Hvilken WiFi-forsterker er best i test?

TP-Link RE605X er den beste WiFi-forsterkeren i henhold til vår sammenligning Denne forsterkeren har blant annet støtte for WiFi 6, som sørger for høye hastigheter på opptil 1201 Mbps, og gir stabil tilkobling i hver krik og krok av hjemmet Installasjonen er rask og enkel via en app som også gir deg full kontroll over nettverket ditt Les mer om RE605X og noen gode alternativer i oppsummeringen vår nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerBeste budsjettvalg
Produkt: TP-Link RE605XNetgear Nighthawk X6 EX7700TP-Link RE650 AC2600 Wi-Fi
Vurdering:
Wi-Fi-støtte:WiFi 6Wi-Fi 4, Wi-Fi 5Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
Hastighet (trådløs):120122001733
Frekvensbånd:2,4GHz, 5GHz2,4GHz, 5GHz2,4GHz, 5GHz
Antall LAN-porter:Data mangler21
LAN-hastighet:1000 Mbps1000 Mbps1000 Mbps
Sikkerhet:WPA, WPA2WEP, WPA2-PSKWEP, WPA, WPA-PSK, WPA2-PSK

2. Netgear Nighthawk X6 EX7700 - Vi anbefaler

 • Wi-Fi-støtte: Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
 • Hastighet (trådløs): 2200
 • Frekvensbånd: 2,4GHz, 5GHz
 • Antall LAN-porter: 2
 • LAN-hastighet: 1000 Mbps
 • Sikkerhet: WEP, WPA2-PSK
Netgear Nighthawk X6 EX7700

Vårt anbefalte valg koster rundt tusen kroner mindre enn X6S EX8000, men likevel får du mye av den samme funksjonaliteten. Produsenten og det kompliserte modellnavnet gjenkjennes også her. Dette er nok en høyytelses Nighthawk fra Netgear.

Stilig design

I likhet med Best i Test-vinneren har denne Nighthawk-modellen et slankt og stilig design som passer inn i de fleste hjem. Men det er allikevel ikke først og fremst for designet at vi har valgt denne Wi-Fi-forsterkeren som vårt anbefalte valg.

Teknologisk i toppsjiktet

Som andre produkter i Netgears Nighthawk-serie, er X6 EX7700 utstyrt med mesh-nettverk og MU-MIMO-teknologi, som er teknologisk overlegen mange konkurrenter.

Nighthawk X6 er en trippelbåndsforsterker med et 2,4 GHz-bånd på 400 Mbps og to 5 GHz-bånd på 866 Mbps. I likhet med Best i Test-vinneren har den den patenterte Fastlane3-funksjonen, som skaper en direkte kobling til ruteren og sørger for at hastigheten blir så høy som overhodet mulig.

Enkel å sette opp

For å konfigurere WiFi-forsterkeren, plassér den ved siden av ruteren og koble den til. Når den slås på, trykker du bare på WPS-knappen på ruteren og X6, så kobler de seg til.

Det WiFi-forsterkeren gjør når du bruker WPS er å klone nettverksinnstillingene som ruteren din har. Dette betyr at du beholder samme SSID og passord og kan koble til det samme nettverket.

Veldig godt alternativ til EX8000

Hvis du ser etter en WiFi-forsterker i toppsjiktet, men synes EX8000 er for dyr, er dette et utmerket alternativ. Du får mye av den samme ytelsen, men betaler litt mindre. Dette er imidlertid fortsatt en dyr WiFi-forsterker som har funksjoner som mange brukere faktisk ikke drar nytte av. Hvis du tilhører den kategorien, kan du heller se nærmere på budsjettutvalget vårt.

 • Utmerket ytelse.
 • Mange lignende funksjoner men lavere pris enn best i test-vinneren.
 • Stilig design.
 • Kun 2 LAN-porter.

Guide: Godt å vite om WiFi-forsterkere

Tykke vegger, store hus eller andre ting som svekker WiFi-signalet fra ruteren din kan gjøre at du ikke får den hastigheten du ønsker. Med en WiFi-forsterker løser du problemet, og teknologien er like enkel som den er genial.

WiFi-forsterkeren fanger opp WiFi-signalet og sender det videre for å gi deg godt signal, selv om du er langt unna den originale ruteren.

Nedenfor kan du lære mer om hvordan WiFi-forsterkere fungerer og hva som kan være greit å vurdere før kjøpet.

WiFi-forsterkeren dobler rekkevidden

En WiFi-forsterker kalles også en forlenger, booster eller repeater og hjelper deg med å doble rekkevidden du får fra WiFi-nettverket ditt. Hele familien eller kontoret får dermed samme gode dekning, uavhengig av hvor de befinner seg i huset, leiligheten eller lokalene.

I dag bruker stadig flere av produktene våre internettforbindelsen i hjemmet. I tillegg til at alle medlemmer av husstanden ønsker å koble til smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner, ønsker også høyttalere og TV-er å bruke WiFi-tilkoblingen.

Bor du lite byr det sjeldent på problemer, men for hus med flere etasjer er det mer eller mindre umulig å få samme dekning overalt. Det er kanskje ikke merkbart for daglig surfing på nettsider, men for grafikktunge spill eller streaming av høykvalitetsmateriale kan forskjellen være desto større.

Det WiFi-forsterkeren gjør er å «utvide» WiFi-signalet ved å fungere som et midtpunkt mellom ruteren og enheten din.

Komme i gang med WiFi-forsterkere

For at Wi-Fi-forsterkeren skal fungere optimalt, er det viktig at du plasserer den på riktig sted.

På samme måte som signalet mellom enheten din og ruteren blir svekket av lange avstander eller tykke vegger, vil signalet mellom enheten og WiFi-forlengeren være sterkere eller svakere avhengig av hvor den er plassert.

Velg derfor å plassere WiFi-forsterkeren strategisk. Den skal ikke være for nær ruteren og ikke på steder hvor den er skjult av møbler eller andre ting.

Forskjellen mellom å forlenge og å øke hastigheten

Du kan heller ikke regne med at surfeopplevelsen din blir bedre hvis du allerede har dårlig hastighet. WiFi-forsterkerens jobb er å utvide det eksisterende signalet slik at du kan få like god dekning i hele hjemmet ditt. Det vil imidlertid aldri bli bedre enn den originale hastigheten.

Hvis du er nær ruteren din og har full signalstyrke, er det den maksimale internetthastigheten du får. Hvis det er dårlig, er det sannsynligvis på grunn av ruteren eller internettleverandøren din.

For å teste internetthastigheten din kan du klikke deg inn på hastighetsmålersider. Dette er også et godt verktøy når du skal plassere WiFi-forlengeren din, da du enkelt kan se hvilken plassering som gir best hastighet.

Hvordan plassere WiFi-forsterkeren for det beste signalet

Som vi nevnte tidligere, bør du sørge for at WiFi-forsterkeren din ikke skjules av møbler eller noe annet så langt det lar seg gjøre.

En tommelfingerregel er at du bør plassere forsterkeren et sted midt mellom ruteren din og rommet hvor du ønsker å få et forsterket signal.

Den bør heller ikke være for nær en annen ruter, sikringsskap eller andre tekniske dingser som potensielt kan påvirke signalet. Plasser også gjerne forsterkeren høyt oppe – da er det ingen risiko for at radiobølgene blokkeres av andre dingser.

Konflikter ved bruk av flere WiFi-forlengere

Jo flere WiFi-forsterkere du plasserer rundt i huset, jo sterkere blir signalet, ikke sant? Vel, egentlig ikke.

For mange forsterkere som ønsker å få tilgang til WiFi-signalet kan faktisk skape konflikter som gjør tilkoblingen enda dårligere enn før.

Selvfølgelig er det tilfeller hvor det kan være nødvendig å fordele flere forsterkere, men test med én først og se om det er tilstrekkelig.

Hvis du plasserer flere WiFi-forsterkere og merker at nettverket blir ustabilt, kan du prøve å plassere dem andre steder og ikke for nær hverandre.

Hvordan velge riktig WiFi-forsterker

Vi har prøvd å gjøre det så enkelt som mulig å velge en WiFi-forsterker ved å sammenligne tre høyt rangerte modeller. Det er imidlertid ikke mulig å si hvilken WiFi-forsterker som passer best for deg, da det avhenger av en rekke faktorer:

 • Prisen på WiFi-forsterkere varierer. Hvis du ikke har lyst til å betale tusenvis av kroner, forsvinner de mest avanserte produktene.
 • Ditt hjem. Avhengig av hvordan hjemmet ditt er utformet, er det heller ikke sikkert det er nødvendig å få tak i de mest avanserte modellene. Kanskje en enklere WiFi-forsterker er helt grei for å løse problemet med svake WiFi-signaler uansett?
 • Ulike modeller kan også konfigureres på forskjellige måter, og har ulik kompatibilitet. For å unngå trøbbel bør du derfor velge en modell som passer dine forhold også på dette punktet.
 • Dataoverføring og sikkerhet. Hvor godt forsterkeren klarer dataoverføringen (viktigere for gameren enn for hverdagssurferen) og hvor god sikkerheten til ruteren også bør være avgjørende for ditt valg.

Det er med andre ord nok av grunner til å lese seg opp litt og ikke velge den første og beste WiFi-forsterkeren. Å velge en modell som har fått gode karakterer er bra, men like viktig er det å velge riktig modell for dine behov.

Sikkerhet

Hvis du bruker en ruter, har du sannsynligvis på et tidspunkt kommet i kontakt med de ulike krypteringsalternativene som finnes: WEP, WPA og WPA2.

I dag anbefales WPA2-kryptering for de som ønsker optimal sikkerhet. Det er viktig at hjemmenettverket er beskyttet, og for virksomheter er det helt avgjørende.

Overføringshastighet

Hastigheten din vil aldri bli bedre enn den du får med din eksisterende ruter. Det WiFi-forsterkeren gjør er ganske enkelt å forsterke signalet som allerede er der, slik at det kan bli like bra overalt i hjemmet eller på kontoret.

Når det er sagt, kan WiFi-forsterkere være mer eller mindre egnet til å øke signalet samtidig som hastigheten opprettholdes. Hvis du, eller noen i husstanden streamer høyoppløst materiale eller spiller på nett, er det viktig at WiFi-forsterkeren har gode spesifikasjoner for overføringshastighet.

Teknologien skiller mellom ulike WiFi-forsterkere, akkurat som mellom ulike rutere. WiFi-forsterkere kan utstyres med dual band (ved bruk av 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd), eller trippelbånd, som gir bedre dekning og raskere hastighet.

Forsterker og ruter må være kompatible

Før du kjøper en WiFi-forsterker, er det lurt å finne ut om den er kompatibel med ruteren din. Har du en nyere rutermodell og kjøper en ny WiFi-forsterker, er sjansen stor for at de vil fungere godt sammen.

Mer klønete kan det bli om du har en ruter med noen år på baken. WiFi-standarden har blitt oppdatert flere ganger i løpet av årene.

Har du en ruter som er flere år gammel og har problemer med nettverkstilkoblingen, kan det til og med være nok å kjøpe en moderne ruter, fremfor å supplere med en WiFi-forsterker.

Design

WiFi-forsterkere er små og kan i mange tilfeller kobles direkte til en stikkontakt. De er med andre ord lite synlige hjemme hos deg. Likevel kan det være verdt å velge en modell som passer inn i hvordan resten av interiøret ditt ser ut. På denne måten kan du plassere WiFi-forsterkeren på et optimalt sted uten å bekymre deg for at den skal skille seg for mye ut blant resten av interiøret.

Ekstra funksjoner som kan være greie å ha

Du har kanskje lagt merke til at du får bedre hastighet i smart-TV-en eller spillkonsollen om du kobler dem med en nettverkskabel direkte til ruteren i stedet for å koble til trådløst.

Det samme gjelder WiFi-forsterkere. Hvis dette er en viktig funksjon for deg, kan du velge en modell som har en ethernet-port, som ikke alle har.

App-tilkobling gjør det enklere å konfigurere WiFi-forsterkeren

I gamle dager krevde det mye kunnskap å sette opp hjemmenettverk og rutere. Teknologien går imidlertid fremover og i dag kan selv de uten mye kunnskap få et sikkert og optimalt fungerende nettverk i gang.

Flere moderne WiFi-forsterkere er enkle å sette opp, ved å koble dem til en app, hvor det meste kan håndteres automatisk.

Hvis du ikke vil rote med innstillinger, anbefales en WiFi-forsterker av denne typen.

Kilder

Her kan du se noen av kildene vi brukte i vår samling av WiFi-forsterkere.

Global.techradar.com

Pcmag.com

Trustedreviews.com

Expertreviews.co.uk

Lifewire.com

Techradar.com

Tomsguide.com

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Vanlige spørsmål

WiFi-forsterkere bruker en innebygd ruter for å hente det eksisterende WiFi-nettverket. Signalet overføres fra den andre ruteren til forsterkeren og gir et forsterket signal som når større deler av hjemmet.

I dag er det enklere enn noen sinne fordi mange WiFi-forsterkere kommer med apper som gjør det svært lett å sette opp og koble til.

Ja, de er forskjellige navn for samme type enhet. WiFi-forsterkere kan også kalles blant annet WiFi-repeater, WiFi-booster eller WiFi-forlengere.

Hastigheten kan bli påvirket, så det er å foretrekke å koble til ditt vanlige modem med mindre du må bruke forsterkeren. WiFi-forsterkere fungerer imidlertid så bra at hastigheten din vanligvis ikke bør påvirkes nevneverdig.

Du bør alltid lese håndboken for WiFi-forsterkeren du kjøpte for å installere modellen riktig. Generelt fungerer imidlertid de fleste modellene på samme måte og er vanligvis enkle å installere. Når WiFi-forsterkeren er konfigurert, koble den til et hvilket som helst trådløst nettverk for å få tilgang til det forsterkede signalet.

Du bør plassere WiFi-forsterkeren sentralt i hjemmet, ikke for nær andre rutere, og sørg for at det ikke er noe i veien som kan påvirke signalet. Prøv deg gjerne frem ved å plassere forsterkeren på forskjellige steder og måle bredbåndshastigheten.

En WiFi-forsterker kan være til stor hjelp for de som bor stort eller som har tykke vegger som demper signalet. Det er imidlertid viktig at du plasserer den på rett plass i hjemmet, gjerne sentralt og høyt, og uten gjenstander i veien.

WiFi-forsterkere varierer ganske mye i pris, og kan koste alt fra noen hundrelapper til rundt 2000 kroner.

Hjalp denne testen om Wifi-forsterker deg?

2 Röster, Genomsnitt: 4.5/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

tastatur test

Tastatur: 4 modeller testet

Testvinnare - Wifi-forsterker

 1. TP-Link RE605X

  TP-Link RE605X

  Best i test
 2. Netgear Nighthawk X6 EX7700

  Netgear Nighthawk X6 EX7700

  Vi anbefaler
 3. TP-Link RE650 AC2600

  TP-Link RE650 AC2600 Wi-Fi

  Beste budsjettvalg

Vanlige spørsmål

WiFi-forsterkere bruker en innebygd ruter for å hente det eksisterende WiFi-nettverket. Signalet overføres fra den andre ruteren til forsterkeren og gir et forsterket signal som når større deler av hjemmet.

I dag er det enklere enn noen sinne fordi mange WiFi-forsterkere kommer med apper som gjør det svært lett å sette opp og koble til.

Ja, de er forskjellige navn for samme type enhet. WiFi-forsterkere kan også kalles blant annet WiFi-repeater, WiFi-booster eller WiFi-forlengere.

Hastigheten kan bli påvirket, så det er å foretrekke å koble til ditt vanlige modem med mindre du må bruke forsterkeren. WiFi-forsterkere fungerer imidlertid så bra at hastigheten din vanligvis ikke bør påvirkes nevneverdig.

Du bør alltid lese håndboken for WiFi-forsterkeren du kjøpte for å installere modellen riktig. Generelt fungerer imidlertid de fleste modellene på samme måte og er vanligvis enkle å installere. Når WiFi-forsterkeren er konfigurert, koble den til et hvilket som helst trådløst nettverk for å få tilgang til det forsterkede signalet.

Du bør plassere WiFi-forsterkeren sentralt i hjemmet, ikke for nær andre rutere, og sørg for at det ikke er noe i veien som kan påvirke signalet. Prøv deg gjerne frem ved å plassere forsterkeren på forskjellige steder og måle bredbåndshastigheten.

En WiFi-forsterker kan være til stor hjelp for de som bor stort eller som har tykke vegger som demper signalet. Det er imidlertid viktig at du plasserer den på rett plass i hjemmet, gjerne sentralt og høyt, og uten gjenstander i veien.

WiFi-forsterkere varierer ganske mye i pris, og kan koste alt fra noen hundrelapper til rundt 2000 kroner.