Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen
|
1
| 2
| 3
| ||
Utmerkelse: | Best i test | Beste dobbeltjern | Rimelig dobbeltjern | Beste belgiske vaffeljern | Beste vaffeljern i støpejern |
Produkt: | Wilfa WAS-623 BELL | Wilfa vaffeljern WAD 619B | Åviken Elegance 910 | Cloer CL1445 | Espegard Waffle Iron |
Vurdering: | |||||
Type: | Enkeltjern | Dobbeltjern | Dobbeltjern | Enkeltjern | Vaffeljern i støpejern med stålskaft |
Watt: | 1400 | 1700 | 1600 | 930 | Plasseres over åpen ild eller grill |
Vekt: | 3,1 kg | 4,1 kg | 3,4 kg | 2,3 kg | 3,3 kg |
Justering av varme: | Ja | Ja | Ja | Ja | Nei |
Wilfa WAS-623 BELL er et enkelt vaffeljern i dobbel forstand – den steker en vaffel om gangen, og den er enkel å bruke!
Det stabile vaffeljernet med non-stick belegg står stødig takket være at det er laget av kvalitetsmaterialer og utstyrt med gummiføtter under. En tilleggsgaranti for kvaliteten er at Wilfa gir en garantiperiode på hele 5 år.
Du kan stille inn varmen i flere trinn, og når vaffeljernet er varmt skifter lyset fra rødt til grønt. I tillegg har vaffeljernet en uvanlig, men fin funksjon, nemlig at det avgir et lydsignal når vaffelen er klar. Praktisk hvis du ønsker å kunne gjøre andre ting mens vaffelen stekes.
Oppbevaringen av vaffeljernet er også praktisk, fordi du kan plassere det på høykant, slik at det tar mindre plass i skapet, uten at det velter. Wilfa sender også med en praktisk øse, slik at du får akkurat passe mengde røre hver gang.
En annen funksjon, som vi ikke visste var undervurdert før vi hørte om det, er muligheten til å la ledningen være i jernet. Dette er ikke noe du kan gjøre med andre vaffeljern – du må trekke ut ledningen for å slå av vaffeljernet .
Men Wilfa WAS-623 BELL kan derfor stå tilkoblet, akkurat som kaffetrakteren din. Det er utrolig praktisk for deg som vil bruke vaffeljernet ofte.
Wilfa WAS-623 BELL har mottatt mange gode brukeranmeldelser fra store forhandlere som Elgiganten, Clas Ohlson og NetOnNet. Hundrevis av fornøyde kunder skriver at det er enkelt å bruke, står stabilt og at resultatet er store, sprø og jevnt stekte vafler.
Wilfa kommer tilbake til listen, for det viser seg nemlig at de også er eksperter på å lage doble jern. Med WAD-619 steker du to vafler om gangen, samtidig får du flere lignende funksjoner som Wilfa WAS–623 har.
Også her følger det med en øse som gjør det lettere å dosere riktig mengde røre, og dette vaffeljernet kan også oppbevares på høykant.
Det doble non-stick-belegget og høy effekt gjør at dette vaffeljernet i høyt tempo kan steke vafler som aldri brenner seg fast, men du har også mulighet til å regulere temperaturen for å oppnå perfekt farge og sprøhet.
En lampe på vaffeljernet viser når strykejernet er varmt og vaffelen er klar, men det er dessverre ikke noe lydsignal som hos testvinneren.
Wilfas WAD 619B har både fått høy testscore i Råd & Rön, så sent som i 2021, og et høyt ratingsnitt hos Elgiganten, Bagaren & Kocken m.fl. Med mindre du blir skremt av prislappen, er dette det beste dobbeltjernet du kan velge.
Åviken Elegance 910 har det meste av det vi ønsker i et vaffeljern – det er stilig, har et non-stick-belegg og et håndtak som du ikke brenner deg på. I tillegg kan den steke to vafler om gangen.
Temperaturen på vaffeljernet reguleres enkelt i flere trinn, og når du ikke bruker det kan det oppbevares i kjøkkenskapet.
Vi er imidlertid ikke de eneste som har lagt merke til at Åviken Elegance 910 er et utmerket vaffeljern – langt ifra. Dette vaffeljernet har fått høye testscorer i Råd & Rön, og brukervurderingene hos NetOnNet og Bagaren & Kocken er svært positive. Gjennomsnittlig vurdering er henholdsvis 4,6 og 4,9 av 5 mulige, med hundrevis av anmeldelser. Brukerne kommenterer at vaflene er perfekte hver gang, uten å feste seg fast, og det er også raskt. Flere brukere klager imidlertid over at manualen kunne inneholdt mer informasjon.
Hvis du liker belgiske vafler, må du kjøpe et spesielt vaffeljern til formålet. Cloer 1445 er et lite vaffeljern med non-stick-belegg som steker to belgiske vafler om gangen, noe som resulterer i tykke og sprø, gyllenbrune godbiter.
Du kan selv stille inn varmen på en skala mellom 1 og 5, og når du ikke bruker vaffeljernet kan du stille det til høyt i skapet.
Som alle vaffeljern som er verdig navnet, er Cloer 1445 utstyrt med en liten lysindikator som forteller deg når den er klar til bruk og når vaffelen er ferdig. De mange positive anmelderne som har lagt igjen kommentarer på sider som Kitchentime, Whiteaway og Tretti skriver at vaffeljernet er enkelt å bruke og produserer fantastiske, sprø og gyllenbrune belgiske vafler på et blunk. Og hva mer kan du be om?
Waffle Iron er ikke som andre vaffeljern, da det er laget av støpejern og festet til et langt stålskaft. Tanken er at du skal bruke vaffeljernet over åpen ild eller på en grill.
Vi kan love at vaflene smaker best når de tilberedes på denne måten – ikke minst fordi du må bruke rikelige mengder smør.
Dette vaffeljernet skal ikke brukes innendørs, men når du er ute i villmarken og har tent opp bål, eller i hagen når det er grilling. Dette er med andre ord en primitiv måte å lage vafler på, så det er ingen funksjoner for å justere varmen og heller ikke noe non-stick belegg som gjør det lettere å hindre at vaflene setter seg fast.
Det krever litt prøving og feiling for å få den rette varmen, men det er også noe av sjarmen med dette vaffeljernet.
Espegard Waffle Iron har gode karakterer hos forhandlere som Bauhaus og Kitchentime. Det har naturligvis ikke så mange anmeldelser som vanlige elektriske vaffeljern – det er tross alt et begrenset antall som steker vaflene sine over åpen ild. De som har prøvd produktet er imidlertid fornøyde, men kommenterer at vaffeljernet er tungt og at det krever noen forsøk for å oppnå vellykkede resultater.
Vi vil tippe at flertallet av norske husholdninger har et vaffeljern, enten en kjær gammel familieskatt i jern eller en mer moderne versjon med non-stick belegg. Men til tross for populariteten til vaffeljernet, er det et produkt som ikke brukes mer enn noen få ganger i året.
Det ønsker vi i Best-i-testen.no imidlertid å endre på. I denne guiden går vi gjennom de ulike typene vaffeljern og gir også tips om hvilke delikatesser du kan lage, bortsett fra vafler selvfølgelig, i ditt nyinnkjøpte vaffeljern.
De aller fleste vaffeljern har én ting til felles, nemlig at de er elektriske og får strøm ved å plugge dem inn i stikkontakten. Tidligere var støpejern det vanligste materialet i vaffeljernet, men i dag har non-stick materialer i økende grad tatt over.
Noen vaffeljern kan steke to vafler om gangen mens andre er enkeltjern som bare lager en om gangen. Skal du klare å lage mange vafler kan det lønne seg å investere i et vaffeljern som steker to vafler på en gang, eller et enkelt jern som steker vaflene raskt.
I Norge spiser vi tradisjonelt den flate vaffelen med hjertemønster, og de fleste vaffeljern som selges her lager også denne typen vaffel. Men det finnes også belgiske vafler som er tykkere, og foretrekker du det, kan du finne vaffeljern som fikser dette også.
Bare fordi to vaffeljern er laget for å lage samme type vaffel betyr ikke det at de er like gode. Det er faktisk en hel rekke ting som kan skille dem fra hverandre, og gjøre det ene vaffeljernet til et bedre valg enn det andre.
Et godt vaffeljern må stå stødig på overflaten, håndtaket må ikke bli varmt, og temperaturen må kunne justeres. Et godt vaffeljern bør også ha en indikator som viser når det er varmt og når vaffelen er ferdig.
Den 25. mars hvert år er det vaffeldagen i Norge. Det er nok også nettopp i løpet av denne dagen de fleste husstander her til lands finner frem vaffeljernene fra kjøkkenskapet.
Forøvrig synes vi at vafler bør spises mye oftere enn bare én gang i året, men det er faktisk enda flere grunner til å la vaffeljernet stå fremme på kjøkkenbenken.
Her er noen tips om delikatesser du kan tilberede i vaffeljernet ditt.
OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.
Et vaffeljern varmes først opp, og når det er varmt åpner du lokket, heller i vaffelrøren og lukker deretter lokket igjen. Etter noen minutter har du en ferdigstekt vaffel.
De fleste vaffeljern rengjøres med omhu, ved å tørke av dem med en klut og eventuelt litt vann hvis rester har brent seg fast.
Det vi kaller for vanlige vafler her til lands er de flate vaflene med hjerteform, mens belgiske vafler er av en tykkere type. Et belgisk vaffeljern er med andre ord et vaffeljern designet for å steke denne tykkere vaffeltypen.
Det beste vaffeljernet for den gjennomsnittlige brukeren er Wilfa WAS-623 BELL, ifølge vår sammenligning. Det er et rimelig og brukervennlig vaffeljern som har tonnevis med positive brukeranmeldelser.
Å få skikkelig sprø vafler kan til dels ha med røren å gjøre, og dels hvor varmt vaffeljernet er. Selv om en vaffelrøre i grunnen er en enkel ting, kan ting som å sikte melet, samt mengden egg påvirke sprøheten til slutt. Vaffeljernet ditt må også kunne bli skikkelig varmt.
Det kommer an på modellen, men et godt vaffeljern bør kunne nå en temperatur på mellom 200 og 210 grader for at vaflene dine skal bli skikkelig gode.
Wilfa WAS-623 BELL
Best i testWilfa vaffeljern WAD 619B
Beste dobbeltjernÅviken Elegance 910
Rimelig dobbeltjernEt vaffeljern varmes først opp, og når det er varmt åpner du lokket, heller i vaffelrøren og lukker deretter lokket igjen. Etter noen minutter har du en ferdigstekt vaffel.
De fleste vaffeljern rengjøres med omhu, ved å tørke av dem med en klut og eventuelt litt vann hvis rester har brent seg fast.
Det vi kaller for vanlige vafler her til lands er de flate vaflene med hjerteform, mens belgiske vafler er av en tykkere type. Et belgisk vaffeljern er med andre ord et vaffeljern designet for å steke denne tykkere vaffeltypen.
Det beste vaffeljernet for den gjennomsnittlige brukeren er Wilfa WAS-623 BELL, ifølge vår sammenligning. Det er et rimelig og brukervennlig vaffeljern som har tonnevis med positive brukeranmeldelser.
Å få skikkelig sprø vafler kan til dels ha med røren å gjøre, og dels hvor varmt vaffeljernet er. Selv om en vaffelrøre i grunnen er en enkel ting, kan ting som å sikte melet, samt mengden egg påvirke sprøheten til slutt. Vaffeljernet ditt må også kunne bli skikkelig varmt.
Det kommer an på modellen, men et godt vaffeljern bør kunne nå en temperatur på mellom 200 og 210 grader for at vaflene dine skal bli skikkelig gode.
Gi vurdering av denne testen