Hva er den beste trampolinen?

Etter å ha gjennomgått eksperttester og brukeranmeldelser har vi kåret Berg Favorit til best i test Berg Favorit er en stabil trampoline som takket være sin innovative duk gir en virkelig god sprett Modellen tåler også opptil 120 kg, noe som gjør at både barn og foreldre kan hoppe uten problemer Les mer om trampolinen nedenfor og sammenlign den med våre andre favoritter!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste premiumvalgBest nedgravde trampoline
Produkt: Berg Toys FavoritBerg ChampionBerg toys favorit InGround
Vurdering:
Ytre mål:430 cmMaks 430 cm270 – 430 cm
Høyde:90 cm95 cm20 cm
Kantskyddet tykkelse:2 cm2 cm3 cm
Hoppareal:10,2 kvadratmeter10,2 kvadratmeter11 kvadratmeter
Maksimal belastning:120 kg600 kg120 kg
Høyde sikkerhetsnett:180 cm180 cm180 cm

1. Berg Toys Favorit - Best i test

 • Ytre mål: 430 cm
 • Høyde: 90 cm
 • Kantbeskyttelsestykkelse: 2 cm
 • Hoppareal: 10,2 kvadratmeter
 • Maks belastning: 120 kg
 • Høyde sikkerhetsnett: 180 cm
Trampoline berg favorit

Berg Favorit er – akkurat som navnet tilsier – en skikkelig favoritt blant kundene. Dette er en klassisk trampoline som kommer i flere forskjellige størrelser, fra 270 cm til 430 cm, og i to forskjellige farger.

Grunnen til at denne trampolinen står som vinneren i vår Best i Test-kategori har selvsagt med prisen å gjøre, men også hva du faktisk får for prisen. Dette er en tradisjonell trampoline av høy kvalitet og høy sikkerhet som passer for både store og små.

Hoppeduk og fjær

Berg Favorit har en hoppeduk av polypropylen med åtte kantsømmer. I tillegg til å være ekstra slitesterk, gir duken både voksne og barn en skikkelig god sprett, mye takket være trampolinen høykvalitets GoldSpring Solo-fjærer.

Sikkerhet

Takket være den brede kantbeskyttelsen på 36 cm, som også er laget av slitesterk vinyl for lang levetid, reduseres risikoen for å klemme hender og føtter. Beskyttelsen er også ekstra polstret over ringen, men tynnere over fjærene.

Sikkerhetsnettet som følger med er 1,80 cm høyt og laget av et meget slitesterkt materiale. Nettingen er finmasket og har en omslagslukking, noe som betyr at den alltid forblir lukket.

Rundt stolpene er det ekstra tykk polstring som er beskyttet av et deksel. Du kan med andre ord føle deg helt trygg når du bruker Berg Favorit.

Ramme og stabilitet

Sammenlignet med de andre trampolinene i denne sammenligningen er Berg Favorit en lettere versjon, noe som gjør stabiliteten noe dårligere. Samtidig kan du selvfølgelig forankre trampolinen til bakken for å gjøre den tryggere og mer stabil.

Rammen er solid og laget av stål med et ekstra lag sink for å beskytte mot rust som ellers kan forkorte levetiden.

 • En klassisk designet trampoline til en konkurransedyktig pris.
 • Høy sikkerhet, takket være beskyttende nett, bred kantbeskyttelse og tykk polstring.
 • Galvanisert konstruksjon som beskytter mot rust.
 • Polypropylen tåler ikke kalde temperaturer.

I samarbete med pris-logo

2. Berg Champion - Beste premiumvalg

 • Ytre mål: Maks 430 cm
 • Høyde: 95 cm
 • Kantbeskyttelsestykkelse: 2 cm
 • Hoppareal: 10,2 kvadratmeter
 • Maksimal belastning: 600 kg
 • Høyde sikkerhetsnett: 180 cm
Berg Champion

Berg Champion er en høykvalitets trampoline i premiumsegmentet som utmerker seg på flere ulike nivåer. Den er blant annet utstyrt med godt plasserte TwinSpring Gold-fjærer og en Airflow-hoppeduk som gir lavere luftmotstand og dermed enda bedre sprett.

Med Champion kan du også velge mellom to sikkerhetsnett – Deluxe eller Deluxe XL, hvorav sistnevnte er ekstra høy.

Stor hoppeflate og robust konstruksjon

Berg Champion tilbyr en sjenerøs hoppflate på vel 10 m2, som gir både voksne og barn god plass. Trampolinen finnes også i flere forskjellige størrelser, fra en diameter på 270 cm opp til 430 cm.

Takket være den robuste stålkonstruksjonen tåler Champion høye belastninger, faktisk opptil 600 kg.

Solid sikkerhetsnett

For best mulig sikkerhet er Champion utstyrt med et høykvalitets Deluxe sikkerhetsnett med selvlukkende åpning. Det er også skum rundt stolpene og over fjærene er det en slitesterk kantbeskyttelse av polyvinylklorid i to lag.

Det er også mulighet for å oppgradere til Deluxe XXL dersom du ønsker et ekstra høyt nett. Deluxe måler omtrent 180 cm, mens Deluxe XXL er omtrent 22 prosent høyere med 220 cm.

Ekstra lange fjærer og Airflow hoppeduk

Champion er utstyrt med Bergs innovative TwinSpring Gold opphengssystem. Den vinkelrette plasseringen av fjærene i kombinasjon med lengden og bevegeligheten gir deg en sentrert hoppeflate med optimal sprett. I tillegg er risikoen for å klemme seg betydelig mindre sammenlignet med vanlige fjærer.

Duken bidrar også til den gode hoppekomforten. Denne trampolinen har et Airflow-tekstil som gir mindre luftmotstand, noe som gjør det mulig å hoppe betydelig høyere.

Populær blant brukere

Berg Champion har blitt en populær trampoline for folk i alle aldre. Forbrukerne selv forteller at den er enkel å montere og at den i tillegg har en fin design sammenlignet med mange andre trampoliner. De setter også pris på materialer av høy kvalitet og den utmerkede fjæringen. Hvis du har råd til å betale litt mer for en trampoline, vil du ikke bli skuffet over Berg Champion – dette er et produkt av høy kvalitet.

 • Airflow hoppduk gir enda jevnere og høyere hopp.
 • Maksimal vekt på 600 kg.
 • Velg mellom to sikkerhetsnett - Deluxe eller Deluxe XL.
 • Slitesterk kantbeskyttelse og skum rundt stolpene.
 • Et dyrere alternativ.

I samarbete med pris-logo

3. Berg toys favorit InGround - Best nedgravde trampoline

 • Ytre mål: 270 – 430 cm
 • Høyde: 20 cm
 • Kantskyddets tykkelse: 3 cm
 • Hoppareal: 11 kvadratmeter
 • Maksimal belastning: 120 kg
 • Høyde på sikkerhetsnett: 180 cm
Berg toys favorit InGround-

Som en liten ekstra bonus har vi også valgt ut en testvinner i kategorien Best Buried Trampoline. Vinneren er Berg Favorit InGround, som du enkelt kan grave ned i hagen. På denne måten slipper du å ha en trampoline som står i veien og ødelegger utsikten, samtidig som du kan øke sikkerheten.

Hoppeduk og fjær

Stoffet på denne trampolinen er det samme som Berg Favorit er utstyrt med, det vil si et høykvalitets og slitesterkt stoff som gir god sprett.

Selv fjæringen er den samme. Goldspring Solo-fjærene er galvanisert og har et korrosjonsbestandig sinkbelegg for økt holdbarhet.

Sikkerhet

Som de andre modellene i denne sammenligningen kommer Berg Favorit InGround med et tilhørende sikkerhetsnett som beskytter de som hopper. Samtidig er fallet til bakken betydelig mindre med denne modellen fordi den tross alt er nedgravd i bakken.

Et annet sikkerhetsaspekt er det faktum at ingen kan være under trampolinen når den er i bruk.

Rundt stolpene på sikkerhetsnettet er det et tykt lag med skum og nettet har også en selvlukkende inngang. Inngangspartiet har imidlertid synlige kanter laget av robust materiale som gjør det enkelt å finne frem.

Kantbeskyttelsen er 3 cm tykk og har en bredde på 38 cm. Den er også laget av slitesterk PVC, noe som betyr at den vil forbli godt beskyttet i mange år fremover.

Ramme og stabilitet

Berg Favorit InGround har en høykvalitets galvanisert (beskyttet mot rust) og pulverlakkert ramme.

Fordi du graver denne trampolinen ned i bakken, er den utrolig stabil – faktisk en av de mest stabile på markedet. Dette gjør modellen ekstra trygg samtidig som du ikke trenger å bekymre deg for at den skal blåse bort under storm.

Vurder å plassere trampolinen på et flatt sted i hagen i en grop som verken er for liten eller for stor.

 • Økt sikkerhet på grunn av redusert fallhøyde.
 • Tilslører ikke utsikten i hagen.
 • Stabil ramme og duk av høy kvalitet med god sprett.
 • Montering krever mye arbeid.
 • Vil etterlate et stort hull i plenen.

I samarbete med pris-logo

Guide: Før du kjøper en trampoline

Det er et par ting du bør vurdere før du kjøper en trampoline. En trampoline er tross alt et stort kjøp og derfor er det viktig å være godt forberedt.

Nedenfor gir vi deg våre beste tips og råd samt svar på de vanligste spørsmålene om kjøp av trampoline.

Moro for både voksne og barn

En trampoline er et morsomt leke- og treningsapparat som hjelper både deg og barnet ditt med å trene motorikk og balanse. Hvis trampolinen er laget for utendørs bruk, får du også frisk luft mens du bruker trampolinen.

Mange tror at trampolinen kun er et apparat for barn, men sannheten er at den gir utmerket trening også for voksne. Det er også en morsom aktivitet å gjøre sammen med barna.

Billigst er ikke alltid best

I dag finnes det et stort utvalg av trampoliner, både til utendørs og innendørs bruk. Mange av dem er budsjett-trampoliner som selges av kjeder som Jysk, Jula og Rusta, og som sjelden koster mer enn noen tusen kroner.

Slike modeller kan selvsagt være gode alternativer for de med et lavere budsjett. Samtidig er det viktig å huske at det er store kvalitetsforskjeller mellom budsjett-trampoliner og dyrere modeller.

Billige trampoliner kan virke som et godt kjøp, men i det lange løp pleier de faktisk å bli dyrere enn kvalitetsmodeller fra merker som North Trampoline eller Berg Toys. Dette er selvsagt fordi denne typen trampoline er laget for å vare lenge, noe som på sett og vis også gjør den billigere da den ikke har samme behov for reparasjon og reservedeler.

Ting du bør tenke på før du kjøper en trampoline - 7 tips

Hvis du aldri har kjøpt trampoline før, kan det være vanskelig å vite hva du skal tenke på. Nedenfor finner du syv av våre beste tips.

1. Sikkerhet og kvalitet

Det aller viktigste du bør vurdere når du skal kjøpe trampoline er selvfølgelig sikkerheten. Som hovedregel betyr en større trampoline større sikkerhet fordi det er en større overflate for barnet ditt å hoppe på. Samtidig spiller også kvalitet en avgjørende rolle.

Billigere trampoliner er sjelden like stabile som dyrere modeller. I tillegg er det ikke uvanlig at metallet ruster raskere, noe som forkorter trampolinens levetid.

Hvis du ønsker å kunne bruke trampolinen over lengre tid, anbefaler vi at du legger litt mer penger i en modell av høyere kvalitet.

2. Størrelse

Før du bestemmer deg for trampoline bør du selvfølgelig finne ut hvor mye plass du har å jobbe med. Trampoliner kommer i flere forskjellige størrelser og fasonger.

Velg en størrelse som gir deg et stykke gress rundt trampolinen. Denne overflaten skal være fri for skarpe eller harde gjenstander dersom du eller barnet ditt faller av trampolinen.

3. Sikkerhetsnett

Ønsker du å føle deg ekstra trygg når du eller barna dine bruker trampolinen, bør du investere i et sikkerhetsnett som du fester rundt rammen på matten. Nettet hindrer både barn eller voksne fra å falle ut og skade seg.

De beste sikkerhetsnettene er de som har en luke eller omslagslukking som inngang. Det finnes også modeller som har glidelås, men som dessverre har en tendens til å gå i stykker over tid, noe som gjør at nettet må klippes opp.

Husk at sikkerhetsnett ikke alltid følger med på kjøpet, men at du kanskje må kjøpe det separat.

4. Materiale

Alle harde deler av trampolinen – dvs. ramme, fjær og stolper – skal dekkes med et polstret materiale. På denne måten reduseres risikoen for skade dersom den som hopper tilfeldigvis lander på dem.

Selve matten bør helst være laget av et UV-beskyttet nylonmateriale. Dette gjør den ekstra slitesterk og motstandsdyktig mot sollys, som ellers kan bleke matten.

Sist men ikke minst bør skruer, bolter, ramme og fjærer være laget av rustfritt metall. Dette forlenger levetiden til trampolinen betraktelig, spesielt hvis den er plassert utendørs.

5. Vekt

Selv trampoliner har en maksvekt som kan være greit å holde øye med. Skulle maksvekten overskrides, kan trampolinen gå i stykker, noe du sannsynligvis ikke ønsker.

Hvis bare barna dine skal hoppe, kan du velge stort sett hvilken som helst modell. Men hvis større barn eller foreldre også skal hoppe, kan det være greit å sjekke maksvekten.

6. Over eller i bakken?

Når du kjøper en trampoline kan du enten velge å plassere den rett på bakken eller å grave den ned.

Fordelen med å la trampolinen stå på bakken er at det er mindre arbeid. Samtidig slipper du å grave et stort hull i tomten som setter stygge merker. En ulempe kan imidlertid være at fallet i bakken blir svært høyt dersom du eller barnet ditt skulle falle av trampolinen.

Sikkerhetsmessig er det fordelaktig å grave ned trampolinen fordi fallet ikke blir like høyt. Men som du sikkert forstår, krever det mye arbeid og planlegging.

7. Tilbehør

Sist men ikke minst kan det være lurt å se på hva som følger med når du kjøper trampoline. Vanligvis er det bare selve trampolinen som følger med, men noen ganger følger det også med sikkerhetsnett og regntrekk.

Hvor trygge er trampoliner?

Det er selvfølgelig alltid risikoer med trampoliner, men så lenge du velger en modell av høy kvalitet er risikoen for at selve konstruksjonen går i stykker svært liten.

Det som derimot kan være greit å tenke på er at det ikke skal være for mange som hopper på trampolinen samtidig. Da er det lett for dere å hoppe inn i hverandre og skade dere eller at noen faller av.

Her er noen grunnleggende regler som kan være greie å følge når dere skal hoppe på trampolinen:

 • Har du en stor trampoline skal det ikke være flere enn 2-3 personer som hopper samtidig. Jo flere personer på trampolinen, jo høyere er risikoen for en kollisjon.
 • Hopper flere samtidig, burde størrelse og alder på de som hopper være omtrent lik. De større bør selvsagt alltid ta hensyn til de mindre.
 • Hvis mindre barn skal bruke trampolinen, bør du supplere med et høyt sikkerhetsnett. I tillegg skal en voksen alltid være i nærheten.
 • Fjern skarpe gjenstander eller harde leker fra trampolinen når den er i bruk.
 • Hopp aldri med mat i munnen. Dette øker risikoen for kvelning.
 • Ikke bruk sko når du hopper, men vær barbeint eller bruk
 • Sørg for at selve matten er tørr hvis det har regnet.
 • Det skal aldri være folk under trampolinen når noen hopper.
 • Lær barna å gå av trampolinen i et rolig tempo.

Anker for ekstra sikkerhet

Hvis du vil føle deg ekstra trygg på trampolinens stabilitet, kan det være lurt å forankre den.

Å forankre den betyr ganske enkelt å feste den til bakken. Dette kan du gjøre med et jordanker eller med et spesielt forankringssett tilpasset trampoliner.

Foruten å forbedre stabiliteten til trampolinen, vil forankringen også hindre at trampolinen blåser bort i storm.

Lagring i vintersesongen

For å forlenge levetiden til trampolinen er det bra om du kan oppbevare den innendørs i vintersesongen. Hvis det blir vanskelig å oppbevare hele trampolinen, kan du alltid demontere den eller ganske enkelt fjerne duken.

Du kan også kjøpe spesielle beskyttelsestrekk som beskytter duken mens det står ute. Vær imidlertid oppmerksom på at du må fjerne snø og vann som tynger trampolinen jevnlig.

 

Inspisere trampolinen regelmessig

Ha for vane å inspisere trampolinen regelmessig, spesielt hvis du har mindre barn som bruker den ofte. Sjekk at ingen skruer, bolter, fjærer er løse eller har løsnet.

Sørg også for at sikkerhetsnettet er komplett og at kantbeskyttelsen sitter riktig for å redusere risikoen for at føtter og hender setter seg fast i fjærene.

Kilder

Bergtoys.com

Berg er en kjent produsent av trampoliner, men også av tråbiler og sykler. Med over 30 års erfaring i bransjen forstår Berg hva som er viktig for barn så vel som for foreldre. Derfor legger de minst like stor vekt på sikkerhet og ytelse som funksjon og design.

Berg tester alltid trampolinene sine internt for å sikre at de holder mål og at de skal kunne brukes i mange år fremover. Utenom det slipper de også produktene til uavhengige aktører som får gjøre sine egne tester.

På Bergs nettsider er det flere brukeranmeldelser som viser at produktene faktisk leverer det de lover. Berg Favorit har for eksempel fått fem av fem stjerner av brukerne selv, som blant annet fremhever den gode byggekvaliteten. De forteller også at trampolinen har en god sprett og at den ser bra ut.

Anmeldelsene for Berg Favorit Inground er også gode. Her beskrives trampolinen som av høy kvalitet og at den er enkel å montere.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

Størrelsen på trampolinen du bør kjøpe avhenger til dels av hvor mange som skal bruke trampolinen, men også av hvor mye plass du har i hagen. Trampolinen skal stå på en flat gressoverflate og det skal være et fritt område rundt den.

Hvis hele familien skal hoppe på trampolinen kan det være bra med en større modell fordi en større duk betyr mindre fare for kollisjon.

Vekten på trampolinen varierer selvfølgelig avhengig av størrelsen. De letteste variantene veier ikke mer enn 20 – 30 kg, mens de tyngste modellene kan veie over 150 kg. Husk at en tyngre trampoline er dyrere, men også mer stabil.

Ta utgangspunkt i dine egne og familiens behov, men sørg for at trampolinen faktisk passer i hagen. Hvis du vet at trampolinen skal brukes over lengre tid og du ikke vil at den skal ødelegge utsikten i hagen, kan en nedgravd trampoline være et alternativ.

Prisen på trampoliner varierer dels avhengig av kvalitet, men også etter størrelse. Jo større trampolinen er, jo dyrere blir den. De billigste variantene ligger på rundt 3 000 kroner, mens de dyreste kan koste over 10 000 kroner.

Merk at dyrere modeller er mer stabile samtidig som de har lengre holdbarhet.

Før du kjøper en trampoline, bør du vurdere følgende:

Størrelse – Hvor stor trampoline trenger du og hva får du plass til?

Plassering – Klarer du å plassere trampolinen på flatt gress?

Stige og nett – Har du små barn som skal bruke trampolinen? Da bør du supplere med sikkerhetsnett og tilhørende stige.

Hjalp denne testen om Trampoline deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Snowracer Best i test

Snowracer: 4 modeller testet

Testvinnare - Trampoline

 1. Trampoline berg favorit

  Berg Toys Favorit

  Best i test
 2. Berg Champion

  Berg Champion

  Beste premiumvalg
 3. Berg toys favorit InGround-

  Berg toys favorit InGround

  Best nedgravde trampoline

Vanlige spørsmål

Størrelsen på trampolinen du bør kjøpe avhenger til dels av hvor mange som skal bruke trampolinen, men også av hvor mye plass du har i hagen. Trampolinen skal stå på en flat gressoverflate og det skal være et fritt område rundt den.

Hvis hele familien skal hoppe på trampolinen kan det være bra med en større modell fordi en større duk betyr mindre fare for kollisjon.

Vekten på trampolinen varierer selvfølgelig avhengig av størrelsen. De letteste variantene veier ikke mer enn 20 – 30 kg, mens de tyngste modellene kan veie over 150 kg. Husk at en tyngre trampoline er dyrere, men også mer stabil.

Ta utgangspunkt i dine egne og familiens behov, men sørg for at trampolinen faktisk passer i hagen. Hvis du vet at trampolinen skal brukes over lengre tid og du ikke vil at den skal ødelegge utsikten i hagen, kan en nedgravd trampoline være et alternativ.

Prisen på trampoliner varierer dels avhengig av kvalitet, men også etter størrelse. Jo større trampolinen er, jo dyrere blir den. De billigste variantene ligger på rundt 3 000 kroner, mens de dyreste kan koste over 10 000 kroner.

Merk at dyrere modeller er mer stabile samtidig som de har lengre holdbarhet.

Før du kjøper en trampoline, bør du vurdere følgende:

Størrelse – Hvor stor trampoline trenger du og hva får du plass til?

Plassering – Klarer du å plassere trampolinen på flatt gress?

Stige og nett – Har du små barn som skal bruke trampolinen? Da bør du supplere med sikkerhetsnett og tilhørende stige.