Hvilken gressklipper er best i test 2024?

Best i test i gressklipperkategorien er EGO Model LM1701E-SP, en batteridrevet modell med en klippebredde på 42 cm og justerbar klippehøyde Hvis sant skal sies, har vi faktisk kåret tre vinnere i vår sammenligning av gressklippere Det er fordi det er vanskelig å kåre en enkelt vinner når de kjører på forskjellig drivstoff og passer ulike plener forskjellig Nedenfor kan du lese mer om alle de topptestede gressklipperne og deres funksjoner!

Sammenlign våre 3 testvinnere

Du kan sveipe sidelengs for å se alle produktene i sammenligningen

1
image
2
image
3
image
Utmerkelse: Best i testBeste elektriskeBest bensindrevet
Produkt: EGO LM1701E GressklipperBosch Advanced Rotak 750 GressklipperAL-KO Comfort 51.0 SP-A Gressklipper
Vurdering:
Maks klippebredde:42 cm45 cm51 cm
Klippehøyde:25 – 80 mm25 – 80 mm30 – 80 mm
Klippeteknologi:Roterende klipperRoterende klipperRoterende klipper
Oppsamler:Ja, 55 LJa, 50 LJa, 60 L

1. EGO LM1701E Gressklipper - Best i test

 • Maks klippebredde: 42 cm
 • Klippehøyde: 25 – 80 mm
 • Klippeteknologi: Roterende klipper
 • Oppsamler: Ja, 55 L
EGO LM1701E

Føl den trådløse friheten mens du klipper både små og mellomstore områder, uten bensin. Det oppsummerer ganske enkelt hvorfor en batteridrevet gressklipper, og spesielt en så god som EGO LM1701E-SP, er en god investering.

Problemet med mange batteridrevne gressklippere er at de må lades opp ofte, og de klarer rett og slett ikke lengre klippeseksjoner før de dør. Dette ønsker EGO å bøte på, og de gjør det gjennom smart teknologi som bruker batterikapasiteten under klippeprosessen.

Dette er den minste modellen i EGO Power-serien. Det betyr at det er best for deg med en mindre plen som du klipper på tjue minutter eller mindre.

3 moduser og 42 cm klippebredde

EGO LM1701E-SP har mange smarte funksjoner som gjør plenklipping til en fryd. Dette er en selvgående gressklipper med batterikapasitet på 56V som du starter med et knappetrykk.

Det er også tre forskjellige moduser – oppsamling, bioklipping eller sideutkast – som lar deg velge hva du vil gjøre med gresset du klipper.

Klippebredden på 42 cm gjør at du ikke trenger å gjøre flere svinger, men raskt og enkelt avslutte klippingen. Bredden er imidlertid ikke i nærheten av den bensindrevne AL-KO Comfort 51.0 SP-A med sine 51 cm.

Oppsamleren rommer 55 liter, noe som betyr at du enkelt kan klippe plenen din uten å måtte stoppe og tømme beholderen under klippingen.

Når du er ferdig med å klippe, bretter du bare sammen EGO LM1701E-SP. Det tar ikke mer enn noen få sekunder og letter både oppbevaring og transport.

Etter klipping kan du også benytte anledningen til å lade batteriet, slik at gressklipperen din er klar til neste klipping når du trenger det.

Stillegående og vibrasjonsfri

En stor fordel med batteridrevne gressklippere sammenlignet med bensindrevne er støynivået – de er mye mer stillegående.

EGO LM1701E-SP har en lydeffekt på kun 95 DB og vibrasjonene er også mye lavere enn bensindrevne gressklippere.

Nær full pott hos ekspertene

LM1701E-SP har fått svært gode anmeldelser i internasjonale eksperttester, noe som er en av grunnene til at vi valgte modellen som best i test.

Flere britiske nettsteder, som Easylawnmowing.co.uk og Justlawnmowers.co.uk , gir gressklipperen nesten full pott. Faktum er at stort sett alle anmeldelsene vi brukte i denne sammenligningen har gitt EGO LM1701E-SP høye karakterer.

Lading og pris – de eneste akilleshælene

Batteriet i en batteridrevet gressklipper må lades relativt ofte, og LM1701E-SP er intet unntak. Det vil derfor være urettferdig å gi minuspoeng til gressklipperen for nettopp dette. Spesielt med tanke på at den bruker teknologi som faktisk lar den vare lenger på en og samme lading enn mange av konkurrentene.

Samtidig er dette noe du må vurdere når du skal velge gressklipper, da mange kan synes det kan være litt tungvint å lade.

Det andre lille minuset handler om prisen. LM1701E-SP er den dyreste gressklipperen i vår test – med ganske mange tusen i differanse.

På den annen side sparer du mye penger på å lade batteriet, sammenlignet med en bensindrevet gressklipper. Alternativet er selvfølgelig en elektrisk gressklipper, men da blir du ikke kvitt ledningen.

Endelig dom

EGO LM1701E-SP er en universelt hyllet batteridrevet gressklipper. Den har mange smarte funksjoner, er stillegående, miljøvennlig og gir gode klipperesultater.

Akilleshælen til alle batteridrevne gressklippere er at du må lade batteriet ofte. Den yter imidlertid bedre enn mange andre batteridrevne gressklippere fordi EGO gjennom sitt smarte system har sørget for at du kan klippe lenger på en enkelt lading.

Hvis prisen og det faktum at du må lade batteriet ofte ikke er et hinder for deg, kan vi ikke anbefale EGO LM1701E-SP nok. Både brukere og eksperter er enige om at det gjør plenklippingen litt morsommere og fremfor alt enklere.

 • Selvgående og trådløs for optimal bevegelsesfrihet.
 • Ekstra bred klippebredde på 42 cm for å unngå å gjøre så mange svinger.
 • Passer deg med en mindre plen.
 • Sammenleggbar for praktisk oppbevaring og enkel transport.
 • Justerbar klippehøyde – mellom 25 – 80 mm.
 • Dyrest i testen.

I samarbete med pris-logo

2. Bosch Advanced Rotak 750 Gressklipper - Beste elektriske

 • Maks klippebredde: 45 cm
 • Klippehøyde: 25 – 80 mm
 • Klippeteknologi: Roterende klipper
 • Oppsamler: Ja, 50 L
Bosch Advanced Rotak 750

Bosch er et tysk selskap kjent for alt fra husholdningsapparater og hvitevarer til verktøy og maskiner. Det har også vist seg at de er mestere i å produsere gressklippere. Bosch Advanced Rotak 750 er en av de beste elektriske gressklipperne penger kan kjøpe.

Mange brukere mener at dette er et kvalitetsprodukt med mange innstillingsmuligheter som gir gode skjæreresultater. I tillegg vil Bosch Advanced Rotak bli din til en virkelig god pris.

Lett, men kraftig

Bosch Advanced Rotak 750 veier kun 16 kilo, men er utstyrt med en kraftig 1700 watts motor.

Her kan du velge mellom 7 forskjellige klippehøyder, som du enkelt kan veksle mellom kun med et knappetrykk. Det er også mulig å justere høyden på håndtaket for å finne en komfortabel arbeidshøyde.

Når det gjelder klipperesultater, får modellen høye karakterer for alle typer gress. Enten det har regnet ute eller gresset har vokst for langt, skuffer ikke Bosch Advanced Rotak.

Gresset samles i en oppsamler som rommer 50 liter, noe som er litt mindre enn testvinneren, men likevel godkjent. Når den er full må den tømmes, noe som også er enkelt.

Bosch Advanced Rotak 750 er også utstyrt med en funksjon som samler og river løv, noe som kan være svært praktisk når høsten nærmer seg.

Stillegående klipping

Bor du i et nabolag med naboer i få meters avstand, settes det absolutt pris på om du bruker en gressklipper som er så stillegående som mulig.

Advanced Rotak er – sammen med AL-KO Comfort 51.0 SP-A – den mest stillegående gressklipperen i vår sammenligning med sine 89 desibel.

10 meter ledning

Råd & Rön er, som mange brukere, godt fornøyd med Advanced Rotak. Gressklipperen får gode anmeldelser på både Prisjakt, Pricerunner og Amazon.

Den er stillegående, yter bra, har flere innstillingsmuligheter og er heller ikke for dyr. Prismessig ligger den i mellomsjiktet, noe som betyr at det finnes billigere – men også betydelig dyrere – elektriske gressklippere.

En ulempe – som imidlertid ikke er spesifikk for Bosch Advanced Rotak – er at den krever en ledning for å drive den. Dette gjør at den ikke fungerer like godt til bruk i større hager, hvor en batteridrevet gressklipper er et bedre alternativ.

I en liten eller mellomstor hage fungerer den imidlertid godt med sin 10 meter lange ledning. I tillegg er det alltid mulig å bruke skjøteledning for å øke rekkevidden ved behov.

Det som derimot ikke kan unngås er at det alltid blir litt klønete å måtte ta hensyn til en ledning som henger bak når man klipper plenen.

Endelig dom

Når det kommer til Bosch Advanced Rotak 750, har både eksperter og forbrukere svært lite å klage på. Her får du en elektrisk gressklipper med høy ytelse som ikke koster en formue og i tillegg er av meget god byggekvalitet.

Gressklipperen fungerer godt på små til mellomstore plener, men i teorien kan den også brukes på større arealer. Oppsamleren rommer hele 50 liter og ledningen er 10 meter lang (eller lengre med skjøteledning).

Hvis du har en mindre plen, må du tenke på om det er verdt å investere i en elektrisk gressklipper og betale de tusenvis av kroner det koster. Hvis svaret er ja, er det få bedre alternativer enn Advanced Rotak. At den er stillegående er kronen på verket, som garanterer at naboene får sjelefred selv om du klipper gresset tidlig om morgenen eller sene kvelder.

 • Kraftig 1700W motor gir effektiv gressklipping.
 • Lydløs med et lydnivå på kun 89 dB (stillest i sammenligningen).
 • Velg mellom 7 forskjellige klippehøyder mellom 25 – 80 mm.
 • Justerbart håndtak for god ergonomi.
 • Kan også samle og rive blader.
 • Ledningen begrenser bevegelsesfriheten.
 • Litt mindre beholder sammenlignet med testvinneren.

I samarbete med pris-logo

3. AL-KO Comfort 51.0 SP-A Gressklipper - Best bensindrevet

 • Maks klippebredde: 51 cm
 • Klippehøyde: 30 – 80 mm
 • Klippeteknologi: Roterende klipper
 • Oppsamler: Ja, 60 L
. AL-KO Comfort 51.0 SP-A

Trenger du en kraftig og effektiv gressklipper med romslig oppsamler, er AL-KO Comfort 51.0 SP-A den ultimate modellen for deg.

AL-KO er kjent for sine høyytelsesgressklippere og Comfort 51.0 SP-A fortsetter tradisjonen med velbehag. Her får du en ekstra stor klippebredde på 51 cm og en oppsamler som rommer hele 60 liter.

Det anbefalte klippearealet er også 1800 m², noe som gjør denne bensindrevne klipperen utmerket for de som trenger å klippe et stort område med et perfekt resultat.

Råd & Rön (2020) roser håndterbarheten og klippeevnen. Pricerunners test av gressklippere fremhever også modellens høye kvalitet og mange funksjoner.

Prismessig er gressklipperen i mellomsjiktet, og med tanke på hvor høyt den yter, må vi likevel vurdere den som svært rimelig.

7 forskjellige klippehøyder og ekstra stor oppsamler

I tillegg til å kunne stille inn klippehøyden i 7 trinn lar AL-KO gressklippere deg velge hva som skjer med gressavfallet.

Du kan enten samle den i den romslige oppsamleren eller sende det ut mens det klippes, gjennom siden eller baksiden av klipperen. Du kan også rive gresset og spre det over plenen.

Velger du å samle gresset i oppsamleren, har vi gode nyheter – den rommer hele 60 liter. Takket være den såkalte MaxAirflow-teknologien som AL-KO utviklet, havner gresset på baksiden av oppsamlingsbeholderen.

Dette gjør at du ikke trenger å tømme oppsamleren så ofte fordi gresset kan fylles helt opp til kanten.

Byggekvalitet og støy på den negative siden

Bensingressklippere er fortsatt veldig populære på grunn av deres kapasitet og klippeevne. For virkelig store flater er det ikke alltid det finnes et bedre alternativ. Samtidig må du være forberedt på å inngå noen kompromisser når du skal velge en bensindrevet gressklipper.

For det første har vi miljø- og helseaspektene. Bensin er ikke miljøvennlig, og det er heller ikke særlig behagelig å inhalere røyken.

Et annet aspekt er kostnadene og vedlikeholdet. Bensin koster penger og vedlikehold av gressklipperen er arbeidskrevende. Ifølge Råd & Rön bruker denne gressklipperen mye bensin, mens byggekvaliteten ikke er den beste.

I tillegg opplever mange brukere gressklipperen som litt støyende, noe som er et vanlig problem med bensindrevne gressklippere.

Endelig dom

Det er ingen tvil om at AL-KO Comfort 51.0 SP-A konsekvent er en veldig populær gressklippermodell som holder mange plener veltrimmet.

Til tross for den relativt lave prisen, yter gressklipperen svært godt. Den gir et jevnt resultat, samtidig som den er spekket med smarte funksjoner som gjør klippingen enklere.

Oppsamlingsinnovasjon betyr at du ikke trenger å tømme beholderen så ofte og de mange forskjellige måtene å spre gresset du samler på er imponerende. Det er også syv ulike innstillingsmuligheter slik at du kan få gresset til akkurat den lengden du ønsker.

Byggekvalitet, drivstofforbruk og støynivå er noen aspekter som trekker ned den totale poengsummen for denne gressklipperen. At det er inngått noen kompromisser på byggekvaliteten henger nok sammen med at prisen må holdes nede.

Høyt drivstofforbruk og støy er også ting som ikke er uvanlig blant bensindrevne gressklippere.

Til slutt konkluderer vi likevel med at ALKOs gressklipper er et utmerket valg for alle som leter etter en bensindrevet gressklipper. Selv om det er forbedringspotensiale, veier fordelene opp for ulempene.

 • Ekstra stor klippebredde på 51 cm for mer effektiv gressklipping.
 • Egnet for store plener.
 • 7 forskjellige klippehøyder – mellom 30 og 80 mm.
 • Stor oppsamler på 60 liter som ikke trenger å tømmes så ofte takket være MaxAirflow-teknologien.
 • Kan oppleves som noe støyende.
 • Noen brukere stiller spørsmål ved byggekvaliteten.
 • Bensindrevne modeller er ikke like miljøvennlige.

I samarbete med pris-logo

Guide: Slik velger du riktig gressklipper for plenen din

Å velge en gressklipper kan være lettere sagt enn gjort. I dag finnes det mange forskjellige typer gressklippere å velge mellom, alle med ulike egenskaper og i ulike prisklasser. Noen drives av elektrisitet, andre av bensin.

Så hvordan går du egentlig frem for å velge riktig gressklipper til din egen plen? Nedenfor gir vi deg noen av våre beste tips.

Størrelsen på tomten

Størrelsen på tomten og plenen bør være veiledende ved valg av gressklipper.

For små plener er det vanligvis tilstrekkelig med en håndbetjent gressklipper. For litt større plener gjør imidlertid klipping med en elektrisk eller batteridrevet gressklipper det ganske mye enklere.

Hvis du derimot trenger å trimme et stort område med gress, er en bensindrevet gressklipper det beste alternativet.

Elektrisk, batteri- eller bensindrevet?

Men klipper alle typer gressklippere egentlig like godt, lurer du kanskje på? Ja! Elektriske klippere er minst like effektive som bensindrevne gressklippere. Snarere handler valget mellom bensindrevne og elektriske gressklippere derfor om rekkevidde og kapasitet.

Elektrisk gressklipper

En elektrisk gressklipper med ledning fungerer godt for en vanlig plen. For en virkelig stor overflate blir det imidlertid desto mer plagsomt å trekke en snor bak seg.

Batteridrevet gressklipper

Batteridrevne gressklippere er trådløse, men må lades. Og kapasiteten, det vil si hvor lenge gressklipperen går på én lading, varierer mellom ulike modeller. Faktisk kan det være flere timers forskjell på hvor lenge ulike batteridrevne gressklippere varer før du trenger å lade dem.

Bensindrevet gressklipper

Den bensindrevne gressklipperen er dyrere i drift, bråker mer og er dårligere for miljøet. Noen ganger er det imidlertid ikke noe bedre alternativ hvis du trenger å klippe en stor plen.

Vi håper at vår test vil være en veiledning for ditt kjøp av en ny gressklipper. Vi har valgt ut de absolutt beste gressklipperne i sine respektive segmenter. Nå er det opp til deg å velge den modellen som passer best for dine behov og din plen.

Kilder

Gardenersworld.com

Gardener’s World er et britisk magasin som – som navnet tilsier – fokuserer på hjem og hage. Her kan de med grønne fingre lese interessante og lærerike veiledninger og artikler om alt som har med hagearbeid å gjøre.

Du kan for eksempel lese om hvordan du planter ulike planter og grønnsaker, men også hvordan du velger riktig redskap.

Gardener’s World tilbyr også en rekke anmeldelser av ulike hageredskaper og maskiner som kan være interessante å lese før kjøpet.

Vi har valgt å se Gardener’s World som en ekspertkilde og baserer våre egne sammenligninger på mange av deres tester.

For eksempel har vi lest Gardener’s Worlds anmeldelse av EGO LM1701E-SP, en batteridrevet gressklipper som vi kåret til best i test. Anmelderen gir modellen toppkarakterer for installasjon, ytelse og rimelighet, men mener at batterilevetiden er noe kort.

«Denne gressklipperen er flott for mellomstore til store plener og alle som elsker enkelhet og stilig design.» Gardener’s World (egen oversettelse).

Gardenersworlds test:

Ekspertuttalelse om testvinneren Ego LM1701E – 2020-02-19.

EasyLawnMowing

EasyLawnMowing er en britisk nettside med fokus på plenklipping, som navnet så genialt antyder. Siden har også sin egen YouTube-kanal hvor eksperter vurderer forskjellige gressklippere for å gi kundene en bedre idé om modellenes ytelse og funksjoner.

I vår sammenligning av gressklippere har vi besøkt EasyLawnMowings YouTube-kanal og sett deres anmeldelse av EGO LM1701E-SP. Anmelderen gir modellen høy karakterer for ytelse og mener at den klipper enda høyere gress uten problemer. Det lave støynivået og den lange garantien er også fremhevet.

EasyLawnMowings test:

Ekspertuttalelse om EGO LM1701E – 2021-05-12.

OBS! Best-i-testen.no kan ikke garantere at anmeldelsene vi brukte som kilder er etterlatt av personer som har kjøpt eller brukt produktet. Les mer i våre generelle vilkår.

Lignende tester

Gresstrimmer best i test
4 Gresstrimmer tested
Husqvarna 215iL best i test
Best i test Husqvarna 215iL
Pizzaovn best i test
3 Pizzaovn tested
Ooni Koda 12 best i test
Best i test Ooni Koda Pizzaovn
Kullgrill best i test
4 Kullgrill tested
Weber Master-Touch GBS
Best i test Weber Master-Touch GBS
Beste Bærbar grill
4 Bærbar grill tested
Weber Smokey Joe Premium
Best i test Weber Smokey Joe Premium
Beste myggfangerne
5 Myggfanger tested
Mosquito Magnet Pioneer best i test
Best i test Mosquito Magnet Pioneer
skrutrekker best i test
3 Skrutrekkere tested
Dewalt DCD791P2
Best i test Dewalt DCD791P2
høytrykkspyler best i test
3 Høytrykkspyler tested
Nilfisk E 145,4 -9 X-TRA 2
Best i test Nilfisk E 145,4 -9 X-TRA
Terrassevask best i test
5 Terrassevask tested
Kärcher PCL 4
Best i test Kärcher PCL 4

Vanlige spørsmål

I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke 95-oktan bensin det beste drivstoffet for gressklippere. Det er nemlig ment å brukes i biler fremfor gressklippere.

Du kan finne ut hvilket drivstoff som er best for akkurat din gressklipper i manualen for din modell. Har du mistet den, kan du søke etter manualen på Google.

Hvis du fortsatt ikke finner et svar, er det noen retningslinjer å følge som generelt gjelder for bensindrevne gressklippere. Velg blyfri og ren bensin, med ikke mer enn 10 prosent etanol eller 15 prosent MTBE. Bensinen skal også være minst 87-oktan.

Etter å ha samlet tilbakemeldinger fra flere uavhengige tester og brukeranmeldelser, har vi kåret EGO-modellen LM1701E-SP til den beste bensingressklipperen.

Du unngår ledninger, lydvolumet er lavere og det er et mer miljøvennlig alternativ. Fordi du kan lade batteriet, slipper du også å betale for dyr bensin. Du trenger heller ikke tenke på oljeskift og vedlikehold av tennplugger.

En bensindrevet gressklipper er dyrere i drift og dårligere fra et miljøperspektiv. Bensindrevne gressklippere brukes derfor hovedsakelig på virkelig store plener når det ikke er noe bedre alternativ.

For en plen i normal størrelse er det mer økonomisk og miljø- og helsemessig å bruke en batteridrevet eller elektrisk gressklipper.

Vi har sammenlignet ekspertanmeldelser og kundeanmeldelser for å finne ut hvilken gressklipper som er best i test. Vi har kommet frem til at det er tre modeller som vi spesielt kan anbefale, avhengig av hvordan du vil at de skal kjøres.

Den beste batteridrevne gressklipperen er EGO Model LM1701E-SP. Den beste bensindrevne gressklipperen er AL-KO Comfort 51.0 SP-A og den beste elektriske gressklipperen er Bosch Advanced Rotak 750.

En elektrisk gressklipper drives av strøm. Vi har valgt å skille mellom batteridrevne og elektriske gressklippere for enkelhetens skyld.

Med elektriske gressklippere mener vi de som ikke drives av batteri, men som i stedet krever at en ledning kobles til for å få strøm. Det er mange elektriske gressklippere som klipper like godt som bensindrevne gressklippere. Den absolutt beste er imidlertid Bosch Advanced Rotak 750.

Hjalp denne testen om Gressklipper deg?

Skriv anmeldelse

Del testen

Lignende tester

Gresstrimmer best i test

Gresstrimmer: 4 modeller testet

Pizzaovn best i test

Pizzaovn: 3 ovner i test

Kullgrill best i test

Kullgrill: 4 testede modeller

Testvinnare - Gressklipper

 1. EGO LM1701E

  EGO LM1701E Gressklipper

  Best i test
 2. Bosch Advanced Rotak 750

  Bosch Advanced Rotak 750 Gressklipper

  Beste elektriske
 3. . AL-KO Comfort 51.0 SP-A

  AL-KO Comfort 51.0 SP-A Gressklipper

  Best bensindrevet

Vanlige spørsmål

I motsetning til hva mange tror, ​​er ikke 95-oktan bensin det beste drivstoffet for gressklippere. Det er nemlig ment å brukes i biler fremfor gressklippere.

Du kan finne ut hvilket drivstoff som er best for akkurat din gressklipper i manualen for din modell. Har du mistet den, kan du søke etter manualen på Google.

Hvis du fortsatt ikke finner et svar, er det noen retningslinjer å følge som generelt gjelder for bensindrevne gressklippere. Velg blyfri og ren bensin, med ikke mer enn 10 prosent etanol eller 15 prosent MTBE. Bensinen skal også være minst 87-oktan.

Etter å ha samlet tilbakemeldinger fra flere uavhengige tester og brukeranmeldelser, har vi kåret EGO-modellen LM1701E-SP til den beste bensingressklipperen.

Du unngår ledninger, lydvolumet er lavere og det er et mer miljøvennlig alternativ. Fordi du kan lade batteriet, slipper du også å betale for dyr bensin. Du trenger heller ikke tenke på oljeskift og vedlikehold av tennplugger.

En bensindrevet gressklipper er dyrere i drift og dårligere fra et miljøperspektiv. Bensindrevne gressklippere brukes derfor hovedsakelig på virkelig store plener når det ikke er noe bedre alternativ.

For en plen i normal størrelse er det mer økonomisk og miljø- og helsemessig å bruke en batteridrevet eller elektrisk gressklipper.

Vi har sammenlignet ekspertanmeldelser og kundeanmeldelser for å finne ut hvilken gressklipper som er best i test. Vi har kommet frem til at det er tre modeller som vi spesielt kan anbefale, avhengig av hvordan du vil at de skal kjøres.

Den beste batteridrevne gressklipperen er EGO Model LM1701E-SP. Den beste bensindrevne gressklipperen er AL-KO Comfort 51.0 SP-A og den beste elektriske gressklipperen er Bosch Advanced Rotak 750.

En elektrisk gressklipper drives av strøm. Vi har valgt å skille mellom batteridrevne og elektriske gressklippere for enkelhetens skyld.

Med elektriske gressklippere mener vi de som ikke drives av batteri, men som i stedet krever at en ledning kobles til for å få strøm. Det er mange elektriske gressklippere som klipper like godt som bensindrevne gressklippere. Den absolutt beste er imidlertid Bosch Advanced Rotak 750.