Pros

  • Enkel å bruke.
  • Stilig design.
  • IceShield™ funksjon som kjøler ned huden.
  • Lang levetid.

Cons

  • Ikke trådløst.
  • kvaliteten kunne vært bedre.

Specifications

Lyspulser: 600 000/900 000
Levetid: 10 år/20 år
Energinivå: 5,5 J/cm2
Antall lyspulsnivåer: 9 stk / 5 stk
Lyspulsvindu: 3 cm
Bølgelengder: 470 nm –1100 nm/ 640 nm–1100 nm.
Vekt: 380g/250g
Plugg: 100 – 240V

Hvis du ikke har lyst til å betale for dyre IPL-behandlinger på en salong, kan det være verdt å investere i en IPL-maskin til hjemmebruk. Danske IVISKIN har blitt et stort navn i akkurat dette segmentet og vi har fått muligheten til å teste to av deres mest populære hårfjerningsmaskiner – G4 og G3 – før sommeren.

Les videre for å finne ut av hva vi synes om IVISKINs IPL-maskiner og om de faktisk lever opp til våre forventninger. Vi starter først  med å se på hva IPL faktisk er.

IPL Maskin iviskin
IIVISKIN G4
IVISKIN G4

Kort om hvordan IPL fungerer

IPL er en forkortelse av Intense Pulse Light , eller «intens pulserende lys». Dette er en metode som ofte brukes for å bli kvitt uønsket hårvekst, men også for å behandle ulike hudsykdommer. IPL fungerer litt som laserterapi, men med en viktig forskjell – en laser har en enkelt bølgelengde med lysenergi mens IPL har flere. Det gjør IPL mer effektivt siden du kan behandle et større hudområde på kortere tid.

Lyspulsene som IPL-maskinen sender ut absorberes av melaninet i håret vårt, det vil si det brune pigmentet som gir håret fargen, og omdannes til lysenergi. Varmen som oppstår stopper hårveksten ved å sette hårsekkene i en sovende tilstand som fører til at  håret faller  ut. Håret er imidlertid ikke borte for godt, men det vil ta betydelig lengre tid før det vokser ut igjen. Så du trenger ikke lenger barbere deg annenhver dag.

Forskjellene mellom IVISKIN G4 og G3

IVISKIN tilbyr fire IPL-maskiner i ulike størrelser og med ulike funksjoner. Som tidligere nevnt har vi testet G3- og G4-modellene, som er litt kraftigere og mer funksjonelle enn de to andre.

G3 og G4 er veldig like  på flere måter – for eksempel har de et energinivå på 5,5 J/cm2 og en IceShield™-funksjon (mer om dette senere). Forskjellene ligger fremfor alt i designet, der G3 er betydelig jevnere og lettere enn G4, samtidig som den mangler håndtak. G3 har også 900 000 lyspulser sammenlignet med G4 som har 600 000, som betyr at den kan brukes i hele 20 år i stedet for 10 år. På den andre side har den litt færre lyspulsnivåer – fem i stedet for ni.

iviskin IPL
IVISKIN G4
iviskin G3
IVISKIN G3

En annen viktig forskjell mellom de to IPL-maskinene er at G4 faktisk har to andre funksjoner i tillegg til hårfjerning, nemlig hudfornyelse og aknebehandling. Dette gjøre G4 ekstra interessant for de som har akneproblemer, rødhet, synlige blodårer og aldringstegn.

Stilig og behagelig å holde

Det stilige designet i hvitt med rosedetaljer gjør at både G3 og G4 føles luksuriøse og moderne. Det hadde selvfølgelig  vært fint med noen flere fargevalg. Kvaliteten er helt ok – begge IPL-maskinene er laget utelukkende av plast, men har fortsatt god vekt og føles ikke knirkete. Noe vi imidlertid la merke til var at logoen på siden begynte å løsne etter litt bruk.

iviskin test
IVISKIN G4

Begge IPL-maskinene er utstyrt med et digitalt, opplyst display hvor du enkelt kan følge med på gjeldende lyspulsnivå og antall gjenværende lyspulser . For G3-maskinen brukes knappene på siden for å endre lyspulsnivået eller slå maskinen av og på. G4 har i stedet et berøringspanel på baksiden, og her stiller du også inn hvilken innstilling du vil bruke – hårfjerning (HR), hudforyngelse (SC) eller aknebehandling (RA).

I pakken får du med en strømkabel, en instruksjonsbok og et par briller som IVISKIN anbefaler deg å bruke under behandlingen for å beskytte øynene. Vi anbefaler at du leser bruksanvisningen grundig før du starter behandlingen. Her finner du verdifulle tips og råd som hjelper deg å bruke maskinen på en trygg  og effektiv måte.

Utviklet for å være smertefri og skånsom

Sammenlignet med annen hårfjerning beskrives IPL ofte som en ganske skånsom behandlingsform. IVISKINs maskiner er de første IPL-maskinene vi har testet, så vi har dessverre ikke så mye å sammenligne dem med. Med det sagt  opplever vi dem ikke som spesielt smertefulle. Det oppstår imidlertid en brennende følelse hver gang maskinen sender ut lysimpulser .

For å redusere denne følelsen så mye som mulig, har IVISKIN utstyrt både G3 og G4 med IceShield™ , en funksjon som kjøler ned huden i området som behandles. Dette fungerer godt – området rundt lyspulsvinduet blir  kaldt.

Det er også verdt å nevne  at den brennende følelsen blir sterkere og sterkere jo  høyere lyspulsnivå du bruker. Det er derfor best å starte på nivå én og deretter trappe opp gradvis etter hvert som du blir vant til IPL-maskinene. G4 har totalt ni nivåer og G3 har fem nivåer.

Resultater etter tre behandlinger

Med en IPL-maskin må du sjelden vente veldig lenge for å merke effekten. Ifølge IVISKIN skal du se resultater allerede etter tre behandlinger. Å se en varig effekt tar selvfølgelig litt lengre tid – rundt 12 uker – og det er viktig at du bruke IPL-maskinen en gang i uken. Etter det kan du opprettholde effekten ved å bruke maskinen en gang annenhver måned.

For oss tok det omtrent en måned før vi begynte å se  en forskjell, noe vi synes er veldig bra. Resultatet kan selvsagt variere fra person til person. IPL er for eksempel ikke like effektivt på blondt, rødt eller grått hår fordi teknologien er avhengig av det brune pigmentet i håret. Hudtype kan også spille en viktig rolle – har du en mørkere hudtone er det en risiko for at lysenergien tiltrekkes av hudpigmentene i stedet for hårpigmentene. Dette kan igjen føre til brannskader.

Pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd

Dersom du ikke er fornøyd med resultatene etter bruk av IVISKIN, kan du benytte deg av deres tilfredshetsgaranti. Den lar deg teste produktet i 100 dager – ca tiden det tar å se en varig effekt – og hvis du ikke er fornøyd, får du pengene tilbake. IVISKIN er med andre ord ganske sikker på at produktet deres fungerer som lovet. Vi synes det er en god policy, spesielt med tanke på at både G3 og G4 er ganske dyre.

Vår anmeldelse av IVISKIN G3 og G4

Totalt sett synes vi at IVISKINs IPL-maskiner har fungert veldig bra. Vi liker spesielt godt den innovative kjølefunksjonen som gjør en god jobb med å redusere den brennende følelsen. Ved å ha flere lyspulsnivåer gjør det enkelt å finne et nivå som føles behagelig.

IVI SKIN TEST

Begge maskinene er gode på hver sin måte, men vår favoritt er fortsatt den dyrere G4-varianten. Den erbedre å holde i og har både berøringsskjerm og ekstrafunksjoner (hudforyngelse og aknebehandling), noe G32 mangler. Hvis du derimot ser etter et så fleksibelt alternativ som mulig og ikke har behov for disse finessene, kan G3 passe bedre. Den har også dobbelt så lang levetid som G4.

Kvalitetsmessig er de kanskje ikke den beste, spesielt ikke med tanke på den høye prisen, og det hadde vært greit med litt flere fargevalg. Dessuten kan det være greit å vite at ingen av IPL-maskinene er trådløse, så du må sitte i nærheten av et uttak under behandlingen. Men utover det synes vi IVISKIN er et godt valg, spesielt siden du kan få pengene tilbake hvis produktet ikke gir de resultatene du håpet på.

Total vurdering

Design8,1
Byggekvalitet7,7
Brukervennlighet8,0
Verdi for pengene7,0
Total vurdering7,.7

Vanlige spørsmål

Kan jeg bruke IVISKIN på hele kroppen?

Ja, IVISKIN kan brukes på stort sett hele kroppen. Områder du bør unngå er
hodet og rundt øynene. Vær også ekstra forsiktig hvis du ønsker å behandle de
private områdene.

Hvor lang tid tar det før jeg ser resultater?

Noen ser resultater allerede etter tre behandlinger, men for oss tok det rundt en
måned. For et langvarig resultat må du bruke IPL-maskinen en gang i uken i ca.
12 uker.

Er IPL farlig?

IVISKINs IPL-maskiner er CE-merket og dermed trygge å bruke til
hjemmebehandling. Det er imidlertid alltid visse risikoer med IPL:For eksempel
kan øyet bli skadet av det sterke lyset. Hud som er sensitiv eller inneholder mye
pigment er også mer utsatt for brannskader.

Er IVISKIN egnet for alle hud- og hårtyper?

IVISKIN passer best for de med mørkt hår og hud som ikke inneholder for mye
pigment.

Har IVISKIN noen bivirkninger?

De vanligste bivirkningene er rødhet og hevelse, men de forsvinner vanligvis
innen to dager etter behandling. Vi har imidlertid ikke opplevd noe av dette ved
testing av IVISKIN, men da har vi også hovedsakelig brukt lavt lyspulsnivå.

Når bør jeg unngå IPL-behandlinger?

Du bør ikke bruke IPL hvis du er gravid, ammer eller har epilepsi. Du bør heller
ikke bruke maskinen på tatoveringer, mørke fregner, fødselsmerker eller falsk
brunfarge.