferanse.

 • Membranmekanikk. Den vanligste typen mekanisme i tastaturer er membranmekanikk, hvor tastene er ganske stillegående og myke å skrive på.
 • Saksebrytermekanikk. I bærbare datamaskiner er saksebrytermekanismen mest vanlig. Her får du et kort slag, og foretrekker du det, finnes det også eksterne tastaturer med denne mekanismen.
 • Mekanisk tastatur. Denne varianten har et langt slag, som gir høye taster. Spilltastaturer har ofte denne mekanismen, og foretrekker du mye motstand når du skriver, er dette et godt valg.

5. Kablet eller trådløst?

Mange tastaturer i dag er trådløse og har oppladbare batterier i stedet for ledninger. Dette er praktisk, spesielt hvis du ønsker å kunne ta med deg tastaturet eller bytte arbeidsplass med jevne mellomrom. I tillegg varer batterilevetiden vanligvis i flere måneder. Det finnes også tastaturer som drives av vanlige engangsbatterier.

Et tastatur med ledning har imidlertid sine fordeler – du trenger aldri å lade, og det er ingen risiko for at Bluetooth-tilkoblingen feiler.

6. Designet

Design er ikke bare hvordan tastaturet ser ut og hvor godt det passer mot utseendet til datamaskinen og skjermen. Designet på tastaturet kan også handle om ergonomi eller bakgrunnsbelysning. Spesielt bakgrunnsbelysning føles kanskje ikke som en prioritet, men det er en fin ekstrafunksjon som er spesielt nyttig når du jobber eller spiller i mørkere omgivelser.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Innholdsfortegnelse

Lignende tester

WiFi-forsterker best i test
3 Wifi-forsterker tested
TP-Link RE605X
Best i test TP-Link RE605X

Vanlige spørsmål

Det beste tastaturet ifølge til vår sammenligning er Logitech MX Keys, et allsidig og rimelig tastatur med mange funksjoner som passer for både Mac og PC.

Et standard skandinavisk tastatur har 102 taster, og et engelsk tastatur har 101.

Hvis det ikke er oppgitt når du kjøper tastaturet, kan du enkelt sjekke om det er norsk ved å se etter tastene Æ, Ø og Å. Hvis du har et utenlandsk tastatur du liker, kan du også bruke det som et norsk, ved å sette det norske tastaturoppsettet i datamaskinens operativsystem.

Gamingtastaturet Xtrfy K4 er et veldig raskt tastatur, i den forstand at du får en rask og nøyaktig respons når du trykker på en tast. Dette er veldig viktig for de som gamer.

Ja, i dag fungerer trådløse tastaturer vanligvis veldig bra. Mange av dem har en batterilevetid som varer i flere måneder før du må lade igjen.

Hjalp denne testen om Tastatur deg?

4 Röster, Genomsnitt: 4.6/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

WiFi-forsterker best i test

WiFi-forsterker: 3 testede modeller

Testvinnare - Tastatur

 1. Logitech MX Keys tastatur

  Logitech MX Keys

  Best i test
 2. Xtrfy K4 RGB TKL tastatur

  Xtrfy K4 RGB TKL

  Best for gaming
 3. Logitech Ergo K860 tastatur

  Logitech Ergo K860

  Beste ergonomi

Vanlige spørsmål

Det beste tastaturet ifølge til vår sammenligning er Logitech MX Keys, et allsidig og rimelig tastatur med mange funksjoner som passer for både Mac og PC.

Et standard skandinavisk tastatur har 102 taster, og et engelsk tastatur har 101.

Hvis det ikke er oppgitt når du kjøper tastaturet, kan du enkelt sjekke om det er norsk ved å se etter tastene Æ, Ø og Å. Hvis du har et utenlandsk tastatur du liker, kan du også bruke det som et norsk, ved å sette det norske tastaturoppsettet i datamaskinens operativsystem.

Gamingtastaturet Xtrfy K4 er et veldig raskt tastatur, i den forstand at du får en rask og nøyaktig respons når du trykker på en tast. Dette er veldig viktig for de som gamer.

Ja, i dag fungerer trådløse tastaturer vanligvis veldig bra. Mange av dem har en batterilevetid som varer i flere måneder før du må lade igjen.