Hva er den beste treningsklokken?

Garmin er en dominerende produsent av treningsklokker som blir hyllet unisont av hverdagsmosjonister og eliteidrettsutøvere verden over Derfor er det ingen tilfeldighet at det er nettopp Garmins pulsklokker som dominerer i vår sammenligning Modellen som etter vår mening er best i test er Garmin Forerunner 265S, som på mange måter minner om en tradisjonell smartklokke, men med en rekke smarte treningsfunksjoner Les mer om Garmin Forerunner 265S og fem gode alternativer i vår sammenligning nedenfor!

Sammenlign våre 6 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
image
image
Utmerkelse: Best i testGodt kjøpBeste premiumvalgBest allroundRimeligstBeste med musikk
Produkt: Garmin Forerunner 265SGarmin Forerunner 955Apple Watch UltraGarmin Venu 2 PlusGarmin Forerunner 55Garmin Venu Sq Music
Vurdering:
Vekt:40 g52 g62 g51 g37 g37,6 g
Batterilevetid:Opptil 15 dager ( smartklokke ), 24 timer (GPS) Opptil 15 timer ( Smartwatch ), opptil 42 timer (GPS)Opptil 36 timerOpptil 216 timer i Smartwatch-modusOpptil 14 dager ( smartklokke ), 20 timer (GPS)Opptil 144 timer i Smartwatch-modus
Vannbestandighet:5 ATM5 ATMJa, til 100 meterJa, til 50 meter5 ATMJa, til 50 meter
Minne:8 GB32 GB32 GB-200 timer med aktivitetsdata-
Skjermtype:FargeskjermFargeskjerm Retina LTPO OLED i farger Corning Gorilla Glass 3FargeskjermCorning Gorilla Glass 3
Skjermoppløsning:360 x 360 px268 x 268 piksler410 x 502 piksler416 x 416 px208 x 208 px240 x 240 px
Remmateriale:SilikonSilikonSilikonSilikonSilikonSilikon
Tilkoblinger:Bluetooth, Wi-Fi, ANT+Bluetooth, ANT+ , Wi -fiBluetooth, Wi -fiBluetooth, Wi-Fi, ANT+Bluetooth, ANT+Bluetooth, ANT+
GPS:JaJaJaJaJaJa
Søvnovervåking:JaJaJaJaJaJa
Støttede operativsystemer:iOS , AndroidiOS , AndroidiOSiOS, AndroidiOS , AndroidiOS, Android

1. Garmin Forerunner 265S - Best i test

 • Vekt: 40 g
 • Glass: Corning Gorilla Glass 3
 • Batterilevetid: Opptil 15 dager ( smartklokke ), 24 timer (GPS)
 • Vannbestandighet: 5 ATM
 • Prisnivå: Premium
Garmin Forerunner 265S treningsklokke

Den beste treningsklokken i vår samling kommer fra Garmin og heter Forerunner 265S. Dette er en seriøs utfordrer til dyrere klokker fra Apple og Samsung som blant annet byr på en enestående AMOLED-skjerm, en batterilevetid på opptil 15 dager og hele 30 aktivitetsprofiler for ulike typer trening. Les mer om Forerunner 265S og noen andre gode treningsklokker vi kan anbefale, i vår samling nedenfor.

Garmin Forerunner 265S er rett og slett en eksepsjonell treningsklokke med mange funksjoner for deg som ønsker å måle alt som har med trening å gjøre. Fra det øyeblikket du våkner om morgenen, mottar du morgenrapporten din med informasjon om pulsvariasjonsstatus, søvnkvalitet og dagens treningsplan. Og på den lyse AMOLED-skjermen navigerer du enkelt mellom de 30 innebygde aktivitetsprofilene som passer til sporten du skal drive med, enten det er snakk om sykling, svømming, løping eller triatlon.

Opptil 15 dagers batterilevetid

Ettersom pulsmålingen er håndleddsbasert, kreves det ikke noe pulsbelte, og med en batterilevetid på opptil 15 dager i smartklokkemodus vil det ta en stund før du må sette klokken til lading igjen. Den medfølgende laderen fyller opp batteriet på bare 50 minutter. Du kan med andre ord bruke denne treningsklokken i to uker før du lader den igjen, og så vil den lades helt opp mens du tar en dusj og en matbit. Vi synes det er veldig imponerende!

I GPS-modus klarer batteriet opptil en dags bruk, noe som ikke er like fantastisk, men som heller ikke skiller seg negativt ut.

Garmin Forerunner 265S

Som en smartklokke

Forerunner 265S er litt større og litt dyrere enn forgjengeren, men etter vår mening er prislappen berettiget. Den nye berøringsskjermen er betydelig penere enn den i 255S, hvilket bidrar til at denne føles mer som en smartklokke enn bare en treningsklokke. Den nye skjermen er nesten på høyde med en premium-smartklokke som Apple Watch Ultra, samtidig som den tilbyr flere ganger dennes batterilevetid.

Visstnok er dette en annen type enhet enn Apple Watch, med mer fokus på trening og mindre på å fungere som en erstatning for telefonen din. Hvis det hovedsakelig er treningsfunksjonene du ser etter i en smartklokke, mener vi imidlertid at Forerunner S65S er et bedre valg. Ikke minst fordi den er mange tusenlapper billigere enn den dyreste Apple Watch-modellen.

Lovprist av ekspertene

Mange eksperter mener at Garmin Forerunner 265S er en av de absolutt beste treningsklokkene du kan kjøpe akkurat nå. Hos Techradar ble klokken utsatt for en hard test og anmelderen ga vurderingen 4,5 av 5 mulige, en vurdering den også fikk hos Trusted Reviews.

Klokken har også fått skryt av Råd & Rön, som faktisk kåret den til best i test 2023. Dette er rett og slett den beste treningsklokken du kan eie akkurat nå, og en seriøs utfordrer til dyrere smartklokker fra Apple og Samsung (hvis det hovedsakelig er treningsfunksjoner du er ute etter).

 • Fantastisk AMOLED-skjerm.
 • Utmerket batterilevetid – opptil 15 dager.
 • Kan også brukes ved svømming.
 • 30 innebygde aktivitetsprofiler for ulike treningstyper.
 • Litt dyrere enn forgjengeren.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

2. Garmin Forerunner 955 - Godt kjøp

 • Vekt: 52 g
 • Glass: Corning Gorilla Glass DX
 • Batterilevetid: Opptil 15 timer ( Smartwatch ), opptil 42 timer (GPS)
 • Vannbestandighet: 5 ATM
 • Prisnivå: Premium
Garmin Forerunner 955 test

Garmin Forerunner 955 er en treningsklokke i premiumsegmentet som både vi og en rekke andre anmeldere ikke kan unngå å la oss imponere av. Klokken er rettet mot triatleter – den har utmerkede funksjoner for svømming og sykling og ikke minst løping. Her får du blant annet nydelige fargekart, og GPS-en lagrer treningssporene dine med høy presisjon

Ved hjelp av Training Load- funksjonen, som måler ukens trening, får du råd og tips om hvordan du kan legge opp treningen i fremtiden. Restitusjon er en viktig del av all sport, og Forerunner 955 kan også analysere hvordan du har trent og fortelle deg når det er på tide å hvile.

Det er også mulig å synkronisere musikkbiblioteket ditt med klokken, en nyttig funksjon som lar deg styre musikken direkte fra armen. En annen morsom funksjon lånt fra smartklokkene, er muligheten for kontaktløs betaling.

«Blant de aller beste»

Techradar er ikke tilbakeholden i lovprisningen av Forerunner 955. De beskriver den som «en fenomenal treningsklokke » og «blant de aller beste vi noen gang har prøvd». Derfor får den også toppkarakter fra teknologisiden, 5 av 5 mulige. På minussiden kommer den litt ujevne målingen under styrketrening, og at det føles unødvendig med både berøringsskjerm og knapper.

Råd & Rön er også imponert over Forerunner 955, og plasserer den på andreplass, bak Garmin Forerunner 265S.

 • Har i utgangspunktet alle funksjonene en treningsklokke skal ha.
 • Ekstra bra for løpere og orienteringsløpere på grunn av de tiltalende fargekartene.
 • Synkroniser musikkbiblioteket ditt med klokken for enkelt å styre musikken.
 • Støtte for kontaktløs betaling.
 • Koster en hel del.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

3. Apple Watch Ultra - Beste premiumvalg

 • Vekt: 62 g
 • Glass: Flatt safirglass med kantbeskyttelse i titan
 • Batterilevetid: Opptil 36 timer
 • Vanntett: Ja, til 100 meter
 • Prisnivå: Høyt
Apple Watch Ultra test
Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2 er en ekstrem klokke på mange måter. Den er enorm, robust og koster en formue. Men den er også det absolutt beste valget for deg som driver med dykking, klatring eller andre idretter hvor klokken må tåle å bli utsatt for røft vær, varierende temperaturer og fuktighet.

Treningsklokke med titan

Apple Watch er en smartklokke som er betydelig smartere enn andre treningsklokker. Det er imidlertid først nå at Apple har produsert en variant av klokken sin som er laget for å takle ekstremsport.

Det flate safirglasset er beskyttet av en omsluttende og hevet titanramme, som beskytter mot alle støt, og det er en rekke armbånd å velge mellom for ulike utfordringer. Nå kan du også bruke knappen på siden av klokken til å bla mellom apper selv når du har på deg hansker, ettersom den er større.

Apple Watch Ultra Treningsklokke

For all slags vær og sport

Det spiller ingen rolle om du er i villmarken, klatrer, står på vannski eller dykker – Apple Watch Ultra er bygget for å takle enhver utfordring. Den er vanntett ned til 100 meter og sertifisert for sportsdykking ned til 40 meter.

Programvaren utgjør forskjellen

Men hvorfor skal du kjøpe en Apple Watch som er mye dyrere enn en vanlig treningsklokke bare fordi den er støtsikker? Svaret er programvaren. Apple Watch er så mye smartere og så mye mer nyttig i alt fra løping til dykking.

Her får du tilpasset programvare som Oceanic +, som praktisk talt er en dykkecomputer, og innebygget kompass og nødsirene. For løpere finnes det alle tenkelige funksjoner for å holde styr på fremgangen, og med batterilevetid på opptil 36 timer og mobiltilkobling har du tilgang til betydelig flere funksjoner enn i en enklere treningsklokke.

 • Apples mest robuste smartklokke til dags dato – laget for alle typer sport og utendørsaktiviteter.
 • Spesialtilpasset programvare for dykking og løping og innebygd kompass med nødsirene.
 • Tilgang til hele appbiblioteket og mobiltilkobling gjør klokken overlegen andre treningsklokker.
 • Koster over 10 000 kroner.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Garmin Venu 2 Plus - Best allround

 • Vekt: 51 g
 • Glass: Corning Gorilla Glass 3
 • Batterilevetid: Opptil 216 timer i Smartwatch-modus
 • Vanntett: Ja, til 50 meter
 • Prisnivå: Middels
Garmin-Venu-2-Plus-

Garmin Venu 2 Plus er en oppfølger til den populære Venu 2 og byr på et par viktige forskjeller. Klokken har fått en ny og mer fleksibel størrelse, men har nå også mikrofon, høyttaler og støtte for taleassistenter, både Google Assistant, Siri og Bixby.

At denne klokken heter Venu 2 Plus betyr imidlertid ikke at den er større enn forgjengeren. Utseendemessig er modellen faktisk slankere, noe som gjør at den føles ekstra behagelig på håndleddet. Den innebygde høyttaleren gjør den imidlertid litt tyngre.

Ellers er konstruksjonen den samme som før, med hus laget av slitesterk, fiberarmert plast og dreieskive av rustfritt stål. Klokken er også vanntett og tåler en dybde på opptil 50 meter.

Optimaliserer både trening og helse

Garmin Venu 2 Plus har mer enn 25 forhåndsprogrammerte aktivitetsprofiler, inkludert turgåing, løping, svømming, fotturer, sykling, HIIT-trening og mer. Ved hjelp av alder, hvilepuls, BMI, fettprosent og trening kan klokken også beregne treningsalderen din, det vil si om kroppen din er eldre eller yngre enn din faktiske alder. Du kan også få tips om hva du kan gjøre for å holde kroppen ung og sterk.

I tillegg til det måler Venu 2 Plus også søvn, stress, oksygen i blodet, puls, pust, energinivå og mye mer. Du kan deretter generere rapporter i Garmin Connect-appen for å få en bedre forståelse av din generelle helse. Klokken sender også påminnelser når du trenger å hvile, eller når du trenger å bevege deg i løpet av en stillesittende dag.

Treningsklokke Garmin Venu 2

God funksjonalitet og batterilevetid

Venu 2 Plus har både mikrofon og høyttaler, noe som gjør det enkelt å ta anrop mens du er på farten. Den støtter også mange nyttige apper, inkludert Spotify og Amazon Music. Du finner dem i Connect IQ-appbutikken sammen med en rekke andre applikasjoner, for eksempel diettapper, kart og nyhetswidgets. Det er også mulig å betale kontaktløst via Garmin Pay.

Batterilevetiden i Venu 2 Plus er utmerket – i Smartwatch-modus varer batteriet opptil 9 dager. Forvent imidlertid at batterilevetiden blir forkortet når du aktivt bruker sensorer, hører på musikk eller aktiverer GPS. En fordel er at skjermen raskt tilpasser seg mørkere omgivelser, noe som bidrar til å spare batteri. Apropos skjermen er den veldig bra med en oppløsning på 416 x 416 px og imponerende lysstyrke.

En utmerket allroundklokke

Både brukere og eksperter er imponert over Venu 2 Plus og dens høye funksjonalitet. M3 beskriver den for eksempel som «Garmins mest komplette klokke til dags dato», selv om den er litt dyr og apputvalget kunne vært bedre.

Blant brukeranmeldelser leser vi at mange er overraskende fornøyde. De sier at klokken er lett å forstå og har utmerket batterilevetid. Hvis du ikke kan velge mellom en treningsklokke og en smartklokke, kan Venu 2 Plus være det perfekte kompromisset.

 • Stilig og funksjonell treningsklokke.
 • Støtte for Spotify og andre strømmetjenester.
 • Kan styres via Siri eller Google Assistant.
 • Glatt håndfri funksjon.
 • Ingen store oppgraderinger fra forgjengeren.
 • Utvalget av apper kunne vært bedre.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

5. Garmin Forerunner 55 - Rimeligst

 • Vekt: 37 g
 • Glass: Kjemisk herdet glass
 • Batterilevetid: Opptil 14 dager ( smartklokke ), 20 timer (GPS)
 • Vannbestandighet: 5 ATM
 • Prisnivå: Budsjett
Garmin Forerunner 55 test

Garmin Forerunner 55 er et godt alternativ for deg som synes testvinneren vår er litt for dyr eller har funksjoner du ikke trenger. Her har en av våre tidligere favoritter – Garmin Forerunner 45 – fått en fin oppdatering, uten at prislappen har stukket av gårde.

Oppdateringen innebærer imidlertid heller ikke denne gangen at klokken kan måle svømming, så hvis du planlegger å bruke den til våte aktiviteter, kan du slutte å lese nå og gå tilbake til vår testvinner. Forerunner 55 er for deg som trener løping, sykling, fitness og yoga. Selv om klokken er vanntett ned til 50 meter, anbefales det ikke å bruke klokken i bassenget over lengre tid.

Litt færre funksjoner, men god batterilevetid

Forerunner 55 er en av Garmins innstegsmodeller, men har nok funksjoner til fortsatt å være en svært kompetent løpeklokke. Som vi nevnte tidligere, har modellen både GPS og pulsmåling, men mest nyttige er kanskje de ulike treningsprogrammene som du kan følge direkte fra håndleddet.

Batterilevetid må også nevnes som en av de absolutte toppfunksjonene. I den såkalte Smartwatch- modusen kan du bruke klokken i to uker uten å måtte lade den. Og med GPS-en på kan klokken gå uten lading i 20 timer. Det er altså snakk om en kraftig forbedring i batterilevetiden sammenlignet med forrige modell.

Kompetent og rimelig pulsmåler

Uten at det går på bekostning av kvaliteten, er Garmin det Forerunner 55 et rimelig alternativ, spesielt for de deg som trener løping og ønsker en stilig og komfortabel pulsklokke. I likhet med Garmins andre produkter er både maskinvare og programvare veldesignet, slik at du får en helhetlig tilnærming til trening og helse.

Hos Råd & Rön fikk Forerunner 55 utmerkelsen «Godt kjøp» og hos TechRadar var vurderingen 4 av 5. Dette er en treningsklokke som i utgangspunktet greier like mye som de dyrere produktene i denne samlingen, men til en mye lavere pris. Vi skulle likevel gjerne sett litt flere treningsopplegg og funksjoner for svømmere.

 • Lett – veier bare 36 gram og er perfekt for løpere.
 • Stilig design med et lettfattelig grensesnitt.
 • Lang batterilevetid – varer i opptil 14 dager i Smartwatch- modus.
 • Relativt få treningsopplegg.
 • Ikke deksel.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

6. Garmin Venu Sq Music - Beste med musikk

 • Vekt: 37,6 g
 • Glass: Corning Gorilla Glass 3
 • Batterilevetid: Opptil 144 timer i Smartwatch-modus
 • Vanntett: Ja, til 50 meter
 • Prisnivå: Middels
Garmin Venu Sq Music

De fleste av Garmins klokker er kun fokusert på kondisjon og trening. Det finnes imidlertid noen få modeller i sortimentet som gir deg tilgang til de samme smarte treningsfunksjonene, men som samtidig er mer tilpasset for å fungere som en helt vanlig smartklokke. Venu Sq Music er akkurat en slik modell.

Med sitt slanke og nette design minner Venu Sq Music faktisk veldig om Apple Watch, noe vi tror mange vil sette stor pris på. Den er behagelig å ha på seg og takket være det utskiftbare armbåndet kan du enkelt tilpasse klokken slik at den passer din stil.

Garmin Venu Sq Music

Velg mellom en rekke treningsøkter

Venu Sq Music har over 20 forhåndsprogrammerte aktivitetsprofiler, fra løping og sykling til svømming og til og med golf. Du har også et stort utvalg av treningsøkter å velge mellom, inkludert cardio, yoga og styrketrening, eller du kan lage dine egne treningsøkter i Garmin Connect. Med Garmin Coach får de som ønsker å løpe 5 kilometer også et gratis treningsopplegg med treningsøkter fra en ekspertløpetrener.

Med Venu Sq Music kan du imidlertid gjøre mer enn bare å spore trening og helse. Du kan også betale kontaktløst med Garmin Pay og motta anrop, meldinger eller andre varsler. Har du en Android-telefon kan du også svare på SMS direkte på klokken.

En av de viktigste funksjonene til Garmin Venu Sq Music er imidlertid muligheten til å laste ned Spotify-spillelistene dine til offline-modus. Dette lar deg koble de trådløse hodetelefonene dine til treningsklokken via Bluetooth og lytte til musikk, selv uten mobiltelefonen.

Måler mange viktige helseverdier

Venu Sq Music gir deg full kontroll over helsen din. For eksempel har du en Pulse Ox-sensor som måler kroppens oksygenopptak og hydreringsmåling der du logger ditt daglige vanninntak. Den måler også puls, overvåker søvnen din, registrerer hvordan du puster og om du stresser for mye. Hvis du gjør det, ber klokken deg om å gjøre en pusteøvelse for å slappe av. Det er også mulig å logge menstruasjonssyklusen din i appen.

Opptil 6 dagers batterilevetid

I Smartwatch-modus varer batteriet i Garmin Venu Sq Music opptil 6 dager. Det reduseres imidlertid kraftig om du bruker GPS eller hører på musikk. Med bare GPS-modus varer batteriet i 14 timer og med GPS og musikk varer det i 6 timer. Så en løpetur i skogen med musikk og trådløse hodetelefoner er det mest batteritømmende du kan gjøre.

En allsidig og rimelig treningsklokke

Garmin Venu Sq Music er en veldig god treningsklokke, spesielt for de som verdsetter stilig design og smarte funksjoner. Her kan du spore både helse og trening mens du kan laste ned apper, svare på anrop, betale kontaktløst og mye mer.

Grensesnittet er oversiktlig og fungerer helt fint, selv om du selvfølgelig ikke kan forvente samme ytelse som i en Apple- eller Samsung-klokke. Skjermen har heller ikke den beste oppløsningen, men er både fargerik og godt opplyst.

Hos Råd & Rön får Venu Sq Music gode vurderinger, også blant brukerne selv. Fremfor alt legger de vekt på høy brukervennlighet og god batterilevetid, samt muligheten til å laste ned musikklister offline.

 • Måler hjertefrekvens, oksygenopptak, pust, søvn og mye mer.
 • Lar deg laste ned spillelister på Spotify og lytte i frakoblet modus.
 • God batterilevetid - opptil 6 dager i Smartwatch-modus.
 • Stilig design (minner om Apple Watch).
 • Ikke den høyeste oppløsningen på skjermen.
 • Grensesnittet kunne vært bedre.

I samarbete med pris-logo

Hvordan velge riktig treningsklokke for å maksimere treningen

En treningsklokke kan være en god investering for de som sikter mot pallplass i vårens maraton eller som bare er ute etter motivasjon til å komme i gang med treningen.

Enkelt sagt er en treningsklokke en liten personlig trener som sitter på håndleddet. Den samler kontinuerlig inn statistikk om treningen din, samtidig som den legger ut treningsrutiner og motiverer deg til å fortsette.

Til syvende og sist er det opp til deg å gjøre jobben, men det er fortsatt en god grunn til at treningsklokker er så populære: de fungerer.

Viktige funksjoner hos en treningsklokke

Her er noen grunnleggende funksjoner som moderne treningsklokker pleier å ha som du kanskje vil se etter.

GPS

For deg som løpetrener er GPS en ekstra nyttig funksjon fordi den hjelper deg med å legge ut nye løpeturer og holde oversikt over fremgangen i løpebanen.

Batteri

For seriøs trening kreves det en seriøs treningsklokke, og da er en ordinær smartklokke-batteritid sjelden nok. En av de store fordelene med treningsklokker er nettopp den lange batteritiden.

Partnerapp

Det spiller ingen rolle hvor avansert treningsklokken er om partnerappen, det vil si appen på telefonen som klokken synkroniserer med, ikke fungerer optimalt. På sikt vil du miste motivasjon og energi til å bruke klokken dersom appen er rotete eller ikke fungerer som den skal. Appen skal gjøre treningen enkel for deg – så velg en klokke med en god partnerapp.

Aktivitetsprogram

Mange treningsklokker er i dag utstyrt med forhåndsprogrammerte aktivitetsprogrammer som gir deg enda mer nøyaktig statistikk om treningen din. Eksempler på slike programmer kan være løping, sykling, styrketrening, roing og fotturer.

Vanntetthet

Skal du bruke klokken til å registrere svømmetreningen – eller bare kunne løpe i øsende regn – er det viktig at den tåler vann. Mange treningsklokker i dag er vanntette, men hvor motstandsdyktige de er varierer. For eksempel betyr 10 ATM at du kan svømme og svømme med klokken, mens 20 ATM betyr at den tåler både fridykking og snorkling.

Hvilken treningsklokke bør jeg velge?

Siden tanken er at du skal bruke klokken ofte, er det viktig at den sitter komfortabelt. Den skal ikke være for stor eller tung for håndleddet, men heller ikke for liten, da dette kan svekke brukervennligheten.

Treningsklokker kan også variere ganske sterkt prismessig og noen ganger er en billigere klokke ikke synonymt med lavere kvalitet. Ofte følger prisen klokken rett og slett hvor avansert den er.

For de som ikke trenger en spesielt funksjonsrik treningsklokke, men nøyer seg med grunnleggende funksjoner, kan budsjettvalget være det beste alternativet.

Hvorfor treningsklokker er bedre enn smartklokker

Etter vår gjennomgang ble det klart at det finnes bedre alternativer enn smartklokker når det kommer til trening. Med smartklokker mener vi blant annet Apple Watch, som er et fantastisk produkt på mange måter. Når det kommer til trening derimot, kan verken den eller andre smartklokker konkurrere med dedikerte treningsklokker.

Smartklokker er nyttige på mange måter, og trening er en av dem. De kan både måle puls og føre statistikk over treningen din, akkurat som en treningsklokke. Men en treningsklokke er på et helt annet nivå.

I motsetning til en smartklokke prøver ikke treningsklokken å gjøre flere ting samtidig, men er helt skapt for trening. Dette gjør den ekstra nyttig for deg som driver med idrett på seriøst nivå.

For det første er mange treningsklokker i en helt annen klasse når det kommer til støtsikkerhet og vanntetthet. For det andre er batterilevetiden mye bedre. Treningsprogrammene og appene for statistikk og som måler puls er også generelt mye mer avanserte med treningsklokker.

Treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Et alternativ til treningsklokken er et aktivitetsarmbånd. Aktivitetsarmbånd, som treningsklokker, er designet for å registrere aktiviteten din i treningsstudioet eller på løpebanen. De er billige, enkle å bære på håndleddet og har i likhet med treningsklokken god batterilevetid.

Ofte mangler de imidlertid de mer avanserte funksjonene som du får i en treningsklokke, som GPS og spesialprogrammer. Treningsklokkene er også generelt mye mer robuste og slitesterke enn aktivitetsarmbåndene.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

Garmin Forerunner 265S er den beste treningsklokken ifølge oss hos Best-i-testen.no. Den overvåker intelligent både treningen og helsen din samtidig som den tilbyr mange av funksjonene vi kan se hos vanlige smartklokker.

En treningsklokke måler pulsen på håndleddet ved hjelp av sensorer. Statistikken brukes så til å informere deg om dine treningsaktiviteter og foreslå hvordan du kan legge opp restitusjonen på en optimal måte.

Hovedforskjellen mellom smartklokker og treningsklokker er at treningsklokken ofte har mer avanserte treningsfunksjoner samt bedre batterilevetid.

Det spiller ingen rolle om klokken er på høyre eller venstre arm. Det viktige er heller hvordan den sitter.

Klokken skal sitte et par centimeter over håndleddet og være stram nok til ikke å skli når du håndhilser.

Hjalp denne testen om Treningsklokke deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Smartklokke best i test

Smartklokke: 4 modeller testet

Testvinnare - Treningsklokke

 1. Garmin Forerunner 265S treningsklokke

  Garmin Forerunner 265S

  Best i test
 2. Garmin Forerunner 955 test

  Garmin Forerunner 955

  Godt kjøp
 3. Apple Watch Ultra test

  Apple Watch Ultra

  Beste premiumvalg

Vanlige spørsmål

Garmin Forerunner 265S er den beste treningsklokken ifølge oss hos Best-i-testen.no. Den overvåker intelligent både treningen og helsen din samtidig som den tilbyr mange av funksjonene vi kan se hos vanlige smartklokker.

En treningsklokke måler pulsen på håndleddet ved hjelp av sensorer. Statistikken brukes så til å informere deg om dine treningsaktiviteter og foreslå hvordan du kan legge opp restitusjonen på en optimal måte.

Hovedforskjellen mellom smartklokker og treningsklokker er at treningsklokken ofte har mer avanserte treningsfunksjoner samt bedre batterilevetid.

Det spiller ingen rolle om klokken er på høyre eller venstre arm. Det viktige er heller hvordan den sitter.

Klokken skal sitte et par centimeter over håndleddet og være stram nok til ikke å skli når du håndhilser.