Pros

  • Intuitiv berøringsskjerm.
  • Styring via mobilapp.
  • Velg mellom kald eller varm damp.
  • Opptil 50 timers driftstid.

Cons

  • Appen er kun tilgjengelig på engelsk.
  • Litt klønete og stor.

Specifications

Vekt: 3,2 kg
Størrelse: 24 x 34 x 31 cm
Romstørrelse: 70 m2
Brukstid: maks 50 timer
Lydnivå: 24 – 28 dB
Effektnivåer: 3 stk
Vanntank: 6 liter
Maksimal damp per time: 300 ml (kald), 550 ml (varm)

Visste du at vi mennesker har det best når luftfuktigheten innendørs ligger et sted mellom 40 og 60 prosent? Og selv om vi i Norge har et veldig fuktig uteklima, kan inneluften ofte bli veldig tørr, rett og slett fordi vi trenger å varme opp hjemmene våre det meste av året.

I norske hjem er det ikke uvanlig at luftfuktigheten er nede i 20 prosent. Det kan blant annet gi problemer med tørre øyne og slimhinner, noe som kan være ekstra problematisk for deg som er plaget av allergi eller astma.

Ønsker du å unngå tørr luft og forbedre inneklimaet, kan en luftfukter være en god investering. Og spør du oss, er Levoits modell 600 Smart Hybrid en av de beste i sitt slag. Den er kraftig, intelligent, kan håndtere store rom og avgir både varm og kald damp. Les videre for å se hva vi synes om Levoits smarte luftfukter!

Levoit 600 Smart Hybrid
Levoit 600 Smart Hybrid

Stilig design, men litt klønete

Det første vi legger merke til når vi pakker ut Levoit 600 Smart Hybrid, er størrelsen – dette er litt av en maskin, i det minste sammenlignet med de små luftfukterne vi er vant til å se. Den tar mye plass og kan derfor oppleves som litt klønete, men glir heldigvis fint inn i hjemmet likevel takket være den rene og enkle designen.

600 Smart Hybrid er laget utelukkende av plast, men vi føler ikke at den er spesielt plastisk. Det digitale displayet med berøringskontroller gjør at maskinen føles ekstra luksuriøs, og vi liker også den gjennomsiktige tanken, som for øvrig rommer 6 liter vann. Dette betyr at maskinen faktisk kan jobbe opp imot 50 timer (riktignok på laveste effektnivå).

Levoit 600 Smart Hybrid Vanntanken
Vanntanken rommer 6 liter vann
Levoit 600 Smart Hybrid tank med vann
Fyll tanken med vann

Varm eller kald damp

En ting vi liker spesielt godt med Levoits 600 Smart Hybrid er at den avgir både varm og kald damp. Selv om dette egentlig ikke har noen betydning for helseeffektene, kan den varme dampen føles koseligere mens kulden føles friskere. Dermed kan kulden være å foretrekke når det er varmt og varm damp når det er kaldt. Uansett synes vi det er fint å ha denne muligheten.

Både den varme og kalde dampen har for øvrig tre ulike effektnivåer – lav, middels og høy – som vi enkelt justerer ved hjelp av kontrollene på displayet. Det er også her vi angir hvor høy luftfuktighet vi ønsker i rommet. På det meste kan 600 Smart Hybrid gi en luftfuktighet på 80 prosent, men det mest behagelige nivået ligger et sted mellom 40 og 60 prosent.

Du kan også aktivere en praktisk automodus hvor 600 Smart Hybrid automatisk oppdager når den har nådd ønsket luftfuktighet. Da slår dampen seg av automatisk, men så starter den igjen hvis luftfukteren merker at luftfuktigheten synker igjen. Skikkelig smart, for du trenger ikke holde styr på dette selv.

Stillegående drift med to dyser i 360 grader

Når 600 Smart Hybrid arbeider, er den i utgangspunktet dødsstille, selv på høyeste effektnivå. Lydnivået overstiger aldri 28 dB, noe som gjør at du enkelt kan plassere den i nærheten av sengen på soverommet. Den er også utstyrt med en hvilemodus som slår av lyset fra displayet og senker effektnivået slik at du kan sove enda mer uforstyrret. Du kan også stille inn en timer hvis du ikke vil at luftfukteren skal arbeide hele natten.

En annen veldig god ting med Levoits luftfukter er de to dysene som kan roteres 360 grader. Det gir oss full kontroll over dampen og i hvilken retning den skal sprøytes ut. For en så effektiv spredning som mulig, spesielt i større rom, er det best å prøve å peke de to dysene vekk fra hverandre.

Levoit 600 Smart Hybrid dyser i 360 grader
Dyser i 360 grader

I testen vår brukte vi i hovedsak 600 Smart Hybrid i litt mindre rom, nærmere bestemt på et soverom og på et kontor, selv om den egentlig skal kunne dekke arealer på opptil 70 m2. Og vi har faktisk merket en forbedring – for eksempel blir ikke øynene våre like tørre når vi jobber lange dager foran skjermen. I tillegg testet vi ut å sette 600 Smart Hybrid på soverommet til et barn med langvarig hoste, som var på sitt verste om natten. Hosten avtok og barnet sov mye bedre med luftfukteren på rommet.

Perfekt for aromaterapi

Det er selvfølgelig fullt mulig å bruke 600 Smart Hybrid til aromaterapi. På siden av maskinen har du et lite uttrekkbart aromarom med en spesiell pute tilpasset eteriske oljer. En pute ligger allerede i maskinen når du får den, men du får også to ekstra.

Levoit 600 Smart Hybrid aromaterapi
Fullt mulig å bruke 600 Smart Hybrid til aromaterapi

Vi trenger bare å tilsette noen dråper eterisk olje til puten og sette aromarommet tilbake i maskinen. Så starter vi bare maskinen som vanlig. Det hele fungerer veldig bra – luftfukteren sprer akkurat passe mengde duft uten at det blir overveldende. Til hverdags kan vi anbefale en sitrusduft – den sprer en frisk duft i hjemmet – mens lavendel kan være noe å prøve for deg som har søvnvansker. Det sies å være beroligende og derfor godt for søvnen.

Du bør helst rengjøre puten etter hver bruk slik at den holder seg frisk. Og husk å aldri fylle oljen direkte i vanntanken da det kan ødelegge maskinen.

Luftrenseren din kan reagere på dampen

Noe vi oppdaget ved flere anledninger ved bruk av denne luftfukteren, var at dampen så ut til å aktivere luftrenserne våre fordi de oppdaget dårlig luftkvalitet. Vi har ikke noe godt svar på hvorfor dette skjedde, men det har sannsynligvis å gjøre med at luftrenserne er programmert til å filtrere ut mugg. Kanskje er det slik at luftrenserne fortsatt ikke kan få rede på om den fuktige luften er ren eller om den inneholder muggpartikler.

Uansett årsak kan det være greit å vite dette i tilfelle du begynner å bruke Levoits luftfukter og luftrenseren din plutselig oppdager dårlig luftkvalitet der den ikke gjorde det før.

Uansett årsak kan det være greit å vite dette i tilfelle du begynner å bruke Levoits luftfukter og luftrenseren din plutselig oppdager dårlig luftkvalitet der den ikke gjorde det før.

Smart styring via app

Akkurat som med mange andre Levoit- produkter kan vi koble 600 Smart Hybrid til appen VeSync via wi -fi. I appen kan vi da holde øye med luftfuktigheten i rommet, men vi kan også justere effektnivået, stille inn en timer eller lage en tidsplan for hvordan vi vil at luftfukteren skal arbeide. Vi kan også slå den av og på selv når vi ikke er i nærheten (perfekt om du for eksempel ved et uhell har glemt å slå den på) og følge statistikk for hvordan luftfuktigheten har endret seg over tid.

Levoit 600 Smart Hybrid app
Levoit 600 Smart Hybrid app.
Levoit 600 Smart Hybrid justere innstillinger og følge interessant statistikk
I appen kan du enkelt se luftfuktigheten, justere innstillinger og følge interessant statistikk.

Det slanke og enkle grensesnittet til appen gjør alt dette utrolig enkelt. Vi liker også at luftfukteren sender ut varsler til mobilen, for eksempel når den har nådd ønsket luftfuktighet, og at brukermanualen alltid er tilgjengelig i appen. Perfekt hvis du ved et uhell forlegger den fysiske boken, eller bare ikke orker å hente den.

Levoit 600 Smart Hybrid brukermanualen
Noe vi liker med VeSync-appen er at brukermanualen alltid er tilgjengelig.

Hvis vi må påpeke noe ved appen, er det at alt er på engelsk. Det hadde vært fint med norsk, men funksjonsmessig synes vi egentlig det fungerer perfekt.

Krever noe vedlikehold for å fungere optimalt

Noe som kan være greit å vite om Levoit luftfukteren, er at den krever litt vedlikehold for at den skal fungere optimalt. For eksempel har vi blitt lært opp til at vannet skal skiftes hver dag og at du ikke bør la vann stå i tanken hvis du ikke skal bruke luftfukteren på mer enn en uke. Det gis dessuten veldig spesifikke anbefalinger for rengjøring, som du finner i bruksanvisningen.

Videre er det viktig at du plasserer luftfukteren riktig. Den bør for eksempel stå på et flatt underlag og minst 30 cm fra veggen. Pass også på å ikke rette dampen direkte mot vegger, møbler eller elektronikk. I tillegg bør du ikke bruke luftfukteren i hjem som allerede er fuktige, da dette kan føre til mugg.

Vår anmeldelse av Levoit 600 Smart Hybrid

Både vi og våre andre testpiloter er enige om at 600 Smart Hybrid er en virkelig god luftfukter. Funksjonelt fungerer det akkurat som lovet, og vi liker også hvor enkel den er å bruke.

Den er nok litt stor og klønete, men takket være den rene og enkle designen gjør den likevel ikke så mye ut av seg. Den er altså ikke det første du legger merke til når du kommer inn i et rom. Størrelsen har også sine fordeler – den gjør faktisk at denne luftfukteren takler store rom, opp til 70 m2, faktisk. Perfekt for deg med en åpen planløsning.

Vi liker også muligheten til å kontrollere alle innstillinger via appen , noe som har fungert feilfritt så langt. Luftfukteren responderer på alle kommandoer, og noe vi setter spesielt pris på, er å kunne slå maskinen av og på eksternt. Det er også morsomt å kunne følge med på luftfuktigheten i rommet og se hvordan luftfukteren endrer inneklimaet i sanntid.

Det eneste vi synes er litt synd er at appen kun er tilgjengelig på engelsk. Men hvis du kan leve med det, er vi ganske sikre på at du vil bli fornøyd med Levoit 600 Smart Hybrid – det er i alle fall vi.

Total vurdering

Design7,9
Størrelse 7,6
Funksjonalitet8,6
Brukervennlighet8,5
Verdi for pengene7,8
Slutbetyg8,1

Vanlige spørsmål

Hvor høy luftfuktighet tåler Levoit 600 Smart Hybrid?

På det meste kan 600 Smart Hybridgi et fuktighetsnivå på opptil 80 prosent, men et behagelig nivå ligger gjerne mellom 40 – 60 prosent.

Kan jeg bruke Levoit 600 Smart Hybrid til aromaterapi?

Ja, det fungerer som bare det. Du bør imidlertid ikke dryppe oljen direkte i vanntanken, men heller i den uttrekkbare Aromaboksen på siden av luftfukteren. Den har nemlig en spesiell pute for eterisk olje. Tilsett noen dråper og rengjør etter bruk.

Hvor lenge fungerer Levoit 600 Smart Hybrid?

Denne luftfukteren kan fungere i opptil 50 timer (på det laveste effektnivået).

Hvor skal jeg plassere Levoit 600 Smart Hybrid?

Det er viktig at du plasserer luftfukteren på et flatt underlag som tåler vann, minst 30 cm fra veggen på hver side. Ikke plasser den direkte på gulvet eller på tepper, og vær forsiktig så du ikke retter dampen direkte mot vegger eller møbler. Det betyr at det er fare for at det oppstår fuktskader.

Hva er fordelene med å bruke en luftfukter?

Hovedfordelen er at luftfukteren kan forebygge problemer som oppstår hvis luften er for tørr, så som tørr hud, tørre slimhinner og brennende øyne. Samtidig blir luften behageligere å puste i, spesielt hvis du er astmatisk eller allergisk.