Hva er de beste trådløse hodetelefonener?

Sony WH-1000XM5 er de beste hodetelefonene akkurat nå i henhold til samlingen vår WH-1000XM5 låter utrolig bra, men gir deg også den desidert beste støyreduksjonen på markedet slik at du kan lytte helt uforstyrret Hodetelefonenes komfortable over-ear-design gjør dem behagelige å ha på seg selv over lengre perioder, og batteriet varer i opptil 40 timer Les mer om WH-1000XM5 og noen andre flotte hodetelefoner nedenfor!

Sammenlign våre 5 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmerkelse: Best i testVi anbefalerAnbefalt valgBeste premiumvalg
Produkt: Sony WH-1000XM5Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-earBose 700Apple AirPods MaxSony WH-1000XM4
Vurdering:
App:JaJaJaNeiJa
Støyreduksjon:JaJaJaJaJa
Batterilevetid:40 timer60 timer 20 timer20 timer38 timer
Hurtiglading:3 minutter4 minutter15 minutter5 minutter10 minutter
Trådløs:JaJaJaJaJa

1. Sony WH-1000XM5 - Best i test

 • App: Ja
 • Støyreduksjon: Ja
 • Batterilevetid: 40 timer
 • Hurtiglading: Ja, 3 minutters lading gir 3 timers lyttetid
 • Trådløs: Ja
Sony WH-1000XM5

Sonys nyeste over-ear-modell, WH-1000XM5, ble utgitt i mai 2022, og selv om den ikke byr på dramatiske endringer, har Sony finjustert sine allerede markedsledende hodetelefoner til å bli enda bedre. For eksempel har de doblet antall mikrofoner på hodetelefonene, noe som forbedrer både den aktive støyreduksjonen (som allerede var markedsledende) og samtalekvaliteten.

Blant nyhetene er også en forbedret batterilevetid – om enn med bare 2 timer. Nå kan du få 40 timers lytting med den aktive støyreduksjonen slått av og 30 timer når den er aktivert. Hurtiglading er også forbedret, for på bare tre minutters lading får du hele 3 timers avspilling.

WH-1000XM5 har også fått et designløft. De nye hodetelefonene er mye mer stilige med et smalere hodebånd og bedre skjulte skjøter og porter. Hodetelefonene sitter mer komfortabelt enn noen gang, og hodebåndet kan justeres trinnløst til ønsket passform.

God lyd uten lekkasje

WH-1000XM5 bruker en 30 mm driver som gjør jobben med å levere et romslig og velbalansert lydbilde med dyp bass. De låter rett og slett veldig bra. Hodetelefonene lekker også praktisk talt ingen lyd i det hele tatt, slik at du kan lytte til favorittsangene dine om og om igjen uten å forstyrre medpassasjeren eller kollegaen.

En annen finesse er de avanserte funksjonene til hodetelefonene som gjør at du kan velge å slippe inn flere lyder fra omgivelsene. Med Speak-to-Chat kan du for eksempel raskt slippe gjennom støyen fra omgivelsene slik at du slipper å ta av deg hodetelefonene, men fortsatt kan føre en samtale.

Automatisk avstenging og stemmeassistentstøtte

Sony WH-1000XM5 ser ikke bare bra ut og låter bra, de er også smarte. I tillegg til de praktiske funksjonene for å slå av og på eller tilpasse ANC, forstår hodetelefonene når du ikke lenger bruker dem. Når du tar dem av og det tar en stund før du setter dem på igjen, slår de seg av og sparer batteri.

Du kan bruke disse hodetelefonene helt handsfree hvis du ønsker det. De har nemlig støtte for Alexa og Google Assistant, som kan gjøre alt fra å spille av og sette sanger på pause til å lese innkommende meldinger.

Fortsatt de beste hodetelefonene

Sony har gjort akkurat nok justeringer av WH-1000XM4 til å fortsette å være den ledende produsenten av støyreduserende hodetelefoner. WH-1000XM5 er et par helt fenomenale over-ear-hodetelefoner som har fått toppkarakter stort sett overalt, for eksempel hos Techradar, M3, Ljud & Bild og Mobil.se.

Dessverre er ikke WH-1000XM5 vanntette, og det var heller ikke forgjengerne. Dette er en endring vi gjerne skulle sett, men som vi må vente på. Kanskje WH-1000XM6 tåler regn og vannsprut?

Totalt sett er WH-1000XM5 fortsatt det beste valget du kan ta akkurat nå hvis du vil ha den beste støyreduksjonen, virkelig god lyd og smarte funksjoner i et stilig og komfortabelt design.

 • Dobbelt antall mikrofoner for enda bedre støyreduksjon og samtalekvalitet.
 • Nytt design med ekstra komfortabel passform.
 • Hurtiglading i 3 minutter for 3 timers ekstra lytting.
 • Automatisk avslutning og støtte for stemmeassistent.
 • Ikke vanntett.
 • Endringene fra forgjengeren er ikke revolusjonerende.

Kjøp nå:

Kjøp nå:
 • Fri frakt.
 • Gratis retur.
I samarbete med pris-logo

2. Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear - Vi anbefaler

 • App: Ja
 • Støyreduksjon: Ja
 • Batterilevetid: 60 timer
 • Hurtiglading: Ja, 5 minutters lading gir 4 timers lyttetid
 • Trådløs: Ja
Sennheiser Momentum 4 Wireless Over- ear

Sennheiser Momentum 4 Wireless er et par velbalanserte over-ear-hodetelefoner som gir deg mye for pengene. For litt over 3000 kr får du smarte funksjoner, meget god aktiv støydemping, utmerket lyd og en fantastisk batterilevetid.

Akkurat som navnet antyder, er dette den fjerde versjonen av Sennheisers Momentum- hodetelefoner, og for hver generasjon har de rykket saligheten nærmere. Nå konkurrerer Sennheiser for alvor med Sony, og siden de både er billigere og har bedre batterilevetid, er det allerede gode grunner for enkelte forbrukere til å velge disse hodetelefonene i utgangspunktet.

Smarte funksjoner

Momentum 4 Wireless har smarte on-ear-kontroller som lar deg kontrollere alt fra å aktivere ANC, bytte sanger og svare på anrop.

Du kan også bruke den velutviklede appen til å lage forhåndsinnstillinger, stille inn EQ og trinnvis justere mengden støyreduksjon du ønsker. På en lang flytur vil du for eksempel ønske å maksimere støyreduksjonen mens du vil slippe inn litt omgivelsesstøy på flyplassen eller når du er ute og går på gaten.

Fantastisk lyd

Støyreduksjonen og utformingen kan ikke helt måle seg med Sonys klasse, men igjen er det få andre over-ear-hodetelefoner som gjør det. Spørsmålet er imidlertid om ikke Momentum 4 Wireless faktisk låter litt bedre.

Hvis du er blant de audiofile som setter pris på detaljer, plass og balanse, er dette sannsynligvis de beste hodetelefonene du kan kjøpe (i denne prisklassen). Mange brukere og eksperter bekrefter at Momentum 4 Wireless virkelig høres eksepsjonelt bra ut.

Batterilevetid på 60 timer

I tillegg til lydkvaliteten er det én funksjon som gjør at Momentum 4 Wireless skiller seg ut og slår de fleste andre konkurrenter ned i støvlene. Hodetelefonene leverer en helt vanvittig batterilevetid på opptil 60 timer! I tillegg er ladetiden kun 2 timer for å fullade batteriet, og etter kun 5 minutters lading får du ytterligere 4 timers spilletid.

For  dem som verdsetter detaljert lyd og lang batterilevetid, uten å måtte gå på akkord med støyreduksjon, er Momentum 4 Wireless et utmerket valg. De er imidlertid fortsatt ganske dyre, designet er ikke like pent som Sonys og siden de ikke er vanntette, bør de ikke brukes på treningssenteret.

 • Imponerende batterilevetid på opptil 60 timer.
 • Høres usedvanlig bra ut - beste valget for de mest audiofile.
 • Smarte funksjoner.
 • WH-1000XM5 har bedre støyreduksjon og penere design.
 • Ikke vanntett.

Kjøp nå:

Kjøp nå:
 • Fri frakt.
 • Gratis retur.
I samarbete med pris-logo

3. Bose 700 - Anbefalt valg

 • App: Ja
 • Støyreduksjon: Ja
 • Batterilevetid: 20 timer
 • Hurtiglading: 15 minutter
 • Trådløs: Ja
Bose 700

Bose 700 er den nyeste hodetelefonmodellen fra Bose som tilbyr en imponerende lydopplevelse samt flere smarte funksjoner. For det første har hodetelefonene fått et helt nytt design med en elegant innfatning og en deilig, matt finish. De mykt polstrede øreklokkene er behagelige å bruke over lengre tid og rammen er også polstret for best mulig komfort.

Dessverre er det ikke mulig å brette øreklokkene inn, noe som gjør at hodetelefonene tar ganske mye plass, selv i etuiet. I tillegg opplyser både brukere og eksperter at hodetelefonene sitter ganske løst og at de derfor ikke er optimale for trening som krever mye bevegelse. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg for at Bose 700 går i stykker hvis du trener med dem – de er IPX4-sertifisert.

Støyreduksjon i 11 nivåer og god ringelyd

Bose 700 er utstyrt med aktiv støyreduksjon i 11 nivåer – fra 0 til 10. Dette lar deg kontrollere hvor mye omgivelseslyd du vil slippe inn, enten ved hjelp av knappene eller berøringspanelet. Støyreduksjonen fungerer generelt bra og stenger effektivt ute plagsomme lyder i omgivelsene. Derimot kan høyfrekvent støy trenge gjennom, for eksempel støy fra trafikk.

Selve lydbildet er utmerket, både når det gjelder høye og lave frekvenser. Ifølge ekspertene selv byr Bose 700 faktisk på bedre lyd enn det forrige flaggskipet QuietComfort 35 II. Her får du et dynamisk lydbilde i flere ulike nivåer som i kombinasjon med støyreduksjonen gir deg en utmerket lydopplevelse.

Med Bose 700 kan du også ha samtaler uten å måtte bli forstyrret av omgivende lyder og støy. Faktisk er denne hodetelefonmodellen blant de skarpeste når det kommer til samtalekvalitet. Det høres til og med bedre ut å snakke i hodetelefonene enn å snakke direkte i telefonen.

Bose 700 bilde

20 timers batterilevetid og smartere tilkobling

Bose 700 har en batterilevetid på 20 timer, noe som har blitt standard for denne typen hodetelefoner. Ladetiden er på 2,5 timer, men du kan også hurtiglade i 15 minutter for å få et par timer ekstra batteritid. En stor fordel er at hodetelefonene forteller deg hvor mange timer du kan lytte hver gang du starter dem, noe som er mye mer nyttig enn bare å annonsere batteriprosenten.

En annen funksjon ved Bose 700 er støtten for Bose SimpleSync, et system som lar deg pare Bose-hodetelefonene dine med for eksempel lydplanker eller høyttalere fra Bose. For å bruke denne funksjonen må du laste ned Bose-appen.

Rimelige og funksjonelle hodetelefoner

Bose 700 byr på høy komfort, støyreduksjon i 11 ulike nivåer og et imponerende lydbilde – alt i en virkelig fin pakning. Prisen er også overkommelig med tanke på hva du får. Bose 700 er mer enn tusen kroner billigere enn Sonys nye flaggskip, men samtidig må du regne med noen kompromisser. Sony ligger fortsatt foran når det gjelder kvalitet på både lyd og støyreduksjon, men Bose vinner på samtalekvalitet og design.

 • Elegant design med komfortabel passform.
 • Støyreduksjon i 11 ulike nivåer med et imponerende lydbilde.
 • Slår de fleste konkurrentene når det gjelder samtalekvalitet.
 • Veldig rimelig.
 • Ikke den beste batterilevetiden.
 • Ikke sammenleggbar.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

4. Apple AirPods Max - Beste premiumvalg

 • App: Nei
 • Støyreduksjon: Ja
 • Batterilevetid: 20 timer
 • Hurtiglading: 5 minutter
 • Trådløs: Ja
Apple AirPods Max

Vinteren 2020 lanserte Apple sine første over-ear hodetelefoner noensinne – AirPods Max. AirPods Max tilbyr blant annet høyoppløselig lyd, suveren komfort, kinoaktig surroundlyd og imponerende støyreduksjon. Alt dette kommer selvfølgelig til en høy pris – hvis du ønsker å bli eier av et par AirPods Max, må du være forberedt på å betale mellom 5000 og 6000 kroner.

AirPods Max har en solid konstruksjon i rustfritt stål. Oversiden av bøylen har silikonbelegg, mens undersiden er laget av strikket mesh. De anodiserte aluminiumsøreklokkene dekker hele øret og putene er laget av minneskum for best mulig passform og omslutning. De er også dekket av mesh-stoff som forbedrer ventilasjonen.

Den robuste konstruksjonen gjør Apple AirPods Max til de tyngste over-ear hodetelefonene i vår sammenligning. De veier hele 384,8 gram, som kan sammenlignes med Sony XM3 som bare veier 225 gram.

Utmerket støyreduksjon og krystallklare samtaler

Kvaliteten på støyreduksjonen er det du kan forvente av et par kvalitetshodetelefoner – det vil si svært bra. Den fungerer spesielt godt med vanlig støy, som vifter og oppvaskmaskiner, men plutselige høyfrekvente lyder kan noen ganger trenge gjennom. Som med mange andre hodetelefoner kan du også aktivere en transparent modus for å høre omgivelsene dine.

For å tilby optimal støyreduksjon er AirPods Max utstyrt med totalt ni mikrofoner, hvorav åtte er tilpasset for å blokkere omgivelsesstøy. Tre av de ni mikrofonene er også dedikert til stemmeopptak, og gir deg krystallklare samtaler.

Førsteklasses lydkvalitet

Lydkvaliteten er området der AirPods Max virkelig skinner, spesielt når støyreduksjonen er slått av. Hodetelefonene er utstyrt med Apples H1-chip, som garanterer en flott lydopplevelse, uansett hva du hører på. De håndterer både høye og lave frekvenser galant og de jevne overgangene mellom bass- og diskantlyd er fenomenal. Det samme gjelder også separasjonen av forskjellige instrumenter.

I AirPods Max har Apple valgt å ta lydopplevelsen ett skritt videre ved å integrere en virtuell surroundlyd. Det betyr at hodetelefonene automatisk tilpasser seg innhold med surroundlyd i form av 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos. På denne måten kan du oppleve miljølyder fra alle kanter mens dialogen berikes fra skjermen på din iPad eller iPhone. Stemmene følger også retningen folk beveger seg, noe som forsterker kinofølelsen.

Enkel betjening og 20 timers batterilevetid

I stedet for tradisjonelle berøringskontroller har AirPods Max bare to fysiske kontroller: en knott og en knapp, begge plassert på toppen av èn øreklokke. Dette gjør det ekstra enkelt å justere hodetelefonenes innstillinger, selv om du for eksempel har på deg hansker. Via knotten (Digital Crown) kan du justere volumet, pause, spille av, svare på anrop og hoppe forover eller bakover i spillelisten din. Du bruker knappen for å bytte mellom transparent modus og aktiv støyreduksjon.

Siden AirPods Max kun er tilpasset trådløs lytting, mangler de en vanlig lydinngang, noe som også gjør at hodetelefonene blir ubrukelige dersom batteriet går tomt. Batteritiden er på 20 timer, noe som er betydelig kortere sammenlignet med for eksempel Sony XM3 og XM4, men likevel tilstrekkelig for de fleste. Du kan imidlertid hurtiglade dem i 5 minutter for å få hele 1,5 timers lytting.

Apple AirPods Max design

Ikke det beste etuiet

Etuiet har vært et hett tema siden Apple presenterte det i forbindelse med lanseringen av AirPods Max. Det er ikke noe galt med kvaliteten på etuiet, men det som får mange til å undre seg over er hva selve funksjonen er. Det har nemlig et mildt sagt lite gjennomtenkt design som kun dekker øreklokkene og etterlater hodebøylen helt ubeskyttet. Etuiet beskytter derfor ikke mot hverken støv eller fukt.

God lyd, men til en høy pris

AirPods Max er et etterlengtet tilskudd til Apple-familien og vil ikke skuffe når det kommer til lydkvalitet. Her får du et imponerende lydbilde, velfungerende støyreduksjon og støtte for virtuell surroundlyd, som få andre hodetelefonmodeller i dag har. Men som du sikkert forstår nå, har AirPods Max også en rekke feil og mangler. Først og fremst er modellen kun kompatibel med Apple-produkter, noe som betyr at den først og fremst er rettet mot Apple-brukere. De mangler også lydinngang, så når batteriet går tomt kan du ikke lenger bruke hodetelefonene. Prisen er også i toppsjiktet. Hvis du kun er ute etter god støyreduksjon, vil de nyeste modellene fra Sony eller Bose være mer enn bra nok.

 • Super lydkvalitet, uavhengig av sjanger.
 • Støtte for virtuell surroundlyd for en ekte kinofølelse.
 • Fysiske knapper for enklere kontroll.
 • Stødig konstruksjon med høy komfort.
 • Sømløs tilkobling til de andre Apple-enhetene dine.
 • I det dyreste laget.
 • Dårlig gjennomtenkt etui og ikke sammenleggbar.
 • Kort batterilevetid i forhold til den høye prisen.

I samarbete med pris-logo

5. Sony WH-1000XM4

 • App: Ja
 • Støyreduksjon: Ja
 • Batterilevetid: 38 timer
 • Hurtiglading: 10 minutter
 • Trådløs: Ja
Sony WH-1000XM4

WH-1000XM4 er det nyeste flaggskipet fra Sony, lansert på sensommeren 2020 som en etterfølger til XM3. I oppfølgeren har ikke Sony gjort noen store endringer, men de har gjort mange forbedringer, blant annet når det gjelder samtalekvalitet og støyreduksjon.

XM4 er laget av høykvalitets plast og er relativt lett med sin lave vekt på kun 254 gram. De er også sammenleggbare, noe som betyr at de tar mindre plass, både med og uten etui. Den eneste ulempen med konstruksjonen er at den kan føles litt plastikkaktig.

For best mulig komfort har XM4 en polstret hodebøyle og vinklede øreklokker som omgir hele øret. Dette, i kombinasjon med putenes myke fyll av uretanskum, gjør hodetelefonene behagelige å bruke selv over lengre perioder.

Støyreduksjon i verdensklasse

Det viktigste salgsargumentet for Sony WH-1000XM4 er utvilsomt støyreduksjonen. Allerede hos XM3 var Sonys støyreduksjonsteknologi markedsledende og i oppfølgeren rapporteres den å være hakket skarpere. Med bare ett klikk kan du blokkere omgivelsesstøy og stenge deg inne i din egen boble av fullstendig stillhet.

Hver hodetelefon er utstyrt med to mikrofoner som analyserer lyden i omgivelsene 700 ganger/sekund (som kan sammenlignes med 200 ganger/sekund i Apples AirPods Pro). Informasjonen sendes deretter videre til hodetelefonenes intelligente QN1-prosessor, som effektivt blokkerer støyen. Ifølge Sony skal XM4 også fungere enda bedre i fly takket være trykkoptimaliseringen som gjør støyreduksjonen mer behagelig i stor høyde.

Sony WH-1000XM4

Detaljert lyd og intuitive kontroller

XM4 tilbyr en rik og dynamisk lyd med jevne frekvensendringer. Bassen er dyp, men ikke for dyp slik den kan oppleves for eksempel i Bose C35 II. Mellomtonen er balansert med et høyt detaljnivå og diskanten er skarp. En viktig innovasjon i XM4 er også den forbedrede samtalekvaliteten, et område hvor forgjengeren XM3 fikk noe kritikk.

Kontrollene på XM4 er enkle å forstå og bruke, selv i kulde. I tillegg til Custom-knappen, hvis funksjon du selv stiller inn i appen, styrer du hodetelefonene ved hjelp av øreklokkene intuitive berøringsflater. Du kan også ta av hodetelefonene for å pause avspillingen eller holde en hånd over høyre øreklokke. En enda smidigere måte å ha en samtale på er gjennom Speak-to-Chat, som automatisk setter avspillingen på pause i 30 sekunder når du begynner å snakke.

38 timers batterilevetid

Batteriet i XM4 varer i 30 timer med aktivert støyreduksjon og i hele 38 timer uten støyreduksjon. Den totale ladetiden for hodetelefonene er 3 timer, men du kan også hurtiglade dem i 10 minutter for å få et par timer ekstra lytting. Du får også en lydkabel (3,5 mm) som du kan bruke når batteriet i hodetelefonene er tomt, samt et praktisk reiseetui og en In-Flight-adapter.

Oppdatert favoritt

Med bransjeledende støyreduksjon, et utmerket lydbilde og et stilig design er XM4 utvilsomt en av de aller beste trådløse over-ear hodetelefonene på markedet akkurat nå. Batterilevetiden er fortsatt like imponerende, og det samme er funksjonaliteten til hodetelefonene. De er kompatible med alle taleassistenter, sammenleggbare og kan også brukes når batteriet går tomt, med en AUX-kabel.

Det eneste negative med modellen er at den kan oppfattes som litt plastikkaktig. I tillegg rapporterer noen brukere at de er følsomme for svette, noe som kan være verdt å vurdere hvis du planlegger å bruke dem til hard trening på treningsstudioet.

 • Bransjeledende støyreduksjon.
 • Stilig design med høy komfort.
 • Forbedret samtalekvalitet og bedre motstand mot kulde.
 • Opptil 38 timers batterilevetid.
 • Kan oppleves som litt plastikkaktig.
 • Følsom for svette og ikke vannavstøtende.

Sammenligne priser:

I samarbete med pris-logo

Ting du bør tenke på før du kjøper hodetelefoner

Før du investerer i et par gode trådløse hodetelefoner, er det noen spørsmål du bør stille deg selv. Når skal du bruke hodetelefonene? Trenger de å være trådløse og hvor viktig er støyreduksjon for deg? Og kanskje viktigst – hvor mye skal de koste?

Nedenfor har vi satt sammen en enkel kjøpsguide som kan være nyttig å lese gjennom før du bestemmer deg for å kjøpe nye hodetelefoner.

Hodetelefoner for ulike behov

Det første du bør tenke på er når du skal bruke hodetelefonene. Skal du bare bruke dem hver dag, for eksempel når du pendler til og fra jobb? Da kan kanskje støyreduksjon – som stenger ute lyd fra omgivelsene – være ekstra verdifullt.

Har du derimot tenkt å bruke hodetelefonene når du trener, bør du heller se nærmere på hvor motstandsdyktige de er mot fukt og svette. Her kan også lengden på ledningen spille inn – kanskje er det enklest å velge modell uten ledning?

Med eller uten ledning?

Du kobler trådløse hodetelefoner til mobiltelefonen eller datamaskinen via Bluetooth. Den lar deg bevege deg fritt uten å bli hindret av ledninger. Du unngår også kabelfloker, som ofte faktisk kan føre til at hodetelefonene ødelegges raskere.

Er du ofte på farten kan hodetelefoner uten ledninger være et utmerket alternativ. Mange av dagens hodetelefoner har også lang rekkevidde, noe som gjør at du ikke alltid trenger å ha enheten din på deg, for eksempel hvis du skal vaske huset.

Fordeler med trådløs

 • Evnen til å bevege seg fritt
 • Unngå flokete ledninger
 • Du trenger ikke ha mobiltelefonen i nærheten

Ulemper med trådløs

 • Du må huske å holde batteriet i hodetelefonene oppladet
 • Hvis du ikke mottar en medfølgende AUX-kabel, kan du ikke bruke hodetelefonene hvis batteriet går tomt

Funksjoner hodetelefonene dine bør ha

Mange av dagens hodetelefoner er utstyrt med en rekke smarte funksjoner som forbedrer brukeropplevelsen. Samtidig finnes det også enklere modeller med kun én funksjon – å overføre lyd mellom mobiltelefon eller datamaskin til hodetelefonene.

Her er noen av de vanligste funksjonene hodetelefoner i dag pleier å være utstyrt med.

Støyreduksjon

Støyreduksjon er for mange en av de viktigste funksjonene til hodetelefoner. Gjennom støyreduksjon kan hodetelefonene blokkere ut lyder fra omgivelsene slik at du kan lytte uforstyrret.

Den støyreduserte funksjonen består av en mikrofon som fanger opp lyden rundt. Avansert teknologi inne i hodetelefonene lager så en bølge som tilsvarer den samme lyden og sender den ut. Dette gjør at hodetelefonene ikke lekker lyd, men også at de kan tilpasse reduksjonen avhengig av omgivelsene.

Støyreduksjon forbedrer også kvaliteten på avspillingen og gir en klarere lyd. På mange nye modeller kan du også justere hvor mye støyreduksjon du ønsker – i vindforhold kan for eksempel en lav støyreduksjon gi bedre lyd.

Tilkobling til mobil

I prinsippet kan alle hodetelefoner i dag kobles til mobiltelefonen, en annen mye verdsatt funksjon (spesielt ved trening). Ved å koble hodetelefonene til mobiltelefonen kan du for eksempel:

 • Heve og senke volumet
 • Besvare anrop via en innebygd mikrofon
 • Bytte og pause sanger

Denne funksjonen øker brukervennligheten fordi du ikke trenger å ta opp enheten din hver gang du vil utføre en av disse handlingene.

Matchende etui

Sist men ikke minst er det bra om hodetelefonene kommer med et etui som du kan oppbevare hodetelefonene i når du ikke bruker dem.

Med et godt etui kan du beskytte hodetelefonene mot slitasje og samtidig gjøre dem lettere å bære rundt på.

Kilder

Her kan du se et utvalg av kildene vi brukte i vår samling av over-ear hodetelefoner.

M3.idg.se

2020-08-14 – Ekspertvurdering av Sony 1000XM4

Ljudochbild.com

2020-01-31 – Ekspertgjennomgang av Bose 700

WhatHiFi.com

2021-04-19 – Ekspertuttalelse om Apple AirPods Max

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Lydplanke
3 Lydplanke tested
sonos-arc
Best i test Sonos Arc
In-ear hodetelefoner best i test
4 In-ear hodetelefoner tested
Apple Airpods Pro 2. generasjon
Beste trådløse in -ear hodetelefoner Apple Airpods Pro 2 generasjon

Vanlige spørsmål

Trådløse hodetelefoner er ledningsfrie og kobles i stedet til mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen via Bluetooth for å strømme lyd. Det gir deg full bevegelsesfrihet når du for eksempel trener, jobber eller går.

For å lade trådløse hodetelefoner trenger du bare å koble den medfølgende kabelen til en USB-adapter, som du deretter kobler til en stikkontakt.

I følge vegtrafikkens § 2 kan du ikke ha mobiltelefonen i hånden mens du kjører. Selv om det ikke er noen lover angående hodetelefoner spesielt, bør du unngå å bruke dem mens du kjører. Dette er fordi de kan gjøre deg uoppmerksom på hva som skjer rundt deg i trafikken.

Du kan i utgangspunktet bruke alle hodetelefoner for PS4 (PlayStation 4), både kablet og trådløst. Bare husk at hvis du ønsker å kunne snakke med andre spillere mens du spiller, kan det hende du trenger en modell med innebygd mikrofon.

Støyreduksjon er en avansert teknologi som utelukker lyder fra omgivelsene ved hjelp av små, innebygde mikrofoner plassert på innsiden og utsiden.

Når mikrofonene på utsiden registrerer lyd, vil de sende et signal i motsatt retning for å jevne ut lyden. Samtidig skapes det et slags vakuum som forbedrer lyden inne i hodetelefonene.

Det avhenger av hodetelefonmodellen. Noen hodetelefoner har en tilhørende AUX-kabel som gjør at du kan bruke hodetelefonene som vanlig, men uten støyreduksjon. Andre modeller kan imidlertid kun brukes med batteri og blir dermed ubrukelige dersom batteriet går tomt.

Hjalp denne testen om Hodetelefoner deg?

11 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Lydplanke

Lydplanke: 3 modeller i test

In-ear hodetelefoner best i test

Trådløse hodetelefoner: 4 modeller testet

Testvinnare - Hodetelefoner

 1. Sony WH-1000XM5

  Sony WH-1000XM5

  Best i test
 2. Sennheiser Momentum 4 Wireless Over- ear

  Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear

  Vi anbefaler
 3. Bose 700

  Bose 700

  Anbefalt valg

Vanlige spørsmål

Trådløse hodetelefoner er ledningsfrie og kobles i stedet til mobiltelefonen, nettbrettet eller datamaskinen via Bluetooth for å strømme lyd. Det gir deg full bevegelsesfrihet når du for eksempel trener, jobber eller går.

For å lade trådløse hodetelefoner trenger du bare å koble den medfølgende kabelen til en USB-adapter, som du deretter kobler til en stikkontakt.

I følge vegtrafikkens § 2 kan du ikke ha mobiltelefonen i hånden mens du kjører. Selv om det ikke er noen lover angående hodetelefoner spesielt, bør du unngå å bruke dem mens du kjører. Dette er fordi de kan gjøre deg uoppmerksom på hva som skjer rundt deg i trafikken.

Du kan i utgangspunktet bruke alle hodetelefoner for PS4 (PlayStation 4), både kablet og trådløst. Bare husk at hvis du ønsker å kunne snakke med andre spillere mens du spiller, kan det hende du trenger en modell med innebygd mikrofon.

Støyreduksjon er en avansert teknologi som utelukker lyder fra omgivelsene ved hjelp av små, innebygde mikrofoner plassert på innsiden og utsiden.

Når mikrofonene på utsiden registrerer lyd, vil de sende et signal i motsatt retning for å jevne ut lyden. Samtidig skapes det et slags vakuum som forbedrer lyden inne i hodetelefonene.

Det avhenger av hodetelefonmodellen. Noen hodetelefoner har en tilhørende AUX-kabel som gjør at du kan bruke hodetelefonene som vanlig, men uten støyreduksjon. Andre modeller kan imidlertid kun brukes med batteri og blir dermed ubrukelige dersom batteriet går tomt.