Pros

  • Kompakt, men kraftig.
  • Veldig stillegående drift.
  • Stilig design.
  • Enkelt å bruke berøringspanel.
  • Styres enkelt via app.

Cons

  • Informasjonen i appen kunne vært klarere.

Specifications

Vekt: 8,8 kg
Størrelse: 38 x 38 x 67 cm
Romstørrelse: 147 m2
Filter: H13 HEPA
Antall effekttrinn: 3 stk
Lydnivå: 26 – 55 dB

Levoit er et navn som kanskje ikke er kjent for de fleste, men  du har kanskje hørt om Cosori? Cosori airfryers har hatt stor suksess blant svenske husholdninger. Selskapet som eier Cosori eier også merkevaren Levoit , men Levoit tilbyr luftrensere og luftfuktere som skal bidra til et bedre inneklima.

Vi har testet Levoits smarte luftrenser Core 600 som er deres mest avanserte modell. Og akkurat som med Cosoris airfryers er vi  veldig positivt overrasket over denne! Det er en intelligent og stilig luftrenser som gjør det den skal, og litt til. Les videre for  vår anmeldelse av denne fine luftrenseren fra Levoit!

Levoit 600 Smart er den kraftigste luftrenseren i Levoit -serien.
Levoit 600 Smart er den kraftigste luftrenseren i Levoit -serien.

Kompakt, stilig og lett å flytte

Når vi pakket ut Core 600 Smart, synes vi det føltessom et produkt av veldig høy kvalitet. Som mange andre luftrensere er den laget utelukkende av plast, men til tross for dette føltes denne spesielt plastisk. Vi likte spesielt godt at den hadde en matt finish, slik at det ikke spor av fingeravtrykk. Vi har derimot lagt merke til at den får merker ganske lett.

Med en vekt på 8,8 kg er dette den desidert tyngste luftrenseren i Levoits sortiment, men den er fortsatt ikke i nærheten av andre, eksempel Blueairs HealthProtect 7770i som veier nesten 20 kg. Dette gjorde det enkelt å  flytte den mellom ulike rom, og enda  enkelere takket være de praktiske håndtakene på hver side . Etter å ha sammenlinget flere ulike luftrensere, fant vi ut at håndtaker ikke var vanlig blandt luftrensere, og dette ble dermed et stort pluss i boken. 

Selve designet er ganske kompakt – Core 600 Smart er formet som en avlang kube med avrundede hjørner. Den 38cm i bredde og dybde og 67cm i høyden. Til tross for størrelsen er maskinen imidlertid så kraftig at den kan rengjøre opp til 147 m2.

Det er ikke vanskelig å finne en fornuftig plass til Core 600 Smart, og det enkle, men stilige designet gjør også at den ikke tiltrekker blikket.

Smarte funksjoner og intuitivt berøringspanel

Å komme i gang med Core 600 Smart er virkelig ikke vanskelig. Før bruk må du vri av den øvre delen av luftrenseren og ta ut filteret  av plastemballasjen. Deretter er det bare å sette inn filteret igjen, koble til strømledningen og starte opp.

Du åpner luftrenseren ved å skru av den øvre delen.
Du åpner luftrenseren ved å skru av den øvre delen.

Via berøringspanelet kan du velge mellom tre forskjellige viftehastigheter – lav, middels eller høy. Du kan også aktivere Auto Mode, en modus som gjør at luftrenseren automatisk registrerer luftkvaliteten og justerer viftehastigheten deretter.

Berøringspanelet er intuitivt og lett å forstå
Berøringspanelet er intuitivt og lett å forstå

En av våre favorittfunksjoner for luftrenseren er nattmodus. Den slår dermed  av lysindikatorene helt og senker viftehastigheten slik at støynivået kun når ca 25 dB. Det gjør Core 600 Smart perfekt for deg som vil at det skal være så stille som mulig når du sover. Vår test viste at den knapt merkes på  soverommet. Du kan imidlertid også skru av indikatorene manuelt hvis du ikke vil at displayet skal lyse, men likevel ønsker å kunne justere viftehastigheten.

En annen kul funksjon er lyssensoren, som oppdager om luftrenseren er i et mørkt rom. Den slår deretter av belysningen og velger automatisk lav viftehastighet. Veldig smart!

I tillegg har du en knapp for å skifte filter, en timerknapp hvis du vil at maskinen skal slå seg av etter en viss tid og en av og på-knapp. Vi liker også at du kan låse skjermen. Dette har spesielt en fin verdi for småbarnsom liker å trykke på knapper.

Rengjør opp til 147 m2 med tre-trinns filtrering

Av alle luftrenserne vi har testet, er Levoit Core 600 Smart den eneste som kan håndtere de største flatene – opp til hele 147 m2. Takket være VortexAir- teknologien skal den også kunne erstatte luften i rommet helt så mye som fem ganger i timen, slik at du alltid puster inn frisk luft. Så langt har vi ikke testet luftrenseren i så store rom, men heller på et mindre kontor, et soverom og i en leilighet med åpen planløsning.

Levoits Core 600 Smart er ikke utstyrt med bare ett filter, men tre for å filtrere luften så effektivt som mulig. Først og fremst har den et superfint forfilter laget av nylon som skal fange opp større partikler i luften, som støv, pels og hår. Det finnes også et H13 HEPA- filter med statisk ladede fibre som fanger opp 99,97 prosent av luftbårne partikler i en størrelse ned til PM2,5, det vil si 2,5 mikrometer (µg/m3). Dette inkluderer blant annet mugg, bakterier, pollen og finstøv. Til slutt har Core 600 Smart også et karbonfilter som hjelper til med å nøytralisere røyk, lukt og flyktige organiske forbindelser (VOC).

Skulle sensorene i luftrenseren oppdage forurensning, vil displayet vise et høyere tall og indikatorringene vil endre farge fra blå til grønn, oransje eller rød. Her er en tabell som kan hjelpe deg med å tyde hvordan luftrenseren fungerer:

IndikatorfargeLuftkvalitetViftehastighet (Auto)PM2,5-verdi
BlåVeldig braSove modus0–12 µg/m3
GrønnBraLav13 – 25 µg/m3
OransjeGjennomsnittGjennomsnitt36 – 55 µg/m3
RØDDårligHøvOver µg/m3
Luftrenseren viser deg om luftkvaliteten er god eller dårlig på en pedagogisk måte ved hjelp av tall og farger
Luftrenseren viser deg om luftkvaliteten er god eller dårlig på en pedagogisk måte ved hjelp av tall og farger

Vi synes selve rengjøringsfunksjonen fungerteveldig bra. Levoit Core 600 Smart er rask til å reagere hvis den oppdager forurensning, slik som eksempelvis matforgiftning. Den  ser også ut til å fungere godt med pollen. En av våre test personer med pollen allergi merket en klar forbedring med luftrenseren på soverommet sammenlignet med uten.

Få steinsjekker i VeSync-appen

Å kontrollere Levoit Core 600 Smart gjøres  ved å bruke kontrollpanelet på maskinen. Det finnes imidlertid også en gratisapp VeSync, som gir deg tilgang til verdifull data, også tilgang til å styre luftrenseren din via mobilen.

Hele prosessen er ganske enkelt. Du kobler til luftrenseren via WiFi og følger instruksjonene i appen . Det er også mulig å koble til andre smartmaskiner fra Levoit som du ønsker å styre via mobiltelefonen.

VeSync-appen gir deg full kontroll over luftrenserens funksjoner. Der kan du også finne statistikk om hvordan luftrenseren har fungert i løpet av dagen.
VeSync-appen gir deg full kontroll over luftrenserens funksjoner. Der kan du også finne statistikk om hvordan luftrenseren har fungert i løpet av dagen.

Slik som det fysiske kontrollpanelet følger man med på den aktuell luftkvalitet i rommet ved hjelp av farge og nummer.Vi får også tilgang til historikken. Dette lar oss se når luftkvaliteten var god eller dårlig i løpet av dagen.

I tillegg kan du via appen se status på filteret, stille inn en timer eller lage en tidsplan for når luftrenseren skal fungere. Det er også mulig å justere viftehastigheten, slå luftrenseren av og på, og koble den til Google Assistant eller Amazon Alexa . Hvis du ønsker å skape et smartere hjem, kan Levoit Core 600 Smart være et godt tillegg.

Totalt sett synes vi appen fungerer veldig bra – den er vakker, har et brukervennlig grensesnitt, og luftrenseren reagerer raskt på kommandoene våre når vi styrer den via mobilen. Vi skulle imidlertid ønsket at appen var litt mer informativ angående selve forurensningen. Her tenker vi Blueairs appen er litt bedre, hovedsakelig fordi den viser hvilken type forurensning den har oppdaget.

Vår anmeldelse av Levoit Core 600 Smart

Vi er positivt overrasket over denne luftrenseren fra Levoit . Den har det meste vi ønsker i en luftrenser – den er kompetent, effektiv, funksjonell og veldig stilig – og passer like godt på kontoret som på soverommet.

Kontrollene på berøringspanelet er enkle å forstå og svært responsive . Vi liker også hvor stille Core 600 Smart fungerer – vi legger knapt merke til den i nattmodus. Den reagerer også raskt på luftforurensning og viser oss luftkvaliteten på en pedagogisk måte ved hjelp av farger og tall.

Appen fungerer også veldig bra. Den gir oss den statistikken vi trenger og gir oss tilgang til en rekke smarte funksjoner. Det eneste vi mangler er  mer detaljert informasjon om hva slags forurensninger den har oppdaget.  Men ved det sagt er det langt fra noe som burde stoppe deg fra å kjøpe Core 600 Smart . Spesielt ikke med tanke på hvor mye du faktisk får for pengene.

Total vurdering

Design8,8
Størrelse8,4
Brukervennlighet8,7
Lydnivå8,9
Verdi for pengene9,1
Slutbetyg8,7

Vanlige spørsmål

Hvilke urenheter renser Levoit  Core 600 Smart?

Denne luftrenseren filtrerer bort alt fra hår, pels, pollen, røyk og lukt til visse typer bakterier.

Hvor mye lyd lagerCore 600 Smart?

Core 600 Smart er veldig stillegående med et maksimalt støynivå på rundt 55 dB. I nattmodus merkes det knapt med sine 26 dB.

Hvor mye koster Levoit  Core 600 Smart?

Sammenlignet med mange andre luftrensere er Core 600 Smart ganske billig – den koster litt over 4000 NOK. Vi synes dette er svært rimelig, fremfor alt med tanke på funksjonaliteten og det faktum at den kan håndtere et så stort arbeidsområde.

Er Core 600 Smart egnet for allergikere?

Ja, Core 600 Smart filtrerer effektivt ut pollen og støv, noe som gjør den egnet for både allergikere og astmatikere.