Pros

  • Nytt design med mange fargevalg.
  • Bedre kamera (5 MP).
  • Større skjerm med høy oppløsning.
  • Utmerket samtalekvalitet.
  • Enda mer nøyaktig GPS.

Cons

  • Sikkerhetssonen kunne vært mindre.
  • Fortsatt ingen støtte for videosamtaler.

Specifications

Skjerm: 1,52” (360 x 400 px)
Nettverk: 3G, 4G
Vanntett: Ja, IP68
Batterikapasitet: 880 mAh
Kamera: Ja, 5 MP
Lagring: 1 GB/8 GB
Størrelse: 51 x 42,4 x 14,7 mm
Vekt: 58 g
Annen: Alarm, SOS-signal, skolemodus

GPS – klokker og Xplora har blitt synonymt med hverandre. Selskapets produkter brukes i dag over hele verden av mer enn en million familier.. Deres aller nyeste GPS-klokke i Play-serien heter X6 Play og er oppfølgeren til den populære X5 Play. X5 Play ble kåret til testvinner i en rekke ulike tester, blandt annet  av oss på Best-i-testen.no.

Når det gjelder funksjonalitet er det meste holdt likt som forrige modell, men det er fortsatt et par interessante oppgraderinger her, både når det gjelder design, ytelse og funksjonalitet. Etter å ha testet klokken selv, kan vi konstatere at Xplora nok en gang har lykkes med å levere en virkelig høyklasses GPS-klokke. Les vår anmeldelse av Xploras X6 Play nedenfor!

X6 Play er en førsteklasses klokke fra Xplora som hjelper deg med å kommunisere med barnet ditt.
X6 Play er en førsteklasses klokke fra Xplora som hjelper deg med å kommunisere med barnet ditt.

Nytt design med ulike fargekombinasjoner

Sammenlignet med Xploras tidligere klokkemodeller har X6 Play et betydelig renere design som kan ligne på  Apples smartklokker. Silikonarmbåndet har nå en fin ribbestruktur, men den klassiske låsen med spenne er den samme som i tidligere modeller.

X6 Play (til venstre) har et mye mer stilig design enn for eksempel XGO3 (til høyre).
X6 Play (til venstre) har et mye mer stilig design enn for eksempel XGO3 (til høyre).

Ved kjøp av X6 vil du få den helsvarte modellen, men du kan kunne velge mellom 3400 (!) forskjellige fargekombinasjoner. For å skifte mellom farger kjøper  du inn  en av Xploras tilbehørspakker hvor du får fire armbånd og fire rammer i forskjellige farger. På denne måten kan barna enkelt tilpasse klokken etter eget ønske, som fører til at de ønsker å bruke klokken. Samtidig er den sorte standardmodellen klassisk som kan være ekstra tiltalende for større barn.

Når det gjelder kvaliteten på klokken, er den minst like robust som før – X6 Play tåler støt og fall uten problemer. Den har også samme IP68-klassifisering. Dette betyr at den tåler lek og eventyr i regnet og ved vannet, men den bør ikke brukes til svømming.

GPS og kommunikasjon fungerer feilfritt

Design og kvalitet er viktig, men det viktigste for GPS-klokker til barn er  at GPS-en og kommunikasjonen fungerer som den skal. Det kan føles som en selvfølge, men mange klokker kommer faktisk til kort på akkurat disse punktene, spesielt når det kommer til GPS-funksjonen. 

Med X6 Play er dette imidlertid ingenting du trenger å bekymre deg for. Denne klokken bruker både GPS, WiFi og LBS for å kunne gi den mest mulig nøyaktige posisjonen til klokken. Ønsker du å se hvor barnet ergår du inn i appen og klikker på «Oppdater». Posisjonen oppdateres raskt, selv om noen av våre testpiloter mener at oppdateringen bør skje automatisk hver gang du åpner appen .

Anropsfunksjonen fungerer perfekt. Lyden er klar og tydelig i begge retninger, og det er også mulig å sende vanlige meldinger så vel som talemeldinger. Som de andre Xplora- klokkene kan du som foreldre bestemme hvilke kontakter barnet skal ha tilgang til og hvem som kan kontakte klokkens nummer. Du kan lagre opptil 50 kontakter, akkurat som i X5 Play.

Med Xplora X6 Play er det enkelt for barn og foreldre å holde kontakten.
Med Xplora X6 Play er det enkelt for barn og foreldre å holde kontakten.

Større skjerm med 5 MP kamera

To andre viktige oppgraderinger i X6 Play er skjermen og kameraet. Skjermen er nå litt større (1,52″ i stedet for 1,4″ i X5 Play) og har en oppløsning på 360 x 400 px i stedet for 240 x 240 px . Den støtter også fine animasjoner som kan være spennende for barnet å utforske.

X6 Play (til høyre) har en større og bedre oppløsning enn forgjengeren X5 Play (til venstre).
X6 Play (til høyre) har en større og bedre oppløsning enn forgjengeren X5 Play (til venstre).

Den nye skjermen gjør selvsagt også at X6 Play er litt større enn forgjengeren. Den kan derfor oppleves som litt stor på barnets arm, men gjør det også  lettere for barnet å få tilgang til funksjonene. I tillegg utvider den ikke like mye som X5 play, noe som gjør at størrelsesforskjellen ikke er fullt så merkbar.

Kamera er en av funksjonene som barna selv ser ut til å sette mest pris på i GPS-klokker. Xplora har forstått dette. De har oppdaterte kameraet fra 2 MP til 5 MP i den nye X6 Play, noe som gir en klar forbedring når det gjelder bildekvaliteten. Det er også mulig å filme med kameraet og lagre det på klokken eller sende det til kontakter. Videosamtaler er imidlertid ikke tilgjengelig i X6 Play, noe som flere av våre testpiloter bleskuffet over.

Sterkere enn noen gang med bedre levetid på batteriet

Xplora har utstyrt X6 Play klokken med en ny, kraftig 1,2 GHz Quad – core prosessor og en Qualcomm 2500 brikkesett som gir fenomenal ytelse. Det merkes på blant annet hvor rask og intuitiv klokken er. I tillegg til det har også batteriet blitt forsterket, fra 800 mAh i forgjengeren til 880 mAh i X6 Play. Dette betyr at batteriet varer veldig lenge, faktisk har X6 Play den lengste batteritiden  av alle GPS-klokkene vi har testet.

Du lader med magnetputen som er inkludert,akkurat som med en vanlig Apple Watch, noe som er ekstra praktisk. Klokken er også rask å lade – perfekt hvis du har glemt å lade den i løpet av natten og trenger en hurtiglading om morgenen før skolen.

X6 Play er ekstra enkel å lade via laderen med magnetpute.
X6 Play er ekstra enkel å lade via laderen med magnetpute.

Brukervennlig og grei app

X6 Play brukes sammen med Xploras egen app som du laster ned til mobilen. Ifølge våre testpiloter er den enkel å komme i gang med og veldig grei å bruke. Selv for de som ikke er kjent med GPS-klokker fra før. Et problem flere av våre testpiloter hadde problemer med var å finne telefonnumre, men utenom det er alle enige om at brukervennligheten er veldig god.

I appen får man muligheten til å se hvor barnet er, og man kan også velge mellom ulike kartvisninger, for eksempel satellitt. Her setter vi også den såkalte sikkerhetssonen, som gir oss et varsel så snart barnet forlater et bestemt område. Det hele fungerer bra ifølge våre testpiloter, men størrelsen på den minste sikre sonen er fortsatt litt for stor – 300 m2.

Xplora overholder også GDPR-regelverket, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at bilder og annet materiale som er lagret i appen og klokken havner hos tredjeparter. Og som vanlig er alle overføringer mellom klokke, app og server kryptert slik at du og barnet kan føle deg ekstra trygg.

Samme smarte funksjoner som før

X6 Play har ringe- og meldingsfunksjon, GPS og kamera, men også innebygget alarm, et SOS-signal for nødsituasjoner og en skolemodus som slår av alle funksjoner (unntatt klokke og SOS-signal) når barnet er på skolen.

Barnet får også tilgang til Xploras unike aktivitetsunivers Goplay , som oppmuntrer til bevegelse. Ved hjelp av den innebygde skrittelleren kan barnet akkumulere mynter (1000 trinn gir 1 mynt) som de så kan veksle inn i belønninger. Vi liker denne måten å gjøre hverdagstreningen litt morsommere på, og til og med barna ser ut til å sette pris på funksjonen.

Xplora X6 Play anmeldelse

Med X6 Play har Xplora satt en helt ny standard for GPS-klokker tilpasset barn. På de viktigste punktene – det vil si GPS og kommunikasjon mellom barn og forelder – presterer X6 Play fenomenalt. Ifølge våre testpiloter gir GPS- en en nøyaktig posisjon i appen og både SMS- og ringefunksjonene har fungert feilfritt hver gang.

Vi ser også en klar forbedring når det gjelder levetiden til batteriet og liker også det oppdaterte kameraet med videofunksjon. At X6 Play også har en rekke ekstrafunksjoner som er morsomme for barnet, men også nyttige for foreldrene, skader selvsagt heller ikke, selv om de ikke er unike for akkurat denne klokkemodellen.

Det eneste vi mangler – som vi også manglet i X5 Play – er støtte for videosamtaler og muligheten til å redusere sikkerhetssonen. Men utover det kan både vi og testpilotene våre være enige med Xplora – dette er uten tvil deres beste og mest innovative GPS-klokke til dags dato.

Design og passform:8,2
Størrelse og vekt:7,9
App og datalagring:7,9
GPS-funksjon:8,6
Kamera:8,5
Tillegg:7,6
Skjerm og oppløsning:8,3
Batterilevetid:8,4
Endelig karakter8,3

Vanlige spørsmål

Er Xplora X6 Play vanntett?

Ja, klokken er IP68-klassifisert og kan brukes i regnet. Den bør imidlertid ikke brukes ved bading.

Hvor mye koster Xploras abonnement?

Xplora tilbyr to forskjellige abonnementer som gir deg tilgang til foreldreappen . Abonnementet koster fra 109 NOK/måned og 139 NOK/måned, avhengig av tilgangen du ønsker til Goplay .

Hvilket nettverk bruker Xploras abonnement?

Xplora bruker Telenors nett, som gir deg dekning i store deler av Norge.

Gir X6 Play barnet tilgang til internett?

Nei, barnet har ikke tilgang til internett, sosiale medier eller bildedeling via GPS-klokken.

Er det mulig å bruke X6 Play også utenfor Norge?

Ja, X6 Play kan også brukes utenfor Norge, så lenge du er innenfor EU/ESS.

Er dataene mine trygge når jeg bruker X6 Play?

Ja, Xplora krypterer all trafikk mellom mobil, app og klokke og overholder også GDPR slik at dine personlige data ikke havner i feil hender.