Hvilken pizzaovn er best i test 2024?

Ooni Koda er den beste pizzaovnen ifølge vår sammenligning Dette er en svært brukervennlig gassdrevet pizzaovn som når høye temperaturer og produserer imponerende pizzaer på kort tid Med den høye temperaturen kan pizzaen bakes like raskt som i en napolitansk pizzeria Det gjør derfor ingenting at du kun kan bake en pizza om gangen Det er mange positive anmeldelser av Ooni Koda fra både brukere og eksperter Les mer om Ooni Koda og våre andre testvinnende pizzaovner nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste vedfyrte pizzaovnBeste budsjettvalget
Produkt: Ooni Koda PizzaovnOoni Karu PizzaovnOoni Fyra Pizzaovn
Vurdering:
Temperatur:Opptil 500 °COpptil 500 °COpptil 500 °C
Materiale:KarbonstålBørstet stål (rustfritt) og glassforsterket nylonKarbonstål
Bredde:40 cm40 cm39,4 cm
Dybde:63 cm77 cm74,2 cm
Høyde:29,5 cm80 cm72,6 cm
Vekt:9,25 kg12 kg10 kg
Brensel:GassVed, kull eller gassPellets

1. Ooni Koda Pizzaovn - Best i test

 • Temperatur: Opptil 500 °C
 • Materiale: Karbonstål
 • Bredde: 40 cm
 • Dybde: 63 cm
 • Høyde: 29,5 cm
 • Vekt: 9,25 kg
 • Brensel: Gass
Ooni Koda 12 best i test
Ooni Koda 12 best i test
Ooni Koda 12 best i test

Ikke alle av oss har plass, penger eller energi til å bygge en stor vedfyrt pizzaovn. Men heldigvis for oss er det heller ikke nødvendig for å kunne lage fantastiske pizzaer i hagen eller uteplassen. I hvert fall ikke hvis du har en Ooni Koda.

Ooni Koda veier litt over 9 kilo og er lett å ha med seg rundt. Den er minst like enkel å komme i gang med. Siden det verken kreves ved eller pellets, trenger du bare å skru på denne gassovnen, som når 500 grader på et kvarter. Du kan enkelt holde styr på temperaturen med dreiekontrollen og et lasertermometer.

Gass har mange fordeler

Ooni Koda bruker gass i stedet for ved eller pellets, som både har sine fordeler og ulemper. I all rettferdighet kan vi imidlertid tenke på stort sett positive aspekter ved dette.

Ovnen varmes raskt opp, det er lettere å holde styr på temperaturen, og du slipper å fylle på ved i mellomtiden. For ikke å snakke om at du ikke trenger å skaffe ved i utgangspunktet eller rengjøre ovnen etterpå.

Det du derimot mister er de karakteristiske aromaene og smaken som tradisjonell vedfyring gir. Ellers går du nesten ikke glipp av noe når du bruker denne ovnen. Pizza stekes på 60 sekunder, og skal du bake annet brød eller tilberede kjøtt, grønnsaker, fisk og saktekoking fungerer dette også utmerket.

Den enkleste ovnen å bruke

Wired.com gir Ooni Koda prisen «Best for beginners», som rett og slett betyr at det er enkelt. Resultatene for pizza, baking og matlaging vil være strålende. Snarere betyr prisen at ovnen er enkel å komme i gang med, uavhengig av forkunnskaper.

Idealhome.co.uk mener Koda er den beste gassdrevne pizzaovnen på markedet. De fremhever hvor enkelt det er å regulere temperaturen med dreiekontrollen, samt fleksibiliteten ved å kunne sette fra seg ovnen etter bruk.

Endelig dom

Hvis du er ute etter en virkelig skarp, men brukervennlig pizzaovn, kan Ooni Koda være modellen for deg. Bortsett fra at den er enkel å komme i gang med og når sin maksimale temperatur svært raskt, er den enkel å bære og oppbevare.

Brukerne selv er svært fornøyde med ovnen og sier at den lever opp til forventningene – og til og med overgår dem gitt den mildt sagt rimelige prislappen. Mange brukere skriver at den lager «helt vanvittig gode pizzaer», noe som er en positiv vurdering. Den eneste ulempen med modellen er at du går glipp av aromaen og smaken som en vedfyrt pizzaovn byr på. Hvis du imidlertid kan se bort i fra dette, er Ooni Koda den desidert beste pizzaovnen på markedet akkurat nå.

 • Stilig design og kompakt størrelse.
 • Enkel å komme i gang med og bruke.
 • Når maksimal temperatur (500 grader) raskt - stek pizza på ett minutt!
 • Lett å bære og tar liten plass når den oppbevares.
 • Ingen mulighet for å fyre med ved.

I samarbete med pris-logo

2. Ooni Karu Pizzaovn - Beste vedfyrte pizzaovn

 • Temperatur: Opptil 500 °C
 • Materiale: Børstet stål (rustfritt) og glassforsterket nylon
 • Bredde: 40 cm
 • Dybde: 77 cm
 • Høyde: 80 cm
 • Vekt: 12 kg
 • Brensel: Ved, kull eller gass
Ooni Karu 4
Ooni Karu 4
Ooni Karu 4
Ooni Karu Pizzaovn

En autentisk pizza Napoletana tilberedes i en vedfyrt ovn – og det er alt. For deg som ikke kan drømme om å gjøre det på noen annen måte, er Ooni Karu derfor det beste valget. Det kan ikke sies annet enn at følelsen samt smaken og aromaene er noe helt spesielt når du bruker ved.

500 grader på 15 minutter

Som testvinner Koda tar det ikke lang tid før Ooni Karu når høye temperaturer. Du stiller inn temperaturen ved å regulere luftstrømmen med et spjeld.

Du kan bruke ovnen til all slags matlaging og baking, men må tilføre ved med jevne mellomrom for å opprettholde temperaturen.

Portabel, men av god byggekvalitet

Karu føles solid og er omgitt av et belegg i rustfritt stål som er fiberisolert. Det betyr at den kan nå høye temperaturer, men også at den svært godt takler i ulike værforhold. Det er imidlertid ingen grunn til å la den stå ute i regn og rusk. For selvom den er testens tyngste, er den fortsatt en svært bærbar lettvekter på bare 12 kilo.

Separat gassbrenner

Går du tom for kull eller ved, betyr ikke det at pizzafesten blir avlyst. Karu er designet for å kunne brukes med gass også. Det eneste du trenger å gjøre er å koble til en Ooni gassbrenner, denne kan du kjøpe separat.

Stor pizzastein

Du kan ikke bake pizza uten en skikkelig varm stein, så selvfølgelig er Karu utstyrt med en. Pizzasteinen er 15 mm, grov og overflaten du har til disposisjon for å bake pizzaen på er 13″, eller 33 centimeter.

Beste pizzaovn med flere forskjellige alternativer for brensel

Ifølge Idealhome.co.uk er Karu det opplagte valget for de som ønsker alternativer i hvordan ovnen deres drives. Gass, ved eller kull – ingenting hindrer Karu i å varmes raskt opp og levere pizza i verdensklasse. De skriver også at Ooni har funnet en god balanse mellom størrelse og portabilitet, og gir den fem stjerner av fem mulige.

Selv T3.com er imponert over Karus evne til å prestere, uansett hvordan du velger å varme den opp. De er også betatt av det utvendige designet i rustfritt stål og det faktum at ovnen – til tross for ytelsen – er lett nok til å ta med på piknik.

Endelig dom

Ooni Karu er pizzaovnen for deg som ikke vil gå på akkord med pizzaene dine. Her har du muligheten til å tilberede pizzaen med ved, gass eller kull, men noen tilberedningsmetoder krever ekstra tilbehør som du må kjøpe separat.

Samlet sett har ovnen fått høye karakterer fra eksperter så vel som brukere. De sier at Karu ikke bare er pen og elegant, den er også kraftig og svært rask. Faktisk er pizzaen klar på bare noen få minutter.

Det er få ulemper med Karu, men hvis vi måtte nevne én, ville det fortsatt være det faktum at du må holde veden ved like for å holde ovnen varm. Samtidig kan pizzaen fort brenne seg ved høye temperaturer, og derfor er det viktig å hele tiden dreie pizzaen.

Ellers kan vi virkelig anbefale modellen til deg som ønsker å kunne lage pizza på autentisk napolitansk vis.

 • Allsidig - fyr med ved, kull eller gass.
 • Stor stekeflate.
 • Stilig og rustfritt design.
 • Relativ lav vekt (12 kg) som gjør den enkel å flytte.
 • For å bruke gassfunksjonen må du kjøpe en gassbrenner.
 • Du må tilsette ved regelmessig for å holde temperaturen oppe.

I samarbete med pris-logo

3. Ooni Fyra Pizzaovn - Beste budsjettvalget

 • Temperatur: Opptil 500 °C
 • Materiale: Karbonstål
 • Bredde: 39,4 cm
 • Dybde: 74,2 cm
 • Høyde: 72,6 cm
 • Vekt: 10 kg
 • Brensel: Pellets
Ooni Fyra

Ooni Fyra er en hendig liten pizzaovn i omtrent samme vektklasse som testvinneren Koda. I motsetning Koda er imidlertid Ooni Fyra drevet av pellets, noe som også betyr at den er utstyrt med skorstein og pelletsbeholder.

Skal du ha med ovnen på piknik, må du også ha med deg disse tilbehørene, men det er faktisk ikke noe stort logistisk problem.

Ovnen er liten nok til å settes på et bord, noe som selvfølgelig er en fordel. Det er bare å brette ut bena, fyre opp ovnen og pizzabakingen kan begynne.

Når 500 grader

Som de andre ovnene i vår test, når Ooni Fyra utrolige temperaturer. På bare et kvarter er det mulig å få den lille ovnen opp i hele 500 grader.

For å holde styr på temperaturen er det enkleste å skaffe seg et infrarødt termometer. Rundt 400 grader er vanligvis perfekt for pizza, og Ooni Fyra takler denne temperaturen uten problemer. Når du finner riktig temperatur, kan du steke pizza på kun ett minutt.

Pellets er et godt kompromiss

Det er praktisk å fyre med pellets, som kjøpes i poser og som enkelt tas med. Samtidig gir pellets en lignende karakter som tre gjør, i aroma og smak. For deg som synes det er for tungvint med ved, men samtidig ikke vil fyre med gass, er derfor en pelletsdrevet ovn som Fyra et godt kompromiss.

Pris lavere enn de andre i testen

Denne ovnen har mange lignende funksjoner som de andre testvinnerne. Den når fort 500 grader og resultatet på pizzaen blir perfekt. Den mangler imidlertid muligheten til å brukes med gass, og det gjør at noen velger den bort.

Samtidig er dette et av få punkter hvor Fyra ikke matcher de andre ovnene. Hvis du kan tenke deg å leve uten gassfunksjonen, kan du derimot se frem til å måtte betale en lavere pris.

Prismessig ligger Ooni Fyra et stykke under konkurrentene, noe som gjør den til vårt opplagte budsjettvalg.

Ovnen med de mest konsistente resultatene ifølge anmeldere

Idealhome.co.uk gir Ooni Fyra den høyeste rangeringen. De beskriver ovnen som den som gir de mest konsistente resultatene uavhengig av hva du tilbereder i den. Pizza tilberedes på ett minutt og resultatet er strålende.

Dessuten er ovnen enkel å rengjøre og står stødig med bena på ethvert hagebord.

Endelig dom

Ønsker du en god pizzaovn, men vil likevel spare litt penger, kan Ooni Fyra være en god modell. Her får du en kraftig ovn som gjør jobben uten problemer. Den har lignende design som våre andre testvinnere, men er flere tusen kroner billigere.

Brukerne selv sier at ovnen overgikk forventningene, at den gir et imponerende resultat og at den også er enkel å oppbevare. Mange setter også pris på appen (Ooni Pizza Ovens) hvor du får mengder av oppskriftstips. Den eneste ulempen med ovnen er at man må holde varmen i gang og at man stadig må kjøpe nye pellets. Bortsett fra det er Ooni Fyra helt klart en pizzaovn som får jobben gjort.

 • Like kraftig som andre testvinnere – når 500 grader på 15 minutter.
 • Kompakt med sammenleggbare ben for enklere oppbevaring.
 • Lett å rengjøre og står stabilt på bordet eller på bakken.
 • Du må holde varmen i gang.
 • Leveres med noe tilbehør som påvirker portabiliteten, inkludert en skorstein og pelletsbeholder.

I samarbete med pris-logo

Guide: Slik velger du riktig pizzaovn

Hvis du ønsker å kunne lage en skikkelig god pizza, kan en pizzaovn være den ultimate investeringen for deg.

Jo visst, du kan lage pizza i ovnen også, men ovnen når ikke i nærheten av de samme temperaturene som pizzaovnen gjør. Og høy varme er en nøkkelfaktor når det kommer til å lage virkelig gode pizzaer på italiensk vis.

I denne guiden lærer du mer om pizzaovner og hvordan du finner en passende modell.

Slik fungerer en pizzaovn

En pizzaovn er, akkurat som navnet tilsier, en spesialdesignet ovn tilpasset fremfor alt for å lage pizza. Ovnen kan nemlig nå svært høye temperaturer og gir jevn varme nedenfra, noe som er av største betydning for å lage en god pizza.

Til tross for navnet kan imidlertid pizzaovnen brukes til mye annet også. For eksempel kan du bake brød i den, tilberede grateng eller smakfulle omeletter. Kort fortalt kan du tilberede det meste i pizzaovnen, så lenge du har riktig verktøy og holder øye med temperaturen.

Ønsker du en pizzaovn kan du velge mellom to alternativer: du kan bygge den selv eller kjøpe en ferdig. Sistnevnte er selvsagt det enkleste alternativet og det vi vil fokusere på i denne guiden.

Pizzaovn med gass, ved eller pellets?

I dag finnes det forskjellige typer pizzaovner: de som drives av LPG, ved (eller kull) eller pellets. Alle har ulike egenskaper som kan være greit å kjenne til før du bestemmer deg for modell.

Det er imidlertid verdt å nevne at noen ovner kan drives med forskjellige typer brensel. Det er selvsagt en fordel om du vil være sikker på å kunne bruke ovnen, selv om du for eksempel går tom for ved.

Pizzaovner med gass

Pizzaovner med gass gjør det ekstra enkelt å håndtere varmen. I tillegg får du raskt opp varmen samtidig som det er lettere å holde ønsket temperatur. En annen fordel er at du slipper å lagre ved og at ovnen ikke avgir så mye røyk.

Vedfyrt pizzaovn

Den gassfyrte pizzaovnen er kanskje enkel og praktisk, men samtidig går du glipp av de karakteristiske aromaene og smakene som vedfyring gir. Skal du bake italiensk pizza på tradisjonelt vis, er en vedfyrt pizzaovn den du bør investere i.

Den vedfyrte pizzaovnen drives av ved og her regulerer du temperaturen ved å regulere luftstrømmen med et spjeld. For å opprettholde temperaturen må du tilsette ved regelmessig. Det kan også ta litt tid før ovnen når de virkelig høye temperaturene som kreves for pizzabaking.

De fleste vedfyrte pizzaovner kan også brukes med kull, noe som kan være bra hvis du går tom for ved.

Pelletsdrevne pizzaovner

Pizzaovner med pellets er, som de gassdrevne modellene, enkle å bruke. Denne typen ovn når også raskt høye temperaturer, men krever selvfølgelig at du fyller på med pellets jevnlig.

Pass på at du ikke tilsetter for mange pellets da de da kan komme ut i selve ovnen. Det er bedre å fylle på litt om gangen

Ting du bør vurdere når du kjøper en pizzaovn

Det er noen ting som kan være greit å tenke på for å finne en pizzaovn som passer dine behov. Her gir vi deg noen gode råd som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å velge en passende modell til terrassen eller utekjøkkenet.

1.    Hva skal du lage i pizzaovnen?

Pizzaovnen kan som tidligere nevnt brukes til så mye mer enn bare pizza. Du kan for eksempel bruke den til baking, til å grille kjøtt og grønnsaker eller til og med tilberede deilig grateng.

Det som kan være greit å tenke på før kjøpet er til dels hva du skal bruke ovnen til, men også størrelsen. Hvis du for eksempel ønsker å kunne bake flere brød samtidig, bør du selvfølgelig velge en større modell. Men for en mindre husholdning som bare lager pizza nå og da, kan det være nok med en mindre ovn.

2.    Hvilket materiale skal pizzaovnen være laget av?

Pizzaovner laget av stein er selvfølgelig mer omfattende enn rustfrie varianter og dermed også betydelig dyrere. De bruker lengre tid på å varmes opp, men holder bedre på varmen selv når bålet er slukket. Dette gjør dem optimale for de som vil steke lenge på middels varme eller bake brød.

Ovner i rustfritt stål er ofte mindre, mer kompakte og når høye temperaturer raskt. Fordi de er enkle å vedlikeholde og oppbevare passer de for deg som hovedsakelig ønsker å arrangere pizzakvelder med familie eller venner.

3.    Hvilken type brensel foretrekker du?

Ovenfor gikk vi gjennom noen av hovedbrenseltypene for pizzaovner, som er LPG, ved, kull eller pellets.

Pellets eller LPG passer best for de som foretrekker enkelhet og som ønsker å komme raskt opp i høye temperaturer. Her går du imidlertid glipp av smaken og lukten av vedfyrte ovner. På den annen side er det enkelt å regulere varmen og holde en jevn temperatur.

Ved- eller kullfyrte ovner gir deg virkelig gode pizzaer på tradisjonelt vis, men krever også litt teft. Fremfor alt må du holde et godt øye med temperaturen slik at pizzaene ikke brenner seg. I tillegg tar det lengre tid før vedfyrte ovner oppnår riktig temperatur.

4.    Hvordan ser skorsteinen ut?

Det finnes pizzaovner med og uten skorstein. I de aller fleste tilfeller er en modell med skorstein å foretrekke fordi den leder røyken bort. På denne måten er det mulig å sitte i nærheten av ovnen uten å måtte puste inn røyken.

En skorstein skaper også et sterkere trekk i ovnen, noe som også effektiviserer forbrenningen, spesielt hvis skorsteinen plasseres så langt fremme på pizzaovnen som mulig.

5.    Hvor mye vil du betale?

Selvfølgelig finnes det pizzaovner i alle mulige prisklasser. Det som påvirker prisen er fremfor alt kvaliteten, men også størrelsen. Tenk på hvor stor og solid ovn du faktisk trenger.

Har du tenkt å bruke den regelmessig og vil at den skal vare i mange år framover? Da bør du selvfølgelig investere i en litt dyrere modell. Skal du derimot bare lage et par pizzaer i året for en liten gruppe, kan det være nok med en litt rimeligere pizzaovn.

Sammenlign priser og les ekspertanmeldelser før du bestemmer deg for en ovn. På denne måten kan du lettere finne ut hvilken modell som passer deg, samt hvor denne modellen faktisk er billigst.

Kilder

Her kan du se noen av kildene vi brukte i vår sammenligning av pizzaovner. Ikke glem at vi også har vurdert hver ovn individuelt for å komme frem til vårt resultat.

Wired.com

Hos Wired kan du holde deg oppdatert på alt som har med teknologi å gjøre. Her kan du lese artikler, nyheter og kjøpsguider, men også nyttige anmeldelser av ulike produkter. De har blant annet satt sammen en liste over sine favoritter i kategorien «Pizzaovn» og her finner vi vår egen testvinner, Ooni Koda.

Ifølge Wired er dette en perfekt modell for nybegynnere fordi den både er enkel å bruke og gir et perfekt resultat, hver gang. De fremhever også materialet som holder seg kjølig selv når du baker pizzaene dine, noe som reduserer risikoen for brannskader.

idealhome.co.uk

Hvis du er interessert i hjem og livsstil, kan Idealhome være en passende plattform for deg. Denne britiske nettsiden samler alt fra interiørtips og nyheter til kjøpsguider og produktanmeldelser. Ettersom pizzaovnen har blitt mer og mer populær de siste årene, er det neppe overraskende at nettsiden har listet opp de beste pizzaovnene akkurat nå (i følge dem, selvfølgelig).

Også i denne listen finner vi storfavoritten Ooni Koda, som ifølge Idealhome er den beste gassdrevne pizzaovnen. Fremfor alt setter de pris på designet med sammenleggbare ben som letter oppbevaring og den enkle temperaturreguleringen. En annen fordel er selvfølgelig den raske oppvarmingen og selve matlagingen.

Ooni Fyra er også på listen, nærmere bestemt som nummer én. Idealhomes mener at dette er en pizzaovn som gir deg høy kvalitet til en svært god pris. Den er også enkel å rengjøre og leverer perfekte pizzaer hver gang.

En annen modell som står på Idealhomes liste er Ooni Karu, som vi har kåret til den beste vedfyrte pizzaovnen. Den får høye karakterer for sin mobilitet og allsidighet, selv om den er litt tyngre enn Ooni Fyra.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Gressklipper best i test
3 Gressklipper tested
EGO LM1701E
Best i test EGO LM1701E Gressklipper
Gresstrimmer best i test
4 Gresstrimmer tested
Husqvarna 215iL best i test
Best i test Husqvarna 215iL
Kullgrill best i test
4 Kullgrill tested
Weber Master-Touch GBS
Best i test Weber Master-Touch GBS
Beste Bærbar grill
4 Bærbar grill tested
Weber Smokey Joe Premium
Best i test Weber Smokey Joe Premium
Beste myggfangerne
5 Myggfanger tested
Mosquito Magnet Pioneer best i test
Best i test Mosquito Magnet Pioneer
skrutrekker best i test
3 Skrutrekkere tested
Dewalt DCD791P2
Best i test Dewalt DCD791P2
høytrykkspyler best i test
3 Høytrykkspyler tested
Nilfisk E 145,4 -9 X-TRA 2
Best i test Nilfisk E 145,4 -9 X-TRA
Terrassevask best i test
5 Terrassevask tested
Kärcher PCL 4
Best i test Kärcher PCL 4

Vanlige spørsmål

Pizzaovner til hjemmebruk er spesiallagde ovner beregnet for å bake pizza i. De kommer opp til en mye høyere temperatur enn en vanlig kjøkkenovn, noe som betyr et utmerket resultat når du tilbereder pizzaen din.

En pizzaovn er tradisjonelt vedfyrt, og det finnes også vedfyrte pizzaovner til hjemmebruk, som for eksempel Ooni Karu . Noen pizzaovner er i stedet laget for å varmes opp med pellets, og andre med gass.

En pizzaovn av typen som brukes til hjemmebruk koster rundt 3000 NOK og oppover. Det trenger faktisk ikke koste mer å gjøre hjemmet ditt om til en pizzeria.

Tenk på hvordan du vil at pizzaovnen din skal drives. En vedovn gir nydelig aroma og smak, men krever litt ekstra arbeid. Gassfyrte ovner er lettere å bruke fordi du ikke trenger ved eller pellets.

En skikkelig varm ovn er et av de viktigste elementene for å lykkes med pizzaen. Tradisjonell napolitansk pizza tilberedes i vedfyrte ovner som kan nå så mye som 500 grader.

I dag finnes det pizzaovner til hjemmebruk som når samme temperaturer med ved eller gass. Mellom 350 og 450 grader regnes vanligvis som optimalt, avhengig av hvilken type brød/pizza du skal lage.

Ooni Koda er en anerkjent pizzaovn med et stilig design til en virkelig god pris. Det kreves ingen montering for å komme i gang med ovnen. Og ved gassantenning er den klar til bruk innen 15 minutter.

Den kan også nå en temperatur på 500 grader, noe som betyr at du kan lage pizza i verdensklasse. Du kan også bruke ovnen til å lage annen mat, for eksempel biff og grønnsaker.

Hjalp denne testen om Pizzaovn deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Gressklipper best i test

Gressklipper: 3 modeller i test

Gresstrimmer best i test

Gresstrimmer: 4 modeller testet

Kullgrill best i test

Kullgrill: 4 testede modeller

Testvinnare - Pizzaovn

 1. Ooni Koda 12 best i test

  Ooni Koda Pizzaovn

  Best i test
 2. Ooni Karu Pizzaovn

  Ooni Karu Pizzaovn

  Beste vedfyrte pizzaovn
 3. Ooni Fyra

  Ooni Fyra Pizzaovn

  Beste budsjettvalget

Vanlige spørsmål

Pizzaovner til hjemmebruk er spesiallagde ovner beregnet for å bake pizza i. De kommer opp til en mye høyere temperatur enn en vanlig kjøkkenovn, noe som betyr et utmerket resultat når du tilbereder pizzaen din.

En pizzaovn er tradisjonelt vedfyrt, og det finnes også vedfyrte pizzaovner til hjemmebruk, som for eksempel Ooni Karu . Noen pizzaovner er i stedet laget for å varmes opp med pellets, og andre med gass.

En pizzaovn av typen som brukes til hjemmebruk koster rundt 3000 NOK og oppover. Det trenger faktisk ikke koste mer å gjøre hjemmet ditt om til en pizzeria.

Tenk på hvordan du vil at pizzaovnen din skal drives. En vedovn gir nydelig aroma og smak, men krever litt ekstra arbeid. Gassfyrte ovner er lettere å bruke fordi du ikke trenger ved eller pellets.

En skikkelig varm ovn er et av de viktigste elementene for å lykkes med pizzaen. Tradisjonell napolitansk pizza tilberedes i vedfyrte ovner som kan nå så mye som 500 grader.

I dag finnes det pizzaovner til hjemmebruk som når samme temperaturer med ved eller gass. Mellom 350 og 450 grader regnes vanligvis som optimalt, avhengig av hvilken type brød/pizza du skal lage.

Ooni Koda er en anerkjent pizzaovn med et stilig design til en virkelig god pris. Det kreves ingen montering for å komme i gang med ovnen. Og ved gassantenning er den klar til bruk innen 15 minutter.

Den kan også nå en temperatur på 500 grader, noe som betyr at du kan lage pizza i verdensklasse. Du kan også bruke ovnen til å lage annen mat, for eksempel biff og grønnsaker.