Hvilken brystpumpe er best i test?

Medela Swing Maxi er den beste brystpumpen akkurat nå ifølge vår store sammenligning Dette er en populær elektrisk brystpumpe med en motor som er enkel å montere og praktisk å bruke, noe et stort antall brukere og eksperter bekrefter Den er også utstyrt med en praktisk flomsikring som sikrer at morsmelken ikke renner over Les mer om Medela Swing Maxi og to gode alternativer i samlingen vår nedenfor!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste premiumvalgVi anbefaler
Produkt: Medela Swing MaxiMedela Freestyle Hands-freePhilips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11
Vurdering:
Drevet av:Ledning eller 6 AAA-batterierLedning eller oppladbart innebygd batteriLedning eller oppladbart innebygd batteri
Sugekraft:JusterbarJusterbarJusterbar
Dobbel pumpe:JaJaNei

1. Medela Swing Maxi - Best i test

 • Drives av: Ledning eller 6 AAA-batterier
 • Sugekraft: Justerbar
 • Dobbel pumpe: Ja
Medela Swing Maxi

Announce Swing Maxi er oppfølgeren til storfavoritten Swing Maxi Flex, som byr på flere interessante oppdateringer. Nå drives den for eksempel av et oppladbart batteri som ifølge Medela rekker til cirka seks pumpinger. I tillegg er ladingen ekstra rask takket være den nye USB-C-porten. En annen viktig nyvinning er lydnivået, som har blitt merkbart lavere sammenlignet med forrige generasjon.

Totalt sett ligner imidlertid Swing Maxi på forgjengeren på flere måter – begge er doble brystpumper med trakter i to forskjellige størrelser og overløpsbeskyttelse.

Simulerer barnets naturlige sugemønster

Swing Maxi er utstyrt med Medelas unike 2-Phase Expression®-teknologi som simulerer babyens naturlige sugemønster for å gi en optimal melkestrøm. Dette, kombinert med at Swing Maxi faktisk er en dobbel brystpumpe, kan være årsaken til at brystpumpen beskrives som ekstra effektiv av mange brukere.

Ved hjelp av knappene kan du enkelt justere sugekraften, og Medelas PersonalFit Flex™-trakter gjør brystpumpen ekstra behagelig å bruke. Traktene har nemlig en oval form med myk kant og 105 graders åpningsvinkel, noe som gir en mye finere passform. De kommer også i størrelsene 21 og 24 mm for å passe til forskjellige bryststørrelser.

Effektiv og enkel å bruke

Det er ikke mye å klage på når det kommer til Swing Maxi – dette er en svært bærbar dobbel brystpumpe som lever opp til forventningene på de fleste punkter. Den er også enkel å bruke og rengjøre takket være de få delene, mens Medelas innovative traktdesign bidrar til den utmerkede komforten. Noen brukere synes at støynivået er litt høyt på grunn av vibrasjonene, og at batterilevetiden kunne vært bedre. Dessuten er ladekabelen litt kort. Men hvis du kan se bort fra det, er Swing Maxi helt klart en av de beste brystpumpene på markedet.

 • Velg mellom 9 forhåndsprogrammerte innstillinger.
 • Etterligner babyens sugemønster for å stimulere melkesekresjonen.
 • Oppladbart batteri som rekker til 6 pumpinger.
 • Trakter i to forskjellige størrelser.
 • Batterilevetiden kunne vært bedre.
 • Ladekabelen er litt kort.

Sammenligne priser:

Sammenligne priser:
 • Fri frakt.
 • 365 dagers åpent kjøp.

2. Medela Freestyle Hands-free - Beste premiumvalg

 • Drevet av: Ledning eller oppladbart innebygd batteri
 • Sugekraft: Justerbar
 • Dobbel pumpe: Ja
Medela Freestyle Hands-free

Hvis du ønsker å kunne gjøre andre ting mens du pumper, finnes det sannsynligvis ingen bedre brystpumpe enn Medelas Freestyle Hands-free. Dette er en ultraportabel elektrisk dobbel brystpumpe med håndfri funksjon som gir deg full bevegelsesfrihet. Perfekt hvis du vil ha hendene fri til andre oppgaver.

Akkurat som vår testvinner fra Medela – Swing Maxi – drives Freestyle Hands-free av et oppladbart batteri. Den har også den samme unike 2-Phase Expression™-teknologien som etterligner babyens naturlige måte å amme på.

Lette oppsamlingsbøtter med separat pumpemotor

Pumpemotoren i Medelas Freestyle Hands-free er en egen enhet som enkelt får plass i lommen. Det gjør det mulig å redusere vekten på koppene til kun 76 gram hver, noe som gjør at de kan brukes inne i amme-BH-en din uten å tynge brystene.

Vi liker at koppene er gjennomsiktige fordi det gjør det lettere å plassere brystvorten riktig og se når melken begynner å renne. Selve traktene kommer også i to størrelser og er anatomisk utformet for å passe de fleste brystformer. Den unike 105-graders vinkelen gir også en mer naturlig passform for enda bedre utpumping.

Perfekt for mødre på farten

For dem som lever en aktiv livsstil og verdsetter portabilitet, kan Medelas Freestyle Hands-free være det perfekte valget. Her kan du pumpe hvor som helst og når som helst mens du bruker hendene til andre ting. Dette, i kombinasjon med den gode komforten, gjør at mange faktisk beskriver Freestyle Hands-free som «en av de beste brystpumpene de har testet». Noen mener lydnivået kunne vært litt lavere, men totalt sett får Freestyle Hands-free stort sett høye karakterer. Riktignok er dette en brystpumpe i premiumsegmentet, men for dem som setter pris på portabilitet kan den være verdt hver krone.

 • Ultraportabel med separat pumpemotor som passer i lommen.
 • Innebygd oppladbart batteri som varer lenge.
 • To traktstørrelser inkludert.
 • Koppene kan brukes i amme-BH.
 • Dyrere enn mange andre brystpumper.
 • Støyer en del ifølge noen brukere.

Se pris:

Se pris:
 • Fri frakt.
 • 365 dagers åpent kjøp.

3. Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11 - Vi anbefaler

 • Drevet av: Ledning eller oppladbart innebygd batteri
 • Sugekraft: Justerbar
 • Dobbel pumpe: Nei
Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11

Denne kompakte enkeltbrystpumpen fra Philips er ikke bare den billigste i samlingen vår – den har også funksjonalitet som de andre mangler. Brystpumpen kan brukes til både manuell og elektrisk pumping, noe som gjør at den fungerer bra i de fleste situasjoner.

I likhet med Medela har Philips brukt et mykt deksel for å gjøre traktene ekstra komfortable. På den annen side forventes en og samme størrelse å passe alle bryster, noe som kan ha negativ innvirkning på komforten.

Med Avent kan du velge mellom flere ulike programmer via den trykkfølsomme skjermen. Lydnivået er også lavt ifølge flere av de som har testet produktet i praksis.

På Google har Philips Avent SCF396/11 over 550 anmeldelser og gjennomsnittlig vurdering er 4,5 av 5. Selv eksperten på Madeformums.com gir høye karakterer på punkter som brukervennlighet, komfort og holdbarhet. De sier også at de løse delene av brystpumpen er enkle å rengjøre. Denne fleksible brystpumpen er et godt alternativ til de beste i testvinneren, og gir mye kvalitet for pengene. Men ønsker du en dobbel pumpe, er et av Medelas produkter et bedre valg.

 • Mulighet for manuell og elektrisk pumping.
 • Høye rangeringer av brukere og eksperter.
 • Trykkfølsom skjerm og lavt støynivå.
 • Ingen dobbel pumpe.
 • En størrelse forventes å passe alle bryster.

I samarbete med pris-logo

Guide til kjøp av brystpumpe

En brystpumpe kan være et godt hjelpemiddel for kvinner som ønsker å stimulere melkeproduksjonen eller tomme bryster som har blitt overfylte. Det kan også være et alternativ for kvinner som får problemer med ammingen, men som likevel ønsker å gi barnet morsmelk, eller for de som ønsker å dele ansvaret for matingen med partneren.

Før du kjøper en brystpumpe er det imidlertid noen ting som kan være greit å vite. Sammen med Monica Gårdlund, spesialist i Medela, har vi derfor laget en kjøpsguide som vi anbefaler deg å lese gjennom før du bestemmer deg for modell.

Ulike typer brystpumper

Brystpumper kan generelt deles inn i to forskjellige kategorier: manuelle og elektriske. Nedenfor forklarer vi hvordan disse er forskjellige.

Manuell brystpumpe

Manuelle brystpumper kan se litt annerledes ut, men fungerer generelt på samme måte. Via et håndtak lager du et vakuum som gjør at morsmelk pumpes ut. I følge Monica egner denne typen brystpumper seg best for sporadisk pumping, det vil si hvis du har melkestopp eller hvis du bare trenger å pumpe en gang i uken.

Fordelen med manuelle pumper er at du aldri trenger å være avhengig av strøm eller batterier. De er også vanligvis billigere og mer stillegående. På den annen side kan det å pumpe manuelt være ganske slitsomt og du kan ikke bruke hendene til noe annet.

Elektriske brystpumper

Med en elektrisk brystpumpe er det i stedet en motorenhet som skaper vakuumet. Motorenheten kan drives av strøm eller batterier, enten vanlige batterier eller oppladbare. De batteridrevne brystpumpene er å foretrekke for deg som ofte er på farten, for da kan du pumpe stort sett hvor som helst.

Nå for tiden finnes det også elektriske versjoner med handsfree-funksjon (for eksempel Medela Freestyle Hands-free) som lar hendene dine frie mens du pumper. Perfekt hvis du ønsker å kunne gjøre andre gjøremål i mellomtiden.

Den største fordelen med elektriske pumper er selvfølgelig bekvemmelighet. Skal du pumpe flere ganger i uken er dette det opplagte valget. Det kreves derimot at du alltid har tilgang til strøm og batterier. Dessuten er elektriske modeller vanligvis mye dyrere enn manuelle.

Ved valg av brystpumpe bør du ifølge Monica i hovedsak basere din avgjørelse på hvilket behov du har eller forventer å ha. Dette avgjør hvilken type pumpe som er riktig for i din situasjon.

Enkel eller dobbel brystpumpe?

De elektriske og manuelle brystpumpene kan i sin tur deles inn i ytterligere to kategorier: enkle og doble pumper. Akkurat som navnet tilsier betyr dette at du enten pumper ett bryst om gangen eller begge samtidig.

Men for dem som kun trenger å pumpe en gang imellom, kan det være tilstrekkelig med en enkeltpumpe. Men hvis du skal bruke brystpumpen regelmessig, for eksempel for å pumpe ut til alle måltider, anbefales dobbel brystpumpe. Det stimulerer melkeproduksjonen, noe som gjør at pumpingen går mye raskere sammenlignet med om du bruker en enkelt pumpe.

Studier viser faktisk at kvinner som bruker dobbel pumpe, pumper ut i gjennomsnitt 18 prosent mer melk. Denne melken har også vist seg å inneholde mer fett sammenlignet med melk pumpet fra ett bryst om gangen.

7 tips når du bruker brystpumpe

Det kan ta litt tid å lære å brystpumpe, men det er verdt tålmodigheten. Ved å pumpe, kan du holde brystenes melkeproduksjon i gang samtidig som at babyen kan få morsmelk selv om du ikke er i nærheten.

Her er noen av Medelas beste tips til hvordan du bruker brystpumpen din på en optimal måte:

 1. Vask alltid hendene før og etter pumping. Sørg også for å rengjøre alle deler som har kommet i kontakt med melken og babyens munn, først med kaldt vann, deretter med lunkent vann og oppvaskmiddel.
 2. Pump minst 15 minutter første gang. Selv om det ikke kommer ut mye melk med en gang, vil det stimulere melkeproduksjonen på sikt.
 3. Prøv å pumpe til forskjellige tider. Noen mødre opplever at de får ut mest melk omtrent en time etter amming, andre sier at det fungerer best etter annenhver ammeøkt. Eksperimenter for å se hva som passer deg og hold deg til det som fungerer.
 4. Pump regelmessig – hvis du venter til brystene dine er for fulle, vil de sannsynligvis ikke tømmes helt. Pump heller oftere enn sjeldnere.
 5. Invester i en BH for pumping. Det gjør det mer praktisk for deg fordi du får hendene frie til andre ting.
 6. Du kan prøve å stimulere utstøtingen ved å la huden din og babyens hud berøre hverandre mens du pumper. Hvis barnet ikke er i nærheten, kan du alltid prøve å lukte på barnets klær eller se på et bilde av barnet.
 7. Vær oppmerksom på smerte. Brystpumping skal ikke gjøre vondt, så vær oppmerksom hvis du begynner å føle smerte. Deretter kan du prøve å senke vakuumnivået eller endre traktstørrelsen.

Kilder

Brukeranmeldelser

I tillegg til å lese eksperttester av de ulike brystpumpene, har vi også funnet ut hva foreldrene selv har å si. Dette har vi gjort ved å lese brukeranmeldelser, blant annet på Medelas og Philips egne plattformer, men også hos kjente forhandlere som Jollyroom, Amazon og Babymarkt. Vi synes foreldre gir oss et ekstra godt bilde av ytelsen, funksjonen og komforten til de ulike brystpumpene, fordi de får muligheten til å teste dem over en lengre periode. Mange foreldre har også testet andre brystpumper og kan sammenligne egenskapene for å gi oss et enda mer nyansert bilde.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Bæresele
3 Bæresele tested
bæresele Ergobaby Omni 360
Best i test Ergobaby Omni 360
Vippestol Best i test
3 Vippestol tested
Babybjörn Balance Soft Cotton best i test
Best i test Babybjörn Balance Soft Cotton Vippestol

Vanlige spørsmål

En brystpumpe brukes som en måte å starte melkeproduksjonen etter fødselen. Med den kan du også samle morsmelk i tåteflaske for å kunne mate babyen i situasjoner du ikke kan amme. Pumping med brystpumpe kan også hjelpe mot melkespreng.

Hvor lenge bør du pumpe med brystpumpe?

En vanlig brystpumpe fungerer i to faser, hvor den første innebærer å stimulere brystet og deretter utstøte melk. Det tar vanligvis omtrent 10 minutter før et bryst produserer melk etter at pumpingen begynner. Tar det for lang tid kan føre til såre bryster. Da kan det være bedre å ta pauser og deretter gjenoppta pumpingen, enn å pumpe for lenge i en og samme økt.

Det finnes både manuelle og elektriske brystpumper, men prinsippet er det samme. Ved å gjenskape babyens sug over brystet, pumpes melk ut og samles i en beholder.

I følge oss i Best-i-testen.no er Medela Swing Maxi den beste brystpumpen akkurat nå. Dette er en rimelig elektrisk brystpumpe av høy kvalitet, med mulighet for enkel og dobbel pumping. Den kan brukes med ledning eller batterier og har fått utmerkede vurderinger fra både brukere og eksperter.

Det er egentlig først etter fødselen at du vet hvilke behov du har og hvor mye drahjelp du trenger for å produsere melk. Skal du bruke brystpumpen ofte kan det også lønne seg å investere i en elektrisk dobbelpumpe.

Hjalp denne testen om Brystpumpe deg?

3 Röster, Genomsnitt: 4.7/5
Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Bæresele

Bæresele: 3 testede modeller

Vippestol Best i test

Vippestol: 3 testede modeller

Testvinnare - Brystpumpe

 1. Medela Swing Maxi

  Medela Swing Maxi

  Best i test
 2. Medela Freestyle Hands-free

  Medela Freestyle Hands-free

  Beste premiumvalg
 3. Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11

  Philips Avent elektrisk brystpumpe SCF396/11

  Vi anbefaler

Vanlige spørsmål

En brystpumpe brukes som en måte å starte melkeproduksjonen etter fødselen. Med den kan du også samle morsmelk i tåteflaske for å kunne mate babyen i situasjoner du ikke kan amme. Pumping med brystpumpe kan også hjelpe mot melkespreng.

Hvor lenge bør du pumpe med brystpumpe?

En vanlig brystpumpe fungerer i to faser, hvor den første innebærer å stimulere brystet og deretter utstøte melk. Det tar vanligvis omtrent 10 minutter før et bryst produserer melk etter at pumpingen begynner. Tar det for lang tid kan føre til såre bryster. Da kan det være bedre å ta pauser og deretter gjenoppta pumpingen, enn å pumpe for lenge i en og samme økt.

Det finnes både manuelle og elektriske brystpumper, men prinsippet er det samme. Ved å gjenskape babyens sug over brystet, pumpes melk ut og samles i en beholder.

I følge oss i Best-i-testen.no er Medela Swing Maxi den beste brystpumpen akkurat nå. Dette er en rimelig elektrisk brystpumpe av høy kvalitet, med mulighet for enkel og dobbel pumping. Den kan brukes med ledning eller batterier og har fått utmerkede vurderinger fra både brukere og eksperter.

Det er egentlig først etter fødselen at du vet hvilke behov du har og hvor mye drahjelp du trenger for å produsere melk. Skal du bruke brystpumpen ofte kan det også lønne seg å investere i en elektrisk dobbelpumpe.