Hvilken projektor er best i test?

4K-projektoren Samsung The Premiere er den beste projektoren akkurat nå ifølge vår sammenligning Premiere leverer en førsteklasses seeropplevelse med en innebygd lydplanke og et bilde på opptil 100 tommer, selv om den kan plasseres så nært som 10 centimeter fra veggen Det maksimale bildeområdet er 130 tommer og lysstyrken er hele 2800 ANSI lumen Utvilsomt et toppvalg, men for deg som ønsker å slippe litt billigere unna har vi også inkludert noen alternative projektorer Du finner mer informasjon om testvinneren og andre modeller nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste bærbare projektorBeste miniprojektor
Produkt: Samsung The PremiereViewSonic X10 ProjektorViewSonic M2 Projektor
Vurdering:
Bildestørrelse:100 – 130 tommer30 – 200 tommer24 – 100 tommer
Oppløsning:4K Ultra HD (3840 x 2160 piksler)4K Ultra HD (3840 x 2160 piksler)Full HD (1920 x 1080 piksler)
Lydnivå:32 dB26 – 30 dB24 – 26 dB
Lysstyrke:2800 Ansi1000 Ansi1200 Ansi
Projeksjonsavstand:11,3 – 23,8 centimeter0,5 – 3,5 meter0,6 – 2,7 meter
Maksimal lampetid:20 000 timer30 000 timer30 000 timer

1. Samsung The Premiere - Best i test

 • Bildestørrelse: 100 – 130 tommer
 • Oppløsning: 4K Ultra HD (3840 x 2160 piksler)
 • Lydnivå: 32 dB
 • Lysstyrke: 2800 Ansi
 • Projeksjonsavstand: 11,3 – 23,8 centimeter
 • Maksimal lampetid: 20 000 timer
Samsung The Premiere test

Samsung er en populær produsent av hjemmeelektronikk og er ofte i forkant med både mobiltelefoner, TV-er og husholdningsprodukter. Og ingen vil bli skuffet over projektoren Samsung The Premiere. Dette er et premiumprodukt i ekstrem verdensklasse, som er et opplagt valg for alle som ønsker å bygge et hjemmekinoanlegg.

Med en imponerende lysstyrke på 2800 ansi og Ultra HD 4K-oppløsning får du et virkelig profesjonelt bilde hjemme i din egen stue. Projeksjonsflaten er mellom 100 og 130 tommer og projektoren bruker laserteknologi. I tillegg støtter projektoren – som den første i sitt slag – HDR10+-teknologi.

Integrert lydplanke og app-bibliotek

Vanligvis er integrerte høyttalere i projektorer neppe noe å juble over. De fleste velger å investere i et eksternt lydanlegg, da de integrerte høyttalerne rett og slett ikke holder mål. Men Samsung The Premiere kan faktisk være en av de første projektorene som har endret nettopp det.

Den integrerte lydplanken er virkelig kraftig og leverer en imponerende lydkvalitet – god nok til å hoppe over eksterne høyttalere. Siden du heller ikke trenger å henge projektoren fra taket, men kan plassere den direkte på TV-benken, gjør lyden ikke bli feilrettet heller.

Projektoren er også koblet til et appbibliotek kalt Smart Hub. Dette betyr at du kan gjøre projektoren om til en smart-TV som du styrer med den medfølgende fjernkontrollen. Integrert i systemet er også den såkalte Game Enhancer-modusen, som gjør spillopplevelsen smidigere når du bruker projektoren koblet til en spillkonsoll eller datamaskin.

En fantastisk projektor på alle måter

Samsung The Premiere byr på førsteklasses bilde og lyd, men dette er egentlig ikke det mest imponerende med denne projektoren. Det faktum at du kan plassere den direkte på TV-benken, så lite som 11,3 centimeter fra veggen eller lerretet, er utrolig. Og til tross for den enkle plasseringen, projiseres bildet opp til 130 tommer.

Det finnes flust av ekspertanmeldere over hele verden som begeistres over Samsungs The Premiere, men når det kommer til brukeranmeldelser er det færre å få fatt i. Den naturlige forklaringen på dette er prislappen på produktet, som fortsatt er mildt sagt saftig. Hvis du er interessert i det aller nyeste og beste for hjemmekino, kan vi ikke annet enn å anbefale Samsung The Premiere.

 • Utrolig lysstyrke og bildekvalitet med støtte for HDR10+.
 • Innebygd lydplanke gir en kraftig lyd.
 • Stort appbibliotek via Smart Hub gjør projektoren til en Smart-TV.
 • Kan plasseres kun 11,3 cm fra veggen/lerretet.
 • Dyrt.

I samarbete med pris-logo

2. ViewSonic X10 Projektor - Beste bærbare projektor

 • Bildestørrelse: 30 – 200 tommer
 • Oppløsning: 4K Ultra HD (3840 x 2160 piksler)
 • Lydnivå: 26 – 30 dB
 • Lysstyrke: 1000 Ansi
 • Projeksjonsavstand: 0,5 – 3,5 meter
 • Maksimal lampetid: 30 000 timer
ViewSonic X10 test

ViewSonic X10 er dyr, men fortsatt betydelig billigere enn Samsung The Premiere. Samtidig er de likeverdige på mange måter. Den leverer god lysstyrke, Ultra HD 4K-oppløsning, HDR10 og godt trykk i den integrerte lyden fra Harman Kardon. I tillegg er den noen desibel roligere og mer kompakt enn Samsungs projektor.

Selv om du bare trenger ViewSonic X10 en halv meter fra veggen eller lerretet, kan du allikevel få et stort bilde. For en ekte kinoopplevelse kan du faktisk blåse opp bildet til 200 tommer, men du kan også skalere bildet ned til kun 30 tommer. Dette kombinert med den integrerte smart-TV-funksjonen og det faktum at projektoren yter godt selv i lyse omgivelser gjør at den faktisk kan erstatte TV-en din.

Via Wi-Fi og bluetooth strømmer X10 enkelt materialet du vil se, og som om det ikke var enkelt nok kan du snakke med enheten via Alexa eller Google Assistant. Via stemmestyringen kan du også starte projektoren, slå den av, heve eller senke volumet og mye mer.

Takket være Harman Kardon har projektoren en imponerende lydkvalitet. Skulle det fortsatt ikke være nok til å tilfredsstille dine behov, er både analoge og optiske digitale utganger tilgjengelige for å koble til eksterne lydsystemer. Til slutt er ViewSonic X10 LED-lampen svært energieffektiv samtidig som den har en lang brennetid på hele 30 000 timer.

Ønsker du en liten og stillegående projektor som samtidig leverer et bilde i toppklasse, kan ViewSonic X10 være et godt valg. Det er nemlig disse funksjonene de fleste brukere nevner som spesielt positive i sine anmeldelser. Det skader heller ikke at projektoren er betraktelig rimeligere enn Samsung The Premiere.

 • Kompakt og stillegående.
 • Imponerende bildekvalitet.
 • God innebygd lyd og mange tilkoblingsmuligheter.
 • Billigere enn Samsung The Premiere, men fortsatt dyr.

3. ViewSonic M2 Projektor - Beste miniprojektor

 • Bildestørrelse: 24 – 100 tommer
 • Oppløsning: Full HD (1920 x 1080 piksler)
 • Lydnivå: 24 – 26 dB
 • Lysstyrke: 1200 Ansi
 • Projeksjonsavstand: 0,6 – 2,7 meter
 • Maksimal lampetid: 30 000 timer
ViewSonic M2 test

I dag finnes det virkelig gode miniprojektorer som kan produsere bilder av høy kvalitet på opptil 100 tommer. ViewSonic M2 er et godt eksempel på slike, og er derfor vårt toppvalg i kategorien miniprojektorer. Dette er en ultraportabel projektor som kan drives av et strømuttak eller via USB koblet til en strømbank. Dette gjør den enkel å ta med seg praktisk talt overalt.

M2 kan egentlig ikke sammenlignes med de andre i samlingen, da den fokuserer på portabilitet. Den har for eksempel ikke 4K-oppløsning, men i stedet Full HD med en oppløsning på 1920 x 1080, som i seg selv er fullt godkjent for alt fra spill til film. Det er også støtte for 3D, slik at du kan få en skikkelig kul kinoopplevelse hjemme, spesielt siden bildet kan projiseres opp til 100 tommer.

Kompakt og energieffektiv med god lyd

M2 veier mindre enn halvannen kilo, noe som gjør den svært kompakt og ultraportabel. Den har også innebygget stativ og høyttalere fra Harman Kardon som gir god dybde i lyden. Fordi projektoren kan plasseres så tett inntil veggen, er den perfekt for de som ofte lager presentasjoner, selv i mindre rom.

Imponerende nok har ViewSonic også klart å gjøre selv sin miniprojektor til en virkelig laveffekts- og langvarig projektor. LED-lampen er beregnet å lyse i hele 30 000 timer, noe som betyr mange års levetid.

ViewSonic M2 har flere tilkoblingsmuligheter, både for TV-boks, spillkonsoll eller eksternt lydanlegg. Projektoren har også et integrert Android-system og støtte for stemmestyring via Alexa eller Google Assistant.

Ultrabærbar, men kraftig

ViewSonic M2 er en miniversjon av den betydelig mer avanserte og dyrere ViewSonic X10. Med stemmestyring, integrert stemmestyring, støtte for 3D og mulighet til å få opp store bilder på kort avstand, er dette en veldig fin kompakt projektor. Siden den kun veier 1,32 kilo og kan drives av en powerbank er den mildt sagt ultraportabel, men også avansert nok til å brukes i en hjemmekino. Hvis du kan leve med å ikke få 4K-oppløsning men «bare» UltraHD.

 • Kompakt og bærbar.
 • 3D-støtte og stemmekontroll.
 • Veldig rimelig.
 • Relativt god lyd fra Harman Kardon.
 • Mangler 4K-oppløsning.

I samarbete med pris-logo

Kjøpsguide: Hvordan velge en projektor

En projektor er ingen liten investering, i hvert fall ikke hvis du er ute etter kvalitet. Selv om det er mulig å finne billige projektorer for bare noen få hundrelapper, må du også regne med mange kompromisser når det gjelder kvalitet.

I dag velger de fleste som er seriøse med hjemmekinoanleggene sine en projektor med 4K-oppløsning. For en slik projektor må du imidlertid betale flere tusen kroner mer enn for en projektor som gir oppløsning i 1080p.

I denne guiden skal vi gå gjennom hva som er viktig å vurdere før du velger projektor. Og vi starter med det mest grunnleggende: prisen.

Hva er du villig til å betale?

En projektor kan koste alt fra rundt fem hundre til over 30.000 kroner. Ønsker du en projektor som holder over tid og kan vise filmer og serier i høy kvalitet, anbefaler vi at du velger en modell i en litt høyere prisklasse.

For de aller fleste er et kompromiss den beste løsningen. Som et generelt råd vil vi imidlertid si at du må betale fra minst 6000 kroner hvis du er ute etter kvalitet.

4K eller 1080p?

En projektor som kan vise materiale i 4K vil utgjøre en stor forskjell i filmopplevelsen. Samtidig er ikke alt materiale tilgjengelig i 4K-oppløsning og dessuten er 4K-projektorer dyrere.

Hvis du ikke er interessert i 4K eller ønsker å bruke så mye penger på en projektor, kan du like gjerne kjøpe en modell som takler 1080p. Dette er også en høy oppløsning som mange er fornøyd med.

Har du tenkt å bruke projektoren til spill, er det også i mange tilfeller helt unødvendig å kjøpe en 4K-projektor. Mange datamaskiner takler uansett ikke 4K-oppløsning, og da er det nok med en 1080p-projektor.

Vegg eller projektorlerret?

En projektor trenger en jevn overflate for å projisere bildene på for eksempel en vegg eller et lerret. Ønsker du den beste kvaliteten er et lerret å foretrekke fremfor en vegg, men det betyr også en ekstra kostnad.

Projektorlerret er imidlertid ikke veldig dyre – du kan finne gode lerret for under en tusenlapp som måler over hundre tommer.

Rommet hvor projektoren skal brukes

Har du en liten stue, er det ingen vits i å kjøpe en projektor som kan projisere gigantiske bilder. Størrelsen på bildet bør nemlig tilpasses størrelsen på rommet, ellers er det ingen behagelig opplevelse å se på bevegelige bilder.

Det er lett å overvurdere størrelsen på rommet og derfor er det lurt å kjøpe en projektor som kan vise litt mindre bildestørrelser.

Levetid på projektorlampen

Det som virker som et dyrt kjøp i dag kan faktisk være en mer økonomisk affære i det lange løp. Dette er fordi forskjellige projektorlamper har ulik levetid.

Billigere projektorer har ofte lamper som varer i 5 000 timer, mens dyrere modeller oftere har høykvalitets LED-lamper med en brennetid på 30 000 timer.

Innendørs eller utendørs bruk?

De fleste forbinder kanskje projektorer med mørklagte stuer og filmtitting, men det er faktisk langt flere bruksområder enn det. Med en projektor kan du for eksempel samle vennene dine i parken og vise sommerens fotball-VM på storskjerm eller bare nyte en god film i hagen.

Det finnes projektorer som er laget for å fungere godt utendørs. De fungerer også ofte like godt til innendørs bruk. Så hvis du kan tenke deg å bruke projektoren også utenfor stuen fra tid til annen, bør du vurdere å skaffe deg en utendørs projektor.

Vurder støynivået

En ting som er lett å glemme er støynivået på projektoren. Alle projektorer lager lyd i større eller mindre grad når viften går. Kanskje virker det som småtteri med tanke på at filmlyden vil overdøve det meste av støyen, men faktum er at høye støynivåer fra projektorer er noe som for mange kan bli et irritasjonsmoment.

Les spesifikasjonene angående lydnivået nøye før du velger en projektor – to likeverdige projektorer kan variere på akkurat dette punktet.

Kjøpe nytt eller brukt?

Å kjøpe brukt kan være en veldig god deal, med mindre projektoren er slitt eller på annen måte ødelagt. Bruktmarkedet gjør det mulig å kjøpe høyere kvalitet til en lavere pris enn om du kjøper nytt.

På den annen side er det vanskelig å vite om det brukte produktet virkelig er så godt vedlikeholdt og i så god stand som det ser ut til. Du får heller ingen åpent kjøp eller garanti på produktet.

Du må selv gjøre vurderingen om du vil ta sjansen på å kjøpe et brukt produkt og kanskje gjøre en bedre handel, eller om du tar den tryggere veien og kjøper nytt med garanti.

Innebygde høyttalere eller eksternt lydsystem?

Det er vanlig at projektorer har innebygde høyttalere, noe som i teorien gjør et eksternt lydanlegg overflødig. Dessverre er lydkvaliteten ofte ikke særlig god i de innebygde høyttalere, selv om det finnes unntak.

Til hjemmekinoanlegget bør du derfor regne med å kjøpe et eksternt lydanlegg, som også vil komme i tillegg.

3D-støtte

Noen projektorer har teknologi som støtter 3D. Det betyr for eksempel at du kan se 3D-filmer med briller (som du kan kjøpe separat). En morsom finesse som fremfor alt kan settes pris på spesielt av de litt yngre.

Projektor eller stor TV?

Det er både fordeler og ulemper med å bruke en projektor i stedet for en TV. En projektor kan henge i taket og skjermen kan gjemmes bort når den ikke er i bruk. Det frigjør plass i rommet. Som regel står en TV alltid på samme sted og er den stor tar den mye plass.

I motsetning til TV-en fungerer imidlertid ikke projektoren særlig godt i dagslys – du må dimme rommet for at bildet skal være lyst nok. I tillegg er projektorer med 4K vanligvis dyrere enn TV-er med samme oppløsning.

Projektoren er derfor et bedre valg for deg som elsker å se film og har stor nok plass til å kunne projisere et bilde som er større enn en stor TV.

Men hvis du fortsatt må redusere projektorens bildestørrelse til 40-50 tommer, kan det være en bedre idé å kjøpe en stor TV i stedet.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

En projektor er en enhet som projiserer bilder gjennom en linse til et lerret eller en vegg.

Det er mange projektorer som kan projisere materiale i 4K. De topptestede modellene Samsung The Premiere, Epson EH-TW7000 og ViewSonic X10 har alle 4K Ultra HD-oppløsning.

En god projektor for hjemmekino må gi et krystallklart bilde og ikke suse for mye. Samsung The Premiere er en førsteklasses projektor som er en komplett hjemmekinoløsning. Den har svært høy oppløsning, god lysstyrke og innebygd lydplanke.

ViewSonic M2 veier bare 1,32 kg, men kan projisere bilder fra 24 tommer opp til 100 tommer. Den er også lydløs og har en lampelevetid på 30 000 timer.

Det avhenger av flere faktorer som budsjett, hvordan du vil bruke projektoren og hvor mye plass du har hjemme. Moderne projektorer kan vise materiale i 4K-oppløsning, noe som utgjør en stor forskjell for filmopplevelsen.

Den beste HD-projektoren akkurat nå er Samsung The Premiere. Hvis du ønsker å kunne bruke projektoren utendørs også, anbefales Epson EH-TW7000 i stedet.

Epson EH-TW7000 er den beste utendørsprojektoren ifølge vår sammenligning. Den har veldig sterk lysstyrke og kan projisere bilder på opptil 500 tommer! Projektoren er imidlertid ikke bare ypperlig for filmkveld i parken, men kan også brukes hjemme, med en bildestørrelse på 40 tommer og oppover.

Hjalp denne testen om Projektor deg?

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Actionkamera best i test

Actionkamera: 5 testede modeller

Testvinnare - Projektor

 1. Samsung The Premiere test

  Samsung The Premiere

  Best i test
 2. ViewSonic X10 test

  ViewSonic X10 Projektor

  Beste bærbare projektor
 3. ViewSonic M2 test

  ViewSonic M2 Projektor

  Beste miniprojektor

Vanlige spørsmål

En projektor er en enhet som projiserer bilder gjennom en linse til et lerret eller en vegg.

Det er mange projektorer som kan projisere materiale i 4K. De topptestede modellene Samsung The Premiere, Epson EH-TW7000 og ViewSonic X10 har alle 4K Ultra HD-oppløsning.

En god projektor for hjemmekino må gi et krystallklart bilde og ikke suse for mye. Samsung The Premiere er en førsteklasses projektor som er en komplett hjemmekinoløsning. Den har svært høy oppløsning, god lysstyrke og innebygd lydplanke.

ViewSonic M2 veier bare 1,32 kg, men kan projisere bilder fra 24 tommer opp til 100 tommer. Den er også lydløs og har en lampelevetid på 30 000 timer.

Det avhenger av flere faktorer som budsjett, hvordan du vil bruke projektoren og hvor mye plass du har hjemme. Moderne projektorer kan vise materiale i 4K-oppløsning, noe som utgjør en stor forskjell for filmopplevelsen.

Den beste HD-projektoren akkurat nå er Samsung The Premiere. Hvis du ønsker å kunne bruke projektoren utendørs også, anbefales Epson EH-TW7000 i stedet.

Epson EH-TW7000 er den beste utendørsprojektoren ifølge vår sammenligning. Den har veldig sterk lysstyrke og kan projisere bilder på opptil 500 tommer! Projektoren er imidlertid ikke bare ypperlig for filmkveld i parken, men kan også brukes hjemme, med en bildestørrelse på 40 tommer og oppover.